Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovinimo mašina

QUOTE(Maat @ 2005 04 21, 17:24)
Dėl rūbų traukimosi - aš pradžiovinu pačiu vėsiausiu oru, specialiame vilnos krepšyje, o paskui dar kabinu ant vamzdžio, kad galutinai išdžiūtų. Megstiniai būna purūs, neišsikabo ir nenutįsta (kaip ant vamzdžio) ir tikrai nesusitraukia wink.gif
Sėkmės  smile.gif

Kas cia per specialus vilnos krepsys? Pasidalink patirtimi, pirma karta apie toki girdziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 22, 08:47)
pas mane vietos yra, vonios kambarys pakankamai didelis.
tai kokių man programų reikia? ax.gif nesigaudau
jau supratau , jog yra renkančios kondensatą ir su ventiliatoriumi, ane?
tai kokia geriau, ar jokio skirtumo ax.gif

Yra aprasyta temos pradzioje labai daug, o kondensacines skiriasi nuo tu su ventiliatoriumi tuo, kad su kondensatu biski ilgiau dziovina, bet ir skalbiniai minkstesni buna rolleyes.gif
Pas mane tai vonios kambarys maziukas, tai bandysiu statyti viena ant kitos... g.gif Reikes paieskoti kokiu, kad maziau vietu uzimtu... ax.gif Sake, kad buna is virsaus pakraunamu, bet nemaciau dar niekur. Jei kas kur pamatysit - parasykit, prasom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted_berry: 22 balandžio 2005 - 09:22
perskaičiau viską nuo pradžių ax.gif
kokie techniniai duomenys yra "geri"?ar tik į kainą žiūrėt?
o tas vilnos krepšys, manau, toks maišelis.būna su užtrauktuku, būna sutraukiamas virvele
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 22, 09:29)
perskaičiau viską nuo pradžių ax.gif
kokie techniniai duomenys yra "geri"?ar tik į kainą žiūrėt?
o tas vilnos krepšys, manau, toks maišelis.būna su užtrauktuku, būna sutraukiamas virvele

Kiek as zinau, kai systra pirko toki daikta, ji ziurejo, kad butu reversas - tada skalbinius geriau iskedena, maziau susiglamzo. Po to dar toks dalykas yra kaip pasibaigus dziovinimui dar kuri laika tuos skalbinius bugne vis laiks nuo laiko pameto, bet jau be dziovinimo, o tik tam, kad nesusiguletu ir velgi nesusiglamzytu.

O kas liecia vilnos maiseli cia man apsoliuti naujiena. Vilna bijo karscio. Tai manau joks maiselis nuo to neisgelbes. Va nebent nuo suvelimo tai gali gelbeti. Nors gal as jau visai atsilikus blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, Pieva-Ieva smile.gif dabar žinosiu, reversas ir pamėtymas-privalumas ax.gif
nežinau ar apie tuos maišelius eina kalba, bet aš turiu tokius su užtrauktuku.Informaciniame lapelyje parašyta, jog į juos galima sukišti kojines ,kitus smulkius skalbinius kad neišsimėtytų.Pilno maišelio nereikia prigrūsti,turi užimti trečdalį jo vietos megztukus taip pat galima į juos dėti, tada jie nesivadaluoja po visą būgną
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuja: 22 balandžio 2005 - 11:21
Tas "vilnos krepšys" tai toks specalus rėmelis su tinkleliu, ant kurio pagal schemą apvynioji megstinį, kelnias ar ką kitą. Jis dedasi į tokį metalinį rėmelį, kuris remiasi į skalbinių įdėjimo angos kraštus - žodžiu, tas krepšys nesisuka ir nesivolioja po būgną. Jis stovi vetoj ir parinkus "vilna krepšyje" programą, pats nustatai laiką, kiek nori džiovinti. Džiovinama vėsiu oru, taigi tikrai nesitraukia, tik užtrunka ilgiau. Taigi, kad negaišti labai daug laiko, tiesiog pradžiovini, kad mezginio netąsytų jame susikaupęs skalbimo vanduo ir po to pakabini baigti džiūti ant vamzdžio.
Toks krepšys yra specialus ir būna manyčiau tik tose mašinose, kur yra vilnos džiovinimo programa. Atskirai jų niekas nepardavinėja. Jis arba yra komplektacijoj arbe ne.
Atsakyti
Tujai
Siūlyčiau rinktis patikimos firmos, su kuo daugiau programų, kuo daugiau funkcijų, kondensacinę (nes tos ventiliacinės daug prigarina drėgmės arba reikia kirsti skylę į lauką tiems garams išvesti) ir aišku rinktis kuo didesnės talpos būgną (dabartinėse naujose po 6 kg galima dėt). Kuo didesnė talpa - tuo mažiau glamžosi skalbiniai. Tai va tiek trumpai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Maat @ 2005 04 22, 12:33)
Tas "vilnos krepšys" tai toks specalus rėmelis su tinkleliu, ant kurio pagal schemą apvynioji megstinį, kelnias ar ką kitą. Jis dedasi į tokį metalinį rėmelį, kuris remiasi į skalbinių įdėjimo angos kraštus - žodžiu, tas krepšys nesisuka ir nesivolioja po būgną. Jis stovi vetoj ir parinkus "vilna krepšyje" programą, pats nustatai laiką, kiek nori džiovinti. Džiovinama vėsiu oru, taigi tikrai nesitraukia, tik užtrunka ilgiau. Taigi, kad negaišti labai daug laiko, tiesiog pradžiovini, kad mezginio netąsytų jame susikaupęs skalbimo vanduo ir po to pakabini baigti džiūti ant vamzdžio.
Toks krepšys yra specialus ir būna manyčiau tik tose mašinose, kur yra vilnos džiovinimo programa. Atskirai jų niekas nepardavinėja. Jis arba yra komplektacijoj arbe ne.

Aciu tau uz info. Vadinasi pas mano sesuke tokios programos ner...
Atsakyti
nu va, sužinojau dar vieną privalumą- vilnos krepšys smile.gif
tai jeigu renkuosi kondensacinę,skylės nereikia kirsti?
pas mane būtų galima grindyse iškirsti, apačioje naudojamų patalpų nėra, tik kažkoks oro tarpas biggrin.gif
ką tik ištraukiau iš paprastos skalbiankės išgręžtus rūbus, nu ir ką?susiglamžę , kieti verysad.gif
jau svajoju apie naująją džiovyklę rolleyes.gif
JAV kainos 200-400 dol kodėl pas mus jos tokios brangios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 22, 12:21)
nežinau ar apie tuos maišelius eina kalba, bet aš turiu tokius su užtrauktuku.Informaciniame lapelyje parašyta, jog į juos galima sukišti kojines ,kitus smulkius skalbinius kad neišsimėtytų.Pilno maišelio nereikia prigrūsti,turi užimti trečdalį jo vietos megztukus taip pat galima į juos dėti, tada jie nesivadaluoja po visą būgną

Sitie maiseliai naudojami, kad visokie smulkus daiktai butu vienoj vietoj ir neissimetytu. Pas mus viena karta kazkokiu budu kojine itrauke i ten, kur vanduo nusipila,. po to teko ardyt, aisku, visas vanduo, kuris nenubego, atsidure ant grindu, is kojines mazai kas liko, gerai, kad nors skalbiankes nesugadonim doh.gif

QUOTE(Tuja @ 2005 04 22, 15:27)
tai jeigu renkuosi kondensacinę,skylės nereikia kirsti?
pas mane būtų galima grindyse iškirsti, apačioje naudojamų patalpų nėra, tik kažkoks oro tarpas biggrin.gif
JAV kainos 200-400 dol  kodėl pas mus jos tokios brangios unsure.gif

Tuja, kondensacinese yra toks daikciukas isidedantis, kuri pries dziovinant tu atsaldai saldiklyje, ir jis surenka tuos garus, jie tiesiog susirenka kaip kondensatas ant langu ziema mirksiukas.gif
Jei renkiesi ne kondensacine, tai yra toks slangiukas (jau buna idetas dziovyklese bugne parduotuvese), ir ji tiesiog pritvirtini prie skyles is galo dziovykles ir kita gala isvedi i ventiliacijos skyle, kuri vonioj visada buna thumbup.gif Tik nezinau, ar tada dalis tu garu gal vis tiek i vonia papuola ar ne?

Kas turi dziovykles, pasakykit, kokias turit, kas jose gero ir kur ir uz kiek jus jas pirkot, ka? Kokia ta dziovykle su vilna, nemaciau ne vienos... Man jau nusibodo ziuret, patiko Miele, bet cry.gif 6000Lt cry.gif
JAV kainos is viso pasakiskai mazos, ypac technikai, o palyginus pas mus ir pas juos santyki kainos/atlyginimai tai cray.gif ...

Atsakyti
ačiū už išsamų paaiškinimą ax.gif
dabar nuėjusi į parduotuvę jau turėsiu šiokį tokį supratimą
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 23, 11:48)
ačiū už išsamų paaiškinimą ax.gif
dabar nuėjusi į parduotuvę jau turėsiu šiokį tokį supratimą

Aha, as irgi taip galvojau, bet iki siol neissirenku niekaip... schmoll.gif
Ir kainos skirtingos, bet kazkaip nelabai as pastebeciau, kad jos labai skirtusi. Tik tos brangiosos turi daugiau funkciju. O tos, kurios nuo 1.000 iki 2.500 tai toks ispudis kad tik kaina ir prekiniu zenklu ir tesiskiria...
Atsakyti