Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos užsienyje

Sveikutes.norejau pasiklausti- gal kas susidurete su alimentais vaikuciui. Gyvenu Airijoje su vaiku,viena. Mes skiriames- o kaip del alimentu, cia Airijoje,jau laukiu teismo...o Lietuvoje norint issikirti- taip pat privalomi alimentai. Ar yra kazka zinanciu apie tai? nes ex nenori moketi ir lt.ir cia alimentu....
bet kiek paaiskino man...tokie istatymai....Lt neskiria be vaiko islaikymo.o airiai taip pat reikalauja visur- kad tevas moketu alimentus, norint toliau tvarkytis dokumentus cia....aciu:)
Atsakyti
Atsakiu kitoje temoje ir cia dar pasisakysiu, jei airiu teismas pirmiau- tai gerai, gaunte Airijos teismo sprendima del tu alimentu, o tada cia LT iteikiate kaip irodyma,kad abi puses gyvenancios Airijoje ir alimentus mokes pagal ten nustatyta tvarka. ir tada isskirtu LT. Ar taip kazin neissisprestu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 05 liepos 2011 - 12:07
vat ir esme tame..kad lietuvoje neskiria be alimentu,jiems neidomu,kad jis mokes Airijoje. ne Jei jis paliktu Airija...kas tada moketu vaikui?>
jau dabar slepia savo gyvenamaja vieta...
o jei ir priteis Lietuvoje,kad ir maziausius,tai tures moket kur jis begyvens...
Atsakyti
sveikos mamytes.as taip pat keliu sparnus is lt.vykstam i anglija.drauga kaip ir turiu(ne vaiko tevas),bet kartu negyvenam tad jis palaiko mano isvykima,ir pats kita men isvyksta dar i kita sali.bet viliames kad abiem pavyks atsistot ant koju ir vel galesim but drauge,kad ir kaip sunku dabar.norejau paklaust gal kas zino kokiu dokumentu gali prireikti isverstu i anglu kalba.dukrytes grysiu rudeni pati begsiu jau sio men gale.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deiritta: 10 liepos 2011 - 11:22
QUOTE(deiritta @ 2011 07 10, 12:19)
sveikos mamytes.as taip pat keliu sparnus is lt.vykstam i anglija.drauga kaip ir turiu(ne vaiko tevas),bet kartu negyvenam tad jis palaiko mano isvykima,ir pats kita men isvyksta dar i kita sali.bet viliames kad abiem pavyks atsistot ant koju ir vel galesim but drauge,kad ir kaip sunku dabar.norejau paklaust gal kas zino kokiu dokumentu gali prireikti isverstu i anglu kalba.dukrytes grysiu rudeni pati begsiu jau sio men gale.

laba.reikia vaiko gimimo liudijimo,santuokos,istuokos,liudijimu,ir net savo gimimo liudijima,ir visa tai-EURO-STANDART forma.paprastas vertimas,kad ir su notaro patvirtinimu-nevisur eina/galioja.sneku apie NL,anglijoj-gal ir tiktu,bet,geriau pasidaryt euro-standart ,tai tada tikrai,visur galios.ir jokiu problemu vykstant,kad ir i kita sali.
euro standart forma isduoda santuoku rumuose,vilniuje.kaip del kt.miestu-nzn.moket-nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besika: 13 liepos 2011 - 21:41
QUOTE(besika @ 2011 07 13, 23:38)
laba.reikia vaiko gimimo liudijimo,santuokos,istuokos,liudijimu,ir net savo gimimo liudijima,ir visa tai-EURO-STANDART forma.paprastas vertimas,kad ir su notaro patvirtinimu-nevisur eina/galioja.sneku apie NL,anglijoj-gal ir tiktu,bet,geriau pasidaryt euro-standart ,tai tada tikrai,visur galios.ir jokiu problemu vykstant,kad ir i kita sali.
euro standart forma isduoda santuoku rumuose,vilniuje.kaip del kt.miestu-nzn.moket-nedaug.

na susituokusi nebuvau,tad turbut lieka gimimo liudijimai.o kaip del issilavinimo? Esu baigus profke ar pakanka jos dok ar reikia ir pagrindinio issilavinimo dok versti?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deiritta @ 2011 07 14, 15:55)
na susituokusi nebuvau,tad turbut lieka gimimo liudijimai.o kaip del issilavinimo? Esu baigus profke ar pakanka jos dok ar reikia ir pagrindinio issilavinimo dok versti? 
4u.gif

taip,tokiu atveju-vis vien-savo gimimo liudijima,vaiko ,jei tavo ir vaiko pavardes vienodos-problemu neturetu buti,bet,jei vaikas turi tevo pavarde- g.gif ,tada jau ne kas... doh.gif .del diplomu-neverta...dar profkes ir vidurinio,tai tikrai-niekur cia jie nereikalingi.geriau pasidaryk CV,olandisko tipo,ten viska ir suzymesi,kur,ka ,kada baigei,ka dirbai,kokio darbo tikiesi.olandisko del to,kad sitoj saly-su kitokiu-beveik visur atmes...kaip jis turi buti-pati gausiu kita sav,man drauge daro.
del kitos salies-nzn...sory
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besika: 14 liepos 2011 - 22:25
Sveikos mamos, visur ieskausi informacijos bet taip niekas ir neatsako. Zodziu noreciau issinuomoti buta ar nama ant saves,esu vienisa mama, auginu metu vaika. Pradziai turiu santaupu, veliau planuoju sugryzti i darba kaip part-time. Dali nuomos galbut padengtu HB. Bet klausimas toks kaip tai padaryti, agenturos tai nei is tolo nesutiks man isnuomoti tikriausiai, gal yra kokiu istaigu kurios padetu susirasti busta. Ar tarkim reikia tartis su savo rajono council ir jei sutiktu man skirti HB ir isduotu koki dokumenta, kuris irodytu jog sugebesiu moketi nuoma. Kaip tas prosesas vyksta, gal kas susidurete? Laukiu visu mamu istoriju 4u.gif
Atsakyti
Prancuze,aš gyvenu užkampyje,tai nuomuojantis butą agentūra net nepaklausė ar dirbu,iš ko mokėsiu nuomą ir t.t.Gal sekmės dalykas.O HB duoda dirbančiam arba registruotam bedarbiui.Gal pradžiai nuomokitės kambarį pas ką nors,o kai jau prasigyvensit,susirasit darbą ir vaikui priežiūrą,tada ir išsikelsit į butą ar namą.
Atsakyti
Sveikos, mes maunam i Hamburga su mazuoju. Gimimo liudyjima issiverciau. Ko dar gali prireikt ?
Yra Vokietijoj mamu ?
aciu
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 09 12, 16:18)
Sveikos, mes maunam i Hamburga su mazuoju. Gimimo liudyjima issiverciau. Ko dar gali prireikt ?
Yra Vokietijoj mamu ?
aciu

http://www.supermama...howtopic=766874
Čia bendrauja Vokietijos lietuvės.
Atsakyti
QUOTE(TSB @ 2011 09 12, 15:15)
Prancuze,aš gyvenu užkampyje,tai nuomuojantis butą agentūra net nepaklausė ar dirbu,iš ko mokėsiu nuomą ir t.t.Gal sekmės dalykas.O HB duoda dirbančiam arba registruotam bedarbiui.Gal pradžiai nuomokitės kambarį pas ką nors,o kai jau prasigyvensit,susirasit darbą ir vaikui priežiūrą,tada ir išsikelsit į butą ar namą.

Tai tikrai kad pasiseke, nes teko su agenturom susidurti, tai visuomet prasydavo visu nuomininku payslip'u 3 paskutiniu menesiu, tikrindavo ar nera itraukti i tuos juoduosius sarasus ir t.t. Teisingai tu sakai. Tai zodziu tada man reiktu pirmiausia gryzti i darba, tada ieskotis gyvenamos vietos ir tada prasyti HB.
Atsakyti