QUOTE(staselė @ 2006 04 29, 19:58)
Ar jau galima sode sodinti frezijas, ar dar per anksti?
O ką rašo ant pakelio? Pas mane, berods, sodinimo laikas buvo balandis-birželis. Jau krokai senokai žydi, tulpės jau irgi pražydo bent jau pas mus, pašalas iš žemės maždaug išėjęs, tai turėtų būti galima sodinti. Tik sodinkit šiltoj vietoj
kai pirkau svogunelius buvo parasyta, kad sodinimo laikas kovas-balandis-geguze, o zydejimas rugpjutis-rugsejis-spalis
QUOTE(staselė @ 2006 04 29, 20:28)
Tai reikės sodinti, tokioje vietelėje kur daugiau saulės. Manau, pirmadienį jau ir pasodinsiu, juk kol dar išdygs ir dar daugiau atšils orai.
Pagal čia forume paskleistą sodininko kalendorių, tinkama sodinimui diena - antradienis ir trečiadienis Čia jei tiki burtais
QUOTE(Tesoraite @ 2006 04 30, 13:37)
Pagal čia forume paskleistą sodininko kalendorių, tinkama sodinimui diena - antradienis ir trečiadienis Čia jei tiki burtais
Žinau, kad atradienis ir trečiadienis tinkamesnės dienos sodinimui, bet kad sodas yra toli, tai darbo dieną nelabai kaip yra nuvažiuoti.
labai abejoju, kad kas nors jums gausis. Prieš kelis metus savo gėlyne pasodinau apie 40 gumbelių ir nieko nesulaukiau Per atsitiktinumą išliko 5 gumbai kuriuos padėjau saltai į rusį,gruodžio mėn parnešiau į kambarį kad pabūtų šiltai. Vasario pabaigoj sodinau į vazonus ir ant palangė balandžio pabaigoj džiaugiaus nuostabiais žiedais. Jos labai bijo perdžiuvimo, mėgsta derlingą ir laidžią žemę, reikia atramų. Manau, kad žiedu sulaukčiau ir pasodinus į šiltnamį, tik pastebejau, kad frezijų gumbus labai mėgsta skruzdelės, kurių niekaip nepavyksta išguiti.
Va taip dabar atrodo mano frezijos
QUOTE(gekoniuke @ 2006 05 02, 18:09)
labai abejoju, kad kas nors jums gausis. Prieš kelis metus savo gėlyne pasodinau apie 40 gumbelių ir nieko nesulaukiau Per atsitiktinumą išliko 5 gumbai kuriuos padėjau saltai į rusį,gruodžio mėn parnešiau į kambarį kad pabūtų šiltai. Vasario pabaigoj sodinau į vazonus ir ant palangė balandžio pabaigoj džiaugiaus nuostabiais žiedais. Jos labai bijo perdžiuvimo, mėgsta derlingą ir laidžią žemę, reikia atramų. Manau, kad žiedu sulaukčiau ir pasodinus į šiltnamį, tik pastebejau, kad frezijų gumbus labai mėgsta skruzdelės, kurių niekaip nepavyksta išguiti.
Aš prieš kelis metus irgi buvau pasisodinusi frezijų, bet niekas neišdygo. Bet, kai dabar gavau gumbelius, tai jie kitokie. O tada buvo kažkokie perdžiūvę, bet tik dabar pamačiusi šituos tai supratau, tai matyt ir niekas nedygo, o dabar normalūs gumbeliai, o kodėl jie gali neaugti. Juk visas gėlytes ,kurias auginu sode reikia ir palaistyti, retkarčiais patręšti.
QUOTE(gekoniuke @ 2006 05 02, 18:09)
Mano mama pernai be problemų išaugino kambary ir pražydino balkone, nematau kuom abejoti. Žydėjo vasarą.
QUOTE(Varėnė @ 2006 05 03, 14:49)
Mano mama pernai be problemų išaugino kambary ir pražydino balkone, nematau kuom abejoti. Žydėjo vasarą.
Tikiuosi, kad ir mano prazys