Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(mantioras @ 2008 01 24, 17:12)
Be parkiu, imetu kas man ant seiles uzeina. T'sakant, nieko nezadu, nieko negarantuoju. silwio> jo, desine gali crop'int.

Selmis, vienok biggrin.gif Del manes desine gali likt ten, kur yra. Lai gyvena.
Atsakyti
Sveiki, ar būtų norinčių prisijungti ryt vakare kur nors arbatos su Desiree? Derinamės vietą ir laiką, prašom jungtis visi 4u.gif Tik prašė perspėti tuos, kas bus su vaikiukais, kad jos vaikis ką tik po ligos. Sako, užkrėst neturėtų, nes jau sveikas, bet nori vis tiek perspėti smile.gif

Jungiamės jungiamės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 24, 17:32)
Sveiki, ar būtų norinčių prisijungti ryt vakare kur nors arbatos su Desiree? Derinamės vietą ir laiką, prašom jungtis visi 4u.gif Tik prašė perspėti tuos, kas bus su vaikiukais, kad jos vaikis ką tik po ligos. Sako, užkrėst neturėtų, nes jau sveikas, bet nori vis tiek perspėti smile.gif

Jungiamės jungiamės 4u.gif

aaaaaaaaaa ..... dirbu nuo 17 iki 22 val ryt...

Gero jums pasisėdėjimo, skanios arbatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 22:34)
Ryškumo zona priklauso ne vien nuo diafragmos, o dar ir nuo objektyvo židinio nuotolio. Jeigu fotografuosi plačiu kampu, atverta diafragma neduos gražiai sulieto fono.

blush2.gif blush2.gif blush2.gif gal galima paprasciau? kaip tai placiu kampu? is arti? blush2.gif blush2.gif atleiskit man nesusipratusiai...
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Klausimas/prasymas visiems, turintiems Nikoro 50 uka. Itariu, kad manasis "gryba pjauna". Gal galite nufotografuoti bet ka su pilnai atidaryta diafragma ir ideti nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 01 24, 19:42)
blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  gal galima paprasciau? kaip tai placiu kampu? is arti? blush2.gif  blush2.gif  atleiskit man nesusipratusiai...

ne, iš toli 4u.gif
platus kampas - kuo daugiau telpa į kadrą. maksimalus atitolinimas. pvz pas mane plačiausias kampas 18 mm su objektyvu.

Papildyta:
Užuolaida, fokusas į žiedlapių kraštą.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 01 24, 20:42)
blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  gal galima paprasciau? kaip tai placiu kampu? is arti? blush2.gif  blush2.gif  atleiskit man nesusipratusiai...

buvau šiandien įdėjęs nuorodą į DOF kalkuliatorių. ten neblogai vizualiai parodyta, kas yra hiperfokalinis atstumas. pasirinkite plačiausią kampą (arba kitaip - mažiausiai mm, kiek tik turi jūsų turimas objektyvas). parinkite kokią vidutinę diafragmą (pvz. f8) ir pažiūrėkite nuo kur prasideda hiperfokalinis atstumas, kaip čia paaiškinus?... na kad ryšku nuo kažkiek iki begalybės. pvz. žuviaakių (fisheye) objektyvų ar kokių 15 mm hiperfokalas darbinėse diafragmose prasideda nuo kokių 1,5 m. tai yra nustatai fokusą ant kokių 10 metrų pagal skalę ir ramiai fotografuoji viską, kas yra atstume, toliau už 1,5 m nebesifokusuodamas ir viskas yra fokuse. (dabar galvoju, ar pats suprasčiau, kaip parašiau?)

todėl sillwio ir atsakė, kad sunku tikėtis gražaus bokeh (išplaukusio galinio fono) kai fotografuoji plačiu kampu (objektyvas yra nustatytas mažiau, nei 35 mm), o objektas yra hiperfokaliniame atstume. tokiu atveju bokeh iš viso nebus, viskas bus gan ryšku.
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 01 24, 19:42)

Kaip tik ne placiu kampu. Objektyvas zoom? Tada zoomink (pritrauk) iki galo, pati su aparatu atsitrauk toliau ir atidaryk diafragmą.
Atsakyti
Aciu, Sansara.

Idedu savaji. Gal Sillwio ir kiti technikai ka pasakys. Nuotrauka tiesiai is fotoaparato. Nieko jai nedaraiau.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 24, 20:02)
Aciu, Sansara.

Idedu savaji. Gal Sillwio ir kiti technikai ka pasakys. Nuotrauka tiesiai is fotoaparato. Nieko jai nedaraiau.

Viskas gerai su tavo objektyvu. Kodėl galvoji, kad blogai? Nei back, nei front fokuso nematau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 24, 21:08)
Viskas gerai su tavo objektyvu. Kodėl galvoji, kad blogai? Nei back, nei front fokuso nematau.

Man kazkaip ryskumo truksta.Vis lyginu su savo 85mm, kuris prie 1,8 visai kita ryskuma turi. Visi giria 50uka, o as jo "neisimyliu".
Atsakyti
tai kad viskas kaip ir nieko atrodo g.gif aš kai su vienu objektyvu bandžiau, tai man priekinis 14 ryškiausias buvo blink.gif

o pabandyk iš toliau. tas brūkšnys gan riebus, turi susifokusuoti. gal bus siauresnis DOF -aiškiau matysis? na kiariame stulpelyje gal priekinis užrašas 2 mm kiek ryškiau, bet dešiniame viskas o.k. ir abu 20 mm vienodai išplaukę... vienu žodžiu "pacientas labiau sveikas, negu miręs" smile.gif
Atsakyti