Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

na jo, šis visai ne muilinė (pagalvojau apie šį modelį, kai filtro diametrą pamačiau; aš tokį dukterėčiai net parinkau, kai ieškojo dėl to, kad laikyti priprastų, ir rankiniai nustatymai yra, nors gilokai meni paslėpti). neblogas aparatas. ir filmuoja gerai (galima zuminti kai filmuoji). ir spalvos geros. visai rimtai. irgi pasirinkau paskaitęs aprašymus.
Atsakyti
Na ir dar portretukas wink.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 24, 21:51)
na jo, šis  visai ne muilinė (pagalvojau apie šį modelį, kai filtro diametrą pamačiau; aš tokį dukterėčiai net parinkau, kai ieškojo dėl to, kad laikyti priprastų, ir rankiniai nustatymai yra, nors gilokai meni paslėpti). neblogas aparatas. ir filmuoja gerai (galima zuminti kai filmuoji).  ir spalvos geros. visai rimtai. irgi pasirinkau paskaitęs aprašymus.

va va... beee.gif beee.gif lotuliukas.gif esu juo patenkinta tik kad dar fotkint butu ka...kai meniu mintinai ismoksti tai tikrai nera sunku jame susigaudyti.kai gerai ivaldysiu technine fotografijos puse, tada pradesiu kankinti kompozicine ir menine. pastaroji man sunkiausiai pazabojama, ne veltui visada galvojau kad tiksliukams sunkiau su fantazija nei humanitarams
na o bendrai apibendrinus viska, jei noriu kad fonas butu issiliejes, reikia fotkinti is arti bei pasidaryti bent jau 50mm zooma, ar taip?
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Neprisijungiau dvi dienas doh.gif Nuo diskusiju pradzios jau ieskojau albumo "Tomas ir Laura". Deja. Taip pat praktiskai jokiu kitu senesniu nuotrauku taip pat nebelike. Komentarai pramoderuoti doh.gif

Degute, gulbiu labiau patiko antras variantas.

Norejau labai trumpai isiterpti i kazkiek jau pamirsta turbut diskusija - man kaip naujokei irgi nd atrodo per sunkus. Panasu kad nepavyks sudalyvauti.

Taip pat noriu pasidalinti liudnomis naujienomis - Canon anonsavo ne nauja 5d, o 450d. Panasu kad pilnos matricos man teks dar siek tiek palaukti. Na bet bandysiu isnaudoti ta laika ir pasimokyti apsvietimo subtilybiu.

Pati rodyti neturiu ko. Vaikas serga, sedziu namie, vaiko rodyti negaliu biggrin.gif Bandau tvarkyti nuotraukas darymui ant popieriaus - ta proga susiinstaliavai light room. Man nepatiko kad jis neisnaudoja raw privalumu, o faila paima kaip nufotkino - neatgamina nei nustatyto wb nei kito softo nustatymu - naudoja tiesiog kaip tif. Tai dabar darau taip - apdoroju raw su CPP, o jis deja nesaugo tif formatu - arba saugo raw arba konvertuoja i jpg. Tai is CPP transferinu nuotrauka i Photoshop (yra tokia f-ja, bet deja net failo pavadinimas pametamas g.gif ) tada fotošope uzsaugau tif, atsidarau su lightroom, patvarkau noisus, tada atsidarau fotoshopa, pasukineju perkropinu nu vienuzodziu, totalus <pyp> doh.gif Dar idomus pastebejimas - sutvarkiau spalvas, su fotošopu rodo graziai, atsidariau ta pati tif'a su acdc ir grazus ružavas vaikas pasidare zalias blink.gif Tai net bijau kepti tokia nuotrauka dideliu formatu, nes neaisku kuris variantas bus atvaizduotas.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 24, 21:21)
pvz. čia yra  http://www.focustest...com/focus10.pdf

galima guglinti žodžius "back front  focus "

ačiū.. kažkaip nepagalvojau visai apie inetą
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 21:19)
Na, dar vienas variantas  ax.gif

O mes jau pareinam smile.gif

čiau jau visa serija biggrin.gif smagiai
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 21:19)
Na, dar vienas variantas  ax.gif

O mes jau pareinam smile.gif

Šitas geriau. Balansas jau atsirado, nors viena iš gulbių pagal mane per arti kadro krašto.

QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 21:51)
Na ir dar portretukas wink.gif

Portertukas šiaip sau.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 24, 23:11)
ačiū.. kažkaip nepagalvojau visai apie inetą

4u.gif Kol savo zuiki pamaitinau, simaudziau ir uzmigdziau, jau atsake smile.gif

Degute, man antroji labiausiai. Paskutineje fokusas i plunksnas, o ne i akytes.
Atsakyti
Nugi ačiū už komentarus.
Va, ištrūkau šnd į laisvę, tai pakankinsiu dar hihihi.gif

Čia iš peršviesto kadro va kas gavosi ax.gif Piešinuks

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 24, 09:03)
juk žinai kaip ten yra su spaudimu ir bandymu pasiekti kokybę. Šiuo atveju visiškas fokuso nebuvimas atvedė prie muilino kadro, o po to bandei kažką padaryti žiūrimo. Kuomet kadro apačia patapo panaši į akvarelinį darbą, viršus taip pat nebus panašus į nuotrauką.
Šis kalnas tikrai niekur nedings, parkas taip pat, pas jus nėra žiemos, tad gali nubėgt dar kartą ir padaryti geriau.
Aš šiek tiek pritraukčiau vaizdą, jei nori išryškinti kalną, bet, nesu tikras dėl to. Dėk diafragmą ~9 ir bandyk kažką išspausti.
Kaip vakare šis kadras atrodytų? Jei kalno nedengtų švelni migla? Ar jis nesimato taip ryškiai?

Būtinai bandysiu dar kartą 4u.gif Šiandien buvau miestelyje kur labai gerai matosi kalnai smile.gif buvo graži saulėta diena viskas matėsi kaip and delno, ir deja deja neturėjau fotoaparato sad.gif

QUOTE(vauga @ 2008 01 24, 09:05)
Getter, aciu uz info sarase papildyma  4u.gif

nėr už ką 4u.gif
QUOTE(andriuska @ 2008 01 24, 10:42)

Šitas mielas, bent jau čia mano akimis ryškumo netrūksta mirksiukas.gif
Degute man antras irgi mielas ir portretukas patiko 4u.gif Piešinukas nilabai, per šviesus, per baltas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 01 24, 23:02)
va va... beee.gif  beee.gif  lotuliukas.gif esu juo patenkinta tik kad dar fotkint butu ka...kai meniu mintinai ismoksti tai tikrai nera sunku jame susigaudyti.kai gerai ivaldysiu technine fotografijos puse, tada pradesiu kankinti kompozicine ir menine. pastaroji man sunkiausiai pazabojama, ne veltui visada galvojau kad tiksliukams sunkiau su fantazija nei humanitarams
na o bendrai apibendrinus viska, jei noriu kad fonas butu issiliejes, reikia fotkinti is arti bei pasidaryti bent jau 50mm zooma, ar taip?

Almante, paskaityk mūsų blogą, tai ten rasi daug atsakymų į savo klausimus.(nuoroda forumo pradžioj) O tada ,jai kas neaišq lauksim su klausimais . Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 24, 22:02)
Taip pat noriu pasidalinti liudnomis naujienomis - Canon anonsavo ne nauja 5d, o 450d. Panasu kad pilnos matricos man teks dar siek tiek palaukti. Na bet bandysiu isnaudoti ta laika ir pasimokyti apsvietimo subtilybiu.

Priklauso is kurios puses pasiziuresi smile.gif Tiems, kas nesenai pirko 400d, tai liudnoka naujiena. Kas ruosiasi pirkti, labai dziugi. Va man irgi neblogai, nes Nikon'as turetu atsakyti panasiu modeliu (galbut D60). Nors pirkti as dar nesiruosiu (man ir 6 mpix per akis), ale vistiek malonu biggrin.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 22:57)
Čia iš peršviesto kadro va kas gavosi  ax.gif Piešinuks

Neblogai, toks tipo 3D.
Atsakyti