Nu nzn kuo jums tas darzas neitiko Kadangi pratinu vaika, tai matau kaip viskas vyksta aisku yra kas uzkliuvo, bet zaidzia su visais zaislais, i lauka eina 2 kartus, bet aisku viskas nuo oro priklauso, buna ne tik prie gatves, sportuoja, soka ir siaip daug ka idomaus veikia. O kad vaiku mazai, tai todel, kad grupes labai nedideles susirenka, 7-8 vaikai aukletojom buna laaaabai daug, tai dziaugiasi, kad tokiu dienu retai buna. Na ir kas, kad dirike nepatinka, ne ji juk su vaikais uzsiimineja. Bet siap, Vijasta, tu teisi, mes vedziojam mes ir zinom
Yra 2 eilės: 1-kuriems priklauso,2- kuriems nepriklauso pagal gyvenamąja vietą. "Paramą" užtikrina jūsų leliaus priėmimą norimu laiku.Mano dukrą lankė 3 darželius,šitą lanko sūnus ,tai tikrai turiu su kuo palyginti.Visą gautą "Paramą" direktore skiria darželiui ir tai matosi,ir laukė ir viduj,netgi yra prisiūta šventinių drabužėlių,jeigu jie ožiukai ar viščiukai,visiems yra išduodami rūbeliai tam kartui ir mamoms nereikia sukti sau galvų... darželi yra zoo-sodas,sporto salė,teatro kambaris,valgyti visi vaikučiai eina į valgyklą,kur yra pratinami gražiai valgyti.grupės yra Štainerio-Valdorfo, Montessori ir tradicinė,taigi jums rinktis
QUOTE(Alvydė @ 2007 04 04, 20:59)
na ir nesąmones rašot. Vaikai eina į lauką du kartud per dieną, ryte prieš pietų miegelį ir vakare , po 16 valandos, kai pavalgo vakarienę. Dukra eina ir labai džiaugiuosi.Žaidžia su visais žaislais, kurie tik yra grupėje. ir dar eina įsporto centrą, kurį darželis įsirengė su kamuoliukais, laipynėm ir t.t.
tą sporto kambarį mano vaikas vadina kankinimo kambariu. vietos mažai, vaikų daug. o kad žaisti su visais žaislais neleidžia kalbėjo ir mano vaikas. pati per susirinkimą mačiau, dėlionės medinės stovi išdėliotos vaikams pasiekiamoj vietoj, bet iš celofano neišpokuotos. ir kieme vaikai tikrai nebūna laisvi daryt ką nori, nes dar idealią tvarką suardys.
QUOTE(laura.26s @ 2007 04 12, 23:49)
Nu nzn kuo jums tas darzas neitiko Kadangi pratinu vaika, tai matau kaip viskas vyksta aisku yra kas uzkliuvo, bet zaidzia su visais zaislais, i lauka eina 2 kartus, bet aisku viskas nuo oro priklauso, buna ne tik prie gatves, sportuoja, soka ir siaip daug ka idomaus veikia. O kad vaiku mazai, tai todel, kad grupes labai nedideles susirenka, 7-8 vaikai aukletojom buna laaaabai daug, tai dziaugiasi, kad tokiu dienu retai buna. Na ir kas, kad dirike nepatinka, ne ji juk su vaikais uzsiimineja. Bet siap, Vijasta, tu teisi, mes vedziojam mes ir zinom
tu čia turbūt apie lopšiukų grupė kalbi, kad tik tiek vaikų. dukra kai lankė, būdavo daugiau vaikučių. nelabai suirgdac\vo, tai po 7-8 visada būdavo.
Papildyta:
QUOTE(gera mama @ 2007 04 22, 20:48)
tą sporto kambarį mano vaikas vadina kankinimo kambariu. vietos mažai, vaikų daug. o kad žaisti su visais žaislais neleidžia kalbėjo ir mano vaikas. pati per susirinkimą mačiau, dėlionės medinės stovi išdėliotos vaikams pasiekiamoj vietoj, bet iš celofano neišpokuotos. ir kieme vaikai tikrai nebūna laisvi daryt ką nori, nes dar idealią tvarką suardys.
kad vietos nedaug - sutinku, bet kai lauke lyja ir vaikai neišeina į lauką, prasiblaškymui labai smagu. na čia mano nuomonė. Dėl žaislų-negaliu klabėt apie kitas grupes, bet kur mes lankom, nėra supakuotų dėlionių. Vaiaki žaidžia su viskuo. o kiek darbelių pridaro, kiek švenčių daug būna. kiekviena mama turi savo nuomonę, bet aš esu patenkinta darželiu ir auklėtojomis. Jeigu vaikas eina su noru į darželį, tai daug sako apie aplinką, kurioje jis būna.
QUOTE(Alvydė @ 2007 04 04, 20:59)
na ir nesąmones rašot. Vaikai eina į lauką du kartud per dieną, ryte prieš pietų miegelį ir vakare , po 16 valandos, kai pavalgo vakarienę. Dukra eina ir labai džiaugiuosi.Žaidžia su visais žaislais, kurie tik yra grupėje. ir dar eina įsporto centrą, kurį darželis įsirengė su kamuoliukais, laipynėm ir t.t.
Pritariu , kad vaikai eina į lauką, jei tik oras leidžia. Pati ne kartą su savo sūnum vaikščiojau po darželio teritoriją kai auklėtojos su vaikais buvo lauke. Darželis galima sakyti mūsų kieme, tai nepastebėti vaikų negaliu
Dar klausimėlis toms, kurios nuo rudens leisit į šitą darželį savo atžalas (aktualiausia mažiausieji), gal žinot kokios auklėtojos bus ir ar jau yra galutiniai sąrašai Vedėja minėjo, kad gegužę užeiti pasidomėti...
QUOTE(Disima @ 2007 05 08, 14:16)
Dar klausimėlis toms, kurios nuo rudens leisit į šitą darželį savo atžalas (aktualiausia mažiausieji), gal žinot kokios auklėtojos bus ir ar jau yra galutiniai sąrašai Vedėja minėjo, kad gegužę užeiti pasidomėti...
kai vedejai skambino mano pazistama tai sake nieko dar neaisku, teirautis tik birzelio men... tai taip ir neaisku patenkam ar nepatenkam ....
Buvau tame darzely...Mano pupai puse metuku. Musu namas visai salia, bet pagal jiems priskirta teritorija nepriklauso. Direktore labai maloni, pakalbejome, nieko nei prase, nei darbovieciu klause, nei "reketavo", kaip cia daugelis mini.. Jokiu uzuominu .. Tik pasake, kad pagal sv. ministerijos nurodyma uzrasyt negali ... Vienu numeriu namas toliau nei ju sarase..
Labai gaila, nes darziukas tikrai grazus, visos ugdymo kryptys,
Pasirodo, mes priklausom Saulegrazai... nelabai man jis patrauklus ... Prie kelio, toks varguoliskas...
Tai pasakykit man kaip cia dabar? Ar su istiestu vokeliu reik ateit? Ar kokiu dar budu "isipiest" i eile???
Aisku, nimusas tas, kad smarkiai virsytas vaiku skaicius grupese... Virs 25 vaiku tai jau baisiai per daug ....
Pasirodo, mes priklausom Saulegrazai... nelabai man jis patrauklus ... Prie kelio, toks varguoliskas...
Tai pasakykit man kaip cia dabar? Ar su istiestu vokeliu reik ateit? Ar kokiu dar budu "isipiest" i eile???
Aisku, nimusas tas, kad smarkiai virsytas vaiku skaicius grupese... Virs 25 vaiku tai jau baisiai per daug ....
QUOTE(grivita @ 2007 05 08, 15:33)
Buvau tame darzely...Mano pupai puse metuku. Musu namas visai salia, bet pagal jiems priskirta teritorija nepriklauso. Direktore labai maloni, pakalbejome, nieko nei prase, nei darbovieciu klause, nei "reketavo", kaip cia daugelis mini.. Jokiu uzuominu .. Tik pasake, kad pagal sv. ministerijos nurodyma uzrasyt negali ... Vienu numeriu namas toliau nei ju sarase..
O gal žinai, kur rasti sąrašą jam priklausančių namų? Pasiskambinsiu aš tada vedėjai po kokių 2 savaičių dėl sąrašų.
Dėl vokelių ir visų kitų dovanėlių, girdėjau, kad ji jau apsvilo ir neima dabar nieko . Pažįstama norėjo užsitikrinti savo vaikučio vietą daržely ir nunešė vokelį, tai net nežiūrėjo kas ir kiek jame, iš karto liepė pasiimti atgal ir pamoralizavo, kad neetiška ir t.t
QUOTE(Disima @ 2007 05 09, 10:26)
O gal žinai, kur rasti sąrašą jam priklausančių namų? Pasiskambinsiu aš tada vedėjai po kokių 2 savaičių dėl sąrašų.
Dėl vokelių ir visų kitų dovanėlių, girdėjau, kad ji jau apsvilo ir neima dabar nieko . Pažįstama norėjo užsitikrinti savo vaikučio vietą daržely ir nunešė vokelį, tai net nežiūrėjo kas ir kiek jame, iš karto liepė pasiimti atgal ir pamoralizavo, kad neetiška ir t.t
Nu, supratau. Nes toks vaizdas ir buvo, kad siulysi ar neisulysi - nieko neims, neprasys, net neuzsimins...
Labai mielai pasnekejom ir tiek.
Namu numerius vardino, bet neisidemejau. Pas ja ir pas sekretore berods tie sarasai. Zinau, kad Nr. 8 tikrai priklauso, o va kazkaip 18 lyg priklauso, o 14 nea.. Nu, kazkokia painiava, vos ne kas antras namas..
Nepagavau tos "sisstemos" ...
PAsiskambinus, manau, be vargo tuos namu numerius isvardintu.
Jei namas priklauso - tai ne direktores nereiks - uzrasys iskart.
Sekmes!
Papildyta:
Beje, cia citata is Svietimo ir mokslo ministerijos "Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" (Žin., 2002, Nr. 27-968) nustato, kad lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų - ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų - ne daugiau kaip 15 vaikų.
O tame darzelyje, kaip sake, jau ir po 22 grupeje..
Tokiam mega kolektyve gali vaikuciui ir psichika pakrikti ..
Bet pati direktore sake, kad norinciu per visa Vilniu pilna... Ne pagal sarasa priima tik tuos, jei pradeje lankyt persikele kitur..
O prie prasymo priimti vaika - gyv. vietos deklaracija t b prisegta..
QUOTE(grivita @ 2007 05 09, 09:50)
Nu, supratau. Nes toks vaizdas ir buvo, kad siulysi ar neisulysi - nieko neims, neprasys, net neuzsimins...
Namu numerius vardino, bet neisidemejau. Pas ja ir pas sekretore berods tie sarasai. Zinau, kad Nr. 8 tikrai priklauso, o va kazkaip 18 lyg priklauso, o 14 nea.. Nu, kazkokia painiava, vos ne kas antras namas..
Sekmes!
Sekmes!
Aišku, dėkui už info Jei anksčiau priklausė, kai pati lankiau šį daržą, tai turėtų ir dabar priklausyti
QUOTE(Disima @ 2007 05 09, 09:26)
nueik i www.vilnius.lt , tan spausk uzduoti klausima e.vicemerui ir nusiusk, gan operatyviai atsako koks darzelis priklauso pagal gyvenamaja vieta As parasiau jiems, atrase, kad Pasakaite, o vedeja pasake: jus nei priklausot, nei nepriklausot mums.. ziuresim pagal situacija
QUOTE(veriru @ 2007 05 09, 14:48)
nueik i www.vilnius.lt , tan spausk uzduoti klausima e.vicemerui ir nusiusk, gan operatyviai atsako koks darzelis priklauso pagal gyvenamaja vieta As parasiau jiems, atrase, kad Pasakaite, o vedeja pasake: jus nei priklausot, nei nepriklausot mums.. ziuresim pagal situacija
Nu čia dabar kas per "bajeris" Sakyčiau namas koks išskirtinis būtų, bet panašu, jog aplink tokių nėra...
Ačiū tau už nurodą