Mus taip pat labai domina lopselis - galvoju maze leist nuo rugsejo men. pusei dienos
žodžiu:buvom mes šiandien darželije,eileje mes 20,tai reiketu ateiti rugsejo pradžioj ir bus aišku ar yra vieta,bet jeigu mes galim padėti darželiui tai vieta bus 100%.
Tai einat i lopselio grupe? papasakok kaip ten viskas
Mes irgi leidžiam savo vaika į Pasakaitę, bet į darželinukų grupę. Viskas ten puiku, išskyrus gal tai, kad vaikas labai dažnai serga, bet tai irgi individualu. Šiaip mes už priėmimą dovanojome kompą ir printerį darželiui, be kyšio turbūt priima tik tuos, kuriems priklauso pagal gyvenamą vietą. Gerai yra ten dar todėl, kad labai daug įvairių būrelių, net sunku išsirinkti, yra galimybė lankyti korekcinę gimnastiką ir masažą (25 lt mėnesiui). O kainuoja darželis iš tikrųjų nebrangiai palyginus su aukle
Mums priklauso pagal gyvenamają vietą,bet vedėja nebuvo tikra ar bus vietą rūgsėjo pradžioj,paklausė kuo galime padėti darželiui.mes padavanuojom pinigelių už kuriuos žada pirkti kėdes.tokiu budu vieta tikrai bus
ateiti reikia rūgsėjo pirmom dienom,tada ir pasdakys kokioj bus grupei.
O del ligų tai man jau darosi neramu,nes kiek yra lankančių pažistamų,tiek girdžiu ,kad pas visus vaikai serga ir serga Šiaip mano ne sirgalius,žiuresim kaip bus.
ateiti reikia rūgsėjo pirmom dienom,tada ir pasdakys kokioj bus grupei.
O del ligų tai man jau darosi neramu,nes kiek yra lankančių pažistamų,tiek girdžiu ,kad pas visus vaikai serga ir serga Šiaip mano ne sirgalius,žiuresim kaip bus.
Na, iš tikrųjų tai ir mūsų buvo ne sirgalius, netgi beveik visai nesirgo, kol namuose buvo, o kai tik pradėjom leisti į daržą, tai prasidėjo kažkoks košmaras Jau nebežinau ir ką daryti. Ir galo ligoms nesimato, nes serga be perstojo Bet gal čia nuo paties vaiko priklauso, mūsų toks jautruolis, tai nuo to streso visai imunitetas nusilpo
mano vaikelis lanko pasakaitę.tai galiu jums pasakyti, kad tas daržas tikras mano galvos skausmas. mes gyvenam prie pat darželio, todėl jis mums priklauso pagal gyvenamą vietą. Kai direktorė, kiaulės akis įsistačius, pradėjo kalbėt, kad eičiau į kitą darželį, nes pas ją nėra vietų ir išvis šiais laikais lopšelių nebūna, pasiskundžiau švietimo skyriaus inspektorei. Galiu pasakyti, kad ten apie mūsų dyrikę nuomonės ne kokios... Kai vėliau nuėjau į darželį, dyrikė pasakė:"jūs netinkamą strategiją pasirinkot" ir iškarto priėmė į lopšelį, kurio, prieš porą dienų sakė,pas juos nėra. Tai aišku, kyšio strategija jai patrauklesnė, bet nematau už ką?
jeigu galvojat, kad užteks pamokėti ir toliau viskas bus gerai, tai klystat. tam darže reikia mokėt ir mokėt. čia kaip čipolino nuotykiuose: už lietų su saule, už lietų be saulės ir t.t. gerai tik tai, kad "Pasakaitė" valdiškas darželis, o už jo išlaikymą mes jau ir taip mokam mokėdami mokesčius valstybei. todėl nepagrįstose ir apsurdiškose rinkliavose aš nedalyvauju. šitam darželyje išgirsit neįtikėčiausių priežasčių eilinį kartą atnešti 25Lt.
aišku, išorinė aplinka tai ten super. bet kažkodėl mūsų vaikai nejoja nei ant to medinio arklio, nei tam gražiam namelyje nežaidžia...ten tik per šventes...kad būtų ką tėveliam pafilmuot. o grupėms direktorė tikriausiai lėšų neskiria, nes ten nieko gero nėra. kiek berinktumėm pinigų, grupės aplinka nesikeičia.
o aukletojos tai pačios įvairiausios. iš pradžių irgi teko partodyt, ko iš jų noriu. vaiko prikakotas kelnes buvo su visu turiniu į spintelę įkišusios, baisiai susipykom tada.
geroji pusė ta, kad tikrai daug aukletojų darbo matosi. grupėje daug aukletojų sukurtų įdomių dalykėlių. darbams naudoja įvairias metodikas. vaikas kasdien kažką įdomaus sužino ar nuveikia. labai myli savo aukletojas. jam įdomu eiti į tą darželį.
jeigu galvojat, kad užteks pamokėti ir toliau viskas bus gerai, tai klystat. tam darže reikia mokėt ir mokėt. čia kaip čipolino nuotykiuose: už lietų su saule, už lietų be saulės ir t.t. gerai tik tai, kad "Pasakaitė" valdiškas darželis, o už jo išlaikymą mes jau ir taip mokam mokėdami mokesčius valstybei. todėl nepagrįstose ir apsurdiškose rinkliavose aš nedalyvauju. šitam darželyje išgirsit neįtikėčiausių priežasčių eilinį kartą atnešti 25Lt.
aišku, išorinė aplinka tai ten super. bet kažkodėl mūsų vaikai nejoja nei ant to medinio arklio, nei tam gražiam namelyje nežaidžia...ten tik per šventes...kad būtų ką tėveliam pafilmuot. o grupėms direktorė tikriausiai lėšų neskiria, nes ten nieko gero nėra. kiek berinktumėm pinigų, grupės aplinka nesikeičia.
o aukletojos tai pačios įvairiausios. iš pradžių irgi teko partodyt, ko iš jų noriu. vaiko prikakotas kelnes buvo su visu turiniu į spintelę įkišusios, baisiai susipykom tada.
geroji pusė ta, kad tikrai daug aukletojų darbo matosi. grupėje daug aukletojų sukurtų įdomių dalykėlių. darbams naudoja įvairias metodikas. vaikas kasdien kažką įdomaus sužino ar nuveikia. labai myli savo aukletojas. jam įdomu eiti į tą darželį.
Nuvedžiau savo vaiką pas logopedą, nes mūsų "prestižinis" "pasakaitės" darželis tokio neturi. Sakau logopedei, kad tik kol kas neturim, direktorė žadėjo iki naujų metų priimti į darželį logopedę. tai ta poliklinikos logopedė sako, kad to tai jau tikrai nebus, mūsų darželio direktorė bet ką atbaidys. jei kas netyčia ir papuls, tai pats pabėgs. mūsų dyrikę pažįsta visi, gerų atsiliepimų apie ją dar negirdėjau. o gaila, aš taip džiaugiausi, kad pagaliau ir mes turėsim logopedą juk jį turi ir dauguma darželių, net ir "neprestižinių"
Nuvedu šiandien vaikelį į darželį, o ten tarokonai po rūbinę laksto . Tai va sėdžiu darbe ir išsivaizduoju, kas ten virtuvėj ir valgykloj darosi . Dar truputį pasibaisėsiu tais vaizdiniais ir skambinsiu į atitinkamas tarnybas
gera mama, kai isgirstu tokias istorijas, kraupstu. O sis darzelis arciausiai musu namu