Sveikos merginos
Bandysiu trumpai pristatyti dar viena sali- ISLANDIJA. Is karto ispeju toms, kurios nezino-si salis labiausiai nukentejo nuo krizes, todel cia vaziuoti tikrai nera ko, nebent kas nors padetu. Rasau, nes pati esu nescia ir manau, kad liksiu vienisa mama. Gyvenu cia tik puse metu dirbu 4 menesiai, iki gimdymo dar 7i
. Pgl. istatymus reikia isdirbti puse metu, kad gautum sveikatos ir socialini draudima- t.y. nemokama medicinine prieziura ir zinoma kazkokias pasalpas. Kitas budas- kas kiek supratau galioja visoje EUROPOS SAJUNGOJE ir EUROPOS EKONOMINES ERDVES SALYSE (Islandija, Norvegija)- isvykstant is Lietuvos nueiti i LIGONIU KASAS ir issimti E 104 PAZYMA, kurioje yra surasyti visi tavo darbo laikotarpiai ir imokos sodrai !!! pristacius ta pazyma Islandijoje ir kaip suprantu bet kurioje ES IR EEES salyje is karto tik atvykus i sali gaunate sveikatos ir socialini draudima. Cia yra ganetinai naujas dalykas, tad gal ne visi zino, bet lb svarbu. Taigi bent jau pradzioj turesit nors kazkokia uzuoveja. Mano atveju turbut imsis paskutiniu menesiu is lietuvos atlyginimas ir islandiskas atlyginimas ir sumuosis ir gausis pasalpa. Kaimyne lietuve -vienisa mama ( nors ne vienisa tik slepia vaiko teva nuo pasalpu skirstytoju) irgi gavo buta gyvenimui nemokamai. I ji atsiveze mama ir sita priziuri vaika
Papildyta:
QUOTE(laimabuz @ 2009 04 27, 08:38)
labuka
infermiera...man padeda draugė,kuri italijoje irgi infermiera
Sveika,
Na gal ir negrazu taip puldineti zmones, bet noreciau paklausti, kuriame Italijos mieste dirba drauge? As laisvai kalbu italiskai, dirbau kuri laika gide viename is regionu, svajoju vel gryzti i ta sauleta sali. Na man ten svajoniu salis, tik deja prie italu gyvenimo budo ir poziurio i RUSSIAN SPEAkING ladies nepripratau. Svajoniu salis- del grozio, maisto ir klimato. Esu nescia, todel artimiausiu metu negalesiu isvykti tenai laimes ieskoti, bet galvoju gal i AZ imestum kontaktus, nes kai jau atvyksiu kada, kad tureciau kokiu lietuviu kontaktu- galesim kuri bendruomene