QUOTE(aurora111 @ 2011 12 02, 10:09)
Nelabai suprantu apie kokia rinkliava kalbate .Rinkome rugsejo men pinigelius visiems metams,bet suma priklauso nuo jusu,tevu.Kiek nuspresit ,tiek ir surinksit.Bet sie pinigeliai naudojami vaikams,tai ir serveteles ir tualetiniam popieriui,ir piestukams ir tt.Daugiau jokiu rinkliavu kazkokiu neaiskiu nera,dabar kaledoms naidojam pinigelius is to surinkto fondo.
.
Tikrai nesutiksiu. Rinkliavos, tiksliau reketas ten yra. Tualet.pop,skalb.milteliams- tai dar nebaisu, nors gauna is tewu parama tuos 2 procentus. Kai sunus lanke, man tai didziule kancia buwo ir trauma jam. Nuolat reketawo, tai sugalwojo naujas lowas pirkt, tai dar ka nors..mao aiskiai pasake, jog visi tewai kazkaip remia, tad mane reketawo, kad pasamdyciau meistra, kuris pakeistu wisu baldu gobelena! Bijodavau eit waiko paimt, kad tik nesutikt danienes ar jos tarnaiciu. Jei tewai nieko neduoda- ten ilgai neissilaiko. Mes metus teistempem. Aukletojos pacios waiku neskriaude,bet mylimukus uzsiundydawo. Paskutinis lasas buwo- kai muse mano waikiuka,tas is pykcio suka pawadino,uz tai aukletoja jam burnytem kazkokiu milteliu pribere,atseit nepraustaburnis. Atlekiu paimt waiko,tas dreba,istynes nuo asaru ir wemimo! Issiaiskint nepavyko,ko jam buwo priberta,jos tik sypsojosi. O sunus dusdamas sake,kaip aukletoja burnyte skete,seimininke bere. Ta patwirtino ir kiti waikuciai. Beje, to pasekme-waikas pradejo lowon slapintis is isgascio. Isivaizduokit, kaip ant jo reke ir prie wisu zemino seimininke ir aukletojos...waikas per pietus nemiegodawo,kad neprisisiot lowyten!guledawo akytes tik uzmerkes,kad jo nebartu. Tad skubiai pervedziau I darzeli Pelene be jokiu kysiu. Isgydem ir stresa mazyliui. Cia aukletojos ir seimininkute buwo jam geriausios drauges. As kiekvienais metais buwau isrinkta tewu komit.pirmininke. Mazyliu jos dziaugesi, wunderkindu wadino, nes labai gabus. Dabar jis lanko mokykla,bet karts nuo karto uzbega I Pelene, nes pasiilgsta auklyciu.
O kas liecia pasakaites wedejos- tai tiesa, ji turi gera uznugari. Kalbejau su zurnalistais, po burnos plovimo skalbimo milteliais isvyde waikiuka, jie norejo parodyt per tv, man tik reikejo dar keliu tewu patwirtinimo del reketo. Deja- tewai buwo tikri asilai, nieks nesutiko paliudyt. Sako-tai wisur tas pats, nenorim rupesciu,kaip nors..o po to patys po eiliniu reketawimu renkdami wakarais waikus rubinej murmedawo: oi, kad greiciau mokyklon, toks brangus tas darzelis.. Antra waika jau uzrasiau I Pelene, nors Pasakaite mano kieme, taciau waiko psichika swarbesne