Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip Liepa kankino mamą

QUOTE(siaulietuke @ 2008 02 16, 20:20)
Bet juk ir skirta gimdyti moteriai, ji svelni ir rupestinga butybe, savo vaika turetu matyti kaip maza glezna gyvybe, o ne melyna padara iskritusi tarp koju. Butent si istorija taip ir nuskambejo, rodos gimde ne civilizacijoje gyvenanti jauna, miela zmona, moteris, o..... (gal visgi nutylesiu). Galbut gimdant ir uzplusta ivairiausios mintys, taciau abejoju ar pasakojimas rasytas gimdant... Daugiau pagarbos sau kaip mamai, zmonai, moteriai, daugiau silumos ir meiles tave supantiems, neabejoju, kad toje seimoje gerai sutariama su vyru, kad mylima dukryte, bet tokie salti ir grubus issireiskimai sumenkina santykiu isorini vaizda.
Atleiskit, jei ka izeidziau, ne to siekiau, tiesiog issakiau savo nuomone. Aciu.

visiskai su tavimi sutinku! thumbup.gif jei kam idomu,turiu du vaikus,patyriau ir cezari ir didelio vaikucio gimima.beje cezario daugiau niekada nenoreciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SSandrute: 16 vasario 2008 - 23:00
QUOTE(pasaka1 @ 2008 02 16, 23:03)

3. is tu zodziu visuma ir susideda, kas cia dar keisto?  unsure.gif

Na taip, iš žodžių susideda... Betgi ar tie žodžiai neturi spalvos, negali turėti perkeltinės prasmės? Argi jie neturi jausmų? Argi nieko negalima skaityti tarp eilučių?
Ar jeigu sako "diedas", tai būtinai reikia suprasti kaip kokį nevalą, apsidergusį, prasigėrusį anot čia kai kurių "traktoristą"? Oi, kiek traktoristų yra tokių, kad tskant, pralenktų visus "mano brangiausias, mano mylimiausias, mano nuostabusis"... Kodėl "diedas" negali būti subrendęs, mylintis vyras? Visai jaukus toks užvadinimas...

Kodėl moteris verčiama neigti save? Jeigu ji taip jautė tuo metu, taip matė, jai taip atrodė, taip ir parašė. Juk tema - "gimdymo istorija", o ne kokia nors "pogimdyvinis rožinis melas nepatyrusioms, arba gailėkis, kad tau gimdant nebiro rožių žiedlapiai ir nematei dieviškų apsireiškimų".

Nesuprantu, kaip tos moterys tada pasakas seka savo vaikams. Juk ten tiek daug visokių personažų, ir jeigu jos viską supranta taip tiesmukai, be fantazijos, be jokio gėrio paieškos. Išprusimo, apsiskaitymo stoka? ar fantazijos? ar paveiktas protas kažkokių pliušinių širdelių ir rausvos spalvos, barbiškų žaislų...
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 02 16, 22:21)
Zmogus issake tik savo nuomone ir nera ko pulti,tai gal tu nusikalbi taip mastydama?Gal daugiau tolerancijos vieni kitiems,juk ne visoms turi patikti melodi istorija,yra ir kitaip mananciu ir nematau tame nieko blogo.O tai ziuriu cia jau susibure tokia komanda,kuri tik ir laukia kaip niam ,niam ,suvalgyti zmogu uz kitaip issakytas mintis,apsurdas isties g.gif

as irgi tik issakiau savo nuomone. kuri butent tokia kokia issakiau. jei man atrodo kad nusikalba - taip ir rasau.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 02 17, 00:23)
Na taip, iš žodžių susideda... Betgi ar tie žodžiai neturi spalvos, negali turėti perkeltinės prasmės? Argi jie neturi jausmų? Argi nieko negalima skaityti tarp eilučių?
Ar jeigu sako "diedas", tai būtinai reikia suprasti kaip kokį nevalą, apsidergusį, prasigėrusį anot čia kai kurių "traktoristą"? Oi, kiek traktoristų yra tokių, kad tskant, pralenktų visus "mano brangiausias, mano mylimiausias, mano nuostabusis"... Kodėl "diedas" negali būti subrendęs, mylintis vyras? Visai jaukus toks užvadinimas...

Kodėl moteris verčiama neigti save? Jeigu ji taip jautė tuo metu, taip matė, jai taip atrodė, taip ir parašė. Juk tema - "gimdymo istorija", o ne kokia nors "pogimdyvinis rožinis melas nepatyrusioms, arba gailėkis, kad tau gimdant nebiro rožių žiedlapiai ir nematei dieviškų apsireiškimų".

Nesuprantu, kaip tos moterys tada pasakas seka savo vaikams. Juk ten tiek daug visokių personažų, ir jeigu jos viską supranta taip tiesmukai, be fantazijos, be jokio gėrio paieškos. Išprusimo, apsiskaitymo stoka? ar fantazijos? ar paveiktas protas kažkokių pliušinių širdelių ir rausvos spalvos, barbiškų žaislų...

Issipletei ir neitikinai, jau nekalbant apie paskutines "pievas" mastau.gif
Juokingos tiek uz grubuma ar slykstuma puolancios autore moterys, bet lygiai tiek pat man juokinga skaityti ir liaupses, uz neva tikroviskai aprasyta veiksma ir realias emocijas, "be pacukravimu" ir "dievisku apsireiskimu" blink.gif
Gimdymas tai ne nusishikt, atsiprasant doh.gif nors ir tas veiksmas gali but atliekamas hihihi.gif
ar taip sunku suvokt, kad kiekviena ji isgyvena, jo laukia, ji patiria skirtingai unsure.gif Prie sito dar prisideda ir sugebejimas viska literaturiskai arba ne perteikt kitiems. O cia taipogi kiekvienos pasirinkimas, ar tai parodyt fiziologiskai, ar dvasiskai, ar nuosirdziai, juokingai ir naiviai doh.gif
Tiesiog daugiau tolerancijos tokiam stebuklui-kankynei-elementariam fiziologiniam veiksmui ar dar kaip bepavandinsi - gimdymui ir juo besidalincioms mamytems

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasaka1: 17 vasario 2008 - 09:09
Toks jausmas - arba dauguma neginmdžiusios, arba motinas tereses didvyres vaidina, atseit, ką čia reiškia pagimdyti ir, dar matai, gimdymo metu vos ne su pedikiūru ir manikiūru bei plačia šypsena gulėti reikia. Nors tai ir šventė, nes ateina nauja gyvybė į pasaulį, bet ne kiekvienai ji tokia džiugi būna. Tolerancijos, moterys, daugiau tolerancijos 4u.gif
QUOTE(gagrate @ 2008 02 15, 12:59)
Kodel tik kino filmuose.?As antra pagimdziau be skausmo su neišsitaršiusiais plaukais ,placia sypsena ir kudikelis tikrai buvo ruzavas,grazutis ,grazutis smile.gif

Tamstai tiesiog laaaaabai pasisekė mirksiukas.gif Ne visoms taip būna, teko po gimdymo matyti sienom einančias moteris, nes net paeiti kaip žmonės negali, tai net ir baisu įsivaizduoti, kokie prisiminimai apie tą "šiltą ir mielą, romantišką" gimdymą lieka blink.gif
QUOTE(B.Brigitte @ 2008 02 16, 18:59)
ai nusikalbi. normaliai parase kaip normalus zmogus. rase kaip jautesi per gimdyma. ir as pilnai ja ir jos jausmus galiu suprasti.
kokia ten romantika? kai is skausmo moteris nieko nebesuvokia.prie ko cia kazkoks mielumas ar svelnumas.

thumbup.gif
Atsakyti
Ar butina uzsipult? As nesu gimdziusi, bet pazistu be galo daug ivairaus amziaus mamu ir nei viena apie savo gimdyma nei is toli taip nekalbejo "Dar pora BabosJagos kakok ir išgirstu kažkoki klyksmą...Gyd mane sulenkia ir matau sau tarp kojų kažką violetinio ir krutančio.
Bet man jau tas pats, kas ten per padaras, dar girdžiu kaip man siūloma nukirpti virkštelį...(nu jau ne...), kerpa diedas ir ją prakirpus aptaško krauju ta mėlyną padarą...".
Niekas cia manau net neuzsimine, kad gimdyti paprasta, kad neskauda, kad tai nevarginantis procesas ir pan. Tos, kurios pasako kazka pries, kalba ne apie tai, kad gimdyti nera kas veikt, o apie tai, kad kalbedama apie savo ka tik gimusi kudiki galetu parinkt grazesnius zodelius. g.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Labutis! pati gimdziau sunkiai ,net 22 val.,bet mano sesute ,kuri beje turi keturis "bambyzus",kaip pati sako, pirmus tris ,aisku skirtingu metu,nes dabar pirmajam jau 19 suejo,kaip vysnios kauliukus "ismete",o va ketvirta,tai pamate ir sviesa tunelio gale,ir amzinatilsi mociute.Tai va,mielosios,ir ji , kai as gimdydama beveik su Sv. Petru kalbejau,sake,kokia as lepi,trapi butybe,negaliu niekaip "ispereti" savo grazuolytes,o kai paciai ketvirtaji reikejo " ispereti",tai pasaulis nesirode toks grazus g.gif Reziume: kiekvienai skausmas yra jos dalis,ir nieko blogo nematau,kad kiekviena ji apraso skirtingai,nes juk pacios mes visos skirtingos! mirksiukas.gif Bukit laimingos! 4u.gif
Atsakyti
Autores zodziai isties baisus biggrin.gif nelabai suprantu uz ka cia apdovanojo konkurse biggrin.gif
p.s.Melodi,galetum kurti kurinius siaubo filmams biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 17 vasario 2008 - 17:01
QUOTE(siaulietuke @ 2008 02 17, 16:47)
Ar butina uzsipult? As nesu gimdziusi, bet pazistu be galo daug ivairaus amziaus mamu ir nei viena apie savo gimdyma nei is toli taip nekalbejo "Dar pora BabosJagos kakok ir išgirstu kažkoki klyksmą...Gyd mane sulenkia ir matau sau tarp kojų kažką violetinio ir krutančio.
Bet man jau tas pats, kas ten per padaras, dar girdžiu kaip man siūloma nukirpti virkštelį...(nu jau ne...), kerpa diedas ir ją prakirpus aptaško krauju ta mėlyną padarą...".
Niekas cia manau net neuzsimine, kad gimdyti paprasta, kad neskauda, kad tai nevarginantis procesas ir pan. Tos, kurios pasako kazka pries, kalba ne apie tai, kad gimdyti nera kas veikt, o apie tai, kad kalbedama apie savo ka tik gimusi kudiki galetu parinkt grazesnius zodelius.  g.gif

1. niekas nieko neuzsipuola paklausiau ir tiek...

2. Noretusi parasyti kazka panasaus i hah.gif hah.gif hah.gif , bet parasysiu tiesiog "no comments" doh.gif

3. mano teksto nebutina cituot, as ji puikiai zinau, o Lietuvoj kiek man zinoma zodzio laisve ir tik jau ne tamstai mokyti kam, ka ir kaip rasyti internetiniuose forumuose 4u.gif

Gagrate, uztai ir apdovanojo, kad visi zodziai egzistuoja lietuviu kalboje, o jei egzistuoja, vadinasi yra vartotini biggrin.gif

Aplamai, labai liudna kad kai kurios nesupranta istorijos visumos, o istraukia zodzius is konteksto ir daro isvadas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(B.Brigitte @ 2008 02 17, 08:41)
as irgi tik issakiau savo nuomone. kuri butent tokia kokia issakiau. jei man atrodo kad nusikalba - taip ir rasau.

Tai tu issakyk savo nuomone apie gimdymo istorija, o ne apie kito zmogaus nuomone doh.gif Pasakymas "nusikalbi" parodo, kad nepriimi kitokios nuomones ir tiek mirksiukas.gif

Turbut busiu cia mazuma, bet si istorija man nebuvo juokinga visiskai. Suprantu, kad autore norejo gimdyma aprasyti kuo realiau, bet galejo apsieiti ir be "kraujo taskymosi, melynu padaru, diedu" ir pan. Vienu zodziu, man nepatiko, bet tai tik mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
As 100 proc uz paskutini pasisakyma, labai tiksliai pasakyta. 4u.gif
Atsakyti
As taip pat nematau sioje istorijoje jokio fainumo ir linksmumo,kaip gali laukianti ir mylinti mama taip pavadinti savo vaikeli,man tai liezuvis neapsiverstu taip pasakyti ant savo leliaus,atrodo kad butum nepilno proto,gal taip ir yra?
Atsakyti