Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(westa @ 2008 01 23, 22:03)
toks gražus modelis moterims gali suveikt priešingai  smile.gif bet pats kažkada sakei - kas supras tą moterišką logiką  smile.gif

Žinau smile.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 22:03)
dar pamirsai pridurti, kad valgai vien McDonalde biggrin.gif

sorry, ziauriai nepatiko sita fotosesija...

McDonalds labai kenkia figūrai. Wikipedia paskaityk 4u.gif

Ačiū ir už tavo bais konstruktyvią nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 23 sausio 2008 - 22:25
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 23:10)

na ir pora kadru is siandienos trumpo pasivaiksciojimo pradedant temti ax.gif

su zemuogem tai nieiko ipatingo, o va dziuvenos visai neblogos smile.gif
taigi is dziuvenu labiau pirma patiko. antroj neasku kur fokusas....
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 20:12)
Na ISO1600 aisq savo padarė , triukšmo labai daug:hm Ir ryškumo kažkaip trūksta (vėl gi 1/30 pakankamai ilgas išlaikymas), o va su spalvom, manau, pakankamai gerai susitvarkei 4u.gif  Apie kompozicija gal kas kitas pasakys ką nors. Ačiūūūūū smile.gif (čia aš kaip Pauliukaitis)...
bigsmile.gif 4u.gif
westa ir tau 4u.gif
Dabar skaitau labai naudinga knyga apie fotografavima biggrin.gif instrukcija biggrin.gif Visai kitaip dabar ja suprantu. Pirma karta perskaiciau ir susipazinau su fotoaparatu, antra karta - su funkcijom doh.gif Nezinau, gal kada teks ir trecia karta skaityti, gal bus kas nors tarp eiluciu parasyta bigsmile.gif Rytoj bandysiu savo nelemta klaidziojanti fokusa i vieta statyti. Ir pagaliau supratau kaip fokusoti rankom doh.gif Gi sakau kad blondine lotuliukas.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 21:11)
Klausk  4u.gif
Kad tuščiai nepliurpt, prašau užmest akį į mano galeriją ir tart keletą žodžių apie naują albumą "Tomas ir Laura". Fotosesija namuose su viena blykste, nikon d50 ir nuostabiuoju sigma 18-55 už 20 litų smile.gif
Spejau tik 8 nuotraukas pamatyti verysad.gif tai, va. Man patiko 4u.gif As aisku ne prof ir ne spec, megejoskom akim ziurint man patiko. Ir as asmeniskai neisivaizduoju kaip gauti tokia kokybe is savo 18-55 doh.gif blink.gif verysad.gif
Istriniau, jau buvo parasyta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 23 sausio 2008 - 22:47
Pykit nepykit bet aš jau moderuoju, nebeskanu čia darosi unsure.gif Davai gražiai kritikuojam, galima ir griežtai bet neįžeidžiančiai mirksiukas.gif Jei ką įžeisit -bus baba tam postui biggrin.gif tongue.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 21:59)
,20 A4 formato lapų, o viena kasetė kainuoja priklausomai nuo spalvos nuo 49 iki 56 lt. kokybė aišku be žodžių - superinė, bet savikaina didelėsad.gif Va.

Šita, pažejau tą printeriuką, mielas, bet visgi taikausi arba į Epson Stylus Photo R1800 arba į Epson Stylus Photo R2400 jie šiek tiek naujesni už R 800? Kaina man nebaisi nei vieno nei kito blush2.gif kurį patartum pirkt? Radau tiesa mažai naudotą R1800, sakau gal rizikuot? Rašo kad beveik nenaudotas g.gif
Atsakyti
sveiki, turiu klausima del diafragmos. vat pabandziau fotkinti drauga su atvira diafragma, tai pagal visus fotografijos desnius fonas turejo buti issiliejes bet taip ne velnio nesigavo...nuo ko tai galetu prkiklausyti? beje kai fotkinu makro tai fonas kuo graziausiai issilieja. ar galeciau portretams naudoti makro rezima?
Atsakyti

QUOTE(almantė_k @ 2008 01 23, 22:32)
sveiki, turiu klausima del diafragmos. vat pabandziau fotkinti drauga  su atvira diafragma, tai pagal visus fotografijos desnius fonas turejo buti issiliejes bet taip ne velnio nesigavo...nuo ko tai galetu prkiklausyti? beje kai fotkinu makro tai fonas kuo graziausiai issilieja. ar galeciau portretams naudoti makro rezima?

Ryškumo zona priklauso ne vien nuo diafragmos, o dar ir nuo objektyvo židinio nuotolio. Jeigu fotografuosi plačiu kampu, atverta diafragma neduos gražiai sulieto fono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 23 sausio 2008 - 22:57
QUOTE(Getter @ 2008 01 23, 23:31)
Pykit nepykit bet aš jau moderuoju, nebeskanu čia darosi  unsure.gif  Davai gražiai kritikuojam, galima ir griežtai bet neįžeidžiančiai  mirksiukas.gif  Jei ką įžeisit -bus baba  tam postui biggrin.gif  tongue.gif 
Šita, pažejau tą printeriuką, mielas, bet visgi taikausi arba į Epson Stylus Photo R1800 arba į Epson Stylus Photo R2400 jie šiek tiek naujesni už R 800? Kaina man nebaisi nei vieno nei kito  blush2.gif  kurį patartum pirkt? Radau tiesa mažai naudotą R1800, sakau gal rizikuot? Rašo kad beveik nenaudotas  g.gif

Oi kaip pavojinga su tais naudotais.. Aš nerizikuočiau del kelių šimtų litų ir tau nepatariu. O skirtumas koks? manu kad nuotraukų formatas greičiausiai. Rinkis pagal savo poreikį, o kokybę jie duos tikrai gerą bet kuris modelis. Linkiu gero pirkinio nestuke.gif
Atsakyti
nu chebra, visai nuo proto soktelejot doh.gif tai juostinukai versus skaitmena, tai naturalumas versus lovoj su bateliais. yra gyvenime dar tokie zodziai kaip kompromisas, isiklausymas i kita, griezta, bet pagrista kritika, nu zdz...

QUOTE(toro @ 2008 01 23, 19:15)
Gaziulka, tavo nuotrauka šilta ir emocijos gerai pagautos, bet dešinioji nuotraukos pusė stipriai blaško dėmesį. Žvilgsnis nuo žmonių veda link lango,  ieškodamas, to į ką žiūri nuotraukos herojai ir sustoja prie parketlenčių atremtų į balkono sieną, be to spigina balto daikto (turbūt šaldytuvo) kampas, patenkantis į kadrą.
Ką daryčiau aš jei man ši foto patiktų, bet trukdytų ką tik išvardinti dalykai ? :
1. Nieko (pats lengviausias variantas)
2. Nukirpčiau (lengvas variantas)
3. Perfotografuočiau kadrą iš panašaus kampo, prie tokių pat milimetrų ( prieš tai pakabinęs užuolaidas, jei tai  įmanoma ir paslėpęs parketlentes). Taikyčiau nufotografuoti taip, kad lango rėmas būtų vertikalus, paskui PS sulipdyčiau. (nelengvas būdas, bet rezultatas geras būtų)
4. Padirbėčiau vien su PS. Rezultatas butų kažkas panašaus:
user posted image
Eksperimentuočiau taip sakant smile.gif

aciu uz toki issamu paaiskinima, bet ne visus dalykus pagal tave keisciau. ten nevisai parketlentes - tiesiog balkono apdaila tokia, nors lentutes is esmes. ir ne saldytuvas - dangus matosi mirksiukas.gif bet uzuolaidu neuztraukciau - na, patinka man taip kaip dabar yra. as tai manyciau, kad butent tie milimetrai ten kalciausi, kaip kzk pastebejo, nes fokusas tikrai i megztuka unsure.gif visa aplinka, kiek sujaukta, zinoma, ir galima ja kiek tvarkingiau pateikt, bet ji maziau trukdytu, jeigu fokusas geras butu, fono isplaukimas didesnis ir pan. siaip tikrai l.aciu uz demesi - su emociju gaudymu as niekad problemu neturejau, o va su technine puse... irnesakyk.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 21:05)
Beje dar pastebėjimas: paskutinės namų darbų temos, manau yra per daug sudėtingos šio forumo dalyviams ( na ne visiems aisq). Juk reikia ne tik mokėti, bet ir žinoti kaip perteikti emocijas vaizdu, nes jei po nuotrauka neparašysi ką nufotografavai, nelabai ir supras kiti ką  norėta pavaizduoti. O turėtų būt aišq be žodžių. Beje , pradžioj temos buvo kokretesnės, matyt todėl ir darbų buvo daugiau pateikiama. Čia šiaip pamąstymas...

pritariu. man irgi kzk nezinau net kaip pasakyt - buciau menininke ar bent jau pazengusi, gal ir domintu tokios temos. bet kzk specialiai galvoti daugiau apie emocinius aspektus manes netraukia, nesigalvoja ir tiek. gal cia tikrai nuo lygio priklauso, nes mane kol kas domina grynai estetine ir technines fotografiju puses - sviesa, kompozicija, fokusas. nebent kzk paprasciau traktuoti tas temas, kaip kzk jau siule - pvz dabartiniu ND atveju, vaiko svajone, kzk paprasti dalykai.
Atsakyti
Ei, žmonės, fotkių rodykit!!!!!!!!!! O kiti nedubasinkit autorių, nes greit bijos bet kas čia fotkę kokia įkelti, kad nebūt suspardytas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 23, 22:44)
nu chebra, visai nuo proto soktelejot doh.gif tai juostinukai versus skaitmena, tai naturalumas versus lovoj su bateliais. yra gyvenime dar tokie zodziai kaip kompromisas, isiklausymas i kita, griezta, bet pagrista kritika, nu zdz...

Pagrįstą kritiką mielai priėmiau.

Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 22:45)
Ei, žmonės, fotkių rodykit!!!!!!!!!! O kiti nedubasinkit autorių, nes greit bijos bet kas čia fotkę kokia įkelti, kad nebūt suspardytas lotuliukas.gif

Žvėrie, negi nieko nesupratai? Autorius dubasinti privaloma, o modelius reikia palikti ramybėje.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 23:47)
Pagrįstą kritiką mielai priėmiau.

Papildyta:
Žvėrie, negi nieko nesupratai? Autorius dubasinti privaloma, o modelius reikia palikti ramybėje.

Tą ir turėjau galvoj, tik gal ne taip detaliai išdėsčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 23, 22:44)
pritariu. man irgi kzk nezinau net kaip pasakyt - buciau menininke ar bent jau pazengusi, gal ir domintu tokios temos. bet kzk specialiai galvoti daugiau apie emocinius aspektus manes netraukia, nesigalvoja ir tiek. gal cia tikrai  nuo lygio priklauso, nes mane kol kas domina grynai estetine ir technines fotografiju puses - sviesa, kompozicija, fokusas. nebent kzk paprasciau traktuoti tas temas, kaip kzk jau siule - pvz dabartiniu ND atveju, vaiko svajone, kzk paprasti dalykai.
drinks_cheers.gif Bet jauciu mes tempsim atgal toli pazengusius unsure.gif tiesiog tai normalu, vieni kelio pradzioje kiti jau ruosia isleistuviu baliuka smile.gif
Atsakyti