Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms

QUOTE(juruze @ 2009 11 27, 18:14)
As tai nieko nedarau blush2.gif Bet teoriskai reiktu isskalbti, o lyginti tai abejoju... as niekad jokiu megztiniu nelyginu schmoll.gif

o aš garais lyginu - nereikia nė skalbt, puiki kokybė drabužio thumbup.gif Tik lygintuvo nededu ant rūbo, o virš jo garinimo funkciją paspaudžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2009 11 27, 20:08)
o aš garais lyginu - nereikia nė skalbt, puiki kokybė drabužio  thumbup.gif Tik lygintuvo nededu ant rūbo, o virš jo garinimo funkciją paspaudžiu biggrin.gif

Irgi geras variantas, siulas turetu atsigauti, issipusti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(murce @ 2009 11 27, 17:10)
Sveikos, norėčiau paklausti patarimo- Ar reikia mezginį(megztuką) išskalbti prieš nešiojant? Na, kad akys susilygintų ir pan....ar tik išlyginti....? ax.gif  ax.gif  ax.gif

na kiekvienas daro savaip,as asmeniskai nedarau nieko,nes kazkada buvau numezgus grazu pukuota megztuka ir pasake isskalbt ir islygint,megstukas gavosi subliuskes ir negrazus,tai nuo to karto taip nebedarau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 11 27, 14:07)
ilona_24 4u.gif Nelabai supratau blush2.gif
O is vidaus tokia raizgalyne lotuliukas.gif Tai va, kaip sakiau, tuos "ilguosius" prisiuvau doh.gif
user posted image
O kokiu budu megzti, kad ir is vidaus nesigautu tokia dviguba kojne?  biggrin.gif

Jei mezgi {nesvarbu, kojines ar kokį kitą rūbą} margintais raštais {ir tai - ne juostelės}, kad nesitampytų tarpuose ilgi siūlai, kiekvienai nutolusiam marginimui reikia imti atskirą spalvotą kamuoliuką. ARBA keisti raštą į tokį, kuriame tarpukuose irgi pamuseliuota. Tuoj rasiu paveiksliuką.

user posted image Štai kad ir klaiskinės margintos pirštinės - viena pusė stambesniais raštais {bet tarpiukai - nedideli, siūlai persipina ir nekaba, tik suteikia šiltumo}, o kita {delno} pusė - kas akelę siūlai spalvom keisti, ir išeina tvirtos, šiltos ir nevaržančios dėvėjimo pirštinės.

Sėkmės kituose snaiginiuose darbuose.

QUOTE(murce @ 2009 11 27, 18:10)
Sveikos, norėčiau paklausti patarimo- Ar reikia mezginį(megztuką) išskalbti prieš nešiojant? Na, kad akys susilygintų ir pan....ar tik išlyginti....? ax.gif  ax.gif  ax.gif

Mieliau išskalbti, juk siūlai perėjo daug rankų {nuo avies iki parduotuvės, vaizdžiai sakant}, kol tapo megztu rūbu. Skalbti reikia laikantis nurodymų ant siūlų etiketės. O pagarinti {lygintuvu per atstumą} - irgi geras sprendimas, ypač - plono pūkuoto moherio gaminiams.

LYGINTI puraus siūlo nepatarčiau - maža kas negražaus gali nepataisomai nutikti. jei kyla MIRTINAS noras pasileist per mezginį su lygintuvu, geriausia TAI daryt ant mėgiinuko {to mažo kvadratuko, kurį išsimezgėt ir skalbėt, kad pamatytumėt, ką daro tokie veiksmai su jūsų siūlu}.
Atsakyti
gadget3 ploja.gif va cia tai iseitis thumbup.gif Net nepagalvojau bigsmile.gif Aciu aciuks.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif...mezgant kai kurios akys išsikraipė- tai didesnės, tai šiek tiek mažesnės, tai ir galvojau- kaip jas sulyginti.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murce: 28 lapkričio 2009 - 12:21
juruže, kad tik padėtų biggrin.gif

Tie senieji mezginiai yra LABAI LABAI praktiški, nes laikas JAU atrinko geriausius sprendimus.
Atsakyti
gal galit ideti rastelio sio megztuko. ir kaip cia kaklas mezgamas ? atskirai ir poto prisiunamas??? g.gif

http://www.supermama...?...i&img=34634
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dorme: 30 lapkričio 2009 - 09:43
Labas vakarėlis 4u.gif
Prašau pagalbos ženklų aiškinime. Sugalvojau numegzti megztuką, tik susidūriau su problemėle: nesuprantu kaip megzti biggrin.gif
Va čia yra schema: http://radikal.ru/F/...56dac9.jpg.html niekaip nesuprantu kaip tas paverstas Z raides megzti. Atrodo ir su rusų kalba nelabai pykstuosi, bet va pasirodo terminus kai reikia versti, tai ir pradedu painiotis.
Bandau versti kaip suprantu (beveik pažodžiui):
pirma akį visad išmegzti bloga
gera akis
isvirkscia akis
O čia tos paverstos Z, kurių niekaip neįkandu:
1. nuimti 1 akį ant pagalbinio virbalo, 1 gera akis, išmegzti gerąją akį nuo pagalbinio virbalo
2. permesti siūlą į priekį (kaip kad mezgant blogom (išvirkščiom) akimis) ir nuimti 1 akį ant pagalbinio virbalo, 1 gera akis ir permegzti gerąją akį nuo pagalbinio virbalo
Gal galit pagelbėti su tom Z raidėm? Nesigauna man kažkas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2009 12 06, 01:34)
Labas vakarėlis 4u.gif
Prašau pagalbos ženklų aiškinime. Sugalvojau numegzti megztuką, tik susidūriau su problemėle: nesuprantu kaip megzti  biggrin.gif
Va čia yra schema: http://radikal.ru/F/...56dac9.jpg.html niekaip nesuprantu kaip tas paverstas Z raides megzti. Atrodo ir su rusų kalba nelabai pykstuosi, bet va pasirodo terminus kai reikia versti, tai ir pradedu painiotis.
Bandau versti kaip suprantu (beveik pažodžiui):
pirma akį visad išmegzti bloga
gera akis
isvirkscia akis
O čia tos paverstos Z, kurių niekaip neįkandu:
1. nuimti 1 akį ant pagalbinio virbalo, 1 gera akis, išmegzti gerąją akį nuo pagalbinio virbalo
2. permesti siūlą į priekį (kaip kad mezgant blogom (išvirkščiom) akimis) ir nuimti 1 akį ant pagalbinio virbalo, 1 gera akis ir permegzti gerąją akį nuo pagalbinio virbalo
Gal galit pagelbėti su tom Z raidėm? Nesigauna man kažkas  4u.gif

Man atrodo, kad tos z raides rodo paprasta pynute po viena aki. As visada ziuriu pagal orginalaus rasto gabaliuka, man kazkaip taip aiskiau, o schemos man reikalingos, kad akis susiskaiciuot. Pagal mane ten tokia dviguba pynute is keturiu akiu. Dvi aki (viena keiti su viena) suki i viena puse ir kitas dvi aki i kita puse. Taip, kad gautusi isvertimas i isore.
Tikiuosi paaiskinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 12 06, 10:23)
Man atrodo, kad tos z raides rodo paprasta pynute po viena aki. As visada ziuriu pagal orginalaus rasto gabaliuka, man kazkaip taip aiskiau, o schemos man reikalingos, kad akis susiskaiciuot. Pagal mane ten tokia dviguba pynute is keturiu akiu. Dvi aki (viena keiti su viena) suki i viena puse ir kitas dvi aki i kita puse. Taip, kad gautusi isvertimas i isore.
Tikiuosi paaiskinau  4u.gif
Bandžiau ir vienaip ir kitaip.. matyt kažką negerai darau.. turbūt teks lengvesniu raštu pirmąjį megztuką nusimegzt smile.gif Visgi tai bus pirmas blynas po mokyklos laikų biggrin.gif

Ačiū už pastangas padėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rute: 07 gruodžio 2009 - 15:53
QUOTE(Rute @ 2009 12 07, 17:52)
Bandžiau ir vienaip ir kitaip.. matyt kažką negerai darau.. turbūt teks lengvesniu raštu pirmąjį megztuką nusimegzt  smile.gif Visgi tai bus pirmas blynas po mokyklos laikų  biggrin.gif

Ačiū už pastangas padėti  4u.gif

Nu gerai: bandom kitaip
Mezgi iki tos vitos kur reikia sukryziuoti: nuo kairio virbalo nuimk dvi akis ir vel ant jo sugrazink pimiau ta aki kuri arciau desinio virbalo, o tada likusia. Ant kairio virbalo gaunasi sukeistos akys, jas ismegzk. Tada nuimk vel nuo kairio virbalo dvi akis, tik jas sukeisk is kitos puses (jei pirma keitai nuo saves, tai antra keisk is kitos puses, arba kol mokiniesi gali isviso vienodai ismegzti, kad suprastum kaip kas) ir vel ismegzk. megzdama atgal megzk taip kaip yra. Trecia eile pagal tavo rasta turi buti vel sukryziuota, bet as siulyciau ismegzti taip kaip yra, kad pamatytum vaizda kaip viskas gaunasi 4u.gif
Kiek zinau kitos pirma ismazga, o tik po to sukryziuoja.
Atsakyti