Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

Gaziulka, nu kad super kaip bandymai 4u.gif man patiko 2, kabinciau ant sienos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2008 01 26, 12:46)
as vel ateinu girtis blush2.gif nes pas mane Kaledu stebuklai dar tesiasi biggrin.gif Aciukas INC uz grazia dovana wub.gif issivaiduoju kokia tai grazi vieta wub.gif butinai gryzus turiu aplankyt,nes nebuvus ax.gif Labai maloni staigmena 4u.gif man turbut geriausiai is visu pasiseke thumbup.gif ir norejau dar prie to paties paklaust,o tu pati gavai mainu foto? g.gif nes man kazkaip atrodo kad tu dabar vienintele negavus unsure.gif

džiaugiuosi, kad tau patiko biggrin.gif thumbup.gif
labai nustebau, kad jau gavai, nes vos per dvi dienas nuėjo.
o aš saviškės dar nesulaukiau verysad.gif jau per susitikimą panom sakiau, kad eisiu savo " svajonę" prie pašto dėžutės fotkint biggrin.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 26, 13:52)
Truputį jums visoms pavasario ir kiekvienai po žiedelį... Šiaip sau... blush2.gif

nori pasakyt, kad pas mus jau snieguolės išlendę iš po sniego doh.gif

QUOTE(Opa @ 2008 01 26, 15:16)
Gaila, vakar taip ir neatvaziavau susitikt, maziui temperatura sukilo, nenorejau tampyt jo karsciuojancio. O siandien vel sveikas - matyt dantys  unsure.gif

gaila, kad tau neišėjo atvykt. labai smagus susitikimas buvo thumbup.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 01 26, 22:51)
Pasiskolinom savaitgaliui 70-200 objektyva, idedu maza bandymuka. Man patiko modelio nuotaika  blush2.gif

visai gražiai gavosi, o ir personažas labai įdomus.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 27, 01:17)
mano pirmieji bandymai su 50tuku rolleyes.gif . Labai nepeikit, bet kritikos laukiu. Iso zinau, uzkeltas, viskas namuose, vakare, be blykstes. Man svarbiausiai buvo pabandyt nors daugmaz atitaikyt fokusa ten, kur noriu. Fokusuot tenka rankiniu budu, to anksciau praktiskai nesu darius.
nespalvota, nes fone spalvu maisalyne.

kaip pradžaiai, tai visai neblogai. man pirmoji ir paskutinė labiausiai patinka. tik pirmojoje fokuso vaikiukui trūksta.
Atsakyti
laba,

mes jau grįžom. skaičiau kažkiek seną temą. Komentarus mano nuotraukoms. Jau neprisiminsit, bet vistiek parašysiu. Kažkas neskiria grūdo nuo triukšmo. Tai tik paminėsiu nežinantiems, kad fotografuoju į juostelę, 400 o kartais net 3200 iš ten ir grūdas. Silwio, klausei ko aš išvis noriu. Keista, kad painioji kūdrą su šia tema. Ten dedu tai, ko nededu čia ir atvirkščiai. Todėl lyginti tai, ką rašau ten su tuo ką rašau čia nėra prasmės. Iš ten išėjau, čia likau. Tai gal tikslą vis tik turiu, noriu pasimokyti. Gal neaiškiai tik rašiau, kad negirdėsiu komentarų, norėjau tik parašyti, kad pusantros savaitės nebūsiu prie kompiuterio, taigi, kaip ir neskaitysiu, negirdėsiu to, ką rašysit iškart.

Tiesa, dar kas rašė, kad tos dvi nuotraukos komentuojamos pagal vardą. Jei jas įkeltų kas kitas būtų nušvilptas. Na, gal pradžioje reiktų turėti būtent tokias nuotraukas, jas įkelti ir tada paskaityti komentarus 4u.gif Liūdna būtų žinoti, kad komentuojama pagal vardus. Nes kam tada išvis pradėti komentuoti. Ir nuotraukų nereikia tada žiūrėti. Gal tada tiesiog pasakyti aš šiandien padariau 2 nuotraukas ir atsižvelgdami į vardą arba pagirsim arba nušvilpsim.

Tiek. Grįšiu vėliau paskaityti, gal ir pakomentuoti. Bjauri aš šiandien, bet kokios nuotaikos taip ir rašau. Neįsižeiskit.

Tiesa, ačiū už susitikimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 27 sausio 2008 - 12:52
QUOTE(Desiree @ 2008 01 27, 12:47)
Silwio, klausei ko aš išvis noriu. Keista, kad painioji kūdrą su šia tema. Ten dedu tai, ko nededu čia ir atvirkščiai. Todėl lyginti tai, ką rašau ten su tuo ką rašau čia nėra prasmės. Iš ten išėjau, čia likau. Tai gal tikslą vis tik turiu, noriu pasimokyti. Gal neaiškiai tik rašiau, kad negirdėsiu komentarų, norėjau tik parašyti, kad pusantros savaitės nebūsiu prie kompiuterio, taigi, kaip ir neskaitysiu, negirdėsiu to, ką rašysit iškart.
Tiek. Grįšiu vėliau paskaityti, gal ir pakomentuoti.

Tiesa, ačiū už susitikimą  4u.gif

Sveika sugrįžus 4u.gif
Persiprašau, jei neteisingai supratau ir labai džiaugiuosi, kad suklydau.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 27, 13:47)
laba,

mes jau grįžom. skaičiau kažkiek seną temą. Komentarus mano nuotraukoms. Jau neprisiminsit, bet vistiek parašysiu. Kažkas neskiria grūdo nuo triukšmo. Tai tik paminėsiu nežinantiems, kad fotografuoju į juostelę, 400 o kartais net 3200 iš ten ir grūdas. Silwio, klausei ko aš išvis noriu. Keista, kad painioji kūdrą su šia tema. Ten dedu tai, ko nededu čia ir atvirkščiai. Todėl lyginti tai, ką rašau ten su tuo ką rašau čia nėra prasmės. Iš ten išėjau, čia likau. Tai gal tikslą vis tik turiu, noriu pasimokyti. Gal neaiškiai tik rašiau, kad negirdėsiu komentarų, norėjau tik parašyti, kad pusantros savaitės nebūsiu prie kompiuterio, taigi, kaip ir neskaitysiu, negirdėsiu to, ką rašysit iškart.

Tiesa, dar kas rašė, kad tos dvi nuotraukos komentuojamos pagal vardą. Jei jas įkeltų kas kitas būtų nušvilptas. Na, gal pradžioje reiktų turėti būtent tokias nuotraukas, jas įkelti ir tada paskaityti komentarus  4u.gif Liūdna būtų žinoti, kad komentuojama pagal vardus. Nes kam tada išvis pradėti komentuoti. Ir nuotraukų nereikia tada žiūrėti. Gal tada tiesiog pasakyti aš šiandien padariau 2 nuotraukas ir atsižvelgdami į vardą arba pagirsim arba nušvilpsim.

Tiek. Grįšiu vėliau paskaityti, gal ir pakomentuoti. Bjauri aš šiandien, bet kokios nuotaikos taip ir rašau. Neįsižeiskit.

Tiesa, ačiū už susitikimą  4u.gif

Desiree, labai dekoju,kad esi cia. Nes pasimokyt is musu, vargiai ar kazko galesi. Tiesiog leidi mokytisis saves. Uz tai tau labai ACIU.
Pastebejau, kad labai skaudziai, kartais ir neadekvaciai sueaguoji i menkas(gal ir neteisingas ) pastabeles. O demesio mes visi cia eantys norime. Ir norime jo daug. Tu zinai apie ka as;)

Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 27, 01:17)

nespalvota, nes fone spalvu maisalyne.

Grazios, skaidrios nuotraukeles. man nelabai patiko trecioji.Pirmojoje ir trecioje truksta ryskumo.
O apkarpyti noriu visas be isimties:)))
Pirmopje noriu istraukti vaikuti is centro, todel kirpciau kaireje
antroje daryciau beveik kvadrata,kirpdama desine puse.
paskutineje- siek tiek desines, kad tarp kojyciu ir nuotraukos krastu pasidarytu mazdaug toks pat atstumas.
Atsakyti
Sansarą pavėluotai, bet sveikinu su teisėm ir su nauju objektyvu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Žiūrinėju nuotraukas, kol kas įstrigo Vvvvv aptiktos lėlės serija. Man jb labai stipriai atrodo. Sakyčiau kiek net sukrečianti. Ir pats jb vertimas liuks. Šaunuolė
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 27, 00:16)
Oi mielieji, aciu uz palaikyma 4u.gif Nuoroda neveikia, nes videoklipo nebera

na ir aciu Dievui. Tikiuosi tai daugiau niekada su niekuo nepasikartos;)
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 26, 23:22)
doh.gif gavau gi pagaliau savo 50tuka,

Sveikinu!!! 4u.gif
Atsakyti
Skaitytoju yra, judejimo temoje nelabai. Reik pagyvint.

inc> aciu uz pastebejimus. Bet koju man ten tikrai nereikia - norejau perduot manekeno israiska ir emocijas, jei taip galima pavadinti hihihi.gif Na ir aisku spalvos. Kadangi sepia ir j/b turi tureti labai stipria kompozicija, emocija, tekstura, tai as 'slepiuosi' uz spalvu smile.gif

Cia keli paisdykavimai po siandieninio pasivaiksciojimo. Slapioj kosej ieskojau spalvu. Snap - edit - voila.

user posted image

user posted image

user posted image

Na ir pabaigai - 'Bananu respublika' tongue.gif

user posted image

Kolegos, atsipalaiduokit photo.gif
Atsakyti
Gus, džiugu, kad gavai mainų foto 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Peržiūrėjau seną ir šią temą, užstrigo dar Sayonaros berniuko portretai. Juostinuku. Šaunuolė. Kokios spalvos, o ir pati nuotaika tokia žaisminga. Teisingu keliu eini 4u.gif

Wyshnia, kiek supratau tavo mažiuko nuotrauką buvo kažkas kažkur panaudojas. Įsivaizduoju kaip susinervinai. 4u.gif 4u.gif Taip ir dingsta noras viešinti nuotraukas.

Kažkas dar klausė, kaip baigėsi iš kūdros pasisavintų nuotraukų reikaliukas. Na ką... Lig ir neatsiprašė autorių, bent jau manęs tai ne. Užtat Fotokūdra turės sekančiai parodai sponsorių. Nebenorėjau toliau gilintis, bet liūdna, nes jausmas tarsi dvigubai buvo pasinaudota. Kažkas pasisavina nuotraukas, o tuo įvykiu dar kažkas pasinaudoja...

Gaziulkos dar antra nuotrauka iš serijos patiko. Tokia šiltutė.Gera žiūrėti.

Nepamenu niko, bet buvo įdėta nuotrauka svajonės temai. Su žmogaus siluetu, keliuke su medžiais. Na žodžiu, labai patiko 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gal kad pati vis dar žaviuosi būtent tokiais darbais.

Papildyta:
QUOTE(mantioras @ 2008 01 27, 13:27)
Cia keli paisdykavimai po siandieninio pasivaiksciojimo. Slapioj kosej ieskojau spalvu. Snap - edit - voila.

man pirmoji visai patinka. Gal kad pati tokia pusiau sutrūkinėjusi jaučiuosi...
Likusios.. Na, nerandu jose nieko, kas mane sudomintų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 27 sausio 2008 - 15:01
aciu uz komentarus mano foto - tokie, kokiu ir tikejausi: tolkovai ir informatyviai. viskas aisku, kur nerysku, kur kirptumet 4u.gif

siandien pabandizau ir lauke su 50tuku - nu jis man dar neatrasta zeme. is pradziu pasirsau pamazint ISO, tai taip keista buvo, kad objektyvas gali pasakyt - object is too bright biggrin.gif mano kitiniui viskas buvo per tamsu. pastebejau, kad labai lengvai viskas isdega del to jo astrumo - i sniega tai jau tikrai ypatingai jautriai reaguoja. nu ir asiku, lauke kur vaikas daugiau judejo, daug sunkiai greit fokusuoti rankomis... doh.gif

mantiorai, jeigu tikslas buvo rasti spalvotus, siek tiek kiciniu netgi spalvu, objektus tokiu darganotu oru, tai tada ok. Kaip objektai ok, kaip nuotraukos nelabai idomios. pirma dar turi kzk intriguojancio
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 27, 16:44)
pastebejau, kad labai lengvai viskas isdega del to jo astrumo - i sniega tai jau tikrai ypatingai jautriai reaguoja.

na sniegas išdega tikrai ne dėl to, kad tai fiksas ir kad "aštrus". ekspozicine prasme balta spalva yra sudėtinga ir visuomet reikalauja ekspokorekcijos. nežinau, ar visai tiesą parašysiu, kas geriau žino lai pataiso. aparatų eksponometrija nustatyta taip, kad nuotraukoje gerai matytųsi 18 proc. pilkumo spalva. todėl jei sniegas būtų pilkas, o ne baltas, viskas būtų o.k. bet jis baltas, todėl "išdega". prie to prisideda ir skaitmenos siauresnis, nei negatyvinėje juostoje dinaminis diapazonas (na čia "atstumas" tarp tamsiausios vietos ir šviesiausios; skaitmena ir skaidrė mėgsta, kad tas "atstumas" būtų kuo mažesnis, kitaip nukenčia detalės šviesose arba šešėliuose, priklausomai nuo to, kaip aparatas ekspoziciją parinko. negatyvinėje juostoje "telpa" didesnis "atstumas").
Atsakyti
o tai su tuo sniegu kaip tada daryti - ekspozicija koreguoti, jeigu teisingai supratau g.gif bet jeigu sniegui gerai bus, tada kt objektai per tamsus gali iseit? cia kaip dangu su zeme fotografuojat - tas pats principas, ar ne? Vienam vienos ekspozicijos is esmes reikia, kitam - kitos. bet kaip su tuo tvarkomasi tai nelabai zinau unsure.gif

beje, dziaugiuos, kai ir tu atsiradai siam skyrelyje - tavo techniniai paaiskinimai super mirksiukas.gif
Papildyta:
perziurejau paskutinio jusu susitikimo nuotraukas - ziuriu, Desiree vyras buvo populiariausias modelis biggrin.gif ir sayonara man atrodo nesunku fotkint - bent is nuotrauku tai tokia gyva ir emocinga visada atrodai
Atsakyti