Viena mama ėjo su vokeliu ir nepaėmė
Na o mano prisiminimai api si darzely, yra patys nuostabiausi. Mano sunus lanke si darzely, mes buvome dvejose grupese, paprastoje irr po to priesmokyklineje, todel teko bendrauti vienoje grupeje su dviema aukletojomis, ir kitoje su dviem aukletojom. Aplinka superine, vaiku prieziure ir nepriekaisrtinga. Aukletojos nuostabios, mielos ir geros.
Labai nuostabios buvo ukletojos Ruta ir Daiva. Vikas ir dabar budamas jau 12 metu jas prisimena. Sunus lanke misria grupe, kur buvo ivairaus amiaus vaikai,vyresnieji rupinasi mazaisiais. Vaikas ismoko buti draugisku, ir rupestingu, rupintis jaunesniais.
Zpdziu dabar laukiuosi antro vaiko, ir tikri noreciau leisti butent i si darzely.
Labai nuostabios buvo ukletojos Ruta ir Daiva. Vikas ir dabar budamas jau 12 metu jas prisimena. Sunus lanke misria grupe, kur buvo ivairaus amiaus vaikai,vyresnieji rupinasi mazaisiais. Vaikas ismoko buti draugisku, ir rupestingu, rupintis jaunesniais.
Zpdziu dabar laukiuosi antro vaiko, ir tikri noreciau leisti butent i si darzely.
QUOTE(saulyte525 @ 2008 04 23, 12:14)
šiandien vyras buvo darželyje ir vaiko net neužrašė vedėja, atsisakė
O mes pagal gyvenama vietą taikos 60 priklausom šitam, tai
kur dabar dėtis ir kitur nepriklausysim gi jau
sakė eilė 2-3 metai ir bne nieko likom
O mes pagal gyvenama vietą taikos 60 priklausom šitam, tai
kur dabar dėtis ir kitur nepriklausysim gi jau
sakė eilė 2-3 metai ir bne nieko likom
paskambink i svetimo ministerija ir pasiskusk iskart vietu atsiras, sio darzialio vedeja isnaglejus su jia kitaip negalima!
QUOTE(bim @ 2008 05 17, 10:11)
paskambink i svetimo ministerija ir pasiskusk iskart vietu atsiras, sio darzialio vedeja isnaglejus su jia kitaip negalima!
:-) na man miejo, kad palikus keletas tukstanciu vietos jau kita diena atsiranda.
Siaip as nesu labai pries tokias dovaneles, jei jos nesa apciuopiamos naudos, aplinka tvarkoma, su vaikais dirbama, salygos puikios, jei valstybe negali tuo pasirupinti tai tuo rupinasi tevai. Bet kokiu atveju pigiau nei prirvaciai leisti ir moketi mimimum po 1000 Lt kas menesi, o kaip suprantu vaikais ten uzsiima ir salygos kaip privaciame.
Papildyta:
QUOTE(Lota77 @ 2008 04 23, 11:34)
Pabandyk nueiti i kitus darželius, nes į šita papuolama tik su storu vokeliu.
Gal zinote kas kokia suma turetu guletu vokelyje, kad vaika priimtu po 1,5 metu, dar kita rudeni . Idomu ta suma jau dabar turi ten atsigulti, berasant ar jau reikalas bres eiti i drazeli :-). Va tau rinkos ekonomika.
Sveikos,mamytės Mano dvimetė mergytė pradės lankyti šį darželį nuo rugsėjo, o mes jokios reikalingos info nežinome direktorė atostogauja iki rugsėjo 1d., telefono darželyje niekas nekelia, sakau, gal jūs kas galite suteikti reikiamos informacijos: koks darželio vaikų dienos grafikas (valgo, miega, iki kada pasiimti), kada sužinoma, kas bus tavo vaiko auklėtoja, ar nebūna naujokų tėvams vasaros metu kokio susirinkimo (tą daro daugelis darželių... ), kokia pratinimo programa (ar kiekvienam vaikui paskirta atskira pirma atėjimo diena, ar sueina visi kartu vieną ir tą pačią dieną), ką reikia tą pirmą dieną atsinešti... ir kt. svarbi info.
Gal mes kažką praleidome, gal jau susirinkimas buvo... Man tai nebūdinga, bet esu tikrai pasimetusi... Parašykit, jei kas ką žinote, o tai iki rugsėjo 1d. nesinori laukti... Iš ankso ačiū
Ir dar - direktorė minėjo, kad darželio grupės bus remontuojamos iki rugsėjo 8 d. Ką žinote apie tai?
Gal mes kažką praleidome, gal jau susirinkimas buvo... Man tai nebūdinga, bet esu tikrai pasimetusi... Parašykit, jei kas ką žinote, o tai iki rugsėjo 1d. nesinori laukti... Iš ankso ačiū
Ir dar - direktorė minėjo, kad darželio grupės bus remontuojamos iki rugsėjo 8 d. Ką žinote apie tai?
QUOTE(Kaliopė @ 2008 08 11, 14:40)
Sveikos,mamytės Mano dvimetė mergytė pradės lankyti šį darželį nuo rugsėjo, o mes jokios reikalingos info nežinome direktorė atostogauja iki rugsėjo 1d., telefono darželyje niekas nekelia, sakau, gal jūs kas galite suteikti reikiamos informacijos: koks darželio vaikų dienos grafikas (valgo, miega, iki kada pasiimti), kada sužinoma, kas bus tavo vaiko auklėtoja, ar nebūna naujokų tėvams vasaros metu kokio susirinkimo (tą daro daugelis darželių... ), kokia pratinimo programa (ar kiekvienam vaikui paskirta atskira pirma atėjimo diena, ar sueina visi kartu vieną ir tą pačią dieną), ką reikia tą pirmą dieną atsinešti... ir kt. svarbi info.
labutis,
jei jau taip rasai, speju, kad i darzeli esat papuole, darzelyje tikrai vyksta remontas, taigi, manau, kad nuo tos dienos tik ir priimines vaikucius.
pas kokia aukletoja, tai cia irgi neaisku, kai nueisite pas direktore, ji jus nuves i grupe, tada susipazinsite su aukletojomis, susirinkimas buna gal po kokio menesio.
kas del pratinimo, ziurint, kiek pati turi laiko, aisku pirma diena pabusit kokia valanda ar truputi ilgiau, na ir po truputi buvimo laika ilginsit, paskui paliksit miegoti pietu, cia priklauso ir nuo vaiko, jei mergaite drasi, greitai adaptuojasi, ilgai pratinti nereiks.
grafikas toks, jei nepasikeis, pusrycius valgo 8.30 val, pietus 11.30, eina miegoti 12.00, keliasi 15.00, 16.00 - vakariene, darzelis dirba nuo 7.00 iki 18.30 val. cia mazdaug laika surasiau, gal kartais gali ir pasikeisti.
pirma diena reikia tureti bent jau tapkutes, o paskuio gausit sarasiuka, ka reikia tureti.
dar reikia tureti pazyma is gydytojo, kad sveikas vaikas, be jos nepriima i drzeli.
o kada ateiti, na manau reiktu visgi pasiskambinti, o jei niekas nekelia ragelio, galima gi nueiti ir pasiteirauti, vistiek, kazkas darzelyje yra.
tikiuosi aiskiai atsakiau, sekmes
Ačiū, lauriukkas už info, tikrai protas prašviesėjo Taip, mes papuolėm į šį darželį Gaila tik, kad nėra naujokams kažkokios aiškios sistemos. Būtų susirinkimas prieš ateinant į darželį, būtų viskas aišku, nereiktų kiekvienam iš naujo aiškinti. O darželio grafikas tai visai nutolęs nuo mūsų... nežinau, kaip čia bus su tuo valgymu ir miegu... O čia tu parašei būtent lopšelinės grupės grafiką (nes maniškei 2m ir 3mėn.), ar jis bet kokio amžiaus vaikams darželyje tas pats? Ir dar - labai smalsu, ar tikrai jau taip sąžiningai ten visi tokio amžiaus vaikai miega ir kaip juos migdo?Ir kokios auklėtojos ten fainiausios, o gal visos geros? Ir dar norėčiau išgirsti apie maistą - ar skanu ir ką duoda? Atsiprašau, kad taip užbombardavau klausimais, bet laaaabai rūpi
QUOTE(Kaliopė @ 2008 08 11, 17:28)
Ačiū, lauriukkas už info, tikrai protas prašviesėjo Taip, mes papuolėm į šį darželį Gaila tik, kad nėra naujokams kažkokios aiškios sistemos. Būtų susirinkimas prieš ateinant į darželį, būtų viskas aišku, nereiktų kiekvienam iš naujo aiškinti. O darželio grafikas tai visai nutolęs nuo mūsų... nežinau, kaip čia bus su tuo valgymu ir miegu... O čia tu parašei būtent lopšelinės grupės grafiką (nes maniškei 2m ir 3mėn.), ar jis bet kokio amžiaus vaikams darželyje tas pats? Ir dar - labai smalsu, ar tikrai jau taip sąžiningai ten visi tokio amžiaus vaikai miega ir kaip juos migdo?Ir kokios auklėtojos ten fainiausios, o gal visos geros? Ir dar norėčiau išgirsti apie maistą - ar skanu ir ką duoda? Atsiprašau, kad taip užbombardavau klausimais, bet laaaabai rūpi
prasom ner uz ka, as irgi buvau zalia pernai, kai pradejau vesti savo maze. prie grafiko prisitaikys, mes irgi buvom labai nutole, bet prisitaikem, galima ir veliau nuvesti, tik reikia iki 9.30 val, nes tada zymi vaikus, ir pagal ta skaiciu gamina pietus, jei nepazymetas negauna pietu. cia grafika rasiau lopselio grupes, didesniu nezinau, nes tik siemet pradesim lankyti darzelio grupe. mes ejom pas aukletojas vitalija, genute, ir padejeja janina. man jos patiko, ir maze patenkinta buvo.
su miegu irgi susitvarko, mano maze labai sunkiai uzmigdavo is pradziu, nes buvo pripratus, kad ja migdyciau, tai is pradziu, jos taip ir daro, kaip vaikas priprates, bet po truputi, tolsta nuo to, ir pratina pacius uzmigti.
apie maista labai nieko konkretaus negaliu pasakyti, nes ne karto nemaciau, yra rubinej sasiuvinis, i kuri buna surasyta, kas ta diena buvo valgyt. ryte daznaiusiai buna koses, per pietus sriuba ir dar kas nors, ar koks kotletas, ar siaip kas, vakarienei ir blynai, ir kiausinis, dar prie to koks surelis ar vaisius. zodziu valgiarastis ivairus, manau vaikas alkanas nebus, vis ko nors uzkas, pavyzdys uzkrecia, o ir siaip grupej jie ka nors kramsnoja ar geria kokias sultis, ar abateles, kurias aukletojos isverda.
tiek ziniu.
QUOTE(Kaliopė @ 2008 08 12, 11:52)
Na super, viskas aiškėja Dar kartą ačiū ir sėkmės jums pas vyresnėlius Jei ką dar primąstyriu paklausti, būtinai kreipsiuos. Beje, o kaip tau pačiai šis darželis - ar atitiko lūkesčius, ar tikrai jau jis toks prestižinis, kaip kalbama?
siaip man sis darzelis patinka, labai grazios sventes, graziai buna papuostas per sventes ir grupes ir patas darzelis ir isore, ir vidus. o apie prestiza, net ir nezinau, nes neturiu su kuo palyginti, kituose nebuvau , bet kad sunku i ji pakliuti, tai faktas
dziugu, kad galejau padeti.
sekmes ir jums, linkiu, kad kuo maziau butu asaryciu
Na va, prisiminiau, ko dar nepaklausiau Kiek yra lopšelio grupių? Ir kokios galimybės rinktis (o gal jau pati administracija suskirsto?) mokymo programą (valdorfas, montesoris, vėrinėlis, taip, atrodo, vadinasi... )? Mes lyg ir norėtumėme paprastos mokymo programos, nes nei pagal montesori, nei pagal valdorfą negyvename namie, o ir mokykla po darželio bus eilinė... Net nežinau... Tai kaip ten yra su tuo skirstymu kas kur?
QUOTE(Kaliopė @ 2008 08 13, 15:13)
Na va, prisiminiau, ko dar nepaklausiau Kiek yra lopšelio grupių? Ir kokios galimybės rinktis (o gal jau pati administracija suskirsto?) mokymo programą (valdorfas, montesoris, vėrinėlis, taip, atrodo, vadinasi... )? Mes lyg ir norėtumėme paprastos mokymo programos, nes nei pagal montesori, nei pagal valdorfą negyvename namie, o ir mokykla po darželio bus eilinė... Net nežinau... Tai kaip ten yra su tuo skirstymu kas kur?
labutis,
yra 2 lopselinuku grupes (smalsuciu ir ciauskuciu), pagal programas skirsto veliau, tik didesnius vaikucius
Dar klauset del pietu miego, tai miega visi vaikuciai. Maniskis per metus ne karto nesutiko likti pietu miego, tai taip ir lankem tik iki pietu ir siaip nelabai noriai lanko, jau nekalbant apie pirma menesi, kai zviegdavo jau namie, kai suprasdavo, kad i darzeli teks keliauti
tikiuosi jums geriau seksis