Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovinimo mašina

QUOTE(aifa @ 2005 04 04, 17:21)
Pirkom vadinamą "dizaino broką", o tiksliau mūsų variantas buvo be pakuotės iš kažkokios tai parodos. Radom Kaune sandėliuose prie baldų. Paieškojus AEG puslapiuose radau, kad musu turimas variantas yra gaminamas tik Anglijos rinkai (įdomu, ko tie anglai tokie išskirtiniai  g.gif ), tai tokią kažin ar Lietuvoje parduotuvėse rasite. Kai rinkausi senukuos klausiau, kodėl AEG su džiovyklėm neveža. Sakė, kad nėra paklausos, tokios kaip mūsų pagal parametrus, bet vokietijos rinkai (ten skaičiukai skiriasi, o kas dar skirtingo nesugebėjau rasti) kaina tuo metu būtų buvusi virš 6000Lt.

Vajei blink.gif uz tokia kaina nusipirksiu ir skalbianke, ir dziovykle, ir dar priedo 2in 1 laugh.gif
Anglijos rinka yra kitokia, nes ten zmones reiklesni, bet jie gali daugiau pinigeliu iskleisti, pas mus vargu kas pirktu uz tokia kaina... schmoll.gif Tikriausiai AEG neapsimoka daryti pigesnio varianto, nes nukencia kokybe, o tokio brangaus musu importuotojai neveza, ir teisingai daro, nes norinciu pirkt nebutu...
O uz kiek jus pirkote, jei nepaslaptis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 04 04, 16:35)
Vajei  blink.gif  uz tokia kaina nusipirksiu ir skalbianke, ir dziovykle, ir dar priedo 2in 1 laugh.gif
Anglijos rinka yra kitokia, nes ten zmones reiklesni, bet jie gali daugiau pinigeliu iskleisti, pas mus vargu kas pirktu uz tokia kaina...  schmoll.gif Tikriausiai AEG neapsimoka daryti pigesnio varianto, nes nukencia kokybe, o tokio brangaus musu importuotojai neveza, ir teisingai daro, nes norinciu pirkt nebutu...
O uz kiek jus pirkote, jei nepaslaptis?  ax.gif

Išsitraukiau aprašymą, tai galiu viską nurašyti smile.gif
modelis OKO-LAVAMAT 16800 TURBO. Maksimalus pasuku skaičius 1600. Maksimalus leistinas skalbiniu kiekis yra 5.5 kg (medvilnei), 3kg (sintetikai ir delicate - nezinaukaip išversti), 2 kg vilnai. Džiovinimas per pusę - maksimalus 2,75 kg medvilnei ir 2 kg sintetikai.
Dar gerai tai, kad džiovinimo laikas priklauso nuo džiovinamų skalbinių kiekio ir drėgnumo. Nežinau kas ten pas ją įdėta, bet išdžiūvus skalbiniams ji automatiškai išsijungia greičiau, nei standartinis džiovinimo laikas. Kol buvo nauja tai sėdėjau ir žiūrėjau akis išpūtus, kad suprasti, kas ten darosi. Nes būdavo taip - veikia džiovykla, rodo, kad liko 90 min. ir staiga laikrodis peršoka ant 60 min. Nu maniau durniuoja, bet pasirodė kad ne, taip ji optimizuoja. Būna, kad ir į kitą pusę šokteli, jei skalbinių per daug užkrauni ir džiovinti pagal planą nesiseka. Todėl yra tikrai taupi - jei tikėti spekais, tai 2.75 kg skalbinių išdžiovina su 1.8kWh ir 24 litrais vandens thumbup.gif
Mokėjom mes už ją atrodo 3500Lt (arba 3000Lt, dabar tikrai neprisimenu ar nusiderėjom tuos 500 Lt ar ne, bet prašė tai 3500 Lt ir derėtis mes bandėm, tik su vyru nesutariam pavyko ar ne tongue.gif )
Ir dabar aš atskiros nepirkčiau. Nes mums ilgą laiką vos ne kasdien teko patalynę skalbti, tai labai puiku kai nereikia jos iš skalbyklės į džiovyklę mėtyti. Sudėjai ryte, užstatei programą ir vakare randi sausą thumbup.gif Nes kitap tai neįsivaizduoju kaip ją perdėti, juk į darbą išeini. O kai grįžti vakare nesinorėtų visą laiką švelnaus džiovyklos ošimo klausyti. Bet čia jau tokia sakyčiau retai pasitaikanti problema, gal tai neturėtų įtakoti kitų šeimų sprendimo, kartu ar atskirai skalbyklę ir džiovyklą pirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aifa: 04 balandžio 2005 - 22:30
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 04 04, 12:41)
Vira, Aifa, o kiek skalbiniu galima dziovinti 2 in 1? Ten kazkiek isimti reikia, ar ne?  g.gif As tik 1 maciau, kur skalbi 5, ir dziovini 5kg... Visi kiti 5x2.5.
O gumos nesigadina?

As dar galvoju, jei as nusipirksiu mazesne dziovykle, gal mano rubai labiau susiglamde bus, nes ten vietos labai mazai jose buna, toks mazas tas bugnas...  g.gif

Gumos nesigadina,o džiovinti galima 2,5kg.Bet mums retai kada prireikia džiovinti
pilną būgną g.gif Labiau visvien mėgstu džiovinti lauke smile.gif O džiovykla man reikalinga tik ekstra atvejais - kai reikalingi greitai švarūs drabužiai arba lauke niekas nedžiūsta ax.gif Tik gaila,kad mano ne tokia protinga,kaip aifos sad.gif
Bet jei nėra galimybės džiovinti lauke,aš gal rinkčiausi atskirą,arba 2in1,bet su džiovinimu visam kiekiui.
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 04 05, 09:06)
Gumos nesigadina,o džiovinti galima 2,5kg.Bet mums retai kada prireikia džiovinti
pilną būgną g.gif Labiau visvien mėgstu džiovinti lauke smile.gif O džiovykla man reikalinga tik ekstra atvejais - kai reikalingi greitai švarūs drabužiai arba lauke niekas nedžiūsta  ax.gif Tik gaila,kad mano ne tokia protinga,kaip aifos sad.gif
Bet jei nėra galimybės džiovinti lauke,aš gal rinkčiausi atskirą,arba 2in1,bet su džiovinimu visam kiekiui.

Kad as tureciau galimybe kur lauke dziovinti!!! doh.gif Nei lauko, nei balkono... verysad.gif O kambary visa laika statytis dziovykla ir laukti kol isdzius visai nesinori schmoll.gif Tai manau man dziovykle yra geriausias variantas. Ir dar tokia, kad daugiau dziovintu!!! biggrin.gif
Atsakyti
O pas jumi tose džiovyklėse nesusitraukia rūbai? Džiovindavau aš irgi rūbus taip, bet dažnai būdavo, kad maikutės taptavo tinkamos tik trijų metų vaikui cry.gif
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2005 04 21, 12:06)
O pas jumi tose džiovyklėse nesusitraukia rūbai? Džiovindavau aš irgi rūbus taip, bet dažnai būdavo, kad maikutės taptavo tinkamos tik trijų metų vaikui cry.gif

Taip, kai kurie rubai dziovintuve traukiasi. Siek tiek traukiasi trikotazas, bet tikrai ne taip, kad is suaugusio maikes tiktu vaikui. Va jei yra vilna, arba medziagos sudetyje yra nors kiek vilnos - susitrauks labai. Tada is tikruju is vyrisko megztinio lieka vaikui ar net lelei.
Siaip pries dziovinant arba net pries perkant atkreipk demesi ar tinka dziovintuve dziovinti. Zenkliukas - kvadratas, viduje apskritimas. Prie daugelio trikotaziniu daiktu bus draudziamas zenkliukas, bet manau to gasdintis neverta. Pvz mano sesuo apatinius perka truputuka didesnius. Po pirmo dziovinimo - vis kas CIKI.
As ne viena savo trikotazini ruba pas ja dziovinau - neturejau bedos, nors ir buvo draudziamas zenkliukas.
Atsakyti
Pas mus yra atskiras džiovituvas Bosch Max - 6 kg. Labai geras daiktas ir pritvirtinom jį ant skalbimo mašinos viršaus. Man yra geriau atskiras, nes pas mus 2 tarifų skaitliukas, tai skalbiu savaitgalias. Kadangi automatinė mašina skalbia gan ilgai, o reikia išskalbti kalną skalbinių, tai negaišti laiko jų džiovinimui - tiksliau, vieni skalbiasi, kiti džiūsta. Labai gerai. Ir lyginti beveik nieko nereikia - na tik džinsus ir vyro marškinius krakmolintus tongue.gif Ir labai gerai, kad dulkes visas ištraukia - namie tikrai pastebėjau, kad mažiau dulkių prisikaupia.
Jei kas abejojat, reikai tokio daikto ar ne, galiu trumpai tiek pasakyt - mažiau lyginimo, mažiau dulkių (kas beja ir sveikatai labai svarbu), neapkabinėta vonia ir kambariai išskalbtais skalbiniais ir fantastiškai minkšti frotiniai rankšluoščiai thumbup.gif
Atsakyti
Dėl rūbų traukimosi - aš pradžiovinu pačiu vėsiausiu oru, specialiame vilnos krepšyje, o paskui dar kabinu ant vamzdžio, kad galutinai išdžiūtų. Megstiniai būna purūs, neišsikabo ir nenutįsta (kaip ant vamzdžio) ir tikrai nesusitraukia wink.gif
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
į ką atkreipti dėmesį renkantis?nesinori kokio Š nusipirkt, kainos nuo 1600Lt(indesit) iki 2700Lt (AEG)
Atsakyti
Na as tai pvz. savo apatiniu, drabuziu is vilnos, vyro marskiniu, nededu i dziovinimo masina. Nors tam ir yra speciaios programos. Vis delto drabuziai gal ir nedaug, bet greiciau susidevi dziovinant juos dziovinimo masina, nei naturaliai. Jeigu norisi, kad drabuzis ilgiau gerai atrodytu, reiketu dziovinti naturaliai (aisku, tai galioja ne visiems audiniams)
Bet, aisku dziovinomo masina namie yra geras dalykas. As nezinau ka daryciau, jei netureciau, jau vien delto, kad savo mazes nesvarius drabuzelius jau uz 1.5 valandos turiu svarius ir sausus, ir galiu is karto vilkti.
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 04 21, 19:49)
į ką atkreipti dėmesį renkantis?nesinori kokio Š nusipirkt, kainos nuo 1600Lt(indesit) iki 2700Lt (AEG)

Jeigu gyvenate bute, ir jei jis nera labai didelis, tai rekomenduociau tokia, kuri kondensata renka. Labai patogu. O siaip tai reiketu ziureti i tai, kokias programas perkama masina turi. Mes pirkdami ziurejom, kad butu kuo naujesne. Musu yra BAUKNECHT. Kol kas tikrai nenusivylem, tikiuosi ir nenusivilsim smile.gif
Atsakyti
pas mane vietos yra, vonios kambarys pakankamai didelis.
tai kokių man programų reikia? ax.gif nesigaudau
jau supratau , jog yra renkančios kondensatą ir su ventiliatoriumi, ane?
tai kokia geriau, ar jokio skirtumo ax.gif
Atsakyti