Įkraunama...
Įkraunama...

Justiniškės: Justinukas

QUOTE(Dairana @ 2011 07 11, 08:04)
Atleiskit uz gal ir kvaila klausima - bet jeigu maniske gimus metu pabaigoj tai ar nesingauna grupeje daug praktiskai metais vyresniu vaiku?smile.gif Klausiu, nes kol vaikas labai mazas, noretusi zinoma, kad bendrautu pradzioj su panasaus amziaus vaikuciais, tiesiog didesne tikimybe, kad bendravimas bus abipusiai draugiskas ir palaikantis:)

beje, ar justinukas vadovaujasi kokia siuo metu populiariuju auklejimo metodika - kokia taiko?

Nepergivenk, vaikai labai panasaus amziaus. Yra 2 mazyciu grupes ir jose kaip tik mazyliai pagal amziu suskisrtyti. Mano mazosios aukletoja buvo Irena ir Nijole. Kiek zinau dabar likusi tik Irena. Labai gera aukletoja, o ir darzelis SUPERINIS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dairana @ 2011 07 11, 07:04)
Atleiskit uz gal ir kvaila klausima - bet jeigu maniske gimus metu pabaigoj tai ar nesingauna grupeje daug praktiskai metais vyresniu vaiku?smile.gif Klausiu, nes kol vaikas labai mazas, noretusi zinoma, kad bendrautu pradzioj su panasaus amziaus vaikuciais, tiesiog didesne tikimybe, kad bendravimas bus abipusiai draugiskas ir palaikantis:)

beje, ar justinukas vadovaujasi kokia siuo metu populiariuju auklejimo metodika - kokia taiko?

Yra dvi grupes vieniems gimimo metams. Siaip daugumoj pirmo pusmecio eina i viena, antro pusmecio i kita. Aisku nebutinai tu vaiku bus po lygiai , tuomet gaunasi variacijos. Bet jei vaikas metu pabaigoje, tai nera ko baimintis apskritai jei ir paklius i kiek vyresniu tik i gera manyciau - bus kur pasitempt smile.gif Nes kai maniskes metu pradzioj tai kartais atrodydavo sumazeja biggrin.gif
O taikoma metodika - verinelis. 4u.gif
Atsakyti
aciu Mamytes uz informacija:) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sakykit prasau, o jei as saviski buvau uzrasiusi nuo praejusio rudens, bet nevedziau, ar nuo sio rudens galiu tiketis, kad mus priims??ar dabar jau tikrai nebe..?net bijau jau skambint klaust..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2011 07 22, 21:32)
Sakykit prasau, o jei as saviski buvau uzrasiusi nuo praejusio  rudens, bet nevedziau, ar nuo sio rudens galiu tiketis, kad mus priims??ar dabar jau tikrai nebe..?net bijau jau skambint klaust..biggrin.gif

jeigu klystu, mamytes mane pataisys, bet man atrodo, kad grupes buvo formuojamos geguzes pabaigoj-birzelio pradzioj, tad, turbut jau veloka butu skambinti... zinoma vistiek as jusu vietoj pasiskambinciau ir pasiteirauciau apie situacija darzelyje:)
Atsakyti
Gal kas lankysit nuo siu m. zirniuku grupe su mumis? Ar teveliai tarpusavyje bendrauja kazkokiom priemonem, na groups'ai, e-meil'ai ir pan. -nera tokios tradicijos?
Atsakyti
Sveikos mamytės,
norėjau su jumis pasitarti-pasikalbėti. Šiais metais, kaip ir visais kitais, 2 mažuliukų grupės buvo pervestos i vyresniųjų. Kadangi buvo dvi grupės, tai manau kaip ir visi, taip ir aš tikėjausi, kad kaip grupės buvo, taip ir bus perkeltos, bet kažkodėl ėmė ir grupių vaikus sumaišė. Grupės buvo suskirstytos pagal amžių, vaikai per metus susidraugavo, bet ėmė ir "išdraskė", suskirstė kažkokiu stebuklingu direktorės metodu. Auklėtojos irgi nelabai supranta kodėl perskirstė, nes anksčiau grupės nebūdavo išformuojamos. Dabar gaunasi, kad amžiaus skirtumas grupėje ne pusė metų, bet visi metai.
Ar jums čia atrodo normalu? Tai kitais metais, reiškia, vėl grupes draskys ir skirstys?

Šiaip darželis labai fainas, auklėtojos mielos ir nuoširdžios, jokių priekaištų neturiu (bent jau mažiausiųjų grupėse). Nu bet direktorės sprendimai ir metodai ne tik tėveliams bet ir auklėtojoms visikai nesuprantami.
Atsakyti
QUOTE(JurgaMi @ 2011 08 30, 11:33)
Sveikos mamytės,
norėjau su jumis pasitarti-pasikalbėti. Šiais metais, kaip ir visais kitais, 2 mažuliukų grupės buvo pervestos i vyresniųjų. Kadangi buvo dvi grupės, tai manau kaip ir visi, taip ir aš tikėjausi, kad kaip grupės buvo, taip ir bus perkeltos, bet kažkodėl ėmė ir grupių vaikus sumaišė. Grupės buvo suskirstytos pagal amžių, vaikai per metus susidraugavo, bet ėmė ir "išdraskė", suskirstė kažkokiu stebuklingu direktorės metodu. Auklėtojos irgi nelabai supranta kodėl perskirstė, nes anksčiau grupės nebūdavo išformuojamos. Dabar gaunasi, kad amžiaus skirtumas grupėje ne pusė metų, bet visi metai.
Ar jums čia atrodo normalu? Tai kitais metais, reiškia, vėl grupes draskys ir skirstys?

Šiaip darželis labai fainas, auklėtojos mielos ir nuoširdžios, jokių priekaištų neturiu (bent jau mažiausiųjų grupėse). Nu bet direktorės sprendimai ir metodai ne tik tėveliams bet ir auklėtojoms visikai nesuprantami.

gal reiktu tiesiogiai direktores ir paklausti? Siaip, tikrai nepatrauklus sprendimas, vaikams ne i gera:( Gal atsiras mamu su vyresniai vaikuciais - ar kiekvienais metais taip daroma?? Forumas apmires, labai gaila, nes manau tikrai daugiau bendrauti reiktu, gal padetume vieni kitiems spresti tam tikras problemas, nuolat keistumemes info ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dairana: 30 rugpjūčio 2011 - 21:04
Sveikos,

mes bandysime eiti nuo rugsejo i gudruciu grupe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dairana @ 2011 08 30, 21:02)
gal reiktu tiesiogiai direktores ir paklausti? Siaip, tikrai nepatrauklus sprendimas, vaikams ne i gera:( Gal atsiras mamu su vyresniai vaikuciais - ar kiekvienais metais taip daroma?? Forumas apmires, labai gaila, nes manau tikrai daugiau bendrauti reiktu, gal padetume vieni kitiems spresti tam tikras problemas, nuolat keistumemes info ir t.t. 4u.gif

NIekada taip nebuvo kiek pamenu ... Bent jau nuo 2006 metų kiek lankom schmoll.gif schmoll.gif Auklėtojos tai kone kasmet keičiasi, bet jei ir gruoes isdraskys tai vaikam tikrai ne į gera... Net sunku patikėt kad tokie dalykai vyksta blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velaura: 31 rugpjūčio 2011 - 11:43
Mes užsirašėm nuo 2012 m., bet direktorė nuteikė, kad vietų nėra ir nebus, kad grupėse po 24 vaikus ir pan. Net prašymo nelabai norėjo paimti, labai nemalonus žmogus pasirodė, nors aš neprašiau jokių išskirtinių sąlygų, sakiau, kad papulsim, tai papulsim, ne, tai ne..atseit, kur jūs anksčiau buvot, kiti nuo gimimo užsirašo. tarsi aš kažko reikalaučiau primygtinai..bent prašymą tai turiu teisę palikti, bet ne, dar turėjau išklausyt jos komentarus..."gerbiama mamyte"..nežinau, kiek teko bendraut su darželių direktorėm,taip pat ir darbo reikalais, tai malonuas įspūdžio nepaliko, nesuprantu, kas ir kodėl, nesu nei įžuli, nei įkiri, auklėtojos kaip auklėtojos, o čia tai...
Atsakyti
mūsų vaikas pernai lankė gudručių grupę. O šiemet kažkokiu mistiniu būdu buvome perkelti į vyturiukų...
rugpjūčio pabaigoje, prieš atvesdami vaiką po atostogų, nuvažiavom "apsižiūrėti" į darželį. Ten radom besitvarkančias moteriškiškes, kurios informavo, kad grupės buvo perskirstytos, pakeistos auklėtojos ir mes galim vesti savo vaiką į vikruolių grupę... Ir įteikė mokėjimo kvitą smile.gif Linksmiausia buvo tada, kai mes atvažiavome su vaiku apie 6.30 ryte (mes anksti pradedame dirbti, todėl vaiką atvežame vieną pirmųjų), vikruolių grupės auklėtoja pareiškė, kad tokio vaiko pas ją nėra... Bandėm ginčytis, kad gal visgi yra biggrin.gif . Visa tai šiek tiek užtruko, kol išsiaiškinom, kad esame vyturiukų grupėje...
Nekalbu apie tai, kaip turi jaustis vaikas, kai kiekvienais metais yra keičiamos auklėtojos (juk net mokykloje taip nedaroma), keičiami vaikai, bet negi taip be galo sudėtinga informuoti tėvus apie panašius pokyčius? kodėl, kai reikia įteikti mokėjimo kvitą, tai randami būdai tai padaryt?... Man toks įspūdis susidaro, kad darželių administracijos darbuotojai jaučiasi "dievukais" šiuo metu...

p.s. gal kas iš mamyčių gali pasidalinti įspūdžiais apie auklėtojas Vilmą ir Vidą?
Atsakyti