Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Pasakaitė

QUOTE(Disima @ 2007 11 30, 09:14)
Kaip įdomiai g.gif  Na mums minėjo, kad berniukams reikės būti su baltais marškinukais ir juodom kelnytėm, o mergytėm berods juodais sijonukais ir balta bliuskute bei baltom pėdkelnėm. Dėl berniukų tai garantuota esu smile.gif  Reikės pasidomėti, gal kas pasikeitė, nes 1,5 savaitės nebuvom daržely.
O dėl ilgiausio lankymo, tai jei neklystu mums gavosi 3 savaitės.

kad cia kitoms sventems juodos kelnytes ir balti marskinukai g.gif kaledoms tai sake reiks karnavaliniais drabuziais pasipuosti ir minejo kas ka turi tegu rengiasi taip ax.gif o vedeja minejo, kad jie turi kazkokiu drabuzeliu tiems, kas neturi kuo pasipuosti rolleyes.gif
Nors reiks dar pasirtikrinti kaip is tiesu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Disima @ 2007 11 30, 09:14)
Kaip įdomiai g.gif  Na mums minėjo, kad berniukams reikės būti su baltais marškinukais ir juodom kelnytėm, o mergytėm berods juodais sijonukais ir balta bliuskute bei baltom pėdkelnėm. Dėl berniukų tai garantuota esu smile.gif  Reikės pasidomėti, gal kas pasikeitė, nes 1,5 savaitės nebuvom daržely.
O dėl ilgiausio lankymo, tai jei neklystu mums gavosi 3 savaitės.

sia savaite snekejau su Vitalija, tai sake kad viskas turi but balta, o berniukams tai rode reikia tokias kaip suknytes ilgas ar kaip cia pavadint pasiut, girdejau kaip aukletoja aiskino vienai mamai kai buvau dukrytes pasiimt. rolleyes.gif . ir sake kad apranga reikia patiems pasirupint bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauriukkas: 30 lapkričio 2007 - 14:29
QUOTE(čelsė @ 2007 11 29, 19:35)
Įdomu, o kiek pervedė tos, kurios ne pagal gyvenamą vietą  blush2.gif ?

Įvairiai, pažįstami 400 mokėjo. Aplamai tai įdomi šio darželio sistema g.gif
Atsakyti
QUOTE(dainaut @ 2007 11 30, 17:18)
Įvairiai, pažįstami 400 mokėjo. Aplamai tai įdomi šio darželio sistema g.gif

Kažint ar tik šio g.gif Visur dabar su darželiais sunku. Atlyginimai mūsų ne kažint kokie, mamytės turi eiti dirbti (ne dėl "malonumo" palikti vaiką juk einam), auklę ne kiekvieni galim samdyti. Todėl darželiai sausakimši. Valdžia mūsų irgi "padeda", mažindami lopšelių skaičių. Ech doh.gif
Atsakyti
QUOTE(čelsė @ 2007 11 30, 16:44)
Kažint ar tik šio  g.gif Visur dabar su darželiais sunku. Atlyginimai mūsų ne kažint kokie, mamytės turi eiti dirbti (ne dėl "malonumo" palikti vaiką juk einam), auklę  ne kiekvieni galim samdyti. Todėl darželiai sausakimši. Valdžia mūsų irgi "padeda", mažindami lopšelių skaičių. Ech doh.gif

Na pritariu, kad darzelyje sunku del sergamumo ir pan. Bet kad is bedos ten vaikai eina, tai tikrai nepritariu. Nesamdziau aukles ir ne uz ka nesamdysiu, nes realiai nesuprantu kaip galima svetima zmogu ileist i namus su visu 'geru', ka turi ir dar savo stebukla palikt. Net i sh darba einant prachekina visais testais, o cia... Aisku buna per rankas einanciu nuostabiu aukliu, bet jei nepasitaike tokia... Ateitu tokia Viltalija mano vaiko priziuret, tai siandien pasamdyciau. Tai vat. Kokia atsakomybe tos aukles nesa, jei nukris pvz. vaikas nuo laiptu, a? Darzelis po tokio bajerio, tai praskambes ojoi, kad visi kiti ant ranku vaikai bus nesiojami, o namine aukle... Viso gero, labai paplusesi, kad irodytum, kad tu ja apskritai samdei ir pan. As jau nekalbu apie vaiku lavinima, socialiniu igudziu isisavinima. Kad ir dabar paziuri, kad po aukliu ateje vaikai ant puodo nemoka sest, valgyt...nekalba..na aisku, jei aukle ziuri serialus ar nama sveicia, kad itikt tevam, o ne su vaiku bendrauja ir pasakas skaito... Aisku kam vargintis. Darzelis tikrai daug duoda, gaila, kad pipirai labai serga kol pripranta. maniskis irgi va trecia savaite serga, o atrode, kad tik truputi pasloguosim savaicike... Ir pats didziausias minusas darze, tai visgi, kad atsiranda tokiu mamu, kurios tikrai veda i darza is bedos, net serganti vaika atitysia ir kitus uzkrecia. Va cia problema, kurios tikrai nesitikejau rast tame'vip' darze. Kai atveda serganti vejaraupiais vaika, pvz...kiti vaikai taigi naujagimius broliukus ar sesytes turi, mamas besilaukiancias... Na bet va jei apie tai prakalbi forume, tai lekia pas aukletojas aiskintis, kad kas cia tokio, o va 'praskambejau' ant Lietuvos... Va tokios, geriau tegul aukles samdosi, nes nemoka visuomenej sugyvent.
Atsakyti
spyglinis o cia musu grupej su tais vejaraupias buvo ar siaip darze? doh.gif g.gif
Atsakyti

kiek zinau dabar vyresniuju grupeje sergama vejaraupiais .. smalsuciu grupeje irgi vaikutis susirgo verysad.gif maniskis tai paskiepytas, bet bijau, kad maziui neparnestu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veriru: 30 lapkričio 2007 - 20:10
Kai ciauskuciai buvo istremti pas smalsucius del remonto, mes jau sirgom, bet teko suzinot is lankanciu, kad smalsutis vienas susirgo ir vistiek mama ji atvede. Ir suprantu tas, kurios ruosesi kelti skandala, nes jei as tureciau namie naujagimi ar buciau nescia irgi 'padekociau' ir tai mamai, ir aukletojai kuri neturi teises priimti sergancio vaiko. Sitam darze nors tevu skandalu ir bijo, bet gaila, kad bijo ir tu, kurie veda sergancius. Ir siaip pas mus visuomenej toks poziuris gajus, kad taigi vaikai, normalu, kad serga. Is kitos puses, jei reikia eit i darba, tai negali istisai imt biuleteniu. Sunku. Tai ir veda arba issikapstys arba visai susirgs. Bet as taip bijau. Va dabar pazistamu vaikas serga abieju plauciu uzdegimu ligoninej, o temp. tai nebuvo, kosti kosti ir va, dar mama homeopta. vaistu megeja delse duot antibiotiku, taigi. Nezinau, bet jei pora ar tris savaites sirgt, po to, kad ir dvi lankyt, bet su tokiom pertraukom vistiek nelankymas iseina, normaliai nepripranta, verkia. O ir antibiotikus iseina gert tada kas menesi. Bet nevest i darza...tai kitais metais vistiek gal taip pat bus. Nezinau. blink.gif doh.gif
Atsakyti
Spyglini, aš irgi esu už darželį ir nenoriu jokios auklės, nors iš bėdos galėtume ir pasisamdytb et kaip ir tu net nupurto ta mintis, kad svetimas žmogus bus mano namuose su mano vaiku ir t.t. Aš dėl vaiko, nes matau kaip jam reikia veiklos, užsiėmimų, vaikų. Bet šitas daržas dar nepriima mūsų, nes anot direktorės nėra tėvų, kurie norėtų leisti tokio amžiaus vaiką į darželį. Įdomu ar tikrai tai tiesa. To pasekoje, teks vežioti vaika į Lazdynų darželį doh.gif doh.gif
Atsakyti
nu sakes su tais vejeraupiais doh.gif . kad susirgs tai kazkaip labai nesinervinu, vistiek turi persirgt, bet jau kaip uzkniso vaikui tuos vaistus kist.
bet ir mamos protas toki vaika vest, taigi cia savaime viakas nepzveiks, ne sloga juk. verysad.gif
o gal ji nezinojo kad vaikas serga. unsure.gif
betgi pati aukletoja per susirinkima prase, kad jei vaikas serga, geriau nevest, as taip ir dariau, ova kitoms vienodai. doh.gif negaila joms savo vaikuciu matyt.
Atsakyti
Dėl vėjaraupių tai prieš savaitę ar tai dvi norėjau praeit pro šio darželio kiemą, tai metodininkė paklusė ko čia vaikštau blink.gif , sako daržely karantinas - vėjaraupiai blink.gif blink.gif
ir tikrai nervina, kad į šį daržą dar negalim eit, nes per maži, o į kitus nepriima nes ne pagal gyvenamą vietą, na išskyrus minėtus Lazdynus.
Atsakyti
g.gif
QUOTE(spyglinis @ 2007 11 30, 21:26)
Kai ciauskuciai buvo istremti pas smalsucius del remonto, mes jau sirgom, bet teko suzinot is lankanciu, kad smalsutis vienas susirgo ir vistiek mama ji atvede. Ir suprantu tas, kurios ruosesi kelti skandala, nes jei as tureciau namie naujagimi ar buciau nescia irgi 'padekociau' ir tai mamai, ir aukletojai kuri neturi teises priimti sergancio vaiko. Sitam darze nors tevu skandalu ir bijo, bet gaila, kad bijo ir tu, kurie veda sergancius. Ir siaip pas mus visuomenej toks poziuris gajus, kad taigi vaikai, normalu, kad serga. Is kitos puses, jei reikia eit i darba, tai negali istisai imt biuleteniu. Sunku. Tai ir veda arba issikapstys arba visai susirgs. Bet as taip bijau. Va dabar pazistamu vaikas serga abieju plauciu uzdegimu ligoninej, o temp. tai nebuvo, kosti kosti ir va, dar mama homeopta. vaistu megeja delse duot antibiotiku, taigi. Nezinau, bet jei pora ar tris savaites sirgt, po to, kad ir dvi lankyt, bet su tokiom pertraukom vistiek nelankymas iseina, normaliai nepripranta, verkia. O ir antibiotikus iseina gert tada kas menesi. Bet nevest i darza...tai kitais metais vistiek gal taip pat bus. Nezinau.  blink.gif  doh.gif

Tai turbūt aš esu "TA MAMA", kuri čia skalbiama g.gif, nes mano vaikas susirgo vėjaraupiais sad.gif Galiu pasakyti, kad niekas jo specialiai nevedė į darželį ir nereikia čia taip kalbėti, kad normalu vesti sergantį vaiką į darželį. Pabėrė man sūnų tikrai mažai ir kai tik pamatėm išbertą kūną, vaikas ėmė nelankyti darželio. Dar ir gyydytoja suabejojo ar tikrai vėjaraupiais, nes bėrimo nedaug. O maniškis, kad parsinešė šį "džiaugsmą" iš darželio faktas irnesakyk.gif , nes vyresniųjų grupėje net karantinas dėl vėjaraupių paskelbtas. Tai ką ir man rėkti ant visos SM, kad tų vaikų tėvai kalti, kad virusas paplito daržely g.gif g.gif g.gif Juk vaikai ir bendroj patapoj valgo, ir aplamai nedaug reikia tokiai zarazai prisikabinti...
Tikrai esu prieš vaiko lankymąsi daržely, jei jis serga. Net sloguojančio nevedžiau schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Disima: 30 lapkričio 2007 - 22:21