Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms

QUOTE(Nedorele @ 2009 10 28, 12:21)
Sveikutes, norejau paklaust kai jus pezgat sakykim salika ka jus darot kad krastai nesiriestu? niekaip nesuprantu kaip kitiem iseina. mezgu 1 eilute geru kita eilute isvirksciu. nesuprantu niekaip  doh.gif

Viskas priklauso nuo pagrindinio rašto.
Kad nesiriestų reikia megzti ne po 1 ger 1 išv. bet po kelias pvz. 3 kartus pakartori 1 ger 1 išv. arba megzti vien gerosiosm akim 5 akis nuo krašto
Papildyta:
QUOTE(dovipuri @ 2009 10 28, 17:42)
o neįmanoma numegzti pirštines su dviem virbalais?

Papildyta:
[quote=dovipuri,2009 10 28, 17:42]
o neįmanoma numegzti pirštines su dviem virbalais?
Įmanoma bet bus su siūle
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rife: 28 spalio 2009 - 16:51
Sveikos, norejau paklausti kaip megzti kakla is nugaros puses? Aciu jei atsakysite, nes klausiu jau trecia karta tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Beatuk @ 2009 10 28, 23:29)
Sveikos, norejau paklausti kaip megzti kakla is nugaros puses? Aciu jei atsakysite, nes klausiu jau trecia karta tongue.gif

Matyt reiktų konkretesnio klausimo, nes priklauso nuo mezgtinio. Paprastai nugaroje kaklo išėmimas buna 1-2 cm mažesnis nei priekyje. Nors gali būti ir visiškai tiesus, ir priekis trikampis, nugaroj aišku nea.. reiktų pamatyt pagal ką mezgama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(acte @ 2009 10 29, 00:29)
Matyt reiktų konkretesnio klausimo, nes priklauso nuo mezgtinio. Paprastai nugaroje kaklo išėmimas buna 1-2 cm mažesnis nei priekyje. Nors gali būti ir visiškai tiesus, ir priekis trikampis, nugaroj aišku nea.. reiktų pamatyt pagal ką mezgama  mirksiukas.gif

Mezgu paprastai, t.y. gerom akim vienoj pusej, o blogom kitoj pusej. Priekis yra trikampis kaklas, o nugaroj nzn kaip reikia nuleidineti akis ar kazkaip kitaip ka daryti. Neturiu jokios knygos kur pasiziureti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Beatuk @ 2009 10 29, 10:29)
Mezgu paprastai, t.y. gerom akim vienoj pusej, o blogom kitoj pusej. Priekis yra trikampis kaklas, o nugaroj nzn kaip reikia nuleidineti akis ar kazkaip kitaip ka daryti. Neturiu jokios knygos kur pasiziureti  doh.gif

paskaičiuok, kiek akių iš viso nori nuleisti. Jei pvz. nori nuleist 20 akių, tada pirmoj eilutės per vidurį nuimk kokias 8, paskui jau megsi 2 siūlais (pasidarys 2 dalys), tai kas antrą eilę kiekvienam šone nuimsi pradžioj po 3, tada po 2, tada po 1 ir užbaigsi mezginį. Nežinau, ar aš čia aiškiai parašiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(justicir @ 2009 01 22, 12:28)

Uzdaviau si klausimuka kitoje temoje - niekas neatsako verysad.gif Gal man cia paklausti rolleyes.gif
Gal galite man paaiskinti kaip megzti tos pilkos liemenes (antra nuo virsaus) pyne. Vakar ciupau megzti, bet ziuriu kad toje vietoje, kur pyne turi suktis yra kazkokie simboliai (pagaliukas su bruksniuku apacioje) (manau, kad ten kazka reikia pdaryti, kad ji nesutrauktu mezginio). Visas mezginio paaiskinimas vokiskai, vos matosi, todel niekaip negaliu issiaiskinti kaip ten padaryti. Buciau labai dekinga. aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit pagelbėt? Susidūriau su tokiu dalyku, kaip "3 akys sumegztos į vieną, vidurinę iškeliant ant viršaus". Na niekaip nesuprantu, kaip tą vidurinę iškelt ant viršaus. Būčiau dėkinga, jei kas paaiškintų.

Čia apie šitą raštą eina kalba (paspaundus išsididina):
user posted image
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2009 11 01, 01:12)
Sveikos, gal galit pagelbėt? Susidūriau su tokiu dalyku, kaip "3 akys sumegztos į vieną, vidurinę iškeliant ant viršaus". Na niekaip nesuprantu, kaip tą vidurinę iškelt ant viršaus. Būčiau dėkinga, jei kas paaiškintų.

Čia apie šitą raštą eina kalba (paspaundus išsididina):
user posted image

pabandysiu paaiškinti kaip darau aš kišu virbalą per pirma ir trečia akis jas išmezgu tada ta gauta akį dedu atgal ant virbalo ir "užmaunu ant viršaus ta antrąją akį ir gaunasi trys akys sumegztos iškeliant vidurinę akį
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2009 11 01, 03:02)
pabandysiu paaiškinti kaip darau aš kišu virbalą per pirma ir trečia akis jas išmezgu tada ta gauta akį dedu atgal ant virbalo ir "užmaunu ant viršaus ta antrąją akį ir gaunasi trys akys sumegztos iškeliant vidurinę akį

Ačiū labai 4u.gif , pabandžiau išeina thumbup.gif . Bet dabar jau kita problema- raštas slenkasi dėl užmetimų. Kaip suprantu, tos 3 sumegztos kitoje eilėje turi būti virš kitų sumegztų, bet man pasislenka per 1 akį. Čia taip turi būti?
Atsakyti
Jau pati išsiaiškinau. Gal kam pravers- reikia vienam krašte dvi sumegzti, o kitam pridėti, tada neišsikraipys raštas.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 10 29, 13:47)
Uzdaviau si klausimuka kitoje temoje - niekas neatsako  verysad.gif Gal man cia paklausti  rolleyes.gif
Gal galite man paaiskinti kaip megzti tos pilkos liemenes (antra nuo virsaus) pyne. Vakar ciupau megzti, bet ziuriu kad toje vietoje, kur pyne turi suktis yra kazkokie simboliai (pagaliukas su bruksniuku apacioje) (manau, kad ten kazka reikia pdaryti, kad ji nesutrauktu mezginio). Visas mezginio paaiskinimas vokiskai, vos matosi, todel niekaip negaliu issiaiskinti kaip ten padaryti. Buciau labai dekinga. aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif

Ten parašyta, kad visų kitų ženklų paaiškinimai yra 6 psl. Jei įkeltum, galėčiau padėti.
Atsakyti
sveikos 4u.gif gal man galit padet blush2.gif
pradejau megsti liemene, bet va dabar nezinau kaip reikia daryt su rankovem,kaip reikia nuleidinet tas akis?
gal kas zino kokia pamokele ?

busiu labai dekinga smile.gif
Atsakyti