Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovinimo mašina

QUOTE(Papooga @ 2005 04 27, 16:14)
Hmmm aš vat irgi mąstau pirkti ar ne, o gal geriau balkoniuką pasidaryti?
Dabar tai kambaryje džiovinam ir lygint aišku reikia....

Kai džiovini skalbinius ant vamzdžio, kad ir kiek piltum minkštiklio, jie vis tiek lieka pastirę, ypač tas jaučiasi trikotažui ir frote.

O kaip ta džiovyklė tuos rūbus nesuglamžyti sugeba, jeigu jau iš skalbimo mašinos ištrauki (jeigu išgręžtus) susiglamžiusius susiglamžiusius??? Ar negręžti reikia?

Viską normaliai išgręži su mašina. Džiovintuvas tiesiog varto tuos klabinius būgne ir pučia karštą orą, tuo būdu jie ir išsilygina. Na, aišku, jei jau audinys LABAI susiglamžė (čia daugiausia liečia austą medvilnę), tai tada liks paglamžyti. Geriausia išsilygina sintetika, trikotažas, frote - jų lyginti iš vis nereikia. Net gi vyriški marškiniai - jei jie su sintetika, tai praktiškai lyginti nereikai mirksiukas.gif

Aplamai neįsivaizduoju kaip tas agegatas veikia? Maniau kad Kaitina kokį būgną, sukasi ten ar panašiai, o čia paskaičius atrodo, kad su vandeniu džiovina, tik 24l. vandens sunaudoja hmmm

Jokio vandens jis nenaudoja ir pilti į jį nieko nereikia. Jei tai kondensacinio principo, tai tiesiog nusipirkai, įjungei į rozetę ir viskas mirksiukas.gif
Tiesiog sukasi būgnas su skalbiniais ir pučiamas karštas ar vėsesnis (pagal parinktą programą) oras. Baigus džiovinti (jei tai kondensacinis džiovintuvas), išpili vandenį iš surinkimo bakelio. Iš nekondensacinių, nieko išpilti nereikia, nes vanduo tiesiog irgarinamas į patalpą, bet tuo atveju reiktų, kad būtų gerai ventiliuojama bidelė patalpa arba oro nuvedimas į lauką.
Be to džiovintuvuose yra toks geras dauktas, kaip pūkų surinkimo filtras - nors ir kaip gerai išskalbtum skalbinius, dulkių juose visada lieka. Jei matytu, kiek dulkių iš audinių prisirenka ant filtro, tai net neabejotum, reikia ar ne to džiovintuvo biggrin.gif
Be to džiovinant ant vamzdžio, nėra išpučiami skalbimo priemonių likučiai (lauke jie išsivėdina, tačiau apdulka kitokiomis dulkėmis), todėl alergiškiems žmonėms, sakyčiau, reikėtų labai rimtai pagalvoti apie džiovintuvo įsigyjimą mirksiukas.gif

dar skaičiau, kad gali būti su prijungimu prie kanalizacijos,

Taip - kondensacinis gali būti jungiamas į kanalizaciją, tada vanduo iš skalbinių rinksis ne specialiame bakelyje, kurį reikai išlipti, o tiesiog žarna bus nuvedamas tiesiai į kanalizaciją.

Hm, čia paskaičius, pagalvočiau, kad esu kokia pardamimų agentė g.gif Bet tiesiog baisiai džiaugiuosi tuo daiktu, nors pradžioj tikrai visai negalvojau apie jo pirkimą Bet vyras įkalbėjo, nes buvo užsienį gyvenęs kurį laiką ir naudojosi.
Žodžiu, visiems rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 27, 12:22)
frosted berry, tai Tave reikia su pirkiniu pasveikint drinks_cheers.gif tikrai visai normaliai sumokėjot,aš irgo pirkčiau tokią, laukiam atsiliepimų
o tas vilnos maišas yra?

Aciu, Tuja 4u.gif
kol kas dar nieks nepajungta, nes mes ten dar negyvenam blush2.gif
Vilnos maiso nera, yra tik dziovinimas su tam tikra temperatura, kelios programos (ten viskas vokiskai, o as "angliste", tai dar nedasiverciau), bet tarp ju lengvo lyginimo, greitas dziovinimas.
Tas "pametymas" irgi yra, o taip pat ji automatiskai issijungia, kai pasiekia norimo "rezultato" (t.y. pagal programa koks norimas buvo).
Atsakyti
Nu va, dabar paziurejau smile.gif Mano vokieciu kalbos zinios reikalauja gero "atgaivinimo", tai jei ka ne taip supratau, labai nepykit blush2.gif Lietuviskai lankstinuke paaiskinta taip issamiai ir aiskiai buvo, kad vokiskai daugiau supratau doh.gif
Dziovykle Siemens WTXL 1100 atrodo stai sitaip smile.gif Bus komplektuojama su stai tokia skalbianke.
Apie dziovykle:
Programos tokios, kad galima rinkti pagal pagal tai, ar reikia lyginti, ar nereikia (pagal audini (4 programos), pagal drabuziu tipa (taip pat 4)), dar pagal temperatura (5). Issijungia automatiskai, kai pasiektas parinktas skalbiniu sausumo lygis (dregme tikrinama automatiskai). Jie raso, kad yra 9 programos (be temperaturos), bet nesupratau, kokia ta 9 cool.gif
Dar yra funkcija "Kalt", kiek supratau tai yra mazai nesiotu drabuziu pravedinimas (gerai pabuvojus kokiam barioke, kai kvapelis "geras" isigeria, bet dar nereikalauja skalbimo tongue.gif ). Va. Kol kas tiek.
Beje, Ermitaze teko imti paskutini vnt. g.gif Ir slangiukas nebuvo pridetas, teks rinkti atskirai. schmoll.gif
Atsakyti
Labai dėkui už info, nu mane jau kaip ir įtikinot mirksiukas.gif

Bėgsiu ieškoti...

O kur parsiduoda? Nu aš žinau senukai, ermitažas, topocentras, elektromarket, bet prieš metus klausinėjau, tai į mane kaip į ufonautą žiūrėjo, kokios aš čia džiovyklės užsigeidžiau biggrin.gif Tai dabar jau atsirado turbūt?
Atsakyti
QUOTE(Papooga @ 2005 04 28, 11:21)
Labai dėkui už info, nu mane jau kaip ir įtikinot  mirksiukas.gif

Bėgsiu ieškoti...
O kur parsiduoda? Nu aš žinau senukai, ermitažas, topocentras, elektromarket, bet prieš metus klausinėjau, tai į mane kaip į ufonautą žiūrėjo, kokios aš čia džiovyklės užsigeidžiau  biggrin.gif Tai dabar jau atsirado turbūt?

O tu kur gyveni? Vilniuje? Tai amno sesuo pirko Zimunu g.68 "Taip lengviau" salone, Vilmos gamyklos administraciniame pastate.. Ten yra ir nauju ir truputi su isores defektais, bet gerokai pigiau.
Atsakyti
Siaubas kiek klaidu pridariau blush2.gif Žirmūnų g. 68 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieva1 @ 2005 04 28, 12:42)
Siaubas kiek klaidu pridariau  blush2.gif  Žirmūnų g. 68  biggrin.gif

Jo, tn tikrai geru daiktu kartais buna. Ir pigiau. Bet karta ziurejau as, ziurejau, kur tas defektas - ir nieko neradau biggrin.gif
Vilkpedes bazese dar yra neblogomis kainomis technikos, bet mes tai "ant geriausios kainos" uztaikem Ermitaze smile.gif Dar + nuolaida su kortele gavom rolleyes.gif
Atsakyti
Idomu ar yra dziovinimo masina kur plotis 45cm????????????????????? nes niekaip netelpa pro duris. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2005 05 25, 23:48)
Idomu ar yra dziovinimo masina kur plotis 45cm????????????????????? nes niekaip netelpa pro duris. cry.gif
Yra, domėjausi, kai mamai ieškojau, tik gal Lietuvoj nelabai gausi. Pvz. va toks:
http://www.electrics...3,,condenserfs1
Yra ir kitokių, bet tokių net firmų pas mus niekas negirdėjo...Man rodos yra dar Creda, jei gerai pamenu g.gif

Tik nelabai apsimoka tokį nedidelį pirkti, jame ir funkcijų mažiau ir talpa mažesnė.
Negi netelpa pro lauko duris blink.gif ? O statyti galima ne būtinai vonios kambaryje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2005 05 25, 22:48)

O kokio pločio durys? Esme, ta, kad ten pvz galima nuimti dangtį, tik va nepamenu kiek tada cm nusimeta. Bet kiek girdejau problemų nebūna (nebent žiauriai nestandartinės durys). Juk geros skalbimo mašinos irgi buna 60cm.
Atsakyti
QUOTE(Maat @ 2005 05 26, 08:00)
Yra, domėjausi, kai mamai ieškojau, tik gal Lietuvoj nelabai gausi. Pvz. va toks:
http://www.electrics...3,,condenserfs1
Yra ir kitokių, bet tokių net firmų pas mus niekas negirdėjo...Man rodos yra dar Creda, jei gerai pamenu  g.gif

Tik nelabai apsimoka tokį nedidelį pirkti, jame ir funkcijų mažiau ir talpa mažesnė.
Negi netelpa pro lauko duris  blink.gif ? O statyti galima ne būtinai vonios kambaryje wink.gif

Maat jau ir Lietuvoje yra. Kiek žinau AEG turi. Beje labai panaši į tą, kur nuorodą įkėlei.
Atsakyti
As nusiziurejau Bosh skalbimo masina ir dziovinimo. Galvojau desiu viena ant kitos. Bet pamatavau, kad tarpas duru 55cm, tai nezinau kaip ten man reikes igrusti. Del to ir pradejau ieskoti sauresnes. Bet is kitos puses, mes ten vonia didinsim ir duris keisime, taciau nezinau tiksliai kada, tai po rekonstrukcijos tarpas bus normalus. Taciau tevai issikrausto ir visus daiktus pasiima, o sedeti be skalbimo masinos tai nesinori. Tai ir galvoju kaip cia ka daryti, nu duru irgi nelupsi kolkas. cool.gif
Atsakyti