Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms

QUOTE(viosim @ 2009 09 20, 19:59)
Geriausia būtų naudoti pusvilnę, jos būna įvairaus storio.

Aciu, jau nusipirkau ir pardaveja irgi patare pirkti pusvilne mirksiukas.gif
Atsakyti
labutis darbstuoles,as taip pat mokausi noriu nusimekst tiunika nu bet niekaip neissiverciu sio rastelio verysad.gif nerandu niekur akiu simboliu gal galit man padeti 4u.gif

user posted image

busiu labai dekinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 25 rugsėjo 2009 - 13:27
help.gif Padekit, nerandu kaip megzti kapisona blink.gif
Atsakyti
Padekit merginos 4u.gif mezgime nesu naujoke bet... nesigauna man tas musyciu rastas atrodo viska suprantu bet nesigauna gal galit kuri parodyti kaip jus ismezgat vel 5akis labai prasau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigridaU @ 2009 09 24, 15:12)
Padekit merginos  4u.gif    mezgime nesu naujoke bet... nesigauna man tas musyciu rastas atrodo viska suprantu bet nesigauna gal galit kuri parodyti kaip jus ismezgat vel 5akis  labai prasau 4u.gif 

Tas raštas man labai primena pumpurėlius - 3 ar 5 akis sumezgi ir tuo pačiu iš jų išmezgi 3 arba 5. Tik virbalų labai storų reikia, kad kiauras ir laisvas būtų. Gal kokioje senoje mezgimo knygoje butų aprašymas?

Aga, aš irgi taip manau.
1 e. gerosios akys;
2 e. išvirkščiosios akys;
3 e. 3 eilė: 1 geroji, *5 akys sumegzti kartu gerai iš apačios, nenukeliant 1 užmetimas, dar kartą išmegzti tas pačias akis, dar 1 užmetimas, dar kartą išmegzti visas 5 akis (t.y. kartoti tol, kol iš 5 kartu sumegztų akių atsiras 5 naujos akys), 1 geroji*

Cia is tikro reikia megzti storokais virbalais. Numezgus pora eiliu, reikia per 5 kilpas is karto (kaip kad is vienos butu) ismegzti naujas 5 kilpas (lyg pumpurelius darant), po to viena paprastai ismegzt, po to vel per 5 kilpas is karto ismegzti naujas 5 kilpas ir t.t. Numezgus 3 eiles, vel ta pati daryti. Man atrodo taip ax.gif , pabandyk.

Tikiuosi pades mirksiukas.gif Kazkada issisaugojau turbut is tu paciu super mamu blush2.gif
Papildyta:
O apie kapisono mezgima as irgi jau vis pagalvoju, bet net neisivaizduoju kaip ji megzti g.gif Gal atsiras mamyciu kurios paaiskins 4u.gif
Atsakyti

! 
Žinutės, kuriose cituojamos nuotraukos, bus trinamos !
Atsakyti
aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jurapelius bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 09 25, 13:10)
O apie kapisono mezgima as irgi jau vis pagalvoju, bet net neisivaizduoju kaip ji megzti  g.gif  Gal atsiras mamyciu kurios paaiskins  4u.gif

Aš tai tuos kapišonus megzdavau paprastai, surinkdavau akis ties kaklu paliktas ir tada aukštyn kaip kalnierių kiek ten to ilgio norisi (ta prasme kad laisvas būtų ar aptemptas), o tada siaurindavau sumezginėdama akis kas antroj eilėj (panašiai kaip kepurę mezgant). Tada tas kapišonas būna toks tiesus, o jei labiau tokio kaip gobtuvo norisi, tada surenkant akis prie kaklo išmezgi daugiau akių. O taip tai matuoji ir žiūri kaip gaunasi.

Dar kad geriau matytūsi, tai aš paprastai pasiimu kokią pigią maikę su kapišonu pavyzdžiui ir pagal ją mezgu, taip sakant kaip iškarpa naudojuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 25 rugsėjo 2009 - 20:21
Aciu Elemire, bandysiu mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Norejau paklaust gal yra cia mezganciu is Vilniaus Santariskiu gyvenvietes, as per dienas sedziu namie, ir nutariau pasimokyti megzti - tiksliau labai to noriu 4u.gif
Noreciau kad atsirastu kas nors kas galetu bent karta su manim pasedeti, ir kazka paaiskinti... pvz kaip pasirinkti siulu ir virbalu storius, o jau rastu schemu tai is vis ne bum bum nesuprantu... Buciau dekinga jei kas atsilieptu.... 4u.gif

http://www.supermama...;#entry30597714
Atsakyti
Labai tikiuosi rimtu mezgeju patarimo g.gif noreciau dukrai (2 metai) numegsti tokia suknute-liemene, saikiai platejancia i apacia (visos GAP ir NEXT kolekcijos tokie modeliai biggrin.gif ), bet neturiu scemos kaip graziai ta platejima padaryti. Gal kuri nors zino kokia nuorodele scemos ar tiesiog pati gali trumpai patarti biggrin.gif Buciau labai labai dekinga
Atsakyti
QUOTE(davaida @ 2009 09 29, 11:58)
Labai tikiuosi rimtu mezgeju patarimo g.gif noreciau dukrai (2 metai) numegsti tokia suknute-liemene, saikiai platejancia i apacia (visos GAP ir NEXT kolekcijos tokie modeliai biggrin.gif ), bet neturiu scemos kaip graziai ta platejima padaryti. Gal kuri nors zino kokia nuorodele scemos ar tiesiog pati gali trumpai patarti biggrin.gif Buciau labai labai dekinga

Sijonuko platinimas labai priklauso nuo pasirinkto raštelio. Pav. tarp pynių galima keisti blogųjų akių tarpelius: mažinti, jei mezgama nuo apačios, arba išmegzti persuktas papildomas akis, jei mezgama nuo viršaus. Man lengviau, jei mezgu nuo apačios. uždedam reikiamą akių skaičių, o tada tolygiai po kelias suimam. Lygiai taip pat darom, jei mezgam lygiuoju mezgimu.
jei įmestumėt konkretaus modeliuko nuotraukytę, paaiškinti galėčiau konkrečiau.
Atsakyti