serveteles yra naudojamos kaip antistatine priemone,o tuo paciu suteikia ir gaivu,malonu kvapa. tu kvapu buna ivairiausiu...dar i spinta prikaisioju tarp drabuziu ju,kaip priemone nuo kandziu(cia jau mano ismislas)
QUOTE(Tylene @ 2006 09 08, 11:32)
man nerodo foto
nerode, todel kad istryniau netycia is albumo.. sorry!
va cia dar karta:
Sveikutės, mamytės, reikia patarimo.
Pirksiu džiovyklę, greičiausiai atskirą, nes skalbiaškė dar neblogai veikia, o vietos kaip nors atrasim.
1. Kas geriau: kondensacinės ar ventiliacinės? Kiek žinau, tai kondensacinės vos ne dvigubai daugiau energijos sunaudoja, ir jas, be abejo, reikia jungti prie kanalizacijos. Kita vertus, dabar ventiliacinę statytume rūsy ir dėl drėgmės pertekliaus galvos nesuktume. Bet po 1,5 metų persikraustysim, greičiausiai į mažą butuką. Kaip tada reikalai su drėgme?
2. Kokią firmą rekomenduotumėte? Suprantu, kad Miele turbūt geriausios, bet ir kainelės jų Su pigiausiom (Gorenjė ir pan.) neprasidėsiu, o kaip reikalai su AEG-Electrolux, Bosch, Indesit???
Pirksiu džiovyklę, greičiausiai atskirą, nes skalbiaškė dar neblogai veikia, o vietos kaip nors atrasim.
1. Kas geriau: kondensacinės ar ventiliacinės? Kiek žinau, tai kondensacinės vos ne dvigubai daugiau energijos sunaudoja, ir jas, be abejo, reikia jungti prie kanalizacijos. Kita vertus, dabar ventiliacinę statytume rūsy ir dėl drėgmės pertekliaus galvos nesuktume. Bet po 1,5 metų persikraustysim, greičiausiai į mažą butuką. Kaip tada reikalai su drėgme?
2. Kokią firmą rekomenduotumėte? Suprantu, kad Miele turbūt geriausios, bet ir kainelės jų Su pigiausiom (Gorenjė ir pan.) neprasidėsiu, o kaip reikalai su AEG-Electrolux, Bosch, Indesit???
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 02, 13:03)
Sveikutės, mamytės, reikia patarimo.
Na pradesiu nuo to, kondensacini dzovintuva nebutina jungti i kanalizacija (na nebent to reikalauja konkretus modelis) Dziovintuvas turi toki stalciu i kuri susirenka kondensatas. Prisipildzius stalciuka istrauki, ispili vandeni ir vel pirmyn!
QUOTE(Pieva1 @ 2006 11 02, 13:57)
Na pradesiu nuo to, kondensacini dzovintuva nebutina jungti i kanalizacija (na nebent to reikalauja konkretus modelis) Dziovintuvas turi toki stalciu i kuri susirenka kondensatas. Prisipildzius stalciuka istrauki, ispili vandeni ir vel pirmyn!
Tik jeigu yra galimybė pajugti, tai geriau ir pajungti, čia privalumas toks, nes dabar užstatai džiūti, išeini, grįžti, o pasirodo stalčiukas prisipildęs ir skalbiniai stovi laukia kol išpilsi. Pagal mane tai aišku, kad geriau pirkti kondensacinę ir A arba A+ klasės, kokia AEG tikrai turėtų būti gera.
QUOTE(Papooga @ 2006 11 02, 14:03)
Tik jeigu yra galimybė pajugti, tai geriau ir pajungti, čia privalumas toks, nes dabar užstatai džiūti, išeini, grįžti, o pasirodo stalčiukas prisipildęs ir skalbiniai stovi laukia kol išpilsi. Pagal mane tai aišku, kad geriau pirkti kondensacinę ir A arba A+ klasės, kokia AEG tikrai turėtų būti gera.
O tų stalčiukų didesnių nebūna? Arba gal galima šlangelę į kokį kibirą išvest, nes pas mus šalia skalbiaškės (t.y šalia kriauklės) vietos nebėra, o tempti 3 metrus žarnos iki kanalizacijos vamzdžio irgi nesinori. Ant skalbiaškės viršaus irgi neuždėsi, nes ji siaura (t.y. mažas gylis), pirkta, kai gyvenom blokiniam butely.
Ir dar. Niekad nemačiau džiovyklės su A arba A+ energijos suvartojimu. paprastai kondensacinės būna C arba D, pati "kiečiausia" Miele turėjo B. Ar aš kažką painioju?
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 02, 14:25)
O tų stalčiukų didesnių nebūna? Arba gal galima šlangelę į kokį kibirą išvest, nes pas mus šalia skalbiaškės (t.y šalia kriauklės) vietos nebėra, o tempti 3 metrus žarnos iki kanalizacijos vamzdžio irgi nesinori. Ant skalbiaškės viršaus irgi neuždėsi, nes ji siaura (t.y. mažas gylis), pirkta, kai gyvenom blokiniam butely.
Ir dar. Niekad nemačiau džiovyklės su A arba A+ energijos suvartojimu. paprastai kondensacinės būna C arba D, pati "kiečiausia" Miele turėjo B. Ar aš kažką painioju?
Ieskok dziovykles su indikatoriumi, kur uzsidega ant paneles lempuke, kad stalcius jau pilnas. Siaip tikrai ner taip, kad vieno dziovinimo metu prispildys stalcius (ner jis toks maziukas). Cia greiciau bus taip, kad pakankamai retai ji reik ispilti, tai ir uzmirstama tai padaryti
O jei dar palyginti - kondesaciniam skalbiniai mikstesni nors siek tiek ilgiau dziovinami, o ventiliaciniame (atviro tipo) - greiciau, bet siek tiek kietesni + dregsta patalpa. Na kaip palyginimui kaip tai atrodo galiu aprasyt taip - anksciau gyvenome mes bute. Buvom tamsiajame kambariuke irenge skalbykle ten mazdaug apie 1.5 kv.m. Tai jei dziovindama uzdarydavau duris, duris aprasodavo ir imdavo begti lasai. Dabar tas pats dziovintuvas pas mane, tik vonia didesne - apie 7kv.m. - tai prie uzdarytu duru jos svelniai aprasoja. Na gal dziovinant frute siek tiek daugiau.
Ačiū , situacija šiek tiek aiškėja. Tai, matyt, pirksiu taupesnę kondensacinę.
Turiu AEG džiovyklę atrodo 58810 modelį. Kai stalčiukas vandeniui prisipildo, parašo pranešimą, kad reikia išpilti vandenį, taip pat ir su pūku filtru. Džiovinimo laikas proceso metu pasikoreguoja - būna, kad džiovina trumpiau, jei mato, kad nebereikia (na tipo viskas išdžiuvo greičiau). Man patalynę pilnai išdžiovina per maždaug 1 val. Galima palikti truputį drėgną jei reikia.
Jokių žarnelių į tuliką nereikia nuvesti
Jokių žarnelių į tuliką nereikia nuvesti
Mačiau šiandien AEG T59800 - pasirodo, iš tikrųjų jau yra kondensacinė džiovyklė su A klasės energijos suvartojimu. Kol kas turbūt vienintelė. Bet kainelė nelabai draugiška Net naujesnių modelių Miele pigesnės...
Beje, prisipažinkit, ar naudojat visas tas "pribumbasines" funkcijas kaip vilnonių baigimas džiovinti, paruošimas lyginimui ir pan., ar čia gaunasi kaip su skalbiaške: programų virš dešimt, o realiai naudojamos kokios trys (ir dar trys dukart per metus)?
Beje, prisipažinkit, ar naudojat visas tas "pribumbasines" funkcijas kaip vilnonių baigimas džiovinti, paruošimas lyginimui ir pan., ar čia gaunasi kaip su skalbiaške: programų virš dešimt, o realiai naudojamos kokios trys (ir dar trys dukart per metus)?
O kaip reikalai su triukšmo lygiu? Čia internete prisiskaičiau nuomonių, kad žmonės skundžiasi per garsiu AEG (bent jau tos naujosios) darbu. Juk tiesa, kad ji turbūt kol kas vienintelė naujo tipo ("heat-pump") kondensacinė džiovyklė, ir dėl to ten gali būti ne viskas tobulai atidirbta. O man triukšmas svarbu, žadu ją "gainioti" naktį, kai elektra pigesnė. Gal senesni ir ne tokie taupūs modeliai tylesni?
Ką manot apie seną gerą mersedesą - Miele?
QUOTE(Lapyna @ 2006 11 03, 02:36)
O kaip reikalai su triukšmo lygiu? O man triukšmas svarbu, žadu ją "gainioti" naktį, kai elektra pigesnė. Gal senesni ir ne tokie taupūs modeliai tylesni?
Miele visada yra geriausias pasirinkimas Mes turim Hoover tai visuomet jungiam ją nakčiai ir nieko nesigirdi, o aš tikrai miegu labai jautriai.
O kas dėl senesnių modelių tai nelabai norėčiau tikėti kad jie taupesni ir tylesni, nors gal.... nesu toj srity žinovė