Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Getter @ 2008 01 24, 00:53)
dar pabandžiau išspaust kažką  g.gif

juk žinai kaip ten yra su spaudimu ir bandymu pasiekti kokybę. Šiuo atveju visiškas fokuso nebuvimas atvedė prie muilino kadro, o po to bandei kažką padaryti žiūrimo. Kuomet kadro apačia patapo panaši į akvarelinį darbą, viršus taip pat nebus panašus į nuotrauką.
Šis kalnas tikrai niekur nedings, parkas taip pat, pas jus nėra žiemos, tad gali nubėgt dar kartą ir padaryti geriau.
Aš šiek tiek pritraukčiau vaizdą, jei nori išryškinti kalną, bet, nesu tikras dėl to. Dėk diafragmą ~9 ir bandyk kažką išspausti.
Kaip vakare šis kadras atrodytų? Jei kalno nedengtų švelni migla? Ar jis nesimato taip ryškiai?
Atsakyti
Labas rytas,
saulyte Vilniuj sviecia!!! Kaip pavydziu tiems, kam nereikia sedeti visa sviesiaja dienos dali ofise..... Ciupkit aparaciukus, ir pirmyn smile.gif
Getter, aciu uz info sarase papildyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vauga @ 2008 01 24, 09:05)
Labas rytas,
saulyte Vilniuj sviecia!!!

už 306km sninga biggrin.gif
Atsakyti
na siek tiek taikomosios matematikos. čia: http://www_dofmaster_com/dofjs.html yra DOF (ryškumo zonos) kalkuliatorius. jei kam iš ryto sunku galvoti, tai jis parodo ne tik skaičiais, bet ir paveikslėliu kas ir kaip. įvedate savo aparato modelį, objektyvo židinio nuotolį, norimą diafragmos reikšmę ir atstumą iki objekto. ir žiūrite, koks gi bus ryškumo gylis. vat suveskite 50-uko parametrus, kuriais fotografavote ir pažiūrėkite, kaip lengva fokusui prašauti pro šalį...

p.s. modelį įvesti būtina, kadangi kalkuliatorius skaičiuoja kropfaktorių (kam šis terminas nieko nereiškia, tai pabandykit su vienodais parametrais pakeisti pvz. canon 20 d ir pilnamatricinius 5d ir pažiūrėkite DOF reikšmės skirtumus.
Atsakyti
Kadangi noriu apžvelgti daug puslapių, tai nepykit, kad tiek daug pricituosiu.

QUOTE(toro @ 2008 01 21, 19:46)
Namų darbų temos pamąstymai
Tik va aš galvoju ar tai kas čia yra vis dar galima vadinti fotografija. Išsakykite savo nuomones. Ačiū

Toro, man patinka. manau, kad fotografija tikrai galima vadinti.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 21, 20:37)
Labs, parsinešiau šian nuotraukų
Prašom kritikuoti ...

žinai, visų pirma man jose ryškumo trūksta.

QUOTE(westa @ 2008 01 21, 22:16)
o aš bandau vis su juodu fonu kankintis.. ketvirtadienį jau reik nešt rodyt.. laukiu kritikos ...

mano manymu, pirmoji pakankamai išbaigta gavosi, o antrojoje norėtūsi akyčių mirksiukas.gif

QUOTE(vauga @ 2008 01 22, 00:25)
sveiki visi.
kaip ir registruojuosi sioj temoj. senokai jau ka ir berodziau, nes, kaip sakaiu, truputi uzmeciau tuos reikalus ....

stiprybės jums! man ta pataisytoji geriau atrodo

QUOTE(californiagirl @ 2008 01 22, 01:35)
...Cia tas pats spalvotas, kad nesakytum kad j/b liga sergu

labai labai gražu thumbup.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 22, 09:49)
Daug nieko nekalbesiu, tiesiog parodau

thumbup.gif be to, patiko kaip Bitemaja ją pataisė.

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 01 22, 14:35)
nieko nedariau, tik uždėjau baltą rėmelį. kažkaip nekyla ranka cropinti..
labai nebarkit, pirma mano juosta...

kai jau reikės patarimų, tai ir pakomentuosim, o dabar praktikuokis ir mėgaukis su džiaugsmu 4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 01 22, 14:56)
kad jau rodote vaikus ir dar b/w, negaliu susilaikyti....

abi patinka, bet antroji ypač pakerėjo. labai šiltas ir geras kadras thumbup.gif

QUOTE(mantioras @ 2008 01 22, 15:03)
Linkejimai mamoms.

pokštininkas biggrin.gif , bet linkėjimus mielai priimsim 4u.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 22, 16:38)
Na juostininkai  Parodysiu ir savo juostinius bandymus. Skanuota pati nuotrauka.  Zmones "Documentoje":
Iejimas:
user posted image
Menas:
user posted image

iš šios serijos išsirinkau man labiausiai patikusius mirksiukas.gif bet tie du vyrukai man ypač patiko.

QUOTE(peppi @ 2008 01 22, 17:04)
...Po beveik triju metu man vis dar patinka sie kadrai, idomu ka jus manot 

man "Avent" reklama labiausiai patiko.

QUOTE(westa @ 2008 01 22, 17:42)
o aš šiandien užsinorėjau spalvų

tau pavyko. tikrai labai gražios spalvos.

QUOTE(californiagirl @ 2008 01 22, 19:06)
Cia westai ir pupeliukui i kompanija tiesiog vaikiskai spalvotas, namudinis kadras. Kad spalvu nepamirstumem

namudinis, bet nenamudiškai mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 22, 22:00)
Šian biški geriau su sveikata, tai išlekiau į miestą. O čia įrodymas:
Sakykit nuomones

šio bei to dar trūksta mirksiukas.gif beje, sveikatos tau smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 01 22, 23:11)
nu vat, pagaliau prisėdau ir atskanavau keliais būdais. kuris geriausias jūsų akimis?

man pirmasis ir trečias, bet, žiūriu, pirmame mane truputuka erzina ant skruostukų atsiradusios juodos dėmės. taip kad lieku prie trečiojo varianto.

QUOTE(californiagirl @ 2008 01 23, 04:27)
Siandien, ziuriu, juostine diena.Nostalgijos apimta nuskanavau kelias 6-iu metu senumo nuotraukas...Cia mano vyriausias

net susilydžiau nuo grožio, o jau užplūdusios jausmų gausos net apsakyt negalėčiau thumbup.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 01 23, 10:46)
na parodau savo zuikį su 50tukų nutrauktą. turbūt geriausia pagal ryškumą foto iš visų su juo padarytų...

ryškumas, tai tikrai neblogas

QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 12:44)
nemuškit jei parašiau visiems žinomą tiesą, bet čia taip viskas sparčiai pildosi, kad vienas pamokslas nuo kito atitolsta per 1-2 temas. be to repetitio est mater studiorum.....

dažniau mums tokių žinomų tiesų mestelėk biggrin.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 01 23, 14:36)
Va mano darbai,seimos albumui, noreciau isgirsti kaip spalvos ir kokybe 4u.gif Rodau labiau del BW, bandziau rankiniu budu  nustatyti. Ar normaliai isejo, ar kazkas ne taip? Grieztos kritikos nebijau. Su PS nieko nedariau, tik 1 nuotrauka pasarpinau.

man ryškumo trūksta.

QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 15:11)
.... nekalbu apie pikselinį ryškumą ar dar kažkokius technologinius kriterijus, matuojamus MTF grafikais. nu vat yra kažkas. kam beparodau, visi iš karto išskiria, kur juosta, kur skaitmena (na nevisus kadrus be išimties, bet vat tokius - taip):

labai gražios spalvos jose

QUOTE(latoya @ 2008 01 23, 15:52)
va as bandziau su spalvom, ir is virsaus, sokinejam ant lovos...ar labai truksta erdves virs galvytes?

netrūksta, jei neminėtum, kad "šokinėjam". šiaip čia viskas liuks. spalvos geros, erdvės irgi užtenka.

QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 22:11)
Kad tuščiai nepliurpt, prašau užmest akį į mano galeriją ir tart keletą žodžių apie naują albumą "Tomas ir Laura". Fotosesija namuose su viena blykste, nikon d50 ir nuostabiuoju sigma 18-55 už 20 litų

mačiau. kadangi ištrynei, tai ir komentarų, manau, nebereikia g.gif beje, be reikalo ant merginų užpykai. mano manymu, jos nieko blogo nepasakė mirksiukas.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 23:10)
...na ir pora kadru is siandienos trumpo pasivaiksciojimo pradedant temti.

man pirmoji džiūvena labiausiai patiko
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2008 01 24, 01:28)
Ikeliu 2 nuotraukas kritikai....

žinai, man spalvos kažkokios keistos.

QUOTE(Getter @ 2008 01 24, 01:33)
Niu kad neturi ką mest tai prašau kritikos. Kas čia negerai?

man ryškumo jose trūksta

QUOTE(zuvialia @ 2008 01 24, 07:00)
...Ar labai?... ir niekaip neistraukiu is tos sviesos, o betraukiant sugalvoju,kad man taip dar graziau..

man visai gerai, o ir kadras smagus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inc: 24 sausio 2008 - 10:25
norėjau sudalyvauti ND... apie temų abstraktumą jau pasisakė ir aš pritariu (kažkur skaičiau fainą jumoristinį postą apie tai, kaip atskirti naujokų nuotraukas - jų pavadinimai būna abstraktūs, veiksmažodžiai pavartoti bendratimi ir susideda iš vieno žodžio, o kurio būtinai dedamas daugtaškis pvz. skristi...., liūdėti....., svajoti.... na čia šiaip. iš ties norisi konkrečiau iškeltų užduočių).
taigi. esu gan pragmatiškas ir mano svajons lakioja arti žemės. Kalėdų Senelis neperseniausiai buvo aplankęs... najų svajonių dar neturiu (bent tokias, kurias galėčiau perteikti nuotrauka). pagalvojau apie praėjusias svajones (t.y. jau materializuotas). iš tokių įdomesnių ir gan ilgai svajotų buvo dviakis TLR aparatas. svajonė su sava istorija - ilgas info rinkimas, paieškos, gavimas, nusivylimas, grąžinimas, naujos paieškos ir galiausiai vieną dieną išsipildė). tai bandžiau jį (o tksliau ją, nes intuityviai priskyiau ją prie moteriškos giminės ax.gif ) nufotografuoti. nuotraukų į ND nusprendžiau nedėti, kaip neatitinkančių temos. bet darbas padarytas (o daiktų fotografavimas vienas iš sunkiai besisekančių man dalykų), tad nusprendžiau vis tik parodyti.
user posted image

user posted image

laukių minčių dėl rakurso, šviesos. užtikrinu - modelis kritikos nebijo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 24, 10:42)
laukių minčių dėl rakurso, šviesos. užtikrinu - modelis kritikos nebijo biggrin.gif

man patinka.
Atsakyti
Andriuska, man truksta ryskumo. Galiu ir nusisneketi, gal ir su akim kas negerai, idomu kaip kitiems atrodys. Bet man rodos, ryskumo truksta. O tu su statyvu fotografavai? ar gali papasakot koks apsvietimas buvo.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 24, 10:42)

puikus pavyzdys kaip apsvietimas viska keicia - faktura, turi...man neabejotinai geresnis pirmas variantas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2008 01 24, 10:39)
mačiau. kadangi ištrynei, tai ir komentarų, manau, nebereikia  g.gif beje, be reikalo ant merginų užpykai. mano manymu, jos nieko blogo nepasakė

Labai klysti, jei manai, kad uzpykau ant merginu. Ai, pavargau kartoti ta pati.
Tiek jau to, nurasykim si karta viska mano susireiksminimui ir, kaip kazkas sake, susijausminimui. Tik linkiu nepamirsti sios diskusijos sekanti karta, kai bus iskelta panasi tema.
Aciu visiems uz supratima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 24 sausio 2008 - 12:28
Džiaugiuosi, kad tai aš suklydau ir kad išsklaidei mano abejones thumbup.gif 4u.gif Mat iš to ką perskaičiau, tai susidarė tikrai kitoks įspūdis.
O prisimint tikrai prisiminsiu. Tie nesusipratimai tikrai neįvyktų jei kalbėtume vieni su kitais gyvai, o ne internetu mirksiukas.gif
Atsakyti
ką tik skaičiau vieną straipsnį ir negalėjau su jumis nepasidalint mirksiukas.gif

Geros fotografijos receptas

1. fotografuoti fotografuoti ir dar kartą fotografuoti
2. kruopštus pasiruošimas- sėkmės garantas
3. giliau kvėpuokite ir fotografuokite su trikoju
4. kopijuokite šedevrus
5. analizuokite jau padarytas fotografijas
6. spausdinkite savo darbus
7. didelis nuotraukos formatas kaip kokybės kriterijus
8. ieškokite adekvataus lygio kritikos
9. pirkite tik esant būtinybei
10. dalyvaukite parodose ir konkursuose
Atsakyti