Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančioms

merginos, padekite,jei galite. Reikia skubiospagalbos.

Užstrigau su visiškai paprastu dalyku blush2.gif . Reikia pagal raštą išvirkščiąją akimi sumegzti dvi akis ir į vieną pusę ir į kitą,o man, kaip bebandyčiau gaunasi tik į vieną. Žodžiu, kas nors patarkite kaip sumegzti dvi akis išvirkšiąja akimi į kairę pusę ir į dešinę pusę. Iš anksto dekoju
Atsakyti
Gal kuri pagelbėsit su rankovėm? Bo sustojo mano mezginys. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mezgėjos,
kaip pradedančioji noriu sužinoti kas per daiktas yra mezgėjos kalkuliatorius ir kam/kaip jis naudojamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 11 12, 23:28)
Gal kuri pagelbėsit su rankovėm? Bo sustojo mano mezginys.  verysad.gif

Na, tai kokiom rankovem turi buti tavo megztukas?
Atsakyti
QUOTE(Virbalai @ 2008 11 13, 18:51)
Na, tai kokiom rankovem turi buti tavo megztukas?

Paprastom.
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 11 13, 19:54)
Paprastom.

Na, isplestinis atsakymas.... lotuliukas.gif
Rasyk man az smulkiau - kurioj vietoj sustojai, kiek ten cm plocio ir kiek akiu...peciu ploti...
Bandysim iveikt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baubukai @ 2008 11 13, 18:34)
Sveikos mezgėjos,
kaip pradedančioji noriu sužinoti kas per daiktas yra mezgėjos kalkuliatorius ir kam/kaip jis naudojamas  4u.gif

Teoriškai tai daiktas, kurį dedi ant numegzto rašto pavyzdžio, susiskaičiuoji, kiek akių / eilių yra 10 x 10 cm, tada tas kalkuliatorius padeda greičiau suskaičiuot, kiek akių / eilių turi būti, kad gautum tuo pavyzdėlio raštu norimą mezginio ilgį / plotį.
Praktiškai nebandžiau, kažkaip ir paprastas centimetras + mokyklinis kalkuliatorius tą patį padaro.
Galbūt su tuo "žaisliuku" procesas truputį greitesnis?
Atsakyti
QUOTE(Laurinele @ 2008 11 11, 22:21)
merginos, padekite,jei galite. Reikia skubiospagalbos.

Užstrigau su visiškai paprastu dalyku blush2.gif . Reikia pagal raštą išvirkščiąją akimi sumegzti dvi akis ir į vieną pusę ir į kitą,o man, kaip bebandyčiau gaunasi tik į vieną. Žodžiu, kas nors patarkite kaip sumegzti dvi akis išvirkšiąja akimi į kairę pusę ir į dešinę pusę. Iš anksto dekoju

Gerąsias mezgu į dešinę arba į kairę, bet išvirkčias visada sumezgu paprastai kartu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2008 11 13, 21:33)
Teoriškai tai daiktas, kurį dedi ant numegzto rašto pavyzdžio, susiskaičiuoji, kiek akių / eilių yra 10 x 10 cm, tada tas kalkuliatorius padeda greičiau suskaičiuot, kiek akių / eilių turi būti, kad gautum tuo pavyzdėlio raštu norimą mezginio ilgį / plotį.
Praktiškai nebandžiau, kažkaip ir paprastas centimetras + mokyklinis kalkuliatorius tą patį padaro.
Galbūt su tuo "žaisliuku" procesas truputį greitesnis?

Labai dekui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Virbalai @ 2008 11 13, 21:22)
Na, isplestinis atsakymas....  lotuliukas.gif
Rasyk man az smulkiau - kurioj vietoj sustojai, kiek ten cm plocio ir kiek akiu...peciu ploti...
Bandysim iveikt smile.gif

Ačiukas, bet draugė rekomendavo numegzt visas dalis ir po to visas iš kato ratu sujungt. TAi bandysiu taip daryt. Ji pažadėjo padėt su rodymu, jei kas nepavyks. Ryt pradėsiu priekį.
Atsakyti
Padėkit, brangiosios 4u.gif Labai seniai mezgiau ir dabar užstrigau ant akių nuleidimo ties rankovėmis (megztukas vaikiškas su įstatytomis rankovėmis) Tarkim pradėjusi eilę nuleidžiu 5 akis (na, sumezgu kaip užbaigdama mezginį), tada mezgu toliau ir eilės gale turiu lygiai taip pat muleisti, bet sumezgusi gale turiu nutraukti siūlą? ar viską neteisingai darau? Nes siūlas baigiasi tiek paskutine nuleista akimi, o dar turėsiu megzti atgal eilę.. Tai reikia nutraukti ir kaip paskui vėl megzti?
Kiek skaičiau čia mezgimo enciklopedijoje, tai gal reikėtų iš viso ne nuleisti akis, o sumegzti ir taip bus išimtos rankovės? Siaubas, esu mezgusi visai sėkmingai, o dabar nieko neatsimenu doh.gif
Nežinau, ar kas supras, kame reikalas, padėkite prašau 4u.gif
Atsakyti
Varvekli, turetum numegzt eilute iki galo, apsukt mezgini ir tada nuimt 5 akis. Kairioji mezginio puse visada buna ilgesne 1 eilute, nei desinioji, bet to tikrai nesijaucia susiuvus mezgini.
Nezinau, kaip ten mezgio enciklopedijoje, bet siaip jau ,,nuleisti" ir ,,sumegzti" cia turetu tureti ta pacia reiksme.
Atsakyti