Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos užsienyje

As gyvenau Olandijoje, tai sunkoka. Nes mokyklos veikia iki 15val. O pinigu tiek neuzdirbi, kad ten gyventi geriau. Man buvo vienai sunku. Nors as turejau drauga, jis nepadedavo ir man buvo zenklaiai pablogejusi sveikata nuo nuovargio. Teko grizti as savo teva ir savaite miegojau cia LT.
Atsakyti
QUOTE(11Agne11 @ 2012 08 06, 18:31)
Labukas. As vienisa mama is Airijos. Taigi, kur mamytes renkasi Dubline ir kada?

Mane irgi domintu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orhideja:) @ 2012 08 27, 16:58)
Sveikutes  4u.gif
As dar po kolkas ne vienisa,bet laukiu jo isvaziavimo i LT ir bus santykiu pabaiga verysad.gif
Pragyvenom 6 metus ,yra 5 metu sunus,kaip gaila bet daugiau kenteti nebegaliu,bet bijau vienatves ,bijau kad nepragyvensiu,Sitie dalykai mane pastoviai stabdydavo isiskyrti,ir bijau kad ir dabar taip nebutu doh.gif Noreciau suzinoti kaip jus pragyvenat? ar daug sunkumu iskilo?

labas:) na gali nebijoti, turesi su tuo susitaikyti, as likau su 1.5 metuku mergyte, issiskyrem pries 4 men:) kad sunku, tai nezmoniskai, truksta pinigu, beto mano dar mazyte, jai kiek demesio reikia, kol issiruosiu, kol valgyt prisigaminam ir prisiperkam ir nera dienos:) ir taip kasdiena, anksciau dar prekiaudavau, db laiko nebelieka.... zodziu truksta pinigu, truksta laiko ir labai pavargus as:)
bet tavo vaikutis jau didesnis, manau, kad tau tikrai lengiau bus:)
nebijok vienatves, pas mane kaip tik issiskyrus atsirado daugiau zmoniu aplinkui...smile.gif atsirado ir kitas zmogus nesenai, kiek matau, tai visiskai kitokios savybes nei mano ex:)
tad manau laikinas momentas sunkus, o paskui bus lengviau....smile.gif
Atsakyti
Sveikutes ,ar yra čia apsilankančių? Esu iš Manchester 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(newmumy @ 2013 07 15, 20:37)
Sveikutes ,ar yra čia apsilankančių? Esu iš Manchester 4u.gif

as gyvenu salia manchesterio:)
Atsakyti
QUOTE(reali25 @ 2013 08 15, 19:14)
as gyvenu salia manchesterio:)

O tiksliau ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(newmumy @ 2013 08 16, 22:18)
O tiksliau ? rolleyes.gif

boltonas:)
Atsakyti
QUOTE(reali25 @ 2013 08 17, 18:11)
boltonas:)

mes SAlforde gyvenam smile.gif gal atvaziuojat kada i centra? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos as dar ne vienisa, bet ruosiuosi tyliai tokia buti, turiu du kleckus turim morgedziu pasieme tai daba bandau deti viska i vietas jei issiskyrsiu kaip viena viska islaikysiu ,ar pajegsiu ,ar vyras paliks mums nama, nesnekant apie vaikus laukia ilga kova ,nes jis ju tikrai nenores palikti man ....labai nervuojuosi del darbo, turiu kontrakta vakatinej pamainoj,bet tadanera kam vaiku palikti, plius daba dirbu antra darba dedu viltisgalten gauciau kontracta nors ir lb fiziskaisunku ten ..nuo ko kurio galo pradeti nzn kad kai issiskyrsiu nebuciau ant ledo palikus ...
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2008 02 18, 12:29)
Sveikos, as galiu papasakoti tik apie vokietija - cia vienisoms nieko nera, bet sozialiniu visokiu daug pasalpu, o vienisos daznai (vienas atlyginimas padalint is keliu galvu skaiciaus) nedaug pinigeliu ir turi  ax.gif Bet velgi cia irgi reikia dirbt, mokescius moket, tada kazkas ir gaunas - darzeliai apmokami, ir aukles, buto nuomos dalis apmokama ir panasiai.
O jeigu uzdirbi normaliai, tai vienisa nevienisa reik paciai moket  doh.gif  As turiu aukle, kai serga, pasiimu darbe laisva (istatymiskai garantuota, darbdavio neklausiu, imu ir viskas  cool.gif ), o siaip dar vienisu draugiu buri susirandi, tai apsiketinejimas labai gerai veikia  thumbup.gif  (dabar as jau nebevienisa, bet ilga laika buvau  ax.gif ). Ale visvien be mociuciu..

Geras, man pasakoji, kaip pasaka. Man vaika į poliklinika nuvedu Vilniuje ir valandai pavelavus, jau darbdavis kviete kalbetis " gal aš nenoriu šio darbo"
Atsakyti
Gyvenu JK, jau penkti metai kaip vienisa mamyte skaitaus. Dirbu Sainsbury's. Valandos labai tinka,nes speju vaiki nuvest mokyklon ir pasiimt po to. Nereik jokiu aukliu cool.gif Finansine prasme viskas super - pavalge, apsirenge ir bent karta metuose vaziuojam atostogaut (daznaiusiai i LT)
Atsakyti
Na mano situacija kitokia as neisvykausu vaiku i uzsieni. As su tevais isvykau i uzsieni. Pries metus berniuko susilaukiau,viena auginu. Pas tevus gyvenu kol kas (teko sugrizt). Vaikutis cia gimes,grizti i lietuva neplanuojame, liksim cia. Kalbant apie financus.... Kol laukiausi ir po vaikelio gimimo gavau dekretines ,suma priklauso nuo to,kiek laiko pradirbes buvai,kiek mokesciu valstybei sumeketa ir t.t.
Dabar nedirbu niekur,neieskau darbo kolkas niekur,nes vaiko nera kam palikineti (mano mama nenori) darzeliai super brangus - panasiai €800 gautusi.Aukle irgi nesmaone samdyti. Beto vaikiukas labai priprates prie maness,svetimu neprisileidzia. Taip planuoju iki 3m ir 4 men buti su juo,nes poto gali leisti vaikiuka i paruosiamaja mokykle trims valandoms kiekviena diena (nemokamai jau cia) o nuo 4 metuku jau i mokyklele zygiuos,tai tada ir darbo reikes ieskotis,nes dabar niekaip nesigautu.
O vaikucio neturiu kam palikineti. Mamos neprasineju,nes poto prikaisioja man,nenori ir pan. Paskutini karta kirpykloje buvau pries metus smile.gif) Pas dantiste buvau isvis,dar kol negimes buvo,nors reikia eiti,bet aj.... Aisku,paziuri ,nesiskundziu,padeda kiek reikia. Mano nuomone tokia,kad musu tevai jau mus uzaugino,tai anuku neprivalo dabar,o kaip suktis jau cia man paciai spresti.Labai sunku kai neturi vyro ir pagalbos. Visai kitaip viskas butu.. bet nieko nepakeisi sad.gif

Dabar kiekviena men nuo vaiko gimimo gaunam po €130 uz vaika.Cia visi,kas augina vaikucius tiek gauna + vienisos mamos pasalpa - savaitei €217.80
Jeigu ne gyvennant pas tevus,tai nezinau kaip isiversciu,turbut tektu daug ko atsisakyti. Jau dabar yra gana sunku su pinigais,nes nieko nepasitaupau. Maistui kiekviena sav duodu 60eur ,nes mama superka ka reikia. Mokesciai uz elektra su teciu per puse. tai kas du men gaunasi 200-300euru
Vaikuciu itskirai maista perku,nes jam geresni perku,naturalesni be chemijos. Zaisliuku dar kokiu ar ko prireikia,aisku nepirkineji kiekviena akrta,bet jeigu prireikia pvz varteliu tai ir kaina nemaza buna sad.gif Nuomos nemoku. Dar visokie saskaitu papildymaikainuoja,nes labai brangu cia skambintis, grozio priemones - sampunus irgi pati sau ir vaikui geresnius perkuosi,tai to tektu tikrai atsisakyti. Is pasalpos gyvenant sunkiai pragyvenciau viena gyvendama,gerai nors tiek,kad tevus turiu ir kad lengvai viskas tai pgavosi su pasalpomis,kadangi vaikas Airijoje gimes,turi pilietybe,tai daug paprasciau,nei atvaziavusiems.
Papildyta:
Aj,beto yra lengvatu nemazai sunkiai begyvenantiems. Pvz kaip as-auginanti vaika viena,jeigu kitur atskirai nu otevu gyvenciau ,gali gauti nuomos lengvatu.Tada dalinuomos padengia valstybe,o kiturs,dazniausiai 30eur savaitei uz nuoma pats susimoki, bet cia priklauso ar dirbi ar nedirbi ,ar gauni alimentus ar ne,nes tada automatiskai ir paciam daugiau moketis uz viska. Poto jeigu visa seima gyvena ir tik vienas zmogus dirbantis kazkoki nustatyta skaiciu valandu ,tai velgi gali gauti seimai islaikyti soc ismoka, FIS vadinama ,jeigu pajamos nevirsija tam tikros sumos.Galima gauti uz sildyma lengvatas,bet tam,kad jas gauti,tai turi kazkaip pragyventi. Mano situacijoje ,jeigu dabar iseiciau gyventi atskirai tai max isgyventi normaliai pavyktu pora men,nes saskaitoje nieko nesusitaupiusi beveik,reiketu susimoekti uzstata ir nuomapriesieinant gyventi, poto kiti mokesciai,maistas,sildymas labai brangu (nesvarbu ar elektra ar dujos ar kas..) o kad tas lengvatas gauti dar ir reikalavimai visokie yra,tarkim del nuomos lengvatos,turi pusmeti pragyvent vienoj vietoj ir pats nuomotis,nes jeigu pragyvensi 2men tau nieko neduos,zodziu daug tokiu reikalavimu,kur tikrai sunku,bet manauimanoma gauti. Galima ir socialinius bustus gauti,bet as asmeniskai negirdejau,kad taip pulkais visiems juos dalintu,nors sarase pranese per radija per 50tuks laukianciuju tu bustu. Ir laukia po 5-8 metus sad.gif
Atsakyti