Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(inc @ 2008 01 24, 13:12)
Geros fotografijos receptas
8. ieškokite adekvataus lygio kritikos

Sis man pats svarbiausias. Realiai stengiuosi priimti tik ta kritika, del kurios esu tikras, kad zmogus nusimano apie fotografija, zino ka kalba ir t.t. O, kad koks prasalaitis pasako, kad grazu, tai nieko nekeicia, nepadeda tobuleti.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2008 01 24, 12:36)
Andriuska, man truksta ryskumo. Galiu ir nusisneketi, gal ir su akim kas negerai, idomu kaip kitiems atrodys. Bet man rodos, ryskumo truksta. O tu su statyvu fotografavai? ar gali papasakot koks apsvietimas buvo.

kol nepasakei apie ryškumą net nepastebėjau. pilno formato kadre užrašų detalizacija man pasirodė gera... o dabar žiūriu - iš ties kaip ir dvejinasi. šiaip pastebėjau tokį dalyka: jei peržiūrint (pvz. nero peržiūros programa) eina nespaustas kadras, o po jo spaustas, tai ryškumas spausto toks, kad atrodo akinius kažkieno užsidėtum... t.y. labai prastas. pabandykit, gal man taip atrodo?

o fotografuota su canono kitiniu, bet diafragma 11-13 (tikslai nepamenu, kas exifą matot, pasitikslinkite), kas suniveliuoja šį objektyvą su brangesniais/geresniais, kad ir su 17-40 4L. štatyvo nenaudojau, nes blykstės impulsas apie 1/500, kas apie 20 kartų daugiau už fokalinį atstumą ir kažin ar spėtų pagauti rankų drebėjimą, be to ir delnas, kiriame buvo aparatas, buvo ant grindų. žiūrint į nuotrauką iš kairės/viršaus buvo baltas skėtis "ant prašvietimo", iš dešinės reflektoriaus vaidmenį atliko balta paklodė, užmesta ant kėdės atlošo (be jos kairė aparato pusė būtų visai tamsi ir chromuotos detalės nebūtų tokios šviesios).

p.s. visiems, kiek pažengusiems, rekomenenduoju įsigyti kokį mini studijinių blyksčių komplektuką, arba bent jau vieną blykstę. falcon eyes ar kitų kiniečių "brandų" gaminiai pagal kainą išeina kaip viena pigiausia brendinė (pvz. ex 430), o naudos fotografuojant -dešimt kartų daugiau (aišku, reportažui jos netinka, bet kaip namų studijai ir patyrimui - neįkainuojama).
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 24, 11:39)
netrūksta, jei neminėtum, kad "šokinėjam". šiaip čia viskas liuks. spalvos geros, erdvės irgi užtenka.

netaip matyt arasiau, sokinejom, kol mamka fotiko nepasieme ir viso linksmumo nesugadino smile.gif

gaila nebesuprantu kas cia per pokalbiai, ir kokios ten sillwio foto doh.gif o taip rupi dabar...
Atsakyti
Svajoniu jaunikis ar svajoniu pora?

user posted image

Bandau isitrinti i kompanija.
Atsakyti
Šviežutėlis kadras iš Trakų 4u.gif

Nagi, einam, drąsiau!
user posted image

Atsakyti
pats momentas geras, bet ekspoziciją reikėjo koreguot. išlaikymą reikėjo patrumpinti (gal 1/3?) kad sniegas nebūtų išdegęs. dabar atrodo nuotrauka kaip iš 2 dalių: pilis ir snaigės/baltoje erdvėje pakibusios gulbės. sniegas iš viso sunkus ir nedėkingas fonas......
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 17:15)
Šviežutėlis kadras iš Trakų  4u.gif

Wow kiek sniego Lietuvoj bigsmile.gif
Atsakyti
Degute, man visai patiko! Tik kaip Andriuska irgi sakau, kad nuotrauka, kaip iš dviejų kadrų, bet šį kartą tai man ir patinka!

Nesupratau koki čia serijalai buvo tongue.gif Sillwio nuotraukų nebėr, smalsumas nenumaldomas cool.gif

Mantiorai, nelabai įdomus kadras 4u.gif

Nuotraukų beveik nėr, tai neturiu ką komentuot cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 01 24, 16:05)
Svajoniu jaunikis ar svajoniu pora?
Bandau isitrinti i kompanija.

Geras bandymas smile.gif Gal kiek uzkliuna zvilgsnis uz desinio krasto, o neturetu, bet man patinka.

QUOTE(Degutė @ 2008 01 24, 16:15)
Šviežutėlis kadras iš Trakų  4u.gif

Nagi, einam, drąsiau!

Kompoziciskai nelabai tvarkinga - desine nuotraukos puse labai sunki. Gulbiu norisi kiek kairiau. Mano darbinis LCD sniego taip pat beveik nerodo, bet pasiziurejau per CRT - viskas tvarkoj.
Atsakyti
Vat namie per LCD to sniego buvo, ir užteko, ir neatrodė, kad išdegę. Bet darbe per topLopą žiūrint irgi negerai atrodo. Nu bet čia gal monitoriaus kaltė?
Išlaikymas 1/160, diafragma lyg 4,5, ISO - 100
Atsakyti
Be parkiu, imetu kas man ant seiles uzeina. T'sakant, nieko nezadu, nieko negarantuoju. silwio> jo, desine gali crop'int.

Degute> mane kabina [pilis snaigiu ruke antram plane (juostele? nutapyta?) su astriom gulbem pirmam], bet labiau noreciau '3D vaizdo', kaip andriuska pastebejo. Gal su seseliais suzaidus dar istrauktum kazka? Uzskaitau uz ideja ir pastebejima, o trukumus galim nurasyt aparato eksponometrui - sniegas is tiesu nedekingas fonas. Neneigiu ir kad monitoriai gali ne taip rodyti.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 01 24, 17:12)
o trukumus galim nurasyt aparato eksponometrui - sniegas is tiesu nedekingas fonas

Nu ne, eksponometrui nurašyt negalima. Viskas nustatinėta rankiniu būdu. Matyt, ne iki galo ax.gif
Grįžus dar pažiūrėsiu, fotkinau su keliais skirtingais išlaikymais ir t.t. Čia buvo ant karštųjų labiausiai patikęs kadras ax.gif
Atsakyti