Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Justinukas

Kaip laikosi "Žirniukai" ir jų mamytės? biggrin.gif
Aš šiandien buvau maloniai nustebinta, kai atėjus prieš pietų miegą pasiimti Linelio, aptikau direktorę, kuri padėjo auklėtojoms pamaitinti mažiuausius darželio loankytojus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaMi @ 2011 08 30, 11:33)
Sveikos mamytės,
norėjau su jumis pasitarti-pasikalbėti. Šiais metais, kaip ir visais kitais, 2 mažuliukų grupės buvo pervestos i vyresniųjų. Kadangi buvo dvi grupės, tai manau kaip ir visi, taip ir aš tikėjausi, kad kaip grupės buvo, taip ir bus perkeltos, bet kažkodėl ėmė ir grupių vaikus sumaišė. Grupės buvo suskirstytos pagal amžių, vaikai per metus susidraugavo, bet ėmė ir "išdraskė", suskirstė kažkokiu stebuklingu direktorės metodu. Auklėtojos irgi nelabai supranta kodėl perskirstė, nes anksčiau grupės nebūdavo išformuojamos. Dabar gaunasi, kad amžiaus skirtumas grupėje ne pusė metų, bet visi metai.
Ar jums čia atrodo normalu? Tai kitais metais, reiškia, vėl grupes draskys ir skirstys?

Šiaip darželis labai fainas, auklėtojos mielos ir nuoširdžios, jokių priekaištų neturiu (bent jau mažiausiųjų grupėse). Nu bet direktorės sprendimai ir metodai ne tik tėveliams bet ir auklėtojoms visikai nesuprantami.

Sveiki,
užsukau pas jus su ta pačia problema. Mano mažius ėjo į Gudručių grupę, o šiemet buvo perkeltas į Vikruolių, nors didžioji dalis Gudručių vaikučių buvo perkelti į Vyturiukų.
Vaikučiui toks šokas, kad jis neiko neprisileidžia. Bendrauja grupėje tik su vienu vaiku. Man ir pačiai toks šokas, kad mano vaikas taip radikaliai pasikeitė.
Ar jums atrodo normalu, kad vienoj grupėj 1 naujokas, o kitoj grupėj 15? nežinau kaip dabar elgtis ir kur kreiptis. Man atrodo, kad šiuo atveju reikia kažką daryti. Nors jaučiu, kad ne ka ir padarysi, jei tėvai ėjo su kyšiais, kad patektų į Vyruriukų grupę.

Buvau nuėjusi pas direktorę, tai tipo papasakojo, pagal kokius kriterijus kėle, tai kai pamatė, kad mano vaikas pagal tuos kriterijus turėjo būti kitoj grupėj, juodai pasimetė.
Žodžiu, nežinau, ką daryti? Gal ką patartumėt?
Atsakyti
QUOTE(MsStonke @ 2011 10 03, 11:07)
Sveiki,
užsukau pas jus su ta pačia problema. Mano mažius ėjo į Gudručių grupę, o šiemet buvo perkeltas į Vikruolių, nors didžioji dalis Gudručių vaikučių buvo perkelti į Vyturiukų.
Vaikučiui toks šokas, kad jis neiko neprisileidžia. Bendrauja grupėje tik su vienu vaiku. Man ir pačiai toks šokas, kad mano vaikas taip radikaliai pasikeitė.
Ar jums atrodo normalu, kad vienoj grupėj 1 naujokas, o kitoj grupėj 15? nežinau kaip dabar elgtis ir kur kreiptis. Man atrodo, kad šiuo atveju reikia kažką daryti. Nors jaučiu, kad ne ka ir padarysi, jei tėvai ėjo su kyšiais, kad patektų į Vyruriukų grupę.

Buvau nuėjusi pas direktorę, tai tipo papasakojo, pagal kokius kriterijus kėle, tai kai pamatė, kad mano vaikas pagal tuos kriterijus turėjo būti kitoj grupėj, juodai pasimetė.
Žodžiu, nežinau, ką daryti? Gal ką patartumėt?

Na manau, direktorė ir turėjo pasakyti, ką daryti, jeigu neteisingai perkėlė g.gif O kokie tie kriterijai? g.gif
Atsakyti
Direktorė pasakė, mamyte, nesijaudinkit, vaikai greitai pripranta. Bet aš matau, kad nepripranta mano vaikas kol kas, nes jis ignoruoja visus naujus vaikučius ir kaip suprantu, kol kas bendrauja tik su vienu iš senos grupės.

Pagrindinis kriterijus buvo amžius. tipo vyresnius kėlė į vyturiukus, bet kai pamatė mano mažiaus gimimo datą juodai juodai pasimetė ir pasakė, kad gal jai reikėjo ir manęs paklausti, į kurią grupę noriu, kad mano mažius eitų.

Aš iki šiol negaliu atsigauti nuo tos minties, kaip pedagogei gali kilti mintis į vieną grupę suvesti 15 naujokų prijungiant juos prie mažumos senbuvių. Net ir suaugusiam yra stresas darbo aplinkos ir bendradarbių pakeitimas, o čia grupė kita, auklėtojos kitos ir 15 iš 23 vaikų - nauji...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MsStonke: 03 spalio 2011 - 15:35
QUOTE(MsStonke @ 2011 10 03, 15:33)
Direktorė pasakė, mamyte, nesijaudinkit, vaikai greitai pripranta. Bet aš matau, kad nepripranta mano vaikas kol kas, nes jis ignoruoja visus naujus vaikučius ir kaip suprantu, kol kas bendrauja tik su vienu iš senos grupės.

Pagrindinis kriterijus buvo amžius. tipo vyresnius kėlė į vyturiukus, bet kai pamatė mano mažiaus gimimo datą juodai juodai pasimetė ir pasakė, kad gal jai reikėjo ir manęs paklausti, į kurią grupę noriu, kad mano mažius eitų.

Aš iki šiol negaliu atsigauti nuo tos minties, kaip pedagogei gali kilti mintis į vieną grupę suvesti 15 naujokų prijungiant juos prie mažumos senbuvių. Net ir suaugusiam yra stresas darbo aplinkos ir bendradarbių pakeitimas, o čia grupė kita, auklėtojos kitos ir 15 iš 23 vaikų - nauji...

Aš manau, kad reikia vistik organizuoti bendrą tėvų susitikimą su direktore, nes po vieną eidami nieko nelaimėsime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varėnė: 03 spalio 2011 - 15:52
Sveiki,
Norejau paklausti, gal turit kokios informacijos ar patirties, ryt ruosiuosi uzrasyti savo mazyle i si darzeli, jai jau metukai, noreciau ,kad rudeni jau eitu i darzeli. Gal kazkas turi patirties tai velai uzrasinejat savo leliukus ir kokia tikimybe papulti ?
Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2012 01 18, 09:37)
Sveiki,
Norejau paklausti, gal turit kokios informacijos ar patirties, ryt ruosiuosi uzrasyti savo mazyle i si darzeli, jai jau metukai, noreciau ,kad rudeni jau eitu i darzeli. Gal kazkas turi patirties tai velai uzrasinejat savo leliukus ir kokia tikimybe papulti ?
Aciu smile.gif

Mes uzsirasem 2010m rugseji, maziukui liepos pabaigoje bs 2 metai ir turi pradeti lankyti Justinuka. Jau tad akai uzrasinejau buvome 3 'virs ribos" g.gif Nesenai skambinausi, sake kolkas nepapuolam schmoll.gif
Papildyta:
mamytes ir as dar cia su klausimu g.gif Man i darba reikia grizti liepos 27d., o Justinuke pasake, kad grupes sudaromos tik nuo rugsejo 1d., tai kur dar menesi palikti vaika? blink.gif Kaip Jus darete? Pasidalinkite patirtimi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kreziukas @ 2012 01 19, 15:42)

mamytes ir as dar cia su klausimu g.gif Man i darba reikia grizti liepos 27d., o Justinuke pasake, kad grupes sudaromos tik nuo rugsejo 1d., tai kur dar menesi palikti vaika? blink.gif Kaip Jus darete? Pasidalinkite patirtimi blush2.gif

As jau tiksliai nepamenu, bet man rodos prasitesiau atostogas g.gif
Ne visus priima nuo rugsejo 1d, dalimis sueina naujokai, kad apsiprastu. O ir siaip pirmomis dienomis budavo tik iki pietu, miegeliui pasiimdavom namo.
Atsakyti
Sveikutes mamytes smile.gif Gal galite pasakyti kaip priesmokyklines grupes aukletojos?
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Keliu tema i virsu, juk nebetoli tas rugsejis, o ir sia sav. paaiskejo, kas pateko. Tai va, mes patekom i Vikruoliu grube, tikiuosi dukrytei patis. Perskaiciau visa temuke, bet atsiliepimu apie aukletojas Nijole bei Roma neradau. Butu idomu suzinoti ar mielos jos su vaikuciais?

gal atsiras taip pat mamyciu, kuriu vaikuciai lankys vikruolius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daisy:) @ 2012 06 16, 09:56)
Sveikos mamytes  4u.gif

Keliu tema i virsu, juk nebetoli tas rugsejis, o ir sia sav. paaiskejo, kas pateko. Tai va, mes patekom i Vikruoliu grube, tikiuosi dukrytei patis. Perskaiciau visa temuke, bet atsiliepimu apie aukletojas Nijole bei Roma neradau. Butu idomu suzinoti ar mielos jos su vaikuciais?

gal atsiras taip pat mamyciu, kuriu vaikuciai lankys vikruolius  bigsmile.gif

Nuostabios aukletojos 4u.gif jau mes 3 grupese buvom, pradejome irgi nuo Romos ir Nijoles. Apie visas aukletojas galiu pasakyti ta pati 4u.gif ir tikras, ir pavaduojancias, visos labai geros.
Atsakyti
QUOTE(Eri. @ 2012 06 20, 18:26)
Nuostabios aukletojos  4u.gif jau mes 3 grupese buvom, pradejome irgi nuo Romos ir Nijoles. Apie visas aukletojas galiu pasakyti ta pati  4u.gif ir tikras, ir pavaduojancias, visos labai geros.

Kaip smagu skaityti tokius atsiliepimus 4u.gif Vat vedeja tai labai nemaloni man pasirode, atsiunte laiskeli e-mail, kad jei iki penktadienio neatvyksim susiderint del atejimo dienos, isbrauks is sarasu... Kas cia per grasinimai man pasakykit, o jei as su seima ilsiuos kokioj Turkijoj dvi sav.? ir kodel tokio dalyko negalima suderint telefonu, idomu kazkaip..
Atsakyti