Laba vakareli turiu dideli viena vista,prisiskaiciau cia yvariausiu skaniu recepteliu,reikes ryt isbandyt... bet deja man iskilo klausimas,kas yra ta rankove?
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 12 13, 17:37)
Laba vakareli turiu dideli viena vista,prisiskaiciau cia yvariausiu skaniu recepteliu,reikes ryt isbandyt... bet deja man iskilo klausimas,kas yra ta rankove?
Na celofaniniai kepimo maiseliai ju yra pirkt kur kepimo popierius, folgos
Mazdaug taip atrodo
http://t2.gstatic.co...rVP4qoYgYzGMmhQ
http://t2.gstatic.co...rppomhM6dO36nug
QUOTE(mickute7 @ 2010 12 14, 13:36)
Na celofaniniai kepimo maiseliai ju yra pirkt kur kepimo popierius, folgos
Mazdaug taip atrodo
http://t2.gstatic.co...rVP4qoYgYzGMmhQ
http://t2.gstatic.co...rppomhM6dO36nug
Mazdaug taip atrodo
http://t2.gstatic.co...rVP4qoYgYzGMmhQ
http://t2.gstatic.co...rppomhM6dO36nug
Aciu labai
Jei vištą įdaryti ryžiais, ar reikia apvirti ryžius ar nereikia?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 14, 19:48)
Jei vištą įdaryti ryžiais, ar reikia apvirti ryžius ar nereikia?
Nezinau kaip daro kitos, bet as asmeniskai isviradavau ryzius, gal vos vos ne iki gatavumo. Po to pridedavau i juos nemazai sviesto ir slyvu ir tada kimsdavau vista, na skanumelis Tiesa idaro visad padarydavau daugiau, negu galedavau sutalpinti i vista, tai ji tiesiog isdeliodavau skardoje salia vistos. Bet dejau juos i skarda koki 30 - 40 min iki kepimo pabaigos, nes jei sudesit juos kartu su vista, tai jie gali per daug apkepti ir sukieteti.
QUOTE(Renata123 @ 2010 12 14, 21:36)
Nezinau kaip daro kitos, bet as asmeniskai isviradavau ryzius, gal vos vos ne iki gatavumo. Po to pridedavau i juos nemazai sviesto ir slyvu ir tada kimsdavau vista, na skanumelis Tiesa idaro visad padarydavau daugiau, negu galedavau sutalpinti i vista, tai ji tiesiog isdeliodavau skardoje salia vistos. Bet dejau juos i skarda koki 30 - 40 min iki kepimo pabaigos, nes jei sudesit juos kartu su vista, tai jie gali per daug apkepti ir sukieteti.
siandien gaminsiu vistyte pagal jusu duota ideja
Pas mane vistyte jau tupi balkone ir laukia Kaledu, kad irgi galeciau prikimsti ryziu su slyvomis ir aisku dar obuoliais aplink apdeliosiu
QUOTE(mickute7 @ 2010 12 20, 11:30)
Pas mane vistyte jau tupi balkone ir laukia Kaledu, kad irgi galeciau prikimsti ryziu su slyvomis ir aisku dar obuoliais aplink apdeliosiu
o kaip marinuosi ja? Mes ir zadam kepti visa vista, bet galvoju koki marinata reikia, kad isigertu i visa vista.....
Kazin ar mums iskeps....orkaite nauja, bet ta vista ne vistele, o visa vista mama (3kg)
QUOTE(Neryte @ 2008 10 28, 09:37)
O as farsiruojant nepjaunu per nugara,as is viso nepjaunu,tiesiog atskiriu oda nuo mesos ir kaulu.Pradzioje nulauziu kulsies kaulus per kremzles ir isverciu i kita puse,graziai apipjaustau,atidalinu mesa nuo kauliuko, tada nukertu kauliuka taip,kad liktu tik pats kulseles galiukas,toliau tiesiog nuvelku oda nuo vistos,nulauzdama sparnelius nuo vistos,su jais nieko nedarau,palieku cielus.Taip darant siek tiek praplysta uzpakalio odele,tai idarius galima uzsiuti arba uztaisyti dantu krapstukais.IDARAS:mesa nuimu nuo kaulu ir sumalu,krutineliu mesa supjaustau mazais gabaleliais,padarom farsa pagal skoni,sudedam pjaustyta krutinele,o toliau jau fantazijos ir skonio reikalas galima prideti saldytu morku+zirneliu;slyvu+abrikosu;pistaciju;nu vnz. kas ka megsta.Sekmes bandant
o kiek liko kepat?rankovej ar paprastai?
QUOTE(Velma @ 2011 12 18, 12:03)
o kiek liko kepat?rankovej ar paprastai?
As kepu paprastai,tik folija pridengiu.Rankoveje ji daugiau troskintusi nei keptu.O kepti reiktu pagal vistos dydi, apie 2 kg vista,kepti reiktu mazdaug 1.5 val. 180 laipsniu temperaturoje.Bet kiekviena orkaite skirtinga,taigi reiktu vis patikrinti,o jei turite maistini termometra,tai viskas labai aisku butu.Sekmes gamyboje
QUOTE(Neryte @ 2011 12 18, 13:01)
As kepu paprastai,tik folija pridengiu.Rankoveje ji daugiau troskintusi nei keptu.O kepti reiktu pagal vistos dydi, apie 2 kg vista,kepti reiktu mazdaug 1.5 val. 180 laipsniu temperaturoje.Bet kiekviena orkaite skirtinga,taigi reiktu vis patikrinti,o jei turite maistini termometra,tai viskas labai aisku butu.Sekmes gamyboje
aciu labai Kaledoms bandysiu gaminti pagal jusu technologija
Receptas paprastas ir kepimo laikas priklausys nuo vištos dydžio, bet jei gera kaimiška vištele, kurios svoris virš dviejų kilogramų, tai pora valandų ir viskas paruošta. Aišku, šalia dar visi priedai ir kalėdiniai varpeliai: bulvės orkaitėje keptos, tada daržovės morkos, pastarnokai, žirneliai, brokoliai, burokėliai būtinai (aš juos kepu su čili pipiru ir obuoliais, malonus ryškumas ir skonio, ir vaizdo prasme). Žodžiu, kiekvienas pasirenka kas kam patinka
Vištai reikės:
Druska
Pipirai
Sviestas
Čiobreliai
Gardusis sviestas
120 g sviesto
Kelios čiobrelio šakelės
2 skiltelės česnako
Citrinos žievelės
Druska, juodieji pipirai
Kaip paruošti:
Po vištos oda pakišam sviestą su čiobreliais ir druska bei pipirais Tiesą sakant, nėra čia ko man jūsų mokyti. Sviestas, pakištas po oda, puikiai drėkina ir suteikia skonio. Taip pat garantuoja, kad oda bus apskrudusi.
1.Minkštą sviestą suminkome.
2.Atsargiai atskiriame vištos odą nuo kūno, po ja prikemšame sviesto ir dar ištepame vištą sviesto pertekliumi. Jei kaklo vietoje yra palikta odos, į tą ertmę prikemšame įdaro.
3.Į vištos vidų dar įkišam svogūną, citriną ar apelsiną, lauro lapą. Tai papildomas aromatas ir drėgmė.
4.Ir viskas kepam. Pradžioje karštai (210 C) kokia 20 minučių, kad pradėtų skrusti, o paskui sumažinam temperatūrą ir kepam valandą su trupučiu 190 C temperatūroje kol višta iškepa.
Kaip patikrinti, ar iškepusi? Įbesti iešmelį ar pagaliuką, ar ploną peilį ir pažiūrėti, ar skaidrios sultys, ar drumstos, rausvos. Jei skaidrios iškepė.
Įdaras
Nebūtinai jo kimšti į kaklo ertmę, ypač jei nėra odos, nes nei laikysis, nei naudos bus, o į vištos kiaurymę, tai tikrai niekada nededu, nes tuomet atsitinka taip, kad višta perkepa o įdaras neiškepa. Taigi, šalia mėsos kukuliukai su vištienos kepenėlėm, džiovintais vaisiais.
Kukuliukai su vištienos kepenėlėm ir džiovintais vaisiais
Reikės:
500 g maltos kiaulienos
4 šaukštai džiūvėsėlių
1 svogūnas
2 saujos džiovintų slyvų
200 g vištienos kepenėlių
Druskos
Pipirų
1 šaukštelis arba daugiau kmynų
10-15 šoninės juostelių, jei norite apvynioti mėsos kukuliukus, bet nebūtinai, galite tiesiog padaryti kukulius ir tiek žinių.
Kaip paruošti:
1.Džiovintas slyvas perliekite karštu vandeniu ir supjaustykite smulkiai.
2.Kepenėles supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Svogūną supjaustykite smulkiai ir sumaišykite su faršu, kartu įberkite džiūvėsėlių, druskos, pipirų, kmynų ir viską sumaišykite.
4.Formuokite kukuliukus, apsukite juo šoninės juostele ir kepkite. Šitie ponai iškeps per maždaug 45 minutes. Kepkite išdėlioję skardoje arba šalia vištos
Burokėliai
Kaip be jų? Nei iš vietos. Aš manau, kad prie burokėlių labai tinka čili pipiras ir, aišku, obuoliai, svogūnai. Obuoliai visai sukepa ir tampa rūgštoku, salsvu padažu.
Reikės:
3 obuoliai
1 raudonas svogūnas
1 šaukštas aliejaus
3 burokėliai
1 čili pipiras
3 šaukštai balzaminio acto
Druska
Pipirai
Kaip paruošti:
1.Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
2.Obuolius būtų gerai, kad nuskustumėte, bet priklauso nuo obuolių. Jei nuskusite, jie beveik visai sukeps ir nesimatys.
3.Čili pipirą supjaustykite smulkiai arba jei norite, kad nebūtų labai aštru, tiesiog perpjaukite per pusę dar ir sėklytes galite išimti, nes čia slypi visas aštrumas.
4.Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
5.Dėkite viską į kepimui tinkamą indą, užpilkite aliejaus, druskos, pipirų, acto. Pamaišykite ir kepkite orkaitėje apie valandą (190 C). Jei norite, kad burokėliai būtų visai minkšti, kepkite ilgiau. Jei patinka tokie, kad dar pasipriešina dantims, ir valandos užteks.
6.Pamaišykite porą kartų, kad viskas gražiai apsiveltų. Pasirodys šiek tiek skysčio, bet jis kepant išgaruos ir bus toks kaip tirštas padažas. Šitie burokėliai atradimas.
Vištai reikės:
Druska
Pipirai
Sviestas
Čiobreliai
Gardusis sviestas
120 g sviesto
Kelios čiobrelio šakelės
2 skiltelės česnako
Citrinos žievelės
Druska, juodieji pipirai
Kaip paruošti:
Po vištos oda pakišam sviestą su čiobreliais ir druska bei pipirais Tiesą sakant, nėra čia ko man jūsų mokyti. Sviestas, pakištas po oda, puikiai drėkina ir suteikia skonio. Taip pat garantuoja, kad oda bus apskrudusi.
1.Minkštą sviestą suminkome.
2.Atsargiai atskiriame vištos odą nuo kūno, po ja prikemšame sviesto ir dar ištepame vištą sviesto pertekliumi. Jei kaklo vietoje yra palikta odos, į tą ertmę prikemšame įdaro.
3.Į vištos vidų dar įkišam svogūną, citriną ar apelsiną, lauro lapą. Tai papildomas aromatas ir drėgmė.
4.Ir viskas kepam. Pradžioje karštai (210 C) kokia 20 minučių, kad pradėtų skrusti, o paskui sumažinam temperatūrą ir kepam valandą su trupučiu 190 C temperatūroje kol višta iškepa.
Kaip patikrinti, ar iškepusi? Įbesti iešmelį ar pagaliuką, ar ploną peilį ir pažiūrėti, ar skaidrios sultys, ar drumstos, rausvos. Jei skaidrios iškepė.
Įdaras
Nebūtinai jo kimšti į kaklo ertmę, ypač jei nėra odos, nes nei laikysis, nei naudos bus, o į vištos kiaurymę, tai tikrai niekada nededu, nes tuomet atsitinka taip, kad višta perkepa o įdaras neiškepa. Taigi, šalia mėsos kukuliukai su vištienos kepenėlėm, džiovintais vaisiais.
Kukuliukai su vištienos kepenėlėm ir džiovintais vaisiais
Reikės:
500 g maltos kiaulienos
4 šaukštai džiūvėsėlių
1 svogūnas
2 saujos džiovintų slyvų
200 g vištienos kepenėlių
Druskos
Pipirų
1 šaukštelis arba daugiau kmynų
10-15 šoninės juostelių, jei norite apvynioti mėsos kukuliukus, bet nebūtinai, galite tiesiog padaryti kukulius ir tiek žinių.
Kaip paruošti:
1.Džiovintas slyvas perliekite karštu vandeniu ir supjaustykite smulkiai.
2.Kepenėles supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Svogūną supjaustykite smulkiai ir sumaišykite su faršu, kartu įberkite džiūvėsėlių, druskos, pipirų, kmynų ir viską sumaišykite.
4.Formuokite kukuliukus, apsukite juo šoninės juostele ir kepkite. Šitie ponai iškeps per maždaug 45 minutes. Kepkite išdėlioję skardoje arba šalia vištos
Burokėliai
Kaip be jų? Nei iš vietos. Aš manau, kad prie burokėlių labai tinka čili pipiras ir, aišku, obuoliai, svogūnai. Obuoliai visai sukepa ir tampa rūgštoku, salsvu padažu.
Reikės:
3 obuoliai
1 raudonas svogūnas
1 šaukštas aliejaus
3 burokėliai
1 čili pipiras
3 šaukštai balzaminio acto
Druska
Pipirai
Kaip paruošti:
1.Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
2.Obuolius būtų gerai, kad nuskustumėte, bet priklauso nuo obuolių. Jei nuskusite, jie beveik visai sukeps ir nesimatys.
3.Čili pipirą supjaustykite smulkiai arba jei norite, kad nebūtų labai aštru, tiesiog perpjaukite per pusę dar ir sėklytes galite išimti, nes čia slypi visas aštrumas.
4.Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
5.Dėkite viską į kepimui tinkamą indą, užpilkite aliejaus, druskos, pipirų, acto. Pamaišykite ir kepkite orkaitėje apie valandą (190 C). Jei norite, kad burokėliai būtų visai minkšti, kepkite ilgiau. Jei patinka tokie, kad dar pasipriešina dantims, ir valandos užteks.
6.Pamaišykite porą kartų, kad viskas gražiai apsiveltų. Pasirodys šiek tiek skysčio, bet jis kepant išgaruos ir bus toks kaip tirštas padažas. Šitie burokėliai atradimas.