pasiskaičiau gekoniukės patirtį ir apsisprendžiau augint balkone, tik reikia didesnių vazonų ieškot..galvojau apie auginimą sode, bet po tokių pasisakymų nuspendžiau nerizikuot..
žinok vazonų tai joms reik nemažų... aš kaip balkone auginau, tai per mažais tarpais buvau susodinus, labai laibos buvo ir virto į šonus bet vis vien labai žydėjo
QUOTE(Fliquiti @ 2008 03 04, 16:32)
žinok vazonų tai joms reik nemažų... aš kaip balkone auginau, tai per mažais tarpais buvau susodinus, labai laibos buvo ir virto į šonus bet vis vien labai žydėjo
taip jos aukštos ir laibos, pramoniniai augintojai, joms augant 3-4 aukštų tinklelius tiesia, man užteko bambukinių lazdelių ir siūlų.
QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 04, 23:46)
taip jos aukštos ir laibos, pramoniniai augintojai, joms augant 3-4 aukštų tinklelius tiesia, man užteko bambukinių lazdelių ir siūlų.
tai ir aš taip pat paramsčiau, ale man būtų buvę gražiau be... dar turbūt ir saulės iš pradžių trūko, nes neiškart balkonan ištysiau... na žiūrėsim, kaip šiemet sode augs
QUOTE(gekoniuke @ 2008 03 03, 23:49)
Žaidžiau ir aš su šiom nuostabiom gėlytėm Deja mūsų vasaros joms nelabai tinka, nebent kas turi gerą vietelę joms augint, šiltnamy joms visai patiko, bet kaip lauke, taip ir šiltnamy jas operatyviai "rado" skruzdelės, paaiškėjo jog šios gėlytės joms tikras delikatesas, todėl kitą sezoną jos žydėjo ant palangės, puri žemė, erdvus vazonas, saulėta palangė ir daugybę žiedų.. o kai nudžiuvo laiškeliai, paaiškėjo jog jos man priaugino daugybę vaikučių Visus vaikučius popierinėj dėžutėj sekmingai išsaugau rusy iki kito vasario, ir vėl ratas sukasi...
O jūs sodinot kiekvieną svogūnėlį į atskirą vazoną, ar į vieną didesnį?
Namie auginant koks skirtumas. Gal šiek tiek vėliau žydės ir tiek... man kai kurios išdygo per naktį, kitos per kelias savaites
As ir siemet freziju nuspirkau, tik pirkau zemauges baltas ir geltonas. Zadu sodinti namie vazoneliuose, tik dabar paskaiciau ir susimasciau, kad mano vazonai tikriausiai per mazi, jei jas reikia kas 5-6 cm sodinti
sukaišiojau savo frezijas į durpinius vazonėlius, paskui žiūrėsiu..
vakar buvo 4 dienos - kasdien apipurškiu, labai daug nelaistau, tai jau tokie papampę svogūnėlai, bet dar daigų nematau
Papildyta:
aš tavo vietoj sodinčiau arčiau gatvės...kad pavydėtų
...kiek ten tose supynėse supsies
vakar buvo 4 dienos - kasdien apipurškiu, labai daug nelaistau, tai jau tokie papampę svogūnėlai, bet dar daigų nematau
Papildyta:
QUOTE(Fliquiti @ 2008 03 03, 18:14)
Aš galvoju sode pasisodint, tik neapsisprendžiu dar vietos ar kur arčiau gatvės (tipo, kad praeiviai pavydėtų ) ar šalia sūpuoklių (tipo vakarais supsiuos ir kvepės neva )
aš tavo vietoj sodinčiau arčiau gatvės...kad pavydėtų
...kiek ten tose supynėse supsies
Sveikutės frezijų augintojos,
jungiuos ir aš i jūsų būrelį. Jau senai svajojau apie šitą grožį ir pagal ryžausi pamėginti. Nusipirkau geltonų ir violetinių frezijų svogūnėlių.
Norėčiau patarimo, o kaip žinoti, kiek tik pasodintus svogūnėlius laistyti. kai jau sudygsta , tada kažkaip lengviau laistyti ir jau galima stebėti pati daigelį. O kai svogūnėlis dar žemėje, tai baisu, kad nesupūtų ar nesudžiūtų.
Jei pasiseks sudaiginti, tai vasara galvoju išnešti į terasą.
jungiuos ir aš i jūsų būrelį. Jau senai svajojau apie šitą grožį ir pagal ryžausi pamėginti. Nusipirkau geltonų ir violetinių frezijų svogūnėlių.
Norėčiau patarimo, o kaip žinoti, kiek tik pasodintus svogūnėlius laistyti. kai jau sudygsta , tada kažkaip lengviau laistyti ir jau galima stebėti pati daigelį. O kai svogūnėlis dar žemėje, tai baisu, kad nesupūtų ar nesudžiūtų.
Jei pasiseks sudaiginti, tai vasara galvoju išnešti į terasą.