Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos užsienyje

QUOTE(mamulia @ 2009 02 26, 07:08)
noriu nesutikti. nzn kaip kitose šalyse yra, galiu kalbėti tik apie airiją ir savo asmeninę patirtį, bet deja deja, kaip save bevertintum ir kuo belaikytum, airių požiūris nuo to nei kiek nesikeičia. Aš ir vietą po saule turėjau - gyvenau gražiame name (ir net ne pigiame, ty mano kvartale aplink nebuvo imigrantų), dirbau intelektualų darbą ir užėmiau vadovaujamas pareigas. Deja, airiams aš tebuvau imigrantė. Galiu užsimerkt ir apsimest, kad to nematau, bet aš ne akla. Tiesa, praregėjau gal tik po metų, iš pradžių euforija buvo apakinusi.

"Imigrantė" tai joks ne ižeidimas. Juk tokiom mes ir esam. Kitas reikalas, jei būtent dėl tautybės esi kažkokiu būdu diskriminuojama ar įžeidinėjama. Tačiau, tam yra sprendimai ir reikia jų ieškoti ir jais naudotis. O į požiūrį kiekvienas turim teisę. Vargu, ar daug lietuvių apsidžiaugtu kokiu indu, kiniečiu ar galų gale lenku (ne Lietuvos) kolega wink.gif Ir čia nebūtina būt rasistu schmoll.gif Kokios bebūtų tautybės, jis YRA ir BUS kitoks nei tu - jis nemokės kalbos taip gerai kaip tu (net jei ir kalbės/raašys/skaitys tobulai, žodynas visstiek bus mažesnis), jis nesupras kaikurių juokų, nežinos daugumos įžymių šalies žmonių, turės kitokias tradicijas ir vertybes, galbūt bus kitos religijos, tikriausiai nevalgys ir juo labiau nevertins cepelinų, nešves valstybinių švenčių, galbūt netgi Kalėdų, ir taip toliau ir panašiai.. Manau, suprasi 4u.gif
Labai piktybiškai prieš imigrantus nusiteikusių dar nesu sutikus. O į kitus tiesiog nekreipiu dėmesio. Labai tą sugebu. Kartais norisi, bet tada pagalvoju, kaip daugelį jų smarkiai lenkiu savo gabumais ar pasiekimais (pvz., kad kalbu daugiau negu viena kalba, kad angliškai rašau taisyklingiau nei jų diplomuoti manager'iai ir visą kitą) ir nusiraminu smile.gif Ot ne dzin, ką apie mane mano koks tai ten visą gyvenimą ant benefit'ų sėdintis ar sakinio taisyklingai parašyt nemokantis britas irnesakyk.gif Su tokiais aš ir pati nenoriu draugaut smile.gif O normalus žmogus tikrai neatstums ir juo labiau neengs vien dėl tautybės.
Atsakyti
QUOTE(braskute_ciauskute @ 2008 01 23, 22:26)
labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. gyvenu nuo 2005m cia, ir pagimdziau cia..pasalpos tikrai geresnes negu lt, tik tam kad jas gautum, reikia isdirbti 12menesiu su workers registration scheme, tada reikia prasyt resident's permit, tada turi teise gaut pasalpas tiek sau tiek vaikuciams...jei ivesi i google workers registration scheme tau daugiau info ismes apie musu europieciu teises anglijoj.manau kad ir lietuviskai galima info atrast...as gaunu pasalpas ir gavau is savivaldybes nama, kurio nuoma per puse maziau nei privatus nuomininkai ar agenturos, o jei kvalifikuojiesi del pasalpu, ir  del kokiu nors priezasciu dirbt negali kuri laika ir pajamos mazos tai valstybe apmoka ir namo nuomos mokesti, tau belieka tik komunalines susimoket.bet aisku visur + ir - yra..pavyzdziui jei dirbi tai jokiu pasalpu negauni nebent uz vaikus(bat jau kaip minejau reikia isdirbt 12men be pertraukos) o darzeliai cia apie 600£ per menesi...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(braskute_ciauskute @ 2008 01 23, 22:26)
labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. gyvenu nuo 2005m cia, ir pagimdziau cia..pasalpos tikrai geresnes negu lt, tik tam kad jas gautum, reikia isdirbti 12menesiu su workers registration scheme, tada reikia prasyt resident's permit, tada turi teise gaut pasalpas tiek sau tiek vaikuciams...jei ivesi i google workers registration scheme tau daugiau info ismes apie musu europieciu teises anglijoj.manau kad ir lietuviskai galima info atrast...as gaunu pasalpas ir gavau is savivaldybes nama, kurio nuoma per puse maziau nei privatus nuomininkai ar agenturos, o jei kvalifikuojiesi del pasalpu, ir  del kokiu nors priezasciu dirbt negali kuri laika ir pajamos mazos tai valstybe apmoka ir namo nuomos mokesti, tau belieka tik komunalines susimoket.bet aisku visur + ir - yra..pavyzdziui jei dirbi tai jokiu pasalpu negauni nebent uz vaikus(bat jau kaip minejau reikia isdirbt 12men be pertraukos) o darzeliai cia apie 600£ per menesi...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk mirksiukas.gif

labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu
Atsakyti
QUOTE(ajuryte @ 2009 03 05, 19:14)
Papildyta:
labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu

Job centre arba CAB. ten viska zino ir pasako mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuryte @ 2009 03 05, 16:14)
Papildyta:

Tai ar jums resident permit reikia, ar pašalpų? Nelabai suprantu g.gif
Atsakyti
jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų g.gif šiaip mano kleckytis dar tik nestuke.gif bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lilayte @ 2009 03 10, 14:42)
jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų g.gif  šiaip mano kleckytis dar tik  nestuke.gif bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti verysad.gif

ir turetum drasos su pilveliu, viena i svetima sali vaziuoti biggrin.gif sunku labai... as cia viena gimdziau, nors jau pora metu pries tai gyvenua UK, sitema visa zinojau, draugu buvo, bet vistiek labai labai sunku buvo kai lelius tik gime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lilayte @ 2009 03 10, 11:42)
jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų g.gif  šiaip mano kleckytis dar tik  nestuke.gif bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti verysad.gif

O tie pusė metų kada buvo? Ar buvai užsiregistravus Home Office?
Atsakyti
QUOTE(tauromama @ 2009 03 10, 16:59)
ir turetum drasos su pilveliu, viena i svetima sali vaziuoti  biggrin.gif  sunku labai...  as cia viena gimdziau, nors jau pora metu pries tai gyvenua UK, sitema visa zinojau, draugu buvo, bet vistiek labai labai sunku buvo kai lelius tik gime  mirksiukas.gif

nėra man ta anglija tokia svetima, visada ten geriau jausdavaus nei lietuvoj smile.gif bet aišku viena gyvent nenorėčiau verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Brooke @ 2009 03 10, 21:08)
O tie pusė metų kada buvo? Ar buvai užsiregistravus Home Office?

na tie puse metų buvo prieš 7metus, io ar buvau ar ne nepamenu, nebuvau jokiuose pokalbiuose, bet dokumentus tvarkė viena sekretorė, tik žinau tiksliai kad turėjau banko kortelę g.gif
Atsakyti
Oiiij kaip as noreciau pabegti is lietuvos su savo auganciu pilve, jei tik koks darbelis kur nors lauktu..
Atsakyti
sveikutes, norejau paklausti jusu kas gyvena uzsieni. as noriu(bent jau galvoju) vasarai isvaziuot i uzsieni padirbet, bet yra viena problemele taip pat auginu vaika viena ir noreciau vykti kartu su vaiku, su savim aukle turesiu. bet ar yra darbu pvz anglijoj? per firmas vaziuot nenoriu nes apgaudineja o taip norisi blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lilayte @ 2009 03 11, 09:03)
nėra man ta anglija tokia svetima, visada ten geriau jausdavaus nei lietuvoj smile.gif

na tie puse metų buvo prieš 7metus[B], io ar buvau ar ne nepamenu, nebuvau jokiuose pokalbiuose, bet dokumentus tvarkė viena sekretorė, tik žinau tiksliai kad turėjau banko kortelę g.gif

tai pries 7 metus ir jauteis geriau nei LT tuos puse metu? ar dar isvis esi buvus daugiau UK?
UK sistemos nzn, bet kazkodel lb abejoju, kad kokios naudos turesi is tu savo 6men pries 7 metus unsure.gif

QUOTE(rasuoleg @ 2009 03 14, 09:14)
Oiiij kaip as noreciau pabegti is lietuvos su savo auganciu pilve, jei tik koks darbelis kur nors lauktu..

jooo, visi ten uz LT ribu laukia norinciu dirbti, o ypac su pilveliais rolleyes.gif
baikit svajot, mergaites rolleyes.gif

QUOTE(Erinata @ 2009 03 14, 09:37)
bet ar yra darbu pvz anglijoj? per firmas vaziuot nenoriu nes apgaudineja o taip norisi blush2.gif  ax.gif

i sita klausima ats gali rasti bet koki laikrasti ar netini psl pavarcius. juk krize visur rolleyes.gif nebent kas is pazystamu, giminiu rastu ka. bet kur garantijos, kad jie neapgaus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 08, 15:45)
tema jau sena bet galvoju gal reiketu atnaujint. o as pagalvojau ar vaziuotumete su kita mamyte kartu i kita sali? As pvz jau esu buvus UK pries du metus ir ten dirbus esu apie metus, tik va vaziuot vienai nesinori. tai va ka manot?

4u.gif taip,vaziuociau,kaip tik ir ieskau tokio varianto,ruosiuosi vasaros pradzioj,kai krize pilnai uzsmaugs mano imone...ruosiuosi i UK,turiu beveik jau 6 metu sunu. smile.gif
Atsakyti