Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos užsienyje

QUOTE(zingara @ 2009 04 11, 19:06)
labas, jei ne paslaptis gydytoja dirbsi ar infermiera? kaip darba radai?

teisingai, laukia ar nelaukia nesvarbu, svarbu yra didelis noras  mirksiukas.gif

labuka ax.gif infermiera...man padeda draugė,kuri italijoje irgi infermiera ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Bandysiu trumpai pristatyti dar viena sali- ISLANDIJA. Is karto ispeju toms, kurios nezino-si salis labiausiai nukentejo nuo krizes, todel cia vaziuoti tikrai nera ko, nebent kas nors padetu. Rasau, nes pati esu nescia ir manau, kad liksiu vienisa mama. Gyvenu cia tik puse metu dirbu 4 menesiai, iki gimdymo dar 7i bigsmile.gif . Pgl. istatymus reikia isdirbti puse metu, kad gautum sveikatos ir socialini draudima- t.y. nemokama medicinine prieziura ir zinoma kazkokias pasalpas. Kitas budas- kas kiek supratau galioja visoje EUROPOS SAJUNGOJE ir EUROPOS EKONOMINES ERDVES SALYSE (Islandija, Norvegija)- isvykstant is Lietuvos nueiti i LIGONIU KASAS ir issimti E 104 PAZYMA, kurioje yra surasyti visi tavo darbo laikotarpiai ir imokos sodrai !!! pristacius ta pazyma Islandijoje ir kaip suprantu bet kurioje ES IR EEES salyje is karto tik atvykus i sali gaunate sveikatos ir socialini draudima. Cia yra ganetinai naujas dalykas, tad gal ne visi zino, bet lb svarbu. Taigi bent jau pradzioj turesit nors kazkokia uzuoveja. Mano atveju turbut imsis paskutiniu menesiu is lietuvos atlyginimas ir islandiskas atlyginimas ir sumuosis ir gausis pasalpa. Kaimyne lietuve -vienisa mama ( nors ne vienisa tik slepia vaiko teva nuo pasalpu skirstytoju) irgi gavo buta gyvenimui nemokamai. I ji atsiveze mama ir sita priziuri vaika cool.gif
Papildyta:
QUOTE(laimabuz @ 2009 04 27, 08:38)
labuka ax.gif infermiera...man padeda draugė,kuri italijoje irgi infermiera ax.gif

Sveika,
Na gal ir negrazu taip puldineti zmones, bet noreciau paklausti, kuriame Italijos mieste dirba drauge? As laisvai kalbu italiskai, dirbau kuri laika gide viename is regionu, svajoju vel gryzti i ta sauleta sali. Na man ten svajoniu salis, tik deja prie italu gyvenimo budo ir poziurio i RUSSIAN SPEAkING ladies nepripratau. Svajoniu salis- del grozio, maisto ir klimato. Esu nescia, todel artimiausiu metu negalesiu isvykti tenai laimes ieskoti, bet galvoju gal i AZ imestum kontaktus, nes kai jau atvyksiu kada, kad tureciau kokiu lietuviu kontaktu- galesim kuri bendruomene thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeiveX: 01 gegužės 2009 - 04:41
QUOTE(DeiveX @ 2009 05 01, 05:48)
Sveikos merginos  4u.gif
Bandysiu trumpai pristatyti dar viena sali- ISLANDIJA. Is karto ispeju toms, kurios nezino-si salis labiausiai nukentejo nuo krizes, todel cia vaziuoti tikrai nera ko, nebent kas nors padetu. Rasau, nes pati esu nescia ir manau, kad liksiu vienisa mama. Gyvenu cia tik puse metu dirbu 4 menesiai, iki gimdymo dar 7i  bigsmile.gif . Pgl. istatymus reikia isdirbti puse metu, kad gautum sveikatos ir socialini draudima- t.y. nemokama medicinine prieziura ir zinoma kazkokias pasalpas. Kitas budas- kas kiek supratau galioja visoje EUROPOS SAJUNGOJE ir EUROPOS EKONOMINES ERDVES SALYSE (Islandija, Norvegija)- isvykstant is Lietuvos nueiti i LIGONIU KASAS ir issimti E 104 PAZYMA, kurioje yra surasyti visi tavo darbo laikotarpiai ir imokos sodrai !!! pristacius ta pazyma Islandijoje ir kaip suprantu bet kurioje ES IR EEES salyje is karto tik atvykus i sali gaunate sveikatos ir socialini draudima. Cia yra ganetinai naujas dalykas, tad gal ne visi zino, bet lb svarbu. Taigi bent jau pradzioj turesit nors kazkokia uzuoveja. Mano atveju turbut imsis paskutiniu menesiu is lietuvos atlyginimas ir islandiskas atlyginimas ir sumuosis ir gausis pasalpa. Kaimyne lietuve -vienisa mama ( nors ne vienisa tik slepia vaiko teva nuo pasalpu skirstytoju) irgi gavo buta gyvenimui nemokamai. I ji atsiveze mama ir sita priziuri vaika  cool.gif
Papildyta:
Sveika,
Na gal ir negrazu taip puldineti zmones, bet noreciau paklausti, kuriame Italijos mieste dirba drauge? As laisvai kalbu italiskai, dirbau kuri laika gide viename is regionu, svajoju vel gryzti i ta sauleta sali. Na man ten svajoniu salis, tik deja prie italu gyvenimo budo ir poziurio i RUSSIAN SPEAkING ladies nepripratau. Svajoniu salis- del grozio, maisto ir klimato. Esu nescia, todel artimiausiu metu negalesiu isvykti tenai laimes ieskoti, bet galvoju gal i AZ imestum kontaktus, nes kai jau atvyksiu kada, kad tureciau kokiu lietuviu kontaktu- galesim kuri bendruomene  thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(laimabuz @ 2009 05 10, 09:07)

parašiau į Až,šiaip turiu ten dvi drauges,viena dirba infermiera,kita prižiūri anūkus...bent jau kolkas.Viena Sardinijos saloje,kita buvo žemės drebėjimo zonoje,jai nepasisekė...bet tikiuos ten laikina problema...man italų sunku mokintis ypač gramatika...bet reikia.O tu kur dabar gyveni?...aš dar mėnesį -2 turiu būti Lietuvoje,laukiu operacijos-meniskas plyšęs... verysad.gif
Atsakyti
sveiki,
esu vieniša mama
planuoju išvykti į Uk kartu su 3 metų sūneliu ir dar viena mamyte .. ..gal yra norinčių jungtis?auklę turime
Atsakyti
su kokiom problemom gali tekti susidurti Uk ,jei vaikui nenustatyta tėvystė?
Atsakyti
sveikutes,as ir esu vienisa amyte ir geguzes men su dukriuku isvykstam i anglija laimes ieskot smile.gif neisivaizduoju kaip mums ten seksis,bet tikiuos kad viskas bus gerai
Atsakyti
QUOTE(kliockas25 @ 2011 03 23, 06:38)
sveikutes,as ir esu vienisa amyte ir geguzes men su dukriuku isvykstam i anglija laimes ieskot smile.gif neisivaizduoju kaip mums ten seksis,bet tikiuos kad viskas bus gerai

Vaziuojate pas pazystamus/draugus ar 'aklai'?
Atsakyti
QUOTE(Jur&ta @ 2011 03 26, 20:48)
Vaziuojate pas pazystamus/draugus ar 'aklai'?

turem vaziuot pas draugus,bet jie pavede ir likom ant ledo,tai vaziuosim aklai sad.gif
Atsakyti
į kokį miestą ruošiates?
Atsakyti
QUOTE(Punchline @ 2011 03 28, 13:16)
į kokį miestą ruošiates?

kur pigu kambariuka ar butuka rasim ten bus pradziai gerai smile.gif siaip noreciau centree bet... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Punchline @ 2011 01 31, 13:50)
su kokiom problemom gali tekti susidurti Uk ,jei vaikui nenustatyta tėvystė?

Sioje salyje tai -ne problema,o -privalumas lotuliukas.gif as rimtai,nejuokauju,nereiks vyro batu i spinta slepti.sekmes
Atsakyti
Visai neseniai su 2metuku sunum irgi isvykome is LT smile.gif Turiu toki klausima mamytems, ar deklaruojate mok. inspekcijoje isvykima ir jei buvote prisiregistrave LT bute/name, ar issirasot is ten?
jeigu as su sunum issiregistruociau is mamos buto, ji galetu pretenduoti i kompensacijas, grizti tikrai neplanuojame. smile.gif

Esu Fr, kolkas tik mazais zingsneliais zingsniuojame prie to kad cia legalizuotis, tai kolkas is musu paprase, gimimo liudijimo, jei yra istuokos liudijimo, vaiko israsa is medicinines korteles apie skiepus, viska reikia isversti i tos salies kalba. Viso sito reikia kad vaika priimtu i mokyklele. Tad siulyciau mamytem pasirupinti siais dokumentais.

Dar pries isvykstant ligoniu kasoje uzsakiau sau ir sunui ES sveikatos draudimo korteles, ji negalios persalimui, bet garantuoja skubia pirmyne medicinine pagalba ir pati kortele nieko nekainuoja. smile.gif
Atsakyti