nu chebra, visai nuo proto soktelejot
tai juostinukai versus skaitmena, tai naturalumas versus lovoj su bateliais. yra gyvenime dar tokie zodziai kaip kompromisas, isiklausymas i kita, griezta, bet pagrista kritika, nu zdz...
QUOTE(toro @ 2008 01 23, 19:15)
Gaziulka, tavo nuotrauka šilta ir emocijos gerai pagautos, bet dešinioji nuotraukos pusė stipriai blaško dėmesį. Žvilgsnis nuo žmonių veda link lango, ieškodamas, to į ką žiūri nuotraukos herojai ir sustoja prie parketlenčių atremtų į balkono sieną, be to spigina balto daikto (turbūt šaldytuvo) kampas, patenkantis į kadrą.
Ką daryčiau aš jei man ši foto patiktų, bet trukdytų ką tik išvardinti dalykai ? :
1. Nieko (pats lengviausias variantas)
2. Nukirpčiau (lengvas variantas)
3. Perfotografuočiau kadrą iš panašaus kampo, prie tokių pat milimetrų ( prieš tai pakabinęs užuolaidas, jei tai įmanoma ir paslėpęs parketlentes). Taikyčiau nufotografuoti taip, kad lango rėmas būtų vertikalus, paskui PS sulipdyčiau. (nelengvas būdas, bet rezultatas geras būtų)
4. Padirbėčiau vien su PS. Rezultatas butų kažkas panašaus:
Eksperimentuočiau taip sakant
aciu uz toki issamu paaiskinima, bet ne visus dalykus pagal tave keisciau. ten nevisai parketlentes - tiesiog balkono apdaila tokia, nors lentutes is esmes. ir ne saldytuvas - dangus matosi
bet uzuolaidu neuztraukciau - na, patinka man taip kaip dabar yra. as tai manyciau, kad butent tie milimetrai ten kalciausi, kaip kzk pastebejo, nes fokusas tikrai i megztuka
visa aplinka, kiek sujaukta, zinoma, ir galima ja kiek tvarkingiau pateikt, bet ji maziau trukdytu, jeigu fokusas geras butu, fono isplaukimas didesnis ir pan. siaip tikrai l.aciu uz demesi - su emociju gaudymu as niekad problemu neturejau, o va su technine puse...
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 21:05)
Beje dar pastebėjimas: paskutinės namų darbų temos, manau yra per daug sudėtingos šio forumo dalyviams ( na ne visiems aisq). Juk reikia ne tik mokėti, bet ir žinoti kaip perteikti emocijas vaizdu, nes jei po nuotrauka neparašysi ką nufotografavai, nelabai ir supras kiti ką norėta pavaizduoti. O turėtų būt aišq be žodžių. Beje , pradžioj temos buvo kokretesnės, matyt todėl ir darbų buvo daugiau pateikiama. Čia šiaip pamąstymas...
pritariu. man irgi kzk nezinau net kaip pasakyt - buciau menininke ar bent jau pazengusi, gal ir domintu tokios temos. bet kzk specialiai galvoti daugiau apie emocinius aspektus manes netraukia, nesigalvoja ir tiek. gal cia tikrai nuo lygio priklauso, nes mane kol kas domina grynai estetine ir technines fotografiju puses - sviesa, kompozicija, fokusas. nebent kzk paprasciau traktuoti tas temas, kaip kzk jau siule - pvz dabartiniu ND atveju, vaiko svajone, kzk paprasti dalykai.