Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Pasakaitė

QUOTE(opium @ 2010 11 14, 16:33)
Nėra "Pasakaitė" toks monstras smile.gif . Nors girdėjau ir aš įvairių atsiliepimų ir iš labai artimų žmonių, kuriais netikėt negalėjau. Gąsdina rinkliavos? O kuriam daržely jų nėra? Dydis? Tiek, kiek patys tėvai sutars. Kiek grupė susirinks, tiek ir turės grupės  bendrom reikmėm.Sunkesnė finansinė padėtis-prisidėk, kiek gali, o jei ne-tai ne.  Aišku, galiu kalbėt tik kaip buvo/yra mano vaiko grupėse. Gal kitose grupėse kitaip. Gal kiekvienoj grupėj auklėtojos savo tvarką ir reikalavimus turi.  Kol kas nereikėjo ir jokios "duoklės" darželiui ( aplinkos gražinimui ar kt. reikmėm). Kažkas minėjo, kad auklėtojos nekokios...Matyt, kaip ir visur, visokių žmonių yra. Bent jau mano vaiko grupėse- tikrai puikūs žmonės.Taigi nėra šitam darželyje taip viskas "juoda".

Jurgitakar, jei neužsirašėt, rašykitės greičiau ir domėkitės. O užsiminėt apie "Žilvinėlį". Darželio nauja tvora ( šią vasarą keista) tikrai ne valstybės dovana  cool.gif

Rinkliavos tuo metu, kai vaikas lanko darzeli manes negasdina-duodama galvosiu, kad duodu savo vaikui, man cia visai normalus dalykas. Mane gasdina "stafkes" norint papulti i si darzeli arba tiksliau duoti nemaza suma ir isvis nepapulti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulegraaza @ 2010 11 14, 20:30)
Mane gasdina "stafkes" norint papulti i si darzeli arba tiksliau duoti nemaza suma ir isvis nepapulti doh.gif

Jūs apie tai... nžn... bet jei mamos kalba, gal visko yra. Kaip ten bebūtų, papuola vaikai paprastai, eilės tvarka, be visokių šurum burum...
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2010 11 14, 20:52)
Jūs apie tai... nžn... bet jei mamos kalba, gal visko yra. Kaip ten bebūtų, papuola vaikai  paprastai, eilės tvarka, be visokių šurum burum...

mes eilej jau 1,5 metu, bandysim eit ateinancia savaite gyvai kalbetis, ar priims mus ar ne, nes kai uzsirasinejom, tai patikino, kad tikrai nepapulsim lotuliukas.gif tik kiek praeita savaite skambinaus noredama susitart del susitikomo, tiek man niekas ragelio nekele g.gif
Atsakyti
Mano vaikas eina i si darzeli,eis ir antrasis.Apie direktore turiu savo nuomone,bet jokio kysio ,tuo labiau tukstantinio is manes niekas nereikalavo.Oficialiai parasiusi pareiskima daviau 100 litu darzeliui paremti,bet galejau ir neduoti,niekas nereikalavo.Priklausom pagal gyvenama vieta,gal todel nebuvo kliuciu pakliuti.Aukletojos vaikui labai patinka,eina su mielu noru,o rinkliavos yra visuose darzeliuose.Ir ju dydi nustato ne direktore,o tevu komitetas.ir dydis rinkliavos priklauso nuo komiteto tevu kisenes,o kiti nenori priesintis ir tyledami duoda prasoma suma.Bet tai ju paciu reikalas,nereikia tada nieko kaltinti.Apie tai koks grazus darzelis ir puiki jo aplinka,tai vaikams is to jokio gerio nera.Kas is to ,kad dabar sutvarke aplinka,o vaikams nera su kuo zaisti,vienas traukinukas medinis stovi lauke.Yra ir masinyciu sale,treniruokliu ir kamuoliuku sales,bet vaikai ten labai reti sveciai,bent is savo vaiko negirdziu,kad jie ten vaiksciotu.Butu negaila ir tu pinigeliu duoti,jei jie butu naudojami vaikams,ju zaislams ir tt,bet kai jie naudojami darzelio reitingams kelti,tai tada labai pikta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aurora111 @ 2010 12 10, 13:42)
.Yra ir masinyciu sale,treniruokliu ir kamuoliuku sales,bet vaikai ten labai reti sveciai,bent is savo vaiko negirdziu,kad jie ten vaiksciotu.Butu negaila ir tu pinigeliu duoti,jei jie butu naudojami vaikams,ju zaislams ir tt,bet kai jie naudojami darzelio reitingams kelti,tai tada labai pikta schmoll.gif

eina eina mirksiukas.gif maniskis jau ne karta, ir ne du ten lankesi : yra paskirtos dienos kiekvienai grupei, tik jei vaikai blogai elgiasi paskirta diena, tada neina ,net jau maniskis taip pasakojo ax.gif aisku noretusi dazniau kad ten ileistu 4u.gif

Siaip sunku patekti i si darzeli, bet jei pavyksta: visai saunus darzelis 4u.gif Mano abu lanko si darzeli, kysiu nedavem, pakliuvom bendra tvarka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 10 gruodžio 2010 - 16:19
QUOTE(aurora111 @ 2010 12 10, 14:42)
...Apie tai koks grazus darzelis ir puiki jo aplinka,tai vaikams is to jokio gerio nera.Kas is to ,kad dabar sutvarke aplinka,o vaikams nera su kuo zaisti,vienas traukinukas medinis stovi lauke.Yra ir masinyciu sale,treniruokliu ir kamuoliuku sales,bet vaikai ten labai reti sveciai,bent is savo vaiko negirdziu,kad jie ten vaiksciotu.Butu negaila ir tu pinigeliu duoti,jei jie butu naudojami vaikams,ju zaislams ir tt,bet kai jie naudojami darzelio reitingams kelti,tai tada labai pikta schmoll.gif

Pritariu. Ir aš nesuprantu, kam tvarkyti aplinką taip, kad mažėtų darželio teritorija ir žaidimų vieta lauke. Darželio paskirtis yra specifinė (ir pirmiausia apie ugdymą ir vaikus ten turėtų būti galvojama), taigi to fontanėlio estetikai tikrai pakako, kam dar akmenynai, kalneliai ir liepteliai, kur negalima lipti, o tik grožėtis, kai KRIZĖ ir auklėtojos varomos nemokamų, tėvai vis prašomi primesti ir damesti, tikrai nesuprantu. Tėvai kasmet skiria 2 proc., rugsėjį sumeta ir perka kažkokius daiktus ar žaislus darželiui, dar surenka tam tikrą pinigų sumą naudojimui ir pirkimui, ko prireiks auklėtojoms (nors rugsėjį gavę sarašą jau būna supirkę visas ugdymui reikalingas kanceliarines prekes)... Taigi, be pigu estetiką kieme daryti... O požiūris - "džiaukis ir būk dėkingas, kad tavo vaiką priėmiau".
Ko iš tikrųjų norisi - tai pagirti auklėtojas thumbup.gif Ir mūsiškės ir iš kitų mamų girdėta gerų atsiliepimų. Pagarba joms didžiausia ir nuoširdžiausias AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Labas mamytės. Kelias dienas esu labai sumišusi ir kelia didelį nerimą "naujovė" darželyje. Pasakėlė prieš miegą apie 'pimpaliukus', 'pū..s', tos pačios lyties atstovų gyvenimą kartu....
Iš dukrelės taip ir girdžiu tokius žodelius: "mes klausomės pasakos 'iš kur atsiranda vaikai'. Kaip iš pimapaliuko išsilieja sysaliukas....' Na žodžiu, biški šlykštoka....
Čia ta 'naujovė' apie kurią prieš kokius porą mėnesių pranešė 'kakadu'. Juokėmės iš širdies, kai buvo pratransliuota ištrauka iš tokios paskaitės apie 'lytinį švietimą' ir asmeniškai džiaugiausi, kad tokio dalyko mano dukros darželyje nėra. Man ir pikta, ir esu labai sunerimusi...nesu kažkokių užkietėjusių pažiūrų nepriimanti naujovių mama, bet manau dar per anksti...ir dar su tokiais žodeliais....
Nieks neinformavo manęs, kad tokios pasakaitės bus sekamos priešmokyklinukams. Tai kaip čia dabar išeina? Privaloma ir taškas?! Nei mamyčių nei tėvelių atsiklausimo nereikia?
Puiku, kad vaikai 'šviečiami' tokių dalykų, bet manau kiek per anksti.
Labai norėčiau išgirsti ir kitų mamyčių atsiliepimus, nuomones, patarimus smile.gif
Atsakyti
Savivaldybe uzkirto kelia kysiams formuojant grupes, tai dabar kysio reikia norint paduot prasyma! Ir pirmas darzelis, kuriame reikia pateikti info kur ir kuo teveliai dirba. Durniu laivas. Bet su tokiu akivaizdziu "paramos" reikalavimu nebuvau gyvenime susidurus. Nedaviau. Einu kitu keliu. Nes tiesa slypi anapus lotuliukas.gif Man cia jau principo reikalas.
Nesuprantu as kaip ta direktore dar sedi savo vietoj. Taip, grazus darzelis, bet kai pagal gyvenama vieta neregistruoja... Zodziu doh.gif Gerai, kad direktore amzinai negyvens, po kokiu 20 metu gal nauja bus.
Atsakyti
QUOTE(millena @ 2011 01 28, 17:21)
Savivaldybe uzkirto kelia kysiams formuojant grupes, tai dabar kysio reikia norint paduot prasyma! Ir pirmas darzelis, kuriame reikia pateikti info kur ir kuo teveliai dirba. Durniu laivas. Bet su tokiu akivaizdziu "paramos" reikalavimu nebuvau gyvenime susidurus. Nedaviau. Einu kitu keliu. Nes tiesa slypi anapus  lotuliukas.gif Man cia jau principo reikalas.
Nesuprantu as kaip ta direktore dar sedi savo vietoj. Taip, grazus darzelis, bet kai pagal gyvenama vieta neregistruoja... Zodziu  doh.gif Gerai, kad direktore amzinai negyvens, po kokiu 20 metu gal nauja bus.

o as buciau davus kysi, bele tik butu vaika prieme, bet kadangi zinau tikra atveji, kai dave 1000 Lt, direktore PAEME ir vaiko NEPRIEME, tai kazkaip gaila pinigus i bala ismest. Tad nors ir priklauso mums pagal gyv.vieta, dabar pradejom lankyt visai kitame mikrorajone-prieme be jokio kysio, net saldainiu dezutes su kava nepaeme nekalbant apie pinigus blush2.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2010 11 14, 21:52)
Jūs apie tai... nžn... bet jei mamos kalba, gal visko yra. Kaip ten bebūtų, papuola vaikai  paprastai, eilės tvarka, be visokių šurum burum...

cha cha cha
Atsakyti
mes laukem eileje nuo 2008 m. balandzio, si rugseji turejo eiti,bet neprieme,sake vietu ner doh.gif o sausio vidury paskambino,kad atsirado vietele smile.gif tai dabar jau einam i darzeli thumbup.gif pasiklausius nuomoniu apie vedeja, siaip sakyciau mum pasisieke biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Keista, kad rašoma, jog kiekviename darželyje yra rinkliavos g.gif Mano vaikas lankė du darželius ir niekas nieko nerinko, neskaitant kažkiek pinigėlių už pratybas ir lavinamuosius žaislus. Bet čia vienkartinis toks ir viskas smile.gif
Atsakyti