Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 23, 18:27)
man... unsure.gif )

O šiaip jei jau komentuojat ir kritikuojat atvirai, tai labai prašau (Dejavu labai tavo kritikos trūksta 4u.gif ) komentuokit kiekvieną nuotrauką atskirai - bloga kompozicija, fokusas ant nosies ir dzin kad kadras juostinis, eik mokytis fotografuot, o šitas nuotraukas mesk į šiukšlių dėžę ar pan..

kritikuoti jau bijau (o gal jau daugumai taip, nes kritikos vis mažėja). Visai nenoriu įžeisti kieno nors jausmų, būti klaidingai suprasta ir pan. Ypač po keletos jautrių suregavimų į mano pastebėjimus.
Galiu daugiau komentuoti iš techninės pusės + patinka/nepatinka - dėl nuotraukos meniškumo nuomonės neturiu. Šioje vietoje esu "dvasios ubagė" (kaip mėgdavo mus vadinti viena buvusi mokytoja). Man pirmiausia patinka idealiai švarūs, "išlaižyti" darbai kaip kad pvz. Dave Nitsche ar mūsiškio sillwio. Desiree paminėjau ne dėl kvadratinio formato, o tai, kad jos juostinės foto taip pat dažniausiai idealios kokybės. Todėl na nelabai kaip man išeina komentuoti kitokių juostinių foto - tokių, kur ir ryškumas paplaukęs ir grūdas didelis išlenda. Tiesiog neturiu ką pasakyti...
Iš vis kalbą dėl juostinių pradėjau tik dėl to, kad kai kurie asmenys ją jau per daug išaukština, leisdami manyti, kad mes, skaitmenos gerbėjai, esame daaaug mažesnio lygio. Bet yra kaip yra, daugiau ta tema nebepasisakysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 01 23, 19:25)
Nu jo, su sigmute kiek kitaip viskas smile.gif Svarbu, kad fokusas grybo nepjautų. Aš kažkaip irgi dar nepriprantu ir tą svorį padidėjusį jaučiu, ir žiedas besisukantis kartais kliūna, ir apie battery grip svajoti pradėjau (dėl to, kad lengviau laikyt būtų ir kad vdrug iš rankų nepabėgtų).

apskritai viskas kitaip nei su fiksu doh.gif
dabar as stadijoje kai bandau perprasti zidinio nuotolio, diafragmos ir ryskumo zonos santyki doh.gif taip viskas paprasta ir aisku buvo su fiksuotu smile.gif o cia viskas keiciasi kaskart doh.gif bet pora smilgu tai neblogu tokiu gavosi lotuliukas.gif

beje senis siandien parase, kad vos ne pas kas antra pradedanti foto entuziasta gali rasti kombinacija 400D + 50mm 1,8 arbe sigma 17-70 biggrin.gif zodziu nieko ypatingo as cia nenusipirkau smile.gif

as pameginsiu pratestuoti fokusa jei dar kokius tris kartus perskaiciusi suprasiu kaip ten ka reikia daryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 23, 19:04)
Kur?  4u.gif 

kol kas geriausia man www.fotopro.lt
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 19:40)
beje senis siandien parase, kad vos ne pas kas antra pradedanti foto entuziasta gali rasti kombinacija 400D + 50mm 1,8 arbe sigma 17-70 biggrin.gif zodziu nieko ypatingo as cia nenusipirkau smile.gif

turiu tik 50mm f/1.7 ir nesu kianonistas, bet esu pradedantysis.
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 23, 19:48)
kol kas geriausia man www.fotopro.lt

Tai kad nerandu, kad jie on line darytų ir siūstų kur nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 23, 20:01)
Tai kad nerandu, kad jie on line darytų ir siūstų kur nors g.gif

turėjau galvoje: atsiunti originalą į Lietuvą, čia padaro draugas/giminaitis ir išsiunčia į užsienį.
Atsakyti
Sveiki, mielieji. Prapuolęs buvau keletą dienų, nes nulūžo modemas namie. Teko pasikeist.
Savaitgalį turėjau vienos šeimos fotosesiją. Vėliau parodysiu keletą kadrų ir prašysiu patarimų.
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 01 23, 14:36)
lotuliukas.gif  siaip as asociali tuo reikalu  doh.gif  bet del savo labo uzsimaskuociau lotuliukas.gif

Va mano darbai,seimos albumui, noreciau isgirsti kaip spalvos ir kokybe 4u.gif Rodau labiau del BW, bandziau rankiniu budu  nustatyti. Ar normaliai isejo, ar kazkas ne taip? Grieztos kritikos nebijau 4u.gif Su PS nieko nedariau, tik 1 nuotrauka pasarpinau.

Na ISO1600 aisq savo padarė , triukšmo labai daug:hm Ir ryškumo kažkaip trūksta (vėl gi 1/30 pakankamai ilgas išlaikymas), o va su spalvom, manau, pakankamai gerai susitvarkei 4u.gif Apie kompozicija gal kas kitas pasakys ką nors. Ačiūūūūū smile.gif (čia aš kaip Pauliukaitis)...
Atsakyti
QUOTE(peppi)

as pameginsiu pratestuoti fokusa jei dar kokius tris kartus perskaiciusi suprasiu kaip ten ka reikia daryti doh.gif

Kai kas šią sigmą lygina su canon L objektyvais, jeigu gera kopija pasitaiko, mano kaip speju ne iš tu gerų sad.gif Bet už kitinuką nepalyginamai geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 01 23, 17:48)

aš atsiprašau, jei ką įžeidžiau. tikrai nenorėjau ir dėl to gražiuosi  4u.gif duok dieve gražių kadrų darytų kaip tik norit, nors ir su skalbimo mašina, kad tik skyrelis mirgėtų įdomiais kadrais  4u.gif

VA BŪŪŪTENT, užteks čia kalbėti, apie taą patį, juk matot kad nuomonės vienos nebus. Ir manau, kad dėl kažkieno išsakytos savo nuomonės, pykti gali tik visiški kvailiai. ir dar pasiūlymas: fotografuokit daugiau (su skaitmeniniais ar su juostiniais koks skirtumas?) ir dėkit čia, žiūrėsim ir komentuosim. O jei kas nori gali ir pykti, aš vistiek toli , prie jūros KLP biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 23, 20:03)
turėjau galvoje: atsiunti originalą į Lietuvą, čia padaro draugas/giminaitis ir išsiunčia į užsienį.

aaaa doh.gif 4u.gif O kainos kokios? irgi neradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 01 23, 19:40)

Iš vis kalbą dėl juostinių pradėjau tik dėl to, kad  kai kurie asmenys ją jau per daug išaukština, leisdami manyti, kad mes, skaitmenos gerbėjai, esame daaaug mažesnio lygio. Bet yra kaip yra, daugiau ta tema nebepasisakysiu  blush2.gif

manau, kad vienintelė čia ne taip supratus esi Tu. sorry 4u.gif

iš tiesų foto apmažėję... ar čia metas toks ar šiaip štilius smile.gif

sillwio man dar reiktų pagalbos dėl juostinuko.. visus nustatymus išsistudijavau, tik bereik Tavo konsultacijos dėl ekspozicijos.. kažkada rašei, kad lyg reikėtų ją pamažint .. ačiū 4u.gif

einu bandyt savo Sigmų fokuso unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 01 23, 19:40)
kritikuoti jau bijau (o gal jau daugumai taip, nes kritikos vis mažėja). Visai nenoriu įžeisti kieno nors jausmų, būti klaidingai suprasta ir pan. Ypač po keletos jautrių suregavimų į mano pastebėjimus.
Galiu daugiau komentuoti iš techninės pusės + patinka/nepatinka -  dėl nuotraukos meniškumo nuomonės neturiu. Šioje vietoje esu "dvasios ubagė" (kaip mėgdavo mus vadinti viena buvusi mokytoja). Man pirmiausia patinka idealiai švarūs, "išlaižyti" darbai kaip kad pvz. Dave Nitsche ar mūsiškio sillwio. Desiree paminėjau ne dėl kvadratinio formato, o tai, kad jos juostinės foto taip pat dažniausiai idealios kokybės. Todėl na nelabai kaip man išeina komentuoti kitokių juostinių foto - tokių, kur ir ryškumas paplaukęs ir grūdas didelis išlenda. Tiesiog neturiu ką pasakyti...
Iš vis kalbą dėl juostinių pradėjau tik dėl to, kad  kai kurie asmenys ją jau per daug išaukština, leisdami manyti, kad mes, skaitmenos gerbėjai, esame daaaug mažesnio lygio. Bet yra kaip yra, daugiau ta tema nebepasisakysiu  blush2.gif

paskutinis.
kadangi, kaip supratau, tai buvo akmuo į mano daržą, būčiau dėkinga, jeigu būtų nurodyta vieta, kurioje menkinau skaitmeną ir puikią nuotraukų kokybę, o ypač - skaitmenos gerbėjus, ir aukštinau tik juostą. tai pirma.
antra, nemanau, kad neįmanoma suderinti skaitmenos ir juostos. aš asmeniškai pasidalinau savo džiaugsmu atradusi kitokias spalvas ir nepateikiau, manau, nė vieno vertinimo, nuomonės, kad kuris nors iš jų būtų kuo nors menkesnis. kaip Pupeliukas sakė - juosta yra tiesiog kitoks metodas. be to, aš pakankamai ne idiotė, kad po vienos juostos su dideliais trūkumais imčiau ją aukštinti ir menkinti kitokius fotografavimo būdus, o ypač, pabrėžiu - YPAČ, skaitmena fotografuojančius žmones, nes pati ja mokausi, pabrėžiu - MOKAUSI, fotografuoti ir siekiu, pabrėžiu - SIEKIU, geros kokybės. atvirkščiai, šiandien išgirdau priekaištų dėl kokybės, nors dėdama savo pirmą, pabrėžiu - PIRMĄ, bandymą, pasakiau, kad tai pirmas pakankamai nekokybiškas, bet man patikęs kartas, ir tikriausiai ne paskutinis, kai bandysiu ir juostą. neradau niekur parašyta, kad draudžiama rodyti nefokusą, grūdą ir pan.
trečia, būtų miela, jeigu į mano arba kieno nors kito lūpas nebūtų įdedami žodžiai, arba prasmės, kurių nepasakėme arba kurių neturėjome minty. kartais, žinoma, sunku nepasidaryti klaidingų išvadų, tačiau tam ir diskutuojama, kad išsiaiškintume.
ketvirta, jeigu naujokai šioje temoje toleruojami, tai toleruojami, jie kritikuojami, jiems patariama, jeigu nėra ko pasakyti - nesakoma. Desiree paminėjimas buvo kaip ir vietoje, nes jos nuotraukos kitokios, įdomios, su idėja ir kokybe, su šarmu ir viskuo kitu. ir visiems mums iš jos verta pasimokyti, bet tikriausiai nė vienas negimė ką nors tobulai mokėdamas. todėl, atsiprašau, jeigu užteršiau temą savo nevykusiais bandymais. manau, kad ji tam ir skirta - mokytis vieniems iš kitų arba pasidžiaugti kuo nors savo arba kitų atrastu..smile.gif

gerų visiems mokslų ir gražių nuotraukų 4u.gif
Atsakyti