ner uz ka,nors kazkam padejau
Laba diena
Gal kuri gali man padeti? Noriu ismokti ismegzti koki paveiksleli, pradziai skandinavisko tipo rasteli virbalais, bet kazkaip nebaisiai gaunas, nelabai suprantu kaip tai padaryti imi 2 skirtinku spalvu siulus, ir kaip toliau? kaip tuos siulus sukeisti? As bandau pradziai ant kojnes ismegzti (turbut ne pats protingiausias variantas pirmam kartui mokytis), tai viskas eina ratu, tai ir tas siulas tada vyniojasi ratu? o kaip padaryt kad jis nebutu per trumpas, kad nesutrauktu? Ir to rastelio krastines akys kazkaip uzsisuke gaunasi i vidu Zodziu, gal kas turit kokia nuotraukele su aiskiu paaiskinimu kaip megzti? Ar koki aisku aprasyma. Aciu uz betkokia pagalba
Gal kuri gali man padeti? Noriu ismokti ismegzti koki paveiksleli, pradziai skandinavisko tipo rasteli virbalais, bet kazkaip nebaisiai gaunas, nelabai suprantu kaip tai padaryti imi 2 skirtinku spalvu siulus, ir kaip toliau? kaip tuos siulus sukeisti? As bandau pradziai ant kojnes ismegzti (turbut ne pats protingiausias variantas pirmam kartui mokytis), tai viskas eina ratu, tai ir tas siulas tada vyniojasi ratu? o kaip padaryt kad jis nebutu per trumpas, kad nesutrauktu? Ir to rastelio krastines akys kazkaip uzsisuke gaunasi i vidu Zodziu, gal kas turit kokia nuotraukele su aiskiu paaiskinimu kaip megzti? Ar koki aisku aprasyma. Aciu uz betkokia pagalba
Sveikos.
Paziurejau siame forume tiek grozybiu, noreciau ir pati megzti.
Dabar mezgu salika, pirmas mano mezginys labai noreciau nusimegzti megstuka ar liemene. Sakykit atvirai ar turiu sansu nusimegzti (jei moku tik salika) naudojantis patarimais internete.
O gal zinot kokia nuorada kur butu lietuviskai ir suprantamai paaiskinta ka reiskia zenklai shemose?
Dabar mezgu salika, pirmas mano mezginys labai noreciau nusimegzti megstuka ar liemene. Sakykit atvirai ar turiu sansu nusimegzti (jei moku tik salika) naudojantis patarimais internete.
O gal zinot kokia nuorada kur butu lietuviskai ir suprantamai paaiskinta ka reiskia zenklai shemose?
QUOTE(zibuoklexxx @ 2009 11 27, 09:26)
Sveikos.
pasikartosiu gal ka rasi cia http://www.supermama...showtopic=48462
QUOTE(ilona_24 @ 2009 11 27, 11:16)
bet lietuviu kalba nieko nera
Nu, kadangi nieks man nieko nepatare del mezgimo keliais siulais, tai ismezgiau siaip netaip rateli, viena kojne truputi patraukta, kita ne, o tuos ilgus siulus - "tarpus" vidineje puseje prisiuvau Dabar galvoju, gal prisiut tik palei krasteli rasto, ir iskirpti ilguosius Na, pirmam kartui bus gerai ir taip
QUOTE(zibuoklexxx @ 2009 11 27, 11:06)
bet lietuviu kalba nieko nera
na jei neina suprast kur parodyta mezgimo akis ant popieriaus ir kaip ja ismegzt,tai nezinau ka ir patart,tokius dalykus mokykloj per darbu pamokas mokydavo,o siaip jei suprasi kaip ismegzt aki tai pasiemusi betkoki brezini nusumegsi liemene ar megztini
Papildyta:
QUOTE(juruze @ 2009 11 27, 11:34)
Nu, kadangi nieks man nieko nepatare del mezgimo keliais siulais, tai ismezgiau siaip netaip rateli, viena kojne truputi patraukta, kita ne, o tuos ilgus siulus - "tarpus" vidineje puseje prisiuvau Dabar galvoju, gal prisiut tik palei krasteli rasto, ir iskirpti ilguosius Na, pirmam kartui bus gerai ir taip
jau kazkur skaiciau kur buvo paaiskinta kaip megzt,gal net ir cia,tai bandysiu atkartot
jei mezginys pilkas o rastelis sakykim raudonas,tai reikes 2 kamuoliuku pilku ir 1 raudono,mezgam pilku siulu,rasteli raudonu,ir kitu pilku kamuoliuku,kad is blogosios puses nebutu tu vadinamu sutemtu siulu,o kad ismegzt rasta ant kojines tai reik sugebet,nes kiek esu macius tai kojines buna drizuotos
ilona_24 Nelabai supratau
Nu parodysiu kas man gavosi ir tada gal kas pakomentuos ka ne taip darau. As mezgiau tik su vienu violetiniu kamuoliuku ir vienu melynu kamuoliuku Tai is isores visai neblogai atrodo, truputi patempta, bet nieko
O is vidaus tokia raizgalyne Tai va, kaip sakiau, tuos "ilguosius" prisiuvau
O kokiu budu megzti, kad ir is vidaus nesigautu tokia dviguba kojne?
Nu parodysiu kas man gavosi ir tada gal kas pakomentuos ka ne taip darau. As mezgiau tik su vienu violetiniu kamuoliuku ir vienu melynu kamuoliuku Tai is isores visai neblogai atrodo, truputi patempta, bet nieko
O is vidaus tokia raizgalyne Tai va, kaip sakiau, tuos "ilguosius" prisiuvau
O kokiu budu megzti, kad ir is vidaus nesigautu tokia dviguba kojne?
na ka galiu pasakyt super atrodo kaip tikros profesonales
Tai is isores neblogai atrodo, bet norisi ismokti ir vidu grazu padaryti Visgi pirma karta bandau dvieju spalvu siulais, nedryzuota mezgini ismegzti Ar graziai imanoma tik masina?
Sveikos, norėčiau paklausti patarimo- Ar reikia mezginį(megztuką) išskalbti prieš nešiojant? Na, kad akys susilygintų ir pan....ar tik išlyginti....?
As tai nieko nedarau Bet teoriskai reiktu isskalbti, o lyginti tai abejoju... as niekad jokiu megztiniu nelyginu