Beje dar pastebėjimas: paskutinės namų darbų temos, manau yra per daug sudėtingos šio forumo dalyviams ( na ne visiems aisq). Juk reikia ne tik mokėti, bet ir žinoti kaip perteikti emocijas vaizdu, nes jei po nuotrauka neparašysi ką nufotografavai, nelabai ir supras kiti ką norėta pavaizduoti. O turėtų būt aišq be žodžių. Beje , pradžioj temos buvo kokretesnės, matyt todėl ir darbų buvo daugiau pateikiama. Čia šiaip pamąstymas...
Pupeliuk, Getter, Zuveliuk, sayonara, de Nada, westa, Anasko, Užuolaida, toro ačiū už nuomones apie mano pabandymus. Getter taip pat ir ideja dėl pėdučių. Pabandysiu bendrai atsakyt ir pasiteisnt dėl nekurių dalykų. Pirmiausia tai studija (čia labai garsiai pasakyta) pas mus namūdinė iškraustėm miegamąjį į mažesni kambarį, pritvirtino MB foną prie lubų ir tiek. Apšvietimas soft boxas ir blykstė mano 430. Gal kada praturtėsim, tai nusipirksim dar vieną blykstę. Aplamai aš panašiai įsivaizduoju fotografijas studijoje švarias, tvarkingas ir kad žmonės i objektyvą žiūrėtų. Fotografuojant vieną asmenį ar du, galima bandyti su žvilgsniu i kitą pusę, vienas į kita, bet šeimai ir kai kambarys ne per didžiausias truputi makalynė gaunasi, be to šios nuotraukos beveik nekropintos, tai žvilgsniui vietos palikti nelabai būtų kur. Ir man visai gerai, kai aš į juos nuotraukoje žiūriu, o jie į mane Manau daugiau improvizuosiu tada, kai jau su technine puse laisvai susitvarkysiu. O dabar dar dirbt ir dirbt mokytis ir mokytis, bet tikiu, kad su jūsų pagalba daug greičiau į priekį judėsiu. Ačiū
Getter, o tu klausk, ką nori sužinoti Taip, tie Epsonai su 8 spalvom. Skirti būtent fotografijų spausdinimui, nuotraukos gaunasi nepalyginti geresnės kokybės. Popieriaus pasirinkimas irgi neribotas žiūrint koks Ilfordas buvo ten, bet man pabandžius labiau to pačio Epsono professional popierius labiau patiko. Nežinau ka daugiau papasakot...
Labai liūdna, kad vėl pykstamės... Aš nei vienų nei kitų postose neperskaičiau nuvertinimo. Kaip sakant - fotografuokim kam kaip labiau patinka vis viena tikslas visų mūsų kaip ir vienas - išmokti ir fotografuoti. Tikiuosi ryt bus nauja diena ir išėjusių nebus (sayonara, čia aš apie tave jei ką )
Getter, o tu klausk, ką nori sužinoti Taip, tie Epsonai su 8 spalvom. Skirti būtent fotografijų spausdinimui, nuotraukos gaunasi nepalyginti geresnės kokybės. Popieriaus pasirinkimas irgi neribotas žiūrint koks Ilfordas buvo ten, bet man pabandžius labiau to pačio Epsono professional popierius labiau patiko. Nežinau ka daugiau papasakot...
Labai liūdna, kad vėl pykstamės... Aš nei vienų nei kitų postose neperskaičiau nuvertinimo. Kaip sakant - fotografuokim kam kaip labiau patinka vis viena tikslas visų mūsų kaip ir vienas - išmokti ir fotografuoti. Tikiuosi ryt bus nauja diena ir išėjusių nebus (sayonara, čia aš apie tave jei ką )
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 23, 21:05)
Beje dar pastebėjimas: paskutinės namų darbų temos, manau yra per daug sudėtingos šio forumo dalyviams ( na ne visiems aisq). Juk reikia ne tik mokėti, bet ir žinoti kaip perteikti emocijas vaizdu, nes jei po nuotrauka neparašysi ką nufotografavai, nelabai ir supras kiti ką norėta pavaizduoti. O turėtų būt aišq be žodžių. Beje , pradžioj temos buvo kokretesnės, matyt todėl ir darbų buvo daugiau pateikiama. Čia šiaip pamąstymas...
Pritariu Nors dalyvavau tik vienuose, bet ana tema o ir ši kažkaip nesimąsto man arba jei žinau ką norėčiau parodyt, neturiu tam galimybių ir priemonių ir tiek patirties aišku
QUOTE(westa @ 2008 01 23, 20:53)
sillwio man dar reiktų pagalbos dėl juostinuko.. visus nustatymus išsistudijavau, tik bereik Tavo konsultacijos dėl ekspozicijos.. kažkada rašei, kad lyg reikėtų ją pamažint .. ačiū
Klausk
Kad tuščiai nepliurpt, prašau užmest akį į mano galeriją ir tart keletą žodžių apie naują albumą "Tomas ir Laura". Fotosesija namuose su viena blykste, nikon d50 ir nuostabiuoju sigma 18-55 už 20 litų
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 20:53)
paskutinis.
Akmuo nei į tavo daržą, nei į tavo pusę. ( nzn kodėl pamanei kad apie tave, tavęs net mintyse neturėjau).
Tema jau išsemta.
QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 21:)
Kad tuščiai nepliurpt, prašau užmest akį į mano galeriją ir tart keletą žodžių apie naują albumą "Tomas ir Laura". Fotosesija namuose su viena blykste, nikon d50 ir nuostabiuoju sigma 18-55 už 20 litų
peržiūrėjau.. 4 man plokštoka.. peršviesta, 6 norėtųsi patiesalo kitokios spalvos.. plaukai paskęsta ., 9 gal tik mano monitoriui bet vyras toooks baltas , 11 galėjai krūtinę moteriškei patvrakyt
o bendrai net nežinau ar patiko pati fotosesija ... nenusprendžiau dar .. tiesiog nesukėlė kažkokių labai teigiamų emocijų, kaip pvz Tavo gamta .. tikiuos nepyksti
o klausimą į až parašysiu , kad neteršt temos
QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 22:11)
Klausk
Man labiausiai patiko tavo va šita pasisakymo dalis "....nuostabiuoju sigma 18-55 už 20 litų ...."
O serija tavo nauja labai liuks, jau dėl kokybės tai nėra žodžių, tik va klausimėlis: spalvos kažkaip keičiasi kadruose. Čia kaip taip? Dauguma nuostabiai natūralios , bet kelios....
silwio, ir as perziurejau. Na nelabai man. Vyrukas padazytom lupom ten, jei neklystu?
Tavo gamta - nesulyginama
Tavo gamta - nesulyginama
as manau kad cia niekas nesippyksta, o tiesiog diskutuoja
Sillwio, man patinka is esmes. Pasakysiu tik kelias klaidas kurias pamaciau... Kiti gal daugiau ka pasakys nesu as specas.
Taigi, pirmiausia uzstrigo nebrozdintas balto batelio kulniukas. Laaaabai nepatiko tai. galjau su PS lengvai ta panaikinti
Toliau, kiek jauciasi kad modeliai pavarge niu cia gal nusisneku, bet pirmi kadrai dar ir su lupdaziu, o paskutiniai jau kas liko
Siaip modelis labai grazus (kalbu apie moteri).
Tiesa, dar pamirsau, kad kiek bet daug bizuterijos... Reiketu maziau.
Patiko studija, jos fonas. Atitinka modeli.
Gal cia ir pripjoviau grybo, bet cia mano mintys tokios
Malacius
Wyshniuk, visai pamirsau pakalbeti apie tavo studijines foto....
man jos patiko. nors labai i jas ir nesigilinau, bet apskritai tai patiko. Ir dar as nesu is tu kuriems tokios foto - ne. Kazkaip jauciu joms pagarba... Jau vien ka reiskia tureti studija, moketi ivaldyti apsvietima, parinkti tinkamas detales aksesuarus ir t.t. Kad viskas tiktu modeliui... Manau, kad moka gerai fotografuoti studijines nuotraukas, tai visas kitas, lengvai.... Malacius
Sillwio, man patinka is esmes. Pasakysiu tik kelias klaidas kurias pamaciau... Kiti gal daugiau ka pasakys nesu as specas.
Taigi, pirmiausia uzstrigo nebrozdintas balto batelio kulniukas. Laaaabai nepatiko tai. galjau su PS lengvai ta panaikinti
Toliau, kiek jauciasi kad modeliai pavarge niu cia gal nusisneku, bet pirmi kadrai dar ir su lupdaziu, o paskutiniai jau kas liko
Siaip modelis labai grazus (kalbu apie moteri).
Tiesa, dar pamirsau, kad kiek bet daug bizuterijos... Reiketu maziau.
Patiko studija, jos fonas. Atitinka modeli.
Gal cia ir pripjoviau grybo, bet cia mano mintys tokios
Malacius
Wyshniuk, visai pamirsau pakalbeti apie tavo studijines foto....
man jos patiko. nors labai i jas ir nesigilinau, bet apskritai tai patiko. Ir dar as nesu is tu kuriems tokios foto - ne. Kazkaip jauciu joms pagarba... Jau vien ka reiskia tureti studija, moketi ivaldyti apsvietima, parinkti tinkamas detales aksesuarus ir t.t. Kad viskas tiktu modeliui... Manau, kad moka gerai fotografuoti studijines nuotraukas, tai visas kitas, lengvai.... Malacius
QUOTE(sillwio @ 2008 01 23, 21:35)
man nepatinka moterys su natūralia bikini zona
gerai cia pasakei, balsu juokiuosi, taip ir isivaizduoju