Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 23, 23:28)
man tai dar kzk niezti pratesti "kritikos" tema - pagalvojau, kad stai sillwio is principo nekritikuoji vaiku nuotrauku, nes kritika autorius daznai priima kaip asmenini izeidima. Bet kai tau taip atsitiko, tai irgi susijautrinai. nesakau, kad cia labai korektiskai apie modeli buvo pasisakyta, bet nesakyk, kad ir pats neprisidejai prie sios temos (apie stilius ir t.t.) eskalavimo mirksiukas.gif o dabar konstruktyvesnis mano pamastymas ta pacia tema:

as kzk manau, kad zmoniu fotografavimas vis delto neatsiejamas nuo paciu zmoniu. ir sunku komentuoti vien technine puse, kad tik neduok dieve nieko nepaminetumem apie modeli. bet geroj foto, kazkaip ta forma ir turinys dera - pzv stilius modelis kicinis, tai atlikimas atliepia, vaikas mielai, tai ir nuotrauka minksta, isreikstas tas vaiko meilumas ir pan. man pvz avytess foto yra labai geras to pvz - kzk jau ta minejo, bet paziurekit, kaip zmogus tvarkosi su aplinka, interjeru, rubais... ka visa tai kiekvienoj nuotraukoj naturaliai savaime supuole taip stilingai, elegantiskai, atitinkant nuotraukos dvasia?? mano galva, portnertus/zmones fotografuojancio zmogaus viena is svarbiu uzduociu ir yra pasakyti/padeti zmogui pajausti, kas tinka sitam kadre, sitam sumanymui, ir moketi tai modeliui kzk neizeidzianciai pasakyt - pvz maziau bizuterijos (ar daugiua, jeigu toks sumanymas), vienspalviai rubai, be (ar su - na, kaip kam reikia) liemenuku.. kai kai ir apie bikini zonas reikia uzsimint - nelgu ka fotkini. nu zdz, prirasiau pati nebezinau, kaip uzbaigt doh.gif zdz, kartais ir paciame modelyje (ar tiksliau modelio/fotografavimo derinyje) matai kzk klaidu/taisytinu dalyku, tai visai sveika ir juos zinot. kad ir paprastas pvz - sako, modelio nosis kreiva - ka cia jau butinai netinkamas komentaras, modelio izeidimas, o gal klausimas nuotraukos autoriui, is kurio jis gali pasimokyt? jeigu jam irgi kreiva ir negrazu, kam fotografavo tokiu kampu, jeigu nekreiva, tai kaip cia ta sviesa krenta, kad is salies taip atrodo, ar norejo specialiai ta akcentuot ir t.t.

Reziumuok, nes nieko nesupratau. Jeigu skaitai įdėmiai šį skyrelį, turėjai pastebėti, kad aš susijautrinu paskutinis. Vaikų nuotraukų nekomentuoju dėl to, kad kritika, išsakyta nuotraukai ir autoriui, dažnai priimama per daug jautriai, nes nuotraukoje savas vaikas. Netgi kol komentavau, niekada nerašiau, kad vaikas pvz. aprengtas gariūniniu stiliumi ar negražus (atkreipiu dėmesį, kad tai ne mano žodžiai). Atskirk prašau kritiką nuotraukai ir jos autoriui ir tiesioginius įžeidimus modeliui (pasikartosiu, savo klaidas aš priėmiau) 4u.gif
Manau tema išsemta. Kas suprato apie ką eina kalba, pasidarė savo išvadas. Kas ne - taip jau ir liks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 24 sausio 2008 - 00:27
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 23, 23:36)
cia westa lyg pageidavo, ne as tongue.gif nors ir as nieko labai pries netureciau. greit dek nuotrauka, nes tuo Getter skirs po nuobauda biggrin.gif

o aš labai norėčiau sužinot ko pageidavau blink.gif blink.gif blink.gif ? nestuke.gif ? nuo Zveries ? blink.gif ? .. nu mes tik po traukiniu žadėjom palįst .. pafotografuot ... unsure.gif

sillwio visgi aš norėčiau kritikos techninių dalykų.. nors ir vaikai foto mano.. tikrai kol kas daugiausia juos fotografuoju unsure.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 23 sausio 2008 - 23:58
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 23:06)
Na dėl to  nestuke.gif Tai ką veikia tavo vyrukas, kai pirmagimis užmiega? g.gif

Aij pas mus su nestuke.gif biški problematiška...daryk nedaręs nieko nebus verysad.gif Biški stebuklo reikia unsure.gif Bet už palinkėjimą ačiū 4u.gif Viltis miršta paskutinė cool.gif
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 23:06)
the big brother is watching you biggrin.gif

topsecret.gif ph34r.gif

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 01 23, 23:57)
o aš labai norėčiau sužinot ko pageidavau  blink.gif  blink.gif  blink.gifnestuke.gif ? nuo Zveries ?  blink.gif ? .. nu mes tik po traukiniu žadėjom palįst .. pafotografuot ... unsure.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif čia man palinkėjo nestuke.gif kaip gero pirkinio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 24, 00:12)

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  čia man palinkėjo  nestuke.gif  kaip gero pirkinio  lotuliukas.gif

fuuu jau galvojau prisikalbėjau kažkur ir nebepamenu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 23:06)
Na dėl to  nestuke.gif Tai ką veikia tavo vyrukas, kai pirmagimis užmiega? g.gif

QUOTE(westa @ 2008 01 23, 23:57)
o aš labai norėčiau sužinot ko pageidavau  blink.gif  blink.gif  blink.gifnestuke.gif ? nuo Zveries ?  blink.gif ? .. nu mes tik po traukiniu žadėjom palįst .. pafotografuot ... unsure.gif

o jee, kzk absoliutus nesusisnekejimu vakaras doh.gif nuo kokio zveries, tik pakomentavau ta zveries posta ir paskui tavo atsakyma i ji - apskritai nesupratau, kodel kalbedamas apie printerius jis tau palinkejo nestuke.gif nu zdz, kzk nesusikalbejimas, nekreipk demesio irnesakyk.gif

sillwio, mano mintis buvo ta, kad modelio komentavimas ir nuotraukos komentavimas nera visiskai priesingi dalykai (jie susije, kad ir kaip noretumem juos aiskiai atskirti). nu brac, tikrai neatrodys graziai techniskai tobula nuotrauka, kurioje vaikas su gariuniniu kostiumu (nesutinku, bet tegul jau cia buna neskoningumo virsune), nes jo spalvos apskritai kertasi tarpusavy ir dar nedera pvz su kita vaiko apranga. Ir as kaip fotografe manyciau, kad verta del to susirupinti, ir buciau dekinga, jeigu kiti kritikuodami ta pastebetu. aj, tikrai baigiam ta tema
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 24, 00:12)
Aij pas mus su  nestuke.gif biški problematiška...daryk nedaręs nieko nebus  verysad.gif  Biški stebuklo reikia  unsure.gif  Bet už palinkėjimą ačiū  4u.gif  Viltis miršta paskutinė  cool.gif

kaip pastebėjau, prasidėjo pokalbiai prie kavos puodelio, apie viską, nebe apie fotografijos mokslą, o apie nėštumą, bent jau taip supratau. Na, neblogai. Ką man pakomentuoti? Nuotraukos tikrai gražios. Kurios? A, tos paskutinės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 24, 00:13)
fuuu jau galvojau prisikalbėjau kažkur ir nebepamenu  doh.gif  biggrin.gif

jei ką prisikalbėsi ir pamirši - priminsim tongue.gif biggrin.gif
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 24, 00:15)
o jee, kzk absoliutus nesusisnekejimu vakaras doh.gif nuo kokio zveries, tik pakomentavau ta zveries posta ir paskui tavo atsakyma i ji - apskritai nesupratau, kodel kalbedamas apie printerius jis tau palinkejo nestuke.gif nu zdz, kzk nesusikalbejimas, nekreipk demesio irnesakyk.gif

Nu ne westai jis linkėjo lotuliukas.gif uoj nulūšiu tuoj lotuliukas.gif einu kokios nors nuotraukos ieškot doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 24, 00:16)
kaip pastebėjau, prasidėjo pokalbiai prie kavos puodelio, apie viską, nebe apie fotografijos mokslą, o apie nėštumą, bent jau taip supratau. Na, neblogai. Ką man pakomentuoti? Nuotraukos tikrai gražios. Kurios? A, tos paskutinės smile.gif

lotuliukas.gif viskas keliam po nuotrauką VISI tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 24, 00:15)
sillwio, mano mintis buvo ta, kad modelio komentavimas ir nuotraukos komentavimas nera visiskai priesingi dalykai (jie susije, kad ir kaip noretumem juos aiskiai atskirti). nu brac, tikrai neatrodys graziai techniskai tobula nuotrauka, kurioje vaikas su gariuniniu kostiumu (nesutinku, bet tegul jau cia buna neskoningumo virsune), nes jo spalvos apskritai kertasi tarpusavy ir dar nedera pvz su kita vaiko apranga. Ir as kaip fotografe manyciau, kad verta del to susirupinti, ir buciau dekinga, jeigu kiti kritikuodami ta pastebetu. aj, tikrai baigiam ta tema

Ačiū už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
atsiprasau, susimaisiau tarp jusu, westa ir getter mirksiukas.gif

bet ir gieztumas - apie nestuma ne, apie kava - ne, emocingai sureaguot i nuotrauka irgi ne, take it easy. uzeina plepesiu periodai ir praeina
Atsakyti
lotuliukas.gif Pilnatis 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 01 24, 00:21)
lotuliukas.gif  Pilnatis 4u.gif  lotuliukas.gif

jou, pilnatis, atsikračiau baliaus nuotraukų, belieka sulaukti gražaus ryto.
Getter, nemesiu nuotraukų, neturiu ką mesti, dabar bandysiu brandinti kokią idėją ir po mėnesio parodysiu gal kažką.
Saldaus kūdikio planavimo, net nežinau kam čia reikia linkėti. Visi tik kalba apie tai.
Atsakyti
Vajei, kiek "komentaru" siandien.

Ikeliu 2 nuotraukas kritikai. Prasau nuomones visu - vyruku irgi, nesvarbu kad cia mano vaikis - juk modeliu nekritikuojam mirksiukas.gif

"Alio?"
user posted image
"Maudynes"
user posted image
Atsakyti