QUOTE(DI @ 2008 01 24, 12:36)
Andriuska, man truksta ryskumo. Galiu ir nusisneketi, gal ir su akim kas negerai, idomu kaip kitiems atrodys. Bet man rodos, ryskumo truksta. O tu su statyvu fotografavai? ar gali papasakot koks apsvietimas buvo.
kol nepasakei apie ryškumą net nepastebėjau. pilno formato kadre užrašų detalizacija man pasirodė gera... o dabar žiūriu - iš ties kaip ir dvejinasi. šiaip pastebėjau tokį dalyka: jei peržiūrint (pvz. nero peržiūros programa) eina nespaustas kadras, o po jo spaustas, tai ryškumas spausto toks, kad atrodo akinius kažkieno užsidėtum... t.y. labai prastas. pabandykit, gal man taip atrodo?
o fotografuota su canono kitiniu, bet diafragma 11-13 (tikslai nepamenu, kas exifą matot, pasitikslinkite), kas suniveliuoja šį objektyvą su brangesniais/geresniais, kad ir su 17-40 4L. štatyvo nenaudojau, nes blykstės impulsas apie 1/500, kas apie 20 kartų daugiau už fokalinį atstumą ir kažin ar spėtų pagauti rankų drebėjimą, be to ir delnas, kiriame buvo aparatas, buvo ant grindų. žiūrint į nuotrauką iš kairės/viršaus buvo baltas skėtis "ant prašvietimo", iš dešinės reflektoriaus vaidmenį atliko balta paklodė, užmesta ant kėdės atlošo (be jos kairė aparato pusė būtų visai tamsi ir chromuotos detalės nebūtų tokios šviesios).
p.s. visiems, kiek pažengusiems, rekomenenduoju įsigyti kokį mini studijinių blyksčių komplektuką, arba bent jau vieną blykstę. falcon eyes ar kitų kiniečių "brandų" gaminiai pagal kainą išeina kaip viena pigiausia brendinė (pvz. ex 430), o naudos fotografuojant -dešimt kartų daugiau (aišku, reportažui jos netinka, bet kaip namų studijai ir patyrimui - neįkainuojama).