Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Sansara @ 2008 01 23, 16:48)
duok dieve gražių kadrų darytų kaip tik norit, nors ir su skalbimo mašina, kad tik skyrelis mirgėtų įdomiais kadrais 

čia peppi idėją - ji pinhole domėjosi..smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 16:55)
čia peppi idėją - ji pinhole domėjosi..smile.gif

aha bet kai turiu paranojine fobija dulkems tai ir neisbandziau biggrin.gif

beje, labai dziugu siame skyrelyje tureti vyru 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 23 sausio 2008 - 17:33
latoya, man labai graži foto wub.gif wub.gif ir spalvos ir ryškumas smile.gif

Anasko , latoya viską jau susakė dėl foto mirksiukas.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 17:29)
aha bet kai turiu paranojine fobija dulkems tai ir neisbandziau biggrin.gif

blink.gif blink.gif blink.gif tai teks išsikuopt kaip reikiant prieš atvažiuojant smile.gif

o dėl juostinukų.. aš asmeniškai niekada nesprendžiu kada ką kam ir kur pirkt.. jei žmogus to nori - lai perka.. smile.gif . jei perka, reiškia jam to reikia.. jei tai bramgu, reiškia jis tą gali sau leist. ir nes nesvarbu ar jam tai išeina ar ne. .. stengsis ir išeis.. o jei ir neišeis.. lai neišeina smile.gif .. svarbu jis to nori.. ir kaip kažkas pasakė - svarbu kuo daugiau gerų kadrų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 23, 17:54)
blink.gif  blink.gif  blink.gif tai teks išsikuopt kaip reikiant prieš atvažiuojant  smile.gif

lotuliukas.gif
mano sita fobija pasireiskia tik fotoaparato objektyvo keitimo srityje biggrin.gif visur kitur didelis dzin mirksiukas.gif matytum mano darbo vieta biggrin.gif
Atsakyti
Hmmm... įdomi diskusija vienok, bet taip ir likau nesupratusi blink.gif tipo, jei jau juostinis kadras, tai būtinai bus neryškus, dulkinas ir su "nuvažiavusiom" spalvom.. ir kodėl tada Desiree kvadratukam išimtis? Juk iš skaitmenos labai sėkmingai galima kvadratais karpyt unsure.gif esmė mano manymu yra tik mokėjime/nemokėjime fotografuoti, elgtis su technika, nesvarbu su kuo fotografuosi.. kad ir su skalbimo mašina biggrin.gif

Aš pati nei turiu kokias tai religijas, nei ką, nesiruošiu skaitmeninio padėti į stalčių. Man tai yra tik skirtingi metodai, tam pačiam tikslui - gražiai nuotraukai padaryti, ir nė vienas metodas nepranašesnis. Na tarkim Californijos juostiniai kadrai, na nors tu ką nematau kokybės skirtumo nuo jos skaitmeninių kadrų, na gal ryškumo/bokeh santykis kiek kitoks, aštrumas ne adatinis, bet tai viskas..

Juostą pirkau dėl j/b, bet taip jau gavosi, kad išbandžiau dar ir Portrą, ir spalvos man be galo patiko (bet kaip supratau dabar, tik man... unsure.gif )

O šiaip jei jau komentuojat ir kritikuojat atvirai, tai labai prašau (Dejavu labai tavo kritikos trūksta 4u.gif ) komentuokit kiekvieną nuotrauką atskirai - bloga kompozicija, fokusas ant nosies ir dzin kad kadras juostinis, eik mokytis fotografuot, o šitas nuotraukas mesk į šiukšlių dėžę ar pan..

Vat kokią tiradą surašiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 23, 13:19)
pagalvojau, kad Lietuvoje pakankamai pigiai ir kokybiskai galima pasidaryti ir atsisiusdinti i Airija

Kur? 4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 14:11)
ilfordo popierius įtariu tai "tikras" - skirtas optinei spaudai (plačiau temoje senoji fotografija apie jį)

Bansysim pasiskaityti mirksiukas.gif

O apie printerius gal dar kas nors papasakos? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 23, 18:27)
Vat kokią tiradą surašiau biggrin.gif

patikėk, ne tik Tau patinka spalvos biggrin.gif
Atsakyti
Gaziulka, tavo nuotrauka šilta ir emocijos gerai pagautos, bet dešinioji nuotraukos pusė stipriai blaško dėmesį. Žvilgsnis nuo žmonių veda link lango, ieškodamas, to į ką žiūri nuotraukos herojai ir sustoja prie parketlenčių atremtų į balkono sieną, be to spigina balto daikto (turbūt šaldytuvo) kampas, patenkantis į kadrą.
Ką daryčiau aš jei man ši foto patiktų, bet trukdytų ką tik išvardinti dalykai ? :
1. Nieko (pats lengviausias variantas)
2. Nukirpčiau (lengvas variantas)
3. Perfotografuočiau kadrą iš panašaus kampo, prie tokių pat milimetrų ( prieš tai pakabinęs užuolaidas, jei tai įmanoma ir paslėpęs parketlentes). Taikyčiau nufotografuoti taip, kad lango rėmas būtų vertikalus, paskui PS sulipdyčiau. (nelengvas būdas, bet rezultatas geras būtų)
4. Padirbėčiau vien su PS. Rezultatas butų kažkas panašaus:
user posted image
Eksperimentuočiau taip sakant smile.gif

wyshnia, patiko man tavo fotosesija studijoj, kaip pirmam kartui tikrai neblogai. Tik man įdomu, čia jūs nuomojatės tas studijas, ar namudines įsirengiat?

californiagirl, man tavo skaitmeninės gražesnės negu juostinės smile.gif Bet kai pagalvoji, kad seniai darytos... Progresas matosi 4u.gif

Sansara, geras tas portretukas su 50-tuku darytas. Ryškumas spalvos viskas čiki.

andriuska, palietė aktualią temą iš techninės pusės front/back fokusas. Aš turiu tokią lentelę, šiam reikalui testuotis, jeigu kam reikia kreipkitės permesiu i e-mail'a. O tavo paaiškinimas, kodėl fotografuoji į juostą, toks užkrečiantis, o ir pavyzdžiuose (kad ir skanuotuose) matosi tas "oras" kaip tu sakai. Sakau gal ir man reiks pabandyt kada g.gif

latoya, smagus jūsų pasišokinėjimas, erdvės netrūksta virš galvytės.

Na, o dabar dėl juostos: patinka man juostos spalvos ir grūdas, ir pats gamybos procesas manau, kad patiktų. Juk tikrai turėtų būt smagu pasigaminti pačiam nuotrauką nuo pradžių iki galo. Ir pritariu peppi, kad skaitmena mada, o juosta klasika (nors ne taip seniai, vien juosta ir buvo). Šiaip manau, kad kiekvienas
laikantis save, fotografu iš pagarbos fotografijai turėtų išfotografuot bent kelias juosteles ir savo rankomis pasigaminti bent vieną nuotrauką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toro: 23 sausio 2008 - 19:18
Nugi sveiki ax.gif
Retai vaidenuosi, retai fotkinu... Dirbu hihihi.gif

Sveikinu Sansara išlaikius važiavimą 4u.gif Ar nebijai važiuot?
Man dabar toooks malonumas vairavimas ax.gif O kažkada sėsdama prie vairo drebėdavau unsure.gif Matyt per tą 8 metų pertrauką susigulėjo viskas hihihi.gif

QUOTE(latoya @ 2008 01 23, 14:52)
va as bandziau su spalvom, ir is virsaus, sokinejam ant lovos...ar labai truksta erdves virs galvytes?
user posted image

Ryškumas liuks, spalvos irgi smile.gif Tik, nžn, ar dėl galvytės nukirpimo, bet atrodo kad ne šokinėjo, o įkaltas stovi smile.gif

QUOTE(DI @ 2008 01 23, 15:18)
ekstrymo gal ne biggrin.gif bet vakokiu geru ar net kompromituojanciu kadru stoties rajone pagaudyti butu  thumbup.gif

Stotie rajone, įtariu, ne tik gerų kadrų galima gauti... dar galima į galvą gauti ir pan smile.gif
Norėčiau ir aš prisijungti, bet nieko negaliu žadėti, nes tie planai keičiasi tik spėk žiūrėt. Aišku, be vaikų reiktų, tai dar labiau apsunkina planavimą. Bet seksiu organizavimus ir stengsiuosi. Gal kada ir pavyks.

QUOTE(Sansara @ 2008 01 23, 16:48)
<...> duok dieve gražių kadrų darytų kaip tik norit, nors ir su skalbimo mašina, kad tik skyrelis mirgėtų įdomiais kadrais  4u.gif

Pritariu smile.gif

Vat ko man trūksta, kai atsirado skaitmena, tai šūsnies nuotraukų vežiojamų parodyti - tėvams ir pan. Atrodo, kas čia yr, įsimeti topLopą ir tiek. Bet ne, vyresniems žmonėms visai nepatogu tokiu būdu žiūrėt. Anksčiau va, susėsdavo, akinius ant nosies ir nuotraukos iš rankų į rankas, aptarimas smile.gif
O dabar taip retai beatspausdinu ką nors, atrodo, yra kompe ir užtenka, reiks, padarysiu. Bet tas "reiks " dažniausiai neateina ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 23 sausio 2008 - 19:18
Opa, a Opa, tavo paskutine serija kudroje juostine?

Buvau islindusi su vaiku i lauka po pusantros savaites namu aresto...prifotkinau zemuogiu lapu ir smilgu biggrin.gif
manau parodysiu veliau smile.gif
blyn kaip vel reikia mokytis fotografuoti is naujo su kitu objektyvu doh.gif perkeliau nuotraukas i kompa ir teko beveik visas istrinti...grybai vieni...
Atsakyti
Nu jo, su sigmute kiek kitaip viskas smile.gif Svarbu, kad fokusas grybo nepjautų. Aš kažkaip irgi dar nepriprantu ir tą svorį padidėjusį jaučiu, ir žiedas besisukantis kartais kliūna, ir apie battery grip svajoti pradėjau (dėl to, kad lengviau laikyt būtų ir kad vdrug iš rankų nepabėgtų).
Atsakyti
toro aš noriu, kristina@petrosius.lt 4u.gif
Atsakyti