Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Pasakaitė

QUOTE(Disima @ 2007 12 01, 00:17)
g.gif

Tai turbūt aš esu "TA MAMA", kuri čia skalbiama g.gif, nes mano vaikas susirgo vėjaraupiais sad.gif Galiu pasakyti, kad niekas jo specialiai nevedė į darželį ir nereikia čia taip kalbėti, kad normalu vesti sergantį vaiką į darželį. Pabėrė man sūnų tikrai mažai ir kai tik pamatėm išbertą kūną, vaikas ėmė nelankyti darželio. Dar ir gyydytoja suabejojo ar tikrai vėjaraupiais, nes bėrimo nedaug. O maniškis, kad parsinešė šį "džiaugsmą" iš darželio faktas irnesakyk.gif , nes vyresniųjų grupėje net karantinas dėl vėjaraupių paskelbtas. Tai ką ir man rėkti ant visos SM, kad tų vaikų tėvai kalti, kad virusas paplito daržely g.gif  g.gif  g.gif Juk vaikai ir bendroj patapoj valgo, ir aplamai nedaug reikia tokiai zarazai prisikabinti...
Tikrai esu prieš vaiko lankymąsi daržely, jei jis serga. Net sloguojančio nevedžiau schmoll.gif .

Atsakyti
DISIMA, aisku bet kuris mazulis galejo uzsikrest, jei darze karantinas ir uzuojauta, kad taip atsitiko tavo pipirui. Ir tu pati zinai geriausiai kaip viskas buvo, mes net nelankem tada darzo, bet kitiems lankiusiems tikrai kilo tokie klausimai kaip:
Jei vaikas isbertas, kad ir nedaug, bet tokiais spuogais kaip nebuvo iki tol, tai reikia ne i darza eit, o pas gydytoja.
Jei vaiku gydytoja neatpazista vejaraupiu, tai gal laikas ja pakeist? Juolab, kad darzelio aukletoja gi suprato kas yra, o gydytoja ne.

Ir nereikia pykt, ypac, jei tu pati suklaidinta savo gydytojos, bet suprask ir tas mamas, kurios nescios ir nera persirgusios vejaraupiais, o tokiu yra, arba naujagimiai namie. .. ir tu pyktum, neabejoju.
Atsakyti
QUOTE(dainaut @ 2007 11 30, 22:53)
Spyglini, aš irgi esu už darželį ir nenoriu jokios auklės, nors iš bėdos galėtume ir pasisamdytb et kaip ir tu net nupurto ta mintis, kad svetimas žmogus bus mano namuose su mano vaiku ir t.t.  Aš dėl vaiko, nes matau kaip jam reikia veiklos, užsiėmimų, vaikų. Bet šitas daržas dar nepriima mūsų, nes anot direktorės nėra tėvų, kurie norėtų leisti tokio amžiaus vaiką į darželį. Įdomu ar tikrai tai tiesa. To pasekoje, teks vežioti vaika į Lazdynų darželį doh.gif  doh.gif

laba diena,
įsiterpsiu į pokalbius, nes mums šis darelis irgi pagl teritoriją, bet vaikas nelanko jo dėl tos paties priežasties. lygiai tas pats buvo pasakyta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Disima @ 2007 11 30, 22:17)
Juk vaikai ir bendroj patapoj valgo

vat su tuo valgymu bendroj patalpoj tai man nelabai patinka, atseit ir maistas "kavineje" skanesnis, didesni tai gal ir supranta, o lopselinukams, man atrodo, visai vienodai kur jie valgo. dar kai eina per tuos koridorius tai irgi gali koks skersvejis pagaut doh.gif , o ir kai iseina is grupes prie kurios jau pripranta, ypac tas vaikas kuris sunkiai pratinasi prie aplinkos, jam vel baisu, jis verkia. galetu jau situ maziu ir netampyt i ta "kavine".

Disima sveikatytes tavo maziukui 4u.gif , tikriausiai lengva forma sergat, jeigu net daktare iskarto nepastebejo? g.gif

cia buvo sneka apie aukles, tai pasisakysiu ir as, pritarsiu tai nuomonei, kad ir as nepasitikiu svetimu zmogumi, ir jo i namus nenoreciau isileisti, dar kai pasiklausiau kai kuriu pavyzdziu, tai palukai piestu stojasi. doh.gif nebent jei rasciau kokia pazistama, ar jei kas rekomenduotu, tai gal g.gif bet as uz darzeli thumbup.gif
Atsakyti
Ejimas i kavine lopsiukams , tai tikrai ne stebuklas. Pirma, del lipimo laiptais, antra del ciongu. Na bet eina ir i sale, ir lauka tais koridoriais, tai matyt ne iseitis butu. Nes valgymas grupej irgi turi minusu. Kiek is kitu patirties kituose darzuose zinau, tai tada teveliai piktinasi, kad nelabi tvarkinga grupe, nes visokiu nelaimiu gi pasitaiko ir ant kilimo ispylus sriuba, na ta vieta ir bus slapia, ir ilgai, ir visokiu zarazu veisis. gal visgi gerai, kad valgymo patalpa atskira, nebent grupej butu atskira virtuvele, kur grindys plaunamos, o ne kilimas. Bet kai aukletoja viena, viska isdeliot, pavalgdint...neisivaizduoju ir siaip kaip reikia kad ir su desimcia bendraut, ir nuramint ta kuris verkia ir pratinasi, ir suziuret isiismarkavusius kurie linke skriaust.... Taip tai budavo Janina su ramesniais uzsiima, Vitalija tuo metu isveda is grupes verkiancius sinsilu paziuret. O kaip dabar... O del ligu, tai aisku, nei cia prasminga aiskintis, nei cia ka pakeisi. Visokiu gydytoju yra, visokiu tevu, ir ciauskuciuose teko matyt ne viena mama su auliniais batais marsiruojancia po visa grupe...Namie po svetaine manau taip nevaiksto, o maziukai ir paguli ten ir siaip gi rankytem ima, zaislus ant to pacio kilimo deda, po to tom paciom rankom asarotas akis trina... na tai apie ka kalbet. .. Ar protinga patylet taip matant irgi nezinau. Bet visi tylejo, nes nesinori pyktis, bet vaiku sveikatos saskaita. O va drauge veda i lazdynu darzeli vaika, ne prestizini, tai aukletoja mandagiai paprase mamu, pratinanciu vaikus kita diena atsinest slepetes, o tada po kojnem mamos sedejo. O cia tas pataikavimas tevams perzengia ribas visgi. Ateina sergantis, nekelkim skandalo, pasakoma, vaiksto su lauko batais, uzsimerkiam, bus kaip bus. Nors pacios aukletojos superines, bet matyt pati darzelio politika vercia teveliams pataikaut kur nereikia, tada ir paramos bus daugiau. na negi ne?
Atsakyti
QUOTE(opium @ 2007 12 01, 16:49)
laba diena,
įsiterpsiu į pokalbius, nes mums šis darelis irgi pagl teritoriją, bet vaikas nelanko jo dėl tos paties priežasties. lygiai tas pats buvo pasakyta cool.gif

jei ne paslaptis nuo kelių metų vaikutis pradėjo lankyti ir kokį darželį??? mane jau stresas ima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglinis @ 2007 11 30, 18:15)
Ir pats didziausias minusas darze, tai visgi, kad atsiranda tokiu mamu, kurios tikrai veda i darza is bedos, net serganti vaika atitysia ir kitus uzkrecia. Va cia problema, kurios tikrai nesitikejau rast tame'vip' darze. Kai atveda serganti vejaraupiais vaika, pvz...kiti vaikai taigi naujagimius broliukus ar sesytes turi, mamas besilaukiancias... Na bet va jei apie tai prakalbi forume, tai lekia pas aukletojas aiskintis, kad kas cia tokio, o va 'praskambejau' ant Lietuvos... Va tokios, geriau tegul aukles samdosi, nes nemoka visuomenej sugyvent.

QUOTE(spyglinis @ 2007 12 01, 14:09)
DISIMA, aisku bet kuris mazulis galejo uzsikrest, jei darze karantinas ir uzuojauta, kad taip atsitiko tavo pipirui. Ir tu pati zinai geriausiai kaip viskas buvo, mes net nelankem tada darzo, bet kitiems lankiusiems tikrai kilo tokie klausimai kaip:
Jei vaikas isbertas, kad ir nedaug, bet tokiais spuogais kaip nebuvo iki tol, tai reikia ne i darza eit, o pas gydytoja.
Jei vaiku gydytoja neatpazista vejaraupiu, tai gal laikas ja pakeist? Juolab, kad darzelio aukletoja gi suprato kas yra, o gydytoja  ne.

Ir nereikia pykt, ypac, jei tu pati suklaidinta savo gydytojos, bet suprask ir tas mamas, kurios nescios ir nera persirgusios vejaraupiais, o tokiu yra, arba naujagimiai namie. .. ir tu pyktum, neabejoju.

Spyglini, mieloji, iš kurios varpinės tu skambini? g.gif
Labai jau daug nepasitenkinimo tavo posmuose, bet kažkaip pati tikros situacijos nematei, kalbi kitų vardu (vis nėščios minimos rolleyes.gif ) ir vadovaujasi turbūt VBS agentūros informacija. Galiu pasakyti, kad ji dažnai būna klaidinga irnesakyk.gif. Tavo sūnus tomis dienomis darželio net nelankė, o tu apibūdini tų dienų situaciją, pradedi kalbėti, kad po tavo užuominų kažkas lekia aiškintis pas auklėtojas ir pan. Ar tai taikai man g.gif blink.gif Tai jei taip rašai, prašau, konkretizuok. Aš turiu ką veikti ir nelakstau niekur aiškintis, jei ką tongue.gif Dėl postringavimų kam rinktis aukles ir ar keisti gydytoją, manau irgi persistengei ax.gif
Pykti nėra prasmės dėl tavo pasisakymų, tik man nepatinka žmonės, pasisotinantys nuogirdomis ir pletkais, kažkaip žema man. Kiek tu pati matei realios situacijos, pvz, kad atvedžiau sergantį, išbertą vaiką g.gif Taip, jį galėjo išberti dienos metu, esant daržely, bet kažkodėl iš auklėtojų žinios jokios nesulaukiau, o jos per susirinkimą žadėjo informuoti vaikui susirgus. Kitas dalykas, kada tie kiti pastebėjo spuogus ant mano sūnaus g.gif Aš po darželio pastebėjusi, kitą dieną vedžiau jį pas gydytoją, o prieš tai buvusios dienos išvakarėse bėrimo nebuvo schmoll.gif
Apie vėjaraupius tau pasakysiu tiek, pirmieji ligos požymiai pasirodo po 12-21 dienos nuo užsikrėtimo. Sergantysis gali apkrėsti aplinkinius 2 dienas prieš išbėrimą, visą bėrimo laikotarpį ir 5 dienas po jo. Taip, kad virusą nešioja ligonis dar iki išbėrimo ir kažin aiškeriagys tą pamatytų. Kūdikiai iki 3 mėnesių serga labai retai, nes jų organizme dar tebėra apsaugojančios nuo šios ligos medžiagos, gautos iš motinos, jei ji anksčiau sirgo šia liga. Jei nesirgo, tada yra tikimybė susirgti, bet manau, kad nesusirgo daugiau niekas. Sirgti nei vienam nelinkiu 4u.gif
O dėl savo gydytojos pasakysiu tau, kad ji manęs nesuklaidino, tik nebuvo taip lengva iš karto diagnozuoti. Pabėrimas lengvo pobūdžio ir tikrai nedidelis (ne taip kaip tave informavo ir persūdė situaciją), jis ne visai pagal vadovėlio aprašymus. Dėl vėjaraupių suabejojo ir Santariškių vaikų skyriaus gydytoja. Tai ką šiuo atveju patarsi g.gif

Viskas, aš baigiau šia tema, nematau prasmės teršti eterį. Jei dar kuo nori pasiskųsti ir mane išdėti į šuns dienas, rašyk į AŽ, pasikalbėsim, o mieliau tai realioj aplinkoj mirksiukas.gif

Lauriukkas, ačiū, lengvai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Disima: 02 gruodžio 2007 - 23:54
Brangioji, Disima,

Net nesiruosiu nei taves kaltint, nei teist, nei juolab su tavim diskutuot nei etery nei ne etery. Ir as nieko nepasakiau ko nebuvo, taip, kad tu cia manes nekaltink nei paskalomis, nei pasitenkinimu jomis.
Kadangi kaip ir sakiau mano vaikas sirgo, kitos mamos paskambina pasakyt, kad neitumem, jei jau ir pasveikti zadam, nes po ligos vaikas tikrai greiciau uzsikres. Tai kas cia tokio blogo, anot taves, kad ciauskuciu mamos bendrauja, kad stengiasi padet vienos kitoms? Ir aisku, kad buvo pasipiktine, kad tokia situacija, aiksu, kad aukletoja matyt ramino. Nei cia esme, nei cia kabinekis prie zodziu. O ta kuri nescia ir nepersirgus isvis issibrauke is darzelio. Aisku ne del taves, del tokios situacijos ir daugiau faktu. Bet faktas, yra faktas, kad sergantis vaikas vejaraupiais buvo lopsely BUVO. Ir prasau cia neklykt, kad tave kas kaltina. Aiskiai pasakiau, kad situacijos neissiaskinsi, kai ligos uzkreciamos. O kaip sakoma, kiekviena tegul elgiasi pagal sazine. Jei tavo svari, ta gali normaliai sneket, ko puoli? As neuzkreciau, negydziau, pasakiau tik tai ka mato ir zino kiti. Taip, kad pagalvok pries klykdama. As parasiau, kitos mamos ne, bet tai tik tiek. Ir aisku, geriau nerasykim apie tas bloga, eikim uzsikreskim ir pan, nes tos, kurioms nemalonu skaityt klykia.
Atsakyti
QUOTE(spyglinis @ 2007 12 03, 11:56)
Brangioji, Disima,

Visų pirma aš neklykiu, nepuolu, o tik išsakau savo nuomonę, nereikia skaityti tarp eilučių. Bet jei jau tu žinai apie mane daugiau nei aš pati, belieka tik hihihi.gif umn.gif
Nesiruošiu aš su tavimi ginčytis, daugiau tau aiškintis, galvok ką nori, tik rašydama, pateik savo matytus faktus, o ne kitų nono.gif ir mažiau druskos. Toks mano paskutinis prašymas tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Disima @ 2007 12 03, 12:33)
Visų pirma aš neklykiu, nepuolu, o tik išsakau savo nuomonę, nereikia skaityti tarp eilučių. Bet jei jau tu žinai apie mane daugiau nei aš pati, belieka tik hihihi.gif umn.gif
Nesiruošiu aš su tavimi ginčytis, daugiau tau aiškintis, galvok ką nori, tik rašydama, pateik savo matytus faktus, o ne kitų nono.gif ir mažiau druskos. Toks mano paskutinis prašymas tau mirksiukas.gif

DISIMA,
vaikas sergantis buvo atvestas i darzeli. Tai yra viesas faktas, kuris nebereikalauja papildomo irodymo. Apie tai viesai kalbeti ir reiksti savo nuomone galime visi, ir mate ir nemate.
O stai jus, bandote mane nutildyti uzgauliai ir nepagristai vertindama mane viesai, kas jau teisiskai laikoma izeidimu. Taip, kad dabar rimtai patariu ne tik atsakingiau elgtis, bet ir atsakingiau rinktis zodzius ir rasyti i viesus portalus, nepasiaiskinus kokia nuomone gali buti laikoma izeidimu, kokia smeizimu, o kokia - informacija ir jos aptarimu, nes tai gali tureti tolesniu pasekmiu jums viesose institucijose.
Sekmes
Atsakyti
mergaites, gyvenkime draugiskai 4u.gif mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglinis @ 2007 12 03, 14:38)
DISIMA,
vaikas sergantis buvo atvestas i darzeli. Tai yra viesas faktas, kuris nebereikalauja papildomo irodymo. Apie tai viesai kalbeti ir reiksti savo nuomone galime visi, ir mate ir nemate.
O stai jus, bandote mane nutildyti uzgauliai ir nepagristai vertindama mane viesai, kas jau teisiskai laikoma izeidimu. Taip, kad dabar rimtai patariu ne tik atsakingiau elgtis, bet ir atsakingiau rinktis zodzius ir rasyti i viesus portalus, nepasiaiskinus kokia nuomone gali buti laikoma izeidimu, kokia smeizimu, o kokia - informacija ir jos aptarimu, nes tai gali tureti tolesniu pasekmiu jums viesose institucijose.
Sekmes

Ir ko čia pešatės? Čia gi netokia tema. nematau aš nieko blogo, kad suserga vaikai tais vėjaraupiais. manoji irgi parsinešė iš darželio, ir brolį apkrėtė , kai jam buvo 10mėn. na ir nieko. reikia paprasčiau žiūrėt į viską. ir ne darželio čia bėda. Jei nenorite jokių ligų, tai būkite namuose. tongue.gif
Atsakyti