QUOTE(Lera @ 2008 02 24, 22:16)
pritariu tai visu 100, bet vat nežinau kodėl bet i dauguma naujagimiu žiuriu lig pro rožinius akinius nu gražus man jie dauguma, ne iškart ištraukti bet jau aptvarkyti aprenkti gražus kažkokie
nu nesakau kad visi visi bet dauguma ipač tu kurie nelabai raudoni nors ir tokie buna gražus
Aš į naujagimius žiūriu, kaip į mažiukus vargšiukus: jiems gi didžiulis stresas būna - auga sau ramiai devynis mėnesius ramybėj, tyloj, šilumoj, plūduriuoja nesvarioje būsenoje ir yra saugūs. O čia tik šast - gimdymas, stūmimas, slinkimas kaži kokiu siauru tuneliu, pridusimas ir pakliuvimas į svetimą pasaulį. Mamai, aišku, yra didelis džiaugsmas, kai ji išvysta ta vaikelį sveiką ir gyvą. Bet ar naująjį pilietį tą akimirką užplūsta džiaugsmas - didelis klausimas. Dauguma jų tą akimirką neatrodo itin laimingi
tai va...Todėl naujagimiai man - ne estetinio, o greičiau etinio-filosofinio pasigėrėjimo objektas. Ir, svarbiausia, noriu pasakyti tai, kad jausmas, giluminis jausmas, t.y. turinys, nebūtinai turi būti tiesiogiai susijęs su forma, t.y. estetine prasme "tvarkingu" ir "gražiu" vaizdu.