[quote=Aushrine,2004 08 16, 08:57]
Apie Pasakaite-uzrasyti reikia labai is anksto, kysis reikalus paspartina(dar gelbeja ir kokia nors labai pelninga darzeliui teveliu darboviete);
o koks tas kysis turetu buti? net neisivaizduoju bijau per mažai duoti
Taigi:jeigu jums priklauso pagal gyvenamają vietą,tai tokiems yra atskira eile ir jie patenka į darželį be "problemų".O jeigu jūs ne vietiniai tada tas dalykas reikalą paspartiną,bet nemanau,kad dydis turi reikšmės.Aš manau gali sakyti,kad nori paremti darželį,o tada jau smulkmenas nutarsit vietoj.sekmės
As turiu savo nuomonę dėl tų darželio rėmimų ir del prestižinių darželių. Įdomu, ką reiškia prestižinis darželis? Ir kas sugalvojo, kad "Pasakaitė" toks yra? Jeigu ten dirba labai geros auklėtojos, tai dar nėra prestižas. O kad tėveliai vieni kitiems perduoda gerą informaciją, irgi nepadaro darželio prestižinio. Kadangi tėveliai yra girdėję, kad ten geras darželis, visi puola užrašinėti savo vaikus. Čia vedėja įžvelgia, kad galima pasipelnyti ir pradeda priiminėti ne visus, o tuos kas daugiau duos pinigėlius. kas geriau parems darželį. Tai aš ir nesuprantu, kur tas prestižas? Ir ko visi taip veržiasi į tą pasakaitę. Yra Vilniuje be galo daug gerų darželių. Ir tuo labiau, kad paskaitai apie šį darželį atsiliepimus, jie nėra patys geriausi, kaip kad turėtų turėti prestižinis darželis.
aš su šia nuomone sutinku. paglvojau ir nusprendžiau iš principo ne vesiu vaiko į tą darželį, kur yra svarbu tievų darbovietė ir galimybė paremti. aš nieko prieš padėti ir t.t., bet tai neturėtų būti kažkoks papirkimas už tai, kad vaiką priimtų į darželį ar prižiūrėtų jį geriau.aišku tokie darželiai labia aprupinti atrodo ir vaiką į jį vesti maloniau, bet toks remimas mane nervuoja. man labai patinka sistemą kaimkuriuose darželiuose, kur kiekvieną mėn. tėvai duoda po 5-15Lt darželiui, ir už tuos pinigus kažką perka, keičia ir. t.t.
Na manau jus truputi ne taip supratot.Mūsų dukra lankė 3 darželius,kaip sakot iš paprastu,rinkliavos buvo vienodos visur,tik tu rinkliavų tikslai skiriasi ,vienur visko reikia darželiui,o kitur grupei ir patiems vaikams.Pirmą kartą ateinant į patį pirmą darželį man irgi pareškė,kad vietų nėra,kada bus paskambins.Man tada net į galvą nešovė siūlyti paramą,nors draugės sakė,po pusės metu mum paskambino ir mes sekmingai nukeliavom į tą daržą.
Del pasakaitės:mūsų grupei iki šiol buvo surinkti pinigai tik visokioms piešimo priemonem ir kaledoms.Auklėtoja labai šauni,vaikui patinka.aplinka labai maloni-matosi kur "eina" tie paramos pinigėliai-tokių išpuoseletų darželių tikrai daugiau nemačiau,menesinis mokestis kaip ir visur,žodžių del prestižo man apskritai atrodo,kad darželis turi būti patogioj vietoj:šalia namų arba darbo,o ne kitam rajone,ir tampikis ten,nes prestižinis.Aš matau pro langą kaip vaikštinėja vaikai.
Turbut ne prestižinių reik vadint,o kažkaip kitaip Ir vis del to man labai patinka tas darželis,nes visiškai šalia,vaikas neserga,noriai eina,o auklėtoja rūpinasi daugiau nei mama
Del pasakaitės:mūsų grupei iki šiol buvo surinkti pinigai tik visokioms piešimo priemonem ir kaledoms.Auklėtoja labai šauni,vaikui patinka.aplinka labai maloni-matosi kur "eina" tie paramos pinigėliai-tokių išpuoseletų darželių tikrai daugiau nemačiau,menesinis mokestis kaip ir visur,žodžių del prestižo man apskritai atrodo,kad darželis turi būti patogioj vietoj:šalia namų arba darbo,o ne kitam rajone,ir tampikis ten,nes prestižinis.Aš matau pro langą kaip vaikštinėja vaikai.
Turbut ne prestižinių reik vadint,o kažkaip kitaip Ir vis del to man labai patinka tas darželis,nes visiškai šalia,vaikas neserga,noriai eina,o auklėtoja rūpinasi daugiau nei mama
QUOTE(Allexa @ 2005 12 20, 07:51)
Na manau jus truputi ne taip supratot.Mūsų dukra lankė 3 darželius,kaip sakot iš paprastu,rinkliavos buvo vienodos visur,tik tu rinkliavų tikslai skiriasi ,vienur visko reikia darželiui,o kitur grupei ir patiems vaikams.Pirmą kartą ateinant į patį pirmą darželį man irgi pareškė,kad vietų nėra,kada bus paskambins.Man tada net į galvą nešovė siūlyti paramą,nors draugės sakė,po pusės metu mum paskambino ir mes sekmingai nukeliavom į tą daržą.
o jums šis darželis priklauso pagal gyv. vietą ar kaip jus ten patekote?
sveikos,
mes svarstom galimybe vesti mazyle i "Pasakaite". Grupes aukletoja Rasa. Gal ka nors zinote apie sia aukletoja?
Labai laukiam atsiliepimu.
mes svarstom galimybe vesti mazyle i "Pasakaite". Grupes aukletoja Rasa. Gal ka nors zinote apie sia aukletoja?
Labai laukiam atsiliepimu.
Taip.priklauso pagal gyvenamają vietą,kaip minėjau darželis mūsų namo kieme,matau kaip vaikučiai vaikštinėja laukė.
QUOTE(Allexa @ 2005 12 20, 15:44)
Taip.priklauso pagal gyvenamają vietą,kaip minėjau darželis mūsų namo kieme,matau kaip vaikučiai vaikštinėja laukė.
na va, o mus be blato jaučiu ir nepriims.
PAsakysiu šio darželio darbuotojos nuomone apie jį ir vedėja
darželis geras, gražus, tačiau didelio dėmesio vaikai tikria nesulauks. kaip pvz praeitos Kalėdos. Vyko kažkokie "gražaisiai pasipuošusio darželio" rinkimai, tai visa savaite vaikai grupėse buvo vieni, o auklėtojos su šeimininkėm plušo prie puošimo. Su lopšelio grupės sake, kažkie geriau yra. jų ten nors vienų nepalieka.
O šiaip ten vedėja tai žiauri, dar seniais erai laikais visos darbuotojos varydavo, pas ją namų tvarkyti ir daržų ravėti
darželis geras, gražus, tačiau didelio dėmesio vaikai tikria nesulauks. kaip pvz praeitos Kalėdos. Vyko kažkokie "gražaisiai pasipuošusio darželio" rinkimai, tai visa savaite vaikai grupėse buvo vieni, o auklėtojos su šeimininkėm plušo prie puošimo. Su lopšelio grupės sake, kažkie geriau yra. jų ten nors vienų nepalieka.
O šiaip ten vedėja tai žiauri, dar seniais erai laikais visos darbuotojos varydavo, pas ją namų tvarkyti ir daržų ravėti
mes turim naują problemą grupėj- kas 3 mėnesius keičiama aukletoja. nuo rugsėjo mėnesio jau trečią naujokę gavom. tikriausiai priima direktorė bandomajam laikotarpiui ir meta lauk. vaikai kenčia, nesupranta kas vyksta. dar geriau, kai vaikas grįžęs pasakoja kaip ta senoji (su 20 metų patirtim) auklėja naujokes vaikams girdint. tai koks gi čia profesionalumas, kokia pedagogika, kažkoks bobų turgus.
o kad vaikai paliekami vieni, tai tikriausiai visi tėvai žino. dažnai ryte vaikus paliekam vienus grupėj, nes jų ten niekas nelaukia. kad ir kaip neramu būtų, reikia skubėt į darbą.
o kad vaikai paliekami vieni, tai tikriausiai visi tėvai žino. dažnai ryte vaikus paliekam vienus grupėj, nes jų ten niekas nelaukia. kad ir kaip neramu būtų, reikia skubėt į darbą.