Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(toro @ 2008 01 25, 19:50)
Įdedu dar porą to paties malūno kadrų. Papasakokit ką nors ir apie juos, nors man pačiam tas kurį jau aptarėm geriausias iš jų pasirodė.
Dėl juodai balto labai neburnokit kreivas vertimas čia  blush2.gif
Beje gal kas patartumėt kaip 900x600 nuotraukas suspausti iki 150kb neprarandant kokybės. Man tas nesekas  verysad.gif

Kartais kad kažką parodyt, kažką kita reikia paaukot. Šaunu, kad patinka debesys ir manai, kad jie nuotrauką daro įdomesnę, ypač toj vietoj, kurioj jie tau patinka smile.gif

j/b išmesčiau iš karto smile.gif Tikrai ne kas

Atspindys gražus, bet viskas važiuoja į dešinę. Taip pat ir dėl sunkaus malūno kadro kampe. Centras tuščias, tai nera privalumas šiuo atveju.

Apie mažinima buvo daug kartų kalbėta. Aš mažinu nuotrauką iki 800 pixelių ilgąją kraštinę, dpi mažinu iki 70, tada šiek tiek pašarpinu ir saugau per save for web.
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 24, 22:02)
Taip pat noriu pasidalinti liudnomis naujienomis - Canon anonsavo ne nauja 5d, o 450d. Panasu kad pilnos matricos man teks dar siek tiek palaukti. Na bet bandysiu isnaudoti ta laika ir pasimokyti apsvietimo subtilybiu.

Beje, Foto žurnale skaičiau, kad senieji objektyvai "nebepaveš" pilnos matricos, todėl su naujuoju pilnos matricos body teks įsigyti ir naujų obektyvų.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 01 25, 20:23)
Beje, Foto žurnale skaičiau, kad senieji objektyvai "nebepaveš" pilnos matricos, todėl su naujuoju pilnos matricos body teks įsigyti ir naujų obektyvų.

drinks_cheers.gif pilno formato kamerų kainos tokios (ir tokios bus dar ilgai), kad aš dar net nesvajoju nei apie jas, nei apie naujus objektyvus ax.gif
Atsakyti
dėkui visoms ir visiems už laaaabai malonų vakarą 4u.gif labai smagu buvo susipažinti su avytess ir jos šeima 4u.gif

įdedu nuorodą, apie kurią šnekėjau per susitikimą. gal išvysim kieno nors darbus kavinės lange mirksiukas.gif

http://www.versus.lt...e...ails&ID=227

P.S. Sayonara, kaip tavo katinas?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2008 01 25, 21:23)

Na mano 50-ukas 1.4 tinka ir ant pilnos matricos, o kitini 17-85 tektu keisti. Jau pradedu ziureti i ka blush2.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 01 25, 21:28)
drinks_cheers.gif pilno formato kamerų kainos tokios (ir tokios bus dar ilgai), kad aš dar net nesvajoju nei apie jas, nei apie naujus objektyvus  ax.gif

5d dabar kainuoja ~7k. Kainos tikrai pakritusios smile.gif Gal vistik siais metais Canon paskelbs kanors naujo, tuomet kaina dar labiau turetu pakristi.
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 25, 21:32)
5d dabar kainuoja ~7k. Kainos tikrai pakritusios smile.gif Gal vistik siais metais Canon paskelbs kanors naujo, tuomet kaina dar labiau turetu pakristi.

aš kažkaip pasvajoju apie 5D, jei keisčiau, savają minoltą, tai manau, kad į jį ir imčiau iš amerikės. ten jis šiuo metu $2,109.95 tik kūnas.
Atsakyti
Na aš irgi prisidėsiu prie Bitės majos ir pasisakysiu, kad man irgi labai malonu buvo su visom susipažinti 4u.gif
Labai šilta ir linksma kompanija pas jumi čia supermamose biggrin.gif
Šaunu, kad ir tau, Bite maja, buvo smagu susipažinti su manim, mano mama bei sesute;) dėkui tongue.gif tongue.gif
O kai tik išryškinsiu juosteles, iškart pulsiu skanuoti ir tikiuosi, kad kas gero gausis lotuliukas.gif

p.s. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avytess: 25 sausio 2008 - 21:55
QUOTE(toro @ 2008 01 25, 19:50)
Perfotografuoti įmanoma, netoli jis yra 50km nuo mano gimtojo miesto, vasarą gal būt palėksiu rimčiau apsiginklavęs smile.gif
Įdedu dar porą to paties malūno kadrų. Papasakokit ką nors ir apie juos, nors man pačiam tas kurį jau aptarėm geriausias iš jų pasirodė.

Beje gal kas patartumėt kaip 900x600 nuotraukas suspausti iki 150kb neprarandant kokybės. Man tas nesekas  verysad.gif

Na juodai balto nespejau pamatyti bet sis antras variantas tai patiko mirksiukas.gif labai grazi vieta...malonu ziureti.

Jeigu mazini Photoshop'e tai per Image/Image size sumazink ilgesne krastine iki kokiu 600-800 pixel, na o po to Save/Save for Web mirksiukas.gif
Tik jei jau sharpini, sharpink pries mazindamas nuotrauka

mergaites, ar bus nuotrauku is myto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 25 sausio 2008 - 22:30
sveiki visi po susitikimo, dabar lauksim nuotraukų tongue.gif mano vaikis dar atidalyvavo kitam baliuke, gerą vaikį turiu vienok biggrin.gif

Labai malonu buvo susipažinti su Desiree vyru, taip pat su Avytess visa šeimyna. Na tikrai buvo smagus pasedėjimas, o ir beje pafotografavimas (tik man gėda pelėda, kad nė vieno kadro nepadariau blush2.gif )

Toro, jau viską pasakė apie malūną, truputį su kompozicija sunkiai.

Nado, šv. Petro bazilika Vatikane? ten tikrai neįmanoma sulaukti, kad būtų mažiau žmonių... doh.gif pati bandžiau... gražus tas spindulėlis smile.gif
Atsakyti
Labai lauksim meetuko nuotrauku ax.gif Idomu buvo Jums...toks seimyninis meetas thumbup.gif

Aprime kazko...nuotrauku visu nekomentuosiu, nes visos kaip ir pakomentuotos.
Tik paminesiu, kad patiko zuvialioko portretukas is virsaus. Viskas super, tik kaip pati sakai padeges veidukas is kaires...Bet nuotaika stipri ir man patinka 4u.gif

Siandien viena juosta isryskinus parsinesiau....nusivylus kiek unsure.gif Vos keleta kadru ir tie patys nedziuginantys. Laukiu pavasario ir siltu dienu.
Pradeda nebepatikti fujifilm juosta. Si kart fotografavau fujifilm superia x-tra, 800 jautrumo. Grudelis matosi, nu bet spalvu saltumas doh.gif

Lauke leidziantis saulutei tikejausi kiek siltesnio atspalvio
user posted image

Cia gal geriau...
user posted image

Sia nuotrauka labiausiai esu patenkinta, jei taip galima sakyti biggrin.gif Vien del to, kad sis mano berniukas sunkiausiai fotografuojasi...
user posted image

Siaip tai laukiu komentaru del technines puses, net is tu kurie vaiku nekomentuoja... ax.gif Sillwio mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
Kaip baltai uzpavydejau susitikimo...labai lauksiu nuotraukiuku 4u.gif

ca_girl,sie portretukai silpnesni ir mano akims.Todel,kad butent sis saules laikas vienas nedekingiausiu mano akims.Nepatinka taip apsviesti veidukai.O vat,tas,kuris tau pasirode stipriausias,mano akims jis irgi be priekaistu.net nesinori prie jo kabintis.Dailus berniukai 4u.gif wub.gif

toro,j/b jau nematau,o toji su malunu mano akims visai graziai ziuris.Nemoku kritikuot peizazu..bet atspindziai ir spalvos patinka.

Kad ir kaip man patiktu siuo metu spalvos,internetan ydejus man jos nesiziuri..Va metu kaip ir triju serija.
"Tai,kas arteja,labai greitai ir baigias"..
user posted image user posted image user posted image
paziurejau tik vienos,bet mazdaug visu nustatymai turetu but panasus:
f/2.2
exp. 1/200
ISO 400
vel naudojausi tuo spalvu reguliavimu pagal avytess,bet ytariu siuo atveju jis nelabai mat spalvu mazoka.vieni matys daugiau zalios,kiti- melynos..cia norejau uzfiksuot emocijas.mokinames laiku uzpust zvake pries artejanti hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 26 sausio 2008 - 05:02
QUOTE(zuvialia @ 2008 01 26, 04:51)
ca_girl,sie portretukai silpnesni ir mano akims.Todel,kad butent sis saules laikas vienas nedekingiausiu mano akims.Nepatinka taip apsviesti veidukai.

Dekui, zuvialiok, kad pakomentavai 4u.gif
Del apsvietimo....jis kaip tik dekingas tokiu metu- vakarejanti saule, turejo buti silti auskiniai atspalviai. Turbut kalte verciu juostai cool.gif biggrin.gif , ir aisku, galejau atsukti vaiku veidukus i saule, o ne kad kristu is sono...dabar kairysis vyresnelio zandas isdege.

Ir dar pastebejimas, kad fotografuojant juostinuku su 50mm arciau priejus negraziai veidukai atrodo...panasiai kaip placiakampiu fotografuotum...nosys i prieki islenda biggrin.gif Ant juostinio tie 50mm, kaip kad butu kokie 35mm ant skaitmenos. Skaitmena ir 50-ukas portretams normaliai...

Zuvialia, man pirma ir trecia savo emocijom patinka. Bet koloritas, nepyk, visai ne prie sirdies...

"Pro masinos langa"...vairavau ne as biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 26 sausio 2008 - 07:16