QUOTE(mamulia @ 2009 02 26, 07:08)
noriu nesutikti. nzn kaip kitose šalyse yra, galiu kalbėti tik apie airiją ir savo asmeninę patirtį, bet deja deja, kaip save bevertintum ir kuo belaikytum, airių požiūris nuo to nei kiek nesikeičia. Aš ir vietą po saule turėjau - gyvenau gražiame name (ir net ne pigiame, ty mano kvartale aplink nebuvo imigrantų), dirbau intelektualų darbą ir užėmiau vadovaujamas pareigas. Deja, airiams aš tebuvau imigrantė. Galiu užsimerkt ir apsimest, kad to nematau, bet aš ne akla. Tiesa, praregėjau gal tik po metų, iš pradžių euforija buvo apakinusi.
"Imigrantė" tai joks ne ižeidimas. Juk tokiom mes ir esam. Kitas reikalas, jei būtent dėl tautybės esi kažkokiu būdu diskriminuojama ar įžeidinėjama. Tačiau, tam yra sprendimai ir reikia jų ieškoti ir jais naudotis. O į požiūrį kiekvienas turim teisę. Vargu, ar daug lietuvių apsidžiaugtu kokiu indu, kiniečiu ar galų gale lenku (ne Lietuvos) kolega Ir čia nebūtina būt rasistu Kokios bebūtų tautybės, jis YRA ir BUS kitoks nei tu - jis nemokės kalbos taip gerai kaip tu (net jei ir kalbės/raašys/skaitys tobulai, žodynas visstiek bus mažesnis), jis nesupras kaikurių juokų, nežinos daugumos įžymių šalies žmonių, turės kitokias tradicijas ir vertybes, galbūt bus kitos religijos, tikriausiai nevalgys ir juo labiau nevertins cepelinų, nešves valstybinių švenčių, galbūt netgi Kalėdų, ir taip toliau ir panašiai.. Manau, suprasi
Labai piktybiškai prieš imigrantus nusiteikusių dar nesu sutikus. O į kitus tiesiog nekreipiu dėmesio. Labai tą sugebu. Kartais norisi, bet tada pagalvoju, kaip daugelį jų smarkiai lenkiu savo gabumais ar pasiekimais (pvz., kad kalbu daugiau negu viena kalba, kad angliškai rašau taisyklingiau nei jų diplomuoti manager'iai ir visą kitą) ir nusiraminu Ot ne dzin, ką apie mane mano koks tai ten visą gyvenimą ant benefit'ų sėdintis ar sakinio taisyklingai parašyt nemokantis britas Su tokiais aš ir pati nenoriu draugaut O normalus žmogus tikrai neatstums ir juo labiau neengs vien dėl tautybės.