QUOTE(spyglinis @ 2007 11 30, 18:15)
Ir pats didziausias minusas darze, tai visgi, kad atsiranda tokiu mamu, kurios tikrai veda i darza is bedos, net serganti vaika atitysia ir kitus uzkrecia. Va cia problema, kurios tikrai nesitikejau rast tame'vip' darze. Kai atveda serganti vejaraupiais vaika, pvz...kiti vaikai taigi naujagimius broliukus ar sesytes turi, mamas besilaukiancias...
Na bet va jei apie tai prakalbi forume, tai lekia pas aukletojas aiskintis, kad kas cia tokio, o va 'praskambejau' ant Lietuvos... Va tokios, geriau tegul aukles samdosi, nes nemoka visuomenej sugyvent.
QUOTE(spyglinis @ 2007 12 01, 14:09)
DISIMA, aisku bet kuris mazulis galejo uzsikrest, jei darze karantinas ir uzuojauta, kad taip atsitiko tavo pipirui. Ir tu pati zinai geriausiai kaip viskas buvo, mes net nelankem tada darzo, bet kitiems lankiusiems tikrai kilo tokie klausimai kaip:
Jei vaikas isbertas, kad ir nedaug, bet tokiais spuogais kaip nebuvo iki tol, tai reikia ne i darza eit, o pas gydytoja.
Jei vaiku gydytoja neatpazista vejaraupiu, tai gal laikas ja pakeist? Juolab, kad darzelio aukletoja gi suprato kas yra, o gydytoja ne.
Ir nereikia pykt, ypac, jei tu pati suklaidinta savo gydytojos,
bet suprask ir tas mamas, kurios nescios ir nera persirgusios vejaraupiais, o tokiu yra, arba naujagimiai namie. .. ir tu pyktum, neabejoju.
Spyglini, mieloji, iš kurios varpinės tu skambini?
Labai jau daug nepasitenkinimo tavo posmuose, bet kažkaip pati tikros situacijos nematei, kalbi kitų vardu (vis nėščios minimos
) ir vadovaujasi turbūt VBS agentūros informacija. Galiu pasakyti, kad ji dažnai būna klaidinga
. Tavo sūnus tomis dienomis darželio net nelankė, o tu apibūdini tų dienų situaciją, pradedi kalbėti, kad po tavo užuominų kažkas lekia aiškintis pas auklėtojas ir pan. Ar tai taikai man
Tai jei taip rašai, prašau, konkretizuok. Aš turiu ką veikti ir nelakstau niekur aiškintis, jei ką
Dėl postringavimų kam rinktis aukles ir ar keisti gydytoją, manau irgi persistengei
Pykti nėra prasmės dėl tavo pasisakymų, tik man nepatinka žmonės, pasisotinantys nuogirdomis ir pletkais, kažkaip žema man. Kiek tu pati matei realios situacijos, pvz, kad atvedžiau sergantį, išbertą vaiką
Taip, jį galėjo išberti dienos metu, esant daržely, bet kažkodėl iš auklėtojų žinios jokios nesulaukiau, o jos per susirinkimą žadėjo informuoti vaikui susirgus. Kitas dalykas, kada
tie kiti pastebėjo spuogus ant mano sūnaus
Aš po darželio pastebėjusi, kitą dieną vedžiau jį pas gydytoją, o prieš tai buvusios dienos išvakarėse bėrimo nebuvo
Apie vėjaraupius tau pasakysiu tiek, pirmieji ligos požymiai pasirodo po 12-21 dienos nuo užsikrėtimo. Sergantysis gali apkrėsti aplinkinius 2 dienas prieš išbėrimą, visą bėrimo laikotarpį ir 5 dienas po jo. Taip, kad virusą nešioja ligonis dar iki išbėrimo ir kažin aiškeriagys tą pamatytų. Kūdikiai iki 3 mėnesių serga labai retai, nes jų organizme dar tebėra apsaugojančios nuo šios ligos medžiagos, gautos iš motinos, jei ji anksčiau sirgo šia liga. Jei nesirgo, tada yra tikimybė susirgti, bet manau, kad nesusirgo daugiau niekas. Sirgti nei vienam nelinkiu
O dėl savo gydytojos pasakysiu tau, kad ji manęs nesuklaidino, tik nebuvo taip lengva iš karto diagnozuoti. Pabėrimas lengvo pobūdžio ir tikrai nedidelis (ne taip kaip tave informavo ir persūdė situaciją), jis ne visai pagal vadovėlio aprašymus. Dėl vėjaraupių suabejojo ir Santariškių vaikų skyriaus gydytoja. Tai ką šiuo atveju patarsi
Viskas, aš baigiau šia tema, nematau prasmės teršti eterį. Jei dar kuo nori pasiskųsti ir mane išdėti į šuns dienas, rašyk į AŽ, pasikalbėsim, o mieliau tai realioj aplinkoj
Lauriukkas, ačiū, lengvai