As nuo geguzes vienisa mama Vokietijoje :)su dviem vaikais tikrai nera lengva, be jokiu mociuciu ir kai tetis vaiku neima savaitgaliams.Bet gyvenimas tesiasi Kol kas nedirbu, nes vaikas maziukas negavo iki rugsejo naujame mieste darzelio.Lengvatos minimaliam isgyvenimui visos- pilnai apmoketa buto nuoma (3 kmb. 66 m2), vyresniam vaikui apmokamos pagrindines valandos darzelyje (7.45- 12.15 ir 14.00-16.30). alimentai is vastybes minimalus kol vaikams sueis 12 m. (po 133 Eur. kiekvienam).Ir minimali ismoka maistui ir butiniems daiktams nepasakysiu tiksliai kiek. Taip pat apmokami kalbos kursai, diploma pasitvirtinimo islaidos ir kt. dalykai butini integruotis I darbo rinka kai vaikas gaus darzeli.finansiskai viskas Ok, bet psichologiskai sunku, istisinis nuovargis...
QUOTE(ajuryte @ 2009 03 05, 19:14)
Papildyta:
labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu
labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu
Jokiu resident permit nereikia. Tik turite tureti irodyma kiek laiko cia gyvenat.
Labas visom
As jau pusantru metu kai esu vienisa su vaikiuku Norvegijoj... Buvo labai sunki pradzia kai vyras mane paliko su metu laiko suneliu, bet... Gyvenimas tesiasi, visa ššš iskabinau, o dabar jau galiu pasakyt, kad didziuojuosi ir savim ir savo mazyliu. Tevas su mazium visad stengesi palaikyt rysi, uzsukdavo savaitgaliais, pasiimdavo pusdieniui... o paskutini metu pradejo stengtis bendraut daugiau.. netgi praeitai savaitei buvo pasiemes mazyli... cia buvo pirmas laikas kada as turejau tiek laiko sau ir maniau, kad isprotesiu nuo tustu os namie...
Siaip esu dekinga saliai, kurioje gyvenu.. Ji mane remia finansiskai nors pradzioj ir buvo lb sunku popieriukus susitvarkyt... As tiek daug padariau viena su vaikiuku, kiek nebuvau padarius per paskutinius keleta metu su vyru todel dabar labai dziaugiuosi savo gyvenimu Va, pvz lb norejau paatostogaut ir pataupius su zuikiu vaziavau i Egipta buvom 2sav Rojuj lb daug nuveikem, net panardyt sugebejau, o kai ruosiausi- tai dauguma atkalbinejo, ka as viena su vaiku ten veiksiu..
Visom linkiu stiprybes Mama gali viska, tik noro reikia, o matydamas jusu pastangas ir Dievas pades
As jau pusantru metu kai esu vienisa su vaikiuku Norvegijoj... Buvo labai sunki pradzia kai vyras mane paliko su metu laiko suneliu, bet... Gyvenimas tesiasi, visa ššš iskabinau, o dabar jau galiu pasakyt, kad didziuojuosi ir savim ir savo mazyliu. Tevas su mazium visad stengesi palaikyt rysi, uzsukdavo savaitgaliais, pasiimdavo pusdieniui... o paskutini metu pradejo stengtis bendraut daugiau.. netgi praeitai savaitei buvo pasiemes mazyli... cia buvo pirmas laikas kada as turejau tiek laiko sau ir maniau, kad isprotesiu nuo tustu os namie...
Siaip esu dekinga saliai, kurioje gyvenu.. Ji mane remia finansiskai nors pradzioj ir buvo lb sunku popieriukus susitvarkyt... As tiek daug padariau viena su vaikiuku, kiek nebuvau padarius per paskutinius keleta metu su vyru todel dabar labai dziaugiuosi savo gyvenimu Va, pvz lb norejau paatostogaut ir pataupius su zuikiu vaziavau i Egipta buvom 2sav Rojuj lb daug nuveikem, net panardyt sugebejau, o kai ruosiausi- tai dauguma atkalbinejo, ka as viena su vaiku ten veiksiu..
Visom linkiu stiprybes Mama gali viska, tik noro reikia, o matydamas jusu pastangas ir Dievas pades
Sveikutes. Norejau paklausti mamu esanciu Vokietijoje. Siuo metu gyvenu anglijoje ir per daug nesiskundziu, tik tiek kad labai jau vienisa. Visi gimines or brolis gyvena Vokietijoje tai galvoju gal kelti sparnus arciau seimos. Vokieciu kalbos pagrindus turiu taciau tie patys primirsti. Jei sugavociau gyventi Vokietijoje nuo ko tureciau pradeti? Vaikas 4m. Pradzioje turbut prisiglausciau pas gimines bet nenoriu ant sprando uzsikrauti ilgam.
Laba diena! Keliu tema i virsu
Neseniai issiskyriau norvegijoje. Turiu 2 vaikus. Mokyklos namu darbai. Bureliai. Pilna darbo diena.
Mamytes pasidalinkit patirtim kaip jus viska spejat. Man kartais stogas vaziuoja. Ir laiko sau neturiu nei kiek del ko bunu pikta :/
Ka jus gaminate valgyti. Kad laaaabai greitai. Kaip organizuojate laika kad spetumet pasidziaugti gyvenimu?
Neseniai issiskyriau norvegijoje. Turiu 2 vaikus. Mokyklos namu darbai. Bureliai. Pilna darbo diena.
Mamytes pasidalinkit patirtim kaip jus viska spejat. Man kartais stogas vaziuoja. Ir laiko sau neturiu nei kiek del ko bunu pikta :/
Ka jus gaminate valgyti. Kad laaaabai greitai. Kaip organizuojate laika kad spetumet pasidziaugti gyvenimu?
QUOTE(*Bounty* @ 2015 10 16, 09:13)
Aš vieniša mama užsienyje. Man gerai, kad dirbu ne pilną darbo savaitę, bet irgi pavargstu, ypač buitis užknisa. Valgyti daryti nekenčiu, bet gaminu, nes reikia. Neseniai atradau, kad mano nevalgi dukra pamėgo bulvių košę su spirgais. Tai labai greitai paruošiama. Suprantu, kad patiekalas nėra pats sveikiausias, bet retkarčiais galima.Daugiau receptų gal rastum patiekalų skyrelyje.
Pasirodo, ne aš viena pikta, kai laiko sau neturiu. Man šiek tiek padeda, kai išeinu pasivaikščioti viena kokiam pusvalandžiui. Savaitgaliais dažnai tą praktikuoju. Kartais samdau auklę (kartą per 2 mėnesius) ir išvažiuoju vieną savaitgalio dieną į miestą, nueinu į kiną ar baseiną, susitinku su draugėm. Tai irgi padeda. Dar sau lieka savaitgalio vakarai, kai gali ramiai paskaityti knygą ar pažiūrėti filmą.
Dėl laiko organizavimo nieko negaliu patarti. Man pačiai sunkiai sekasi. Tom dienom, kai dirbu, tai būna tik namai, mokykla, darbas, daržas, namai ir puodai.
QUOTE(*Bounty* @ 2015 10 16, 12:13)
Aveika! Parasyk man i AZ. Duosiu patarimu, jei nori. Pati senai gyvenu NO.
QUOTE(Kiddos @ 2016 01 12, 09:34)
Sveikos, gal nelabai i tema, bet noriu paklausti, esu issiskyrusi su vyru, kadangi, planuoju vykti gyventi i uzsieni, noriu paprasyti jusu patarimu, koks priklauso vaiko bendravimas su tevu nepazeidziant ne vieno interesu. Vaikas lanko mokykla. Aciu
Sveika. Gal jau isvykus? Kiek zinau, tai be tevo rastisko sutikimo, vaiko negalima isvezti gyventi i uzsieni, net jei vaikas teisiskai ar bendru susitarimu gyvena su mama.
QUOTE(virga @ 2016 01 31, 09:54)
Sveika. Gal jau isvykus? Kiek zinau, tai be tevo rastisko sutikimo, vaiko negalima isvezti gyventi i uzsieni, net jei vaikas teisiskai ar bendru susitarimu gyvena su mama.
Laba diena,
o kaip tada išsivežti vaiką su savim į užsienį? Jei išteku antrą kartą, turiu darbą, gyvenamąja vietą užsienyje? Ar yra šansų, kad teismas duotų leidimą man?
QUOTE(crumpett @ 2016 04 10, 11:00)
Laba diena,
o kaip tada išsivežti vaiką su savim į užsienį? Jei išteku antrą kartą, turiu darbą, gyvenamąja vietą užsienyje? Ar yra šansų, kad teismas duotų leidimą man?
Apie kokį leidimą Jūs kalbate?
QUOTE(Jolete @ 2016 04 11, 17:01)
Apie kokį leidimą Jūs kalbate?
Tėvo sutikimo išsivežti vaiką gyventi į užsienį, jei esi išsiskyrusi