Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

Dar labai domintų patarimai dėl aprangos ir avalynės darželyje...Dėl žaislų, ką neštis, o ko ne. Šiaip tai ten sakė, kad visko yra ir dažų pirštais paišyti, ir plastelino prie rankų nelimpančio. Žaislų irgi nužiūrėjau, kad nemaža..net kelios didelės naujos mašinos...
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 01 30, 14:50)
Dar labai domintų patarimai dėl aprangos ir avalynės darželyje...Dėl žaislų, ką neštis, o ko ne. Šiaip tai ten sakė, kad visko yra ir dažų pirštais paišyti, ir plastelino prie rankų nelimpančio. Žaislų irgi nužiūrėjau, kad nemaža..net kelios didelės naujos mašinos...

avalynė man pasiteisino basutės(maziau prakaituoja koja) dar patiko češkutės, tokios šokiams naudojamos, bet irgi gerai vaikui judėti. Atsaginės aprangos reik nuo kelnaičių iki kojinių, kad jei ką slapiu uzpakaliu ar murzino per miestą vesti nereikėtų. As savo tepliu vedu su geresniais rūbais ir darže perrengiu prastesniais, kad ir pasiuvinėtais, nes nuo kiliminės dangos keliai eina šaibom, o ir kai lauke parvirsta nereik pykti jei suplyšo ar išsitepė. O žaislų lai nesineša brangių, nes vaikai mainosi ir jei sulūš kaltų nebus, tik daug nuoskaudų; ir mažų:kinderių ar mašinėlių modeliukų nes taip nukiša, kad dažnai net neberanda. Maniškiui leidžiama neštis tvirtus žaislus, minkštus, tapo tokia tradicija kad kas rytą nešasi vis kitą žaislą iš leidžiamį transportuoti, bet kartais net tvirti žaislai tos viešnagės neatlaiko. Tas knisa juodai nes kiek lūženų prisirenka tai baisu. Bet kita vertus pradedant lankytis darželyje vaikas jauciasi saugiau jei nesasi ka nors savo mėgstamo, būna ramesnis ir pan.
Atsakyti
Na pas mus savo zaislu atsinesti praktiskai neleidziama. Nebent koki minksta zaisliuka, jei vaikas iprates su juo miegoti.
Del drabuzeliu, tai is pradziu puosdavau savo mazaji, o dabar rengiu kuo paprastesniais, lengvai skalbiamais, praktiskais rubeliais. Vis tiek kasdien
issiteplioja iki ausu. smile.gif
Tiesa, lopselyje turi visa komplekta drabuzeliu pakeitimui, kuriuos kartas nuo karto vis perziuriu, ar dar neisaugo is ju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo catina: 31 sausio 2004 - 19:11
QUOTE (vobla @ 2004 01 30, 15:50)
Dar labai domintų patarimai dėl aprangos ir avalynės darželyje...

Visada darželyje palikdavau drabužėlių komplektą jeigu kas. Man patogiausia būdavo rengti vaiką kelnėm ir golfuku (čia kol nuvažiuodavom, nes darželį lankėm toli nuo namų), na o grupėje uždėdavau sarafaniuką ar sijonėlį. Apavas turėtų būti lengvas ir patogus, nes grupėse šilta o ir vaikučiai daug juda. Pietų miegui spintelėje laikydavom pižamytę. Be to darbužiukai turėtų būti su tokiu užsegimu, kurį vaikas be problemų atsegtų (auklėtojai mažiau vargo o ir mažius galės pasijusti savarankiškas).
Nuo pirmos dienos darželyje dukra pasiliko be problemų. Buvau labai tuo nustebinta ir galėjau net porą savaičių anksčiau išeiti į darbą nei planavau. Pasitaikydavo dienų, kai dukra eidavo į darželį be nuotaikos. Didžiausia problema - ėjimas namo. Niekaip negalėdavom išsivesti iš grupės. Tai auklėtoja uždarydavo duris ir palaikydavo kol apsirengsim ir išeisim.
Manau, kad vaiko prisitaikymas prie darželio aplinkos labai priklauso nuo auklėtojos.
Atsakyti
QUOTE (vija @ 2004 01 30, 14:04)
O taip ir palieki... Kitokio pasirinkimo nera wink.gif Dazniausiai verksmai baigiasi sulig duru uzdarymu. Jei normali iaukletoja, tikrai ras kuom sudominti ir nukreipti demesi. Nepadaj duxom biggrin.gif

Pati dirbau auklėtoja...ir man dirbant y mano grupe atejo keli nauji vaikai...viena vaika tevai palikdavo tik iki pietu ir pasiimdavo,greit jis priprato,pabudavo ilgeu,aisq kury laika neidavo miegot,bet paskui pamate,kad visi vaikai miega tai ir pats nusprende pamiegoti,teisingeu susitarem,kad jis pagules :)bet manau zinot kaip dazneisi baigiasi tie vaiku pagulejimai :)uzmiega smile.gif..o kita vaika palikdavo ilgiau...nezinau kodel bet tas vaikas su manimi isbudavo iki vakaro,o kita diena kai dirbdavo kita aukletoja tas vaikas neisbudavo net iki pietu,nes aukletoja skambindavo mmai ir sakydavo ,kad ji pasiimtu savo verkianty vaika...taigi manu viskas priklauso nuo aukletojos kantrybes ir noro uzsiimti su tais maziukais leleis smile.gif
man 21m. turiu daugeu kantrybes,nei aukletoja kuri iskart skambindavop mamai ,kad ji pasiimtu vaika...
Atsakyti
Pirma diena su vaikiuku buvau neilgai - tik 2-3 val. Kol visi vaikai valge, mes apvaiksciojom visa grupe, susipazinom su aplinka. Antra diena - jau kartu pusryciavome, bet irgi neilgai buvome. Trecia - jau ejome kartu i lauka. Sia diena jau pats buvo aktyvesnis. Nes jau nmebuvo isikabines mamos sijono, tyrinejo pats vienas aplinka. Ketvirta - viena palikau 1-2 val. Susitarem su aukletoja, kad jei kas - iskart man skambins! Bet viskas thumbup.gif .

Na o veliau ir pradejau palikineti pietu mieguciui, po to iskart pasiimdavau...

Svarbu, kad vaikas butu palaipsniui pratinamas, o ne is karto paliekamas visai dienai blink.gif . Taip jam maziau streso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (viksrelis @ 2004 05 14, 12:36)
Pirma diena su vaikiuku buvau neilgai - tik 2-3 val. Kol visi vaikai valge, mes apvaiksciojom visa grupe, susipazinom su aplinka. Antra diena - jau kartu pusryciavome, bet irgi neilgai buvome. Trecia - jau ejome kartu i lauka.

pas mus aukletojos nesutinka, kad mama kartu pasiliktu. Jos sako, kad vaikas greiciau pripranta, kai yra paliekamos vienos ir vaikas iskart pripranta ir prie aplinkos, ir prie ju.
Pirma diena atrode taip - atejom i grupe, mums paskyre spintele, perrengiau maze, padaviau aukletojai, susitarem kada grisiu ir isejau. Siaip jau pirma diena nebuvo tokia jau baisi. Panele nelabai suprato, kas cia dabar atsitiko. Asaros iejus i darzeli prasidejo nuo trecios dienos, matyt tada jau susiedavo, kad tai reiskiau, jog bus cia palikta.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 05 23, 18:40)
pas mus aukletojos nesutinka, kad mama kartu pasiliktu. Jos sako, kad vaikas greiciau pripranta, kai yra paliekamos vienos ir vaikas iskart pripranta ir prie aplinkos, ir prie ju.

Kaip keista g.gif
Musu darzelyje aukletojos netgi rekomenduoja pabuti su vaiku, kad vaikas priprastu prie aplinkos ir nebutu tokio didelio streso pasilikti nepazistamoj aplinkoj. O buti su vaiku galima kiek tik nori, nors ir menesi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martyna: 23 gegužės 2004 - 17:58
Sveikutes. Prisijungsime ir mes prie jusu. Siandien buvom pirma diena darzelyje. Tik 1.5 valandos. Jauciu sunku bus be mamos po to, tik nuejau i koridoriu, jau girdziu "mama", lauke irgi palaksto, palaksto ir prie manes pribega "mama". Mums aukletojos ir vedeja pasake is karto, kad reikia kartu pavaikscioti butinai, o ir pati as vaiko taip is kart palikt negaleciau. Prie aukletojos neina visiskai. Bet ta aukletoja dirbs tik vasara, po to i pensija iseis, nezinau kaip ten mums bus. Jauciu, kad sunkoka. dar maze pamate, kad vienas berniukas pradejo verkti, kai mane pamate (mamos matyt pasiilgo), tai sako, mama as be taves verksiu (taip sirdy suspaude). g.gif sad.gif

Oi, labai aciu uz palaikyma, o tai jau pradejau galvot, gal neleist dar i darzeli, gal su manim geriau visgi bus, jauciu ilgokai mes kartu pratinsimes, nors buvau nusistacius greit pripratint, bet kai pradeda mama saukt sad.gif wub.gif .
Atsakyti
Gal kas galit patarti, ką daryt su pietų miegu pirmomis dienomis? Iki šiol palikdavau tik iki jo- šiandien pirmą dieną auklėtoja pabandė migdyt- gavos šnipštas sad.gif Kaip pripratint vaiką lopšely miegot pietų miegą?
Atsakyti
Vobla, maniškė irgi nemiegojo pirmą dieną, o lyg ir kelias, po to apsiprato ir ėmė miegot, taip bus ir taviškei, juk aplinka nauja ir t.t
Atsakyti
Sveikos mamos,

As manau, kad labai verta pasilikti su vaiku kazkuri laika darze, nes is karto susidarysite ispudi apie aukletoja ir grupeje vyraujancia atmosfera. pvz. mane labai sokiravo, kad aukletoja su vaikais visiskai nebendrauja, tik istisai draudzia daryti ta ar ana huh.gif. Taip ir nesupratau, kam lauke supynes ir ciuozyklos, jeigu ant ju net negalima atsisesti ??? labiausiai jai patinka, kai vaikai visi susigrude kapstosi smelio dezej, o ji pati gali atsiputusi paplepeti su kita kolege.
Vaikstom mes i darza jau antra menesi ir niekaip negalim adaptuotis. Einam be jokio noro, ir kai tik pamatom ateje aukletojos akmenini veida, pradedam iskarto garsiai bliauti. Nezinau, kame reikalas, kad niekaip neapsiprantam darzelyje: vaike, aukletojoje ar seimoje?

Atsakyti