QUOTE(Getter @ 2008 01 23, 12:12)
Viena nuotrauka 20x25cm kainuoja 7e Tas servisas yra tikrai geras, žinau jo savininką, esu su juo kalbėjus apie kokybę kitur ir pas jį, ale kaina (lietuvoj už 20x30 - 6lt)
pagalvojau, kad Lietuvoje pakankamai pigiai ir kokybiskai galima pasidaryti ir atsisiusdinti i Airija
QUOTE(DI @ 2008 01 23, 13:10)
sayonara, tai kaip vakar sekesi galeroj? gal desiree ten matei?
Galeroj normaliai viskas. Visi tokie atsipūtę.. Katinas nerealus ten gyvena..
Galeroj buvo sulaukta visų nrinčių ir pereita į kavinę, ten jau arbatos, kavos, sriubos, maistas, alus ir plepėjimai. Desiree, deja nebuvo.. buvom tik mes su Opa.
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 13:10)
kaip vakar mytas?
as visgi paskutiniu momentu aptingau...svarsciau gal varyt su fotiku bet anas nusedes buvo po intensyviu naujo objektyvo bei pultelio testavimu be to noretusi objektyva ismeginti naktiniame fotografavime o tam jau reikia statyva tystis...butu nieko jei ne suplysusi kuprine
o siaip sau varyti i centra vakarejant nesiryzau...
ech greiciau tos dienos pailgetu...
As tai esu visom keturiom uz varyma i myta su tikslu pafotografuoti, pasivaikscioti...gal ir vesoka dar truputi bet man entuziazmo ant to kanto netruksta...
Bet as kartais bunu apribota, kaip pvz. treciadieniai, sekmadieniai
Mane zavi tas ejimas fotografuoti su kompanija dar ir tuo, kad drasiau pvz vakar sutemus kazkaip nejauku butu buve su visa technika varyti vienai tamsiais skersgatviais tampu paranojiska
as visgi paskutiniu momentu aptingau...svarsciau gal varyt su fotiku bet anas nusedes buvo po intensyviu naujo objektyvo bei pultelio testavimu be to noretusi objektyva ismeginti naktiniame fotografavime o tam jau reikia statyva tystis...butu nieko jei ne suplysusi kuprine
o siaip sau varyti i centra vakarejant nesiryzau...
ech greiciau tos dienos pailgetu...
As tai esu visom keturiom uz varyma i myta su tikslu pafotografuoti, pasivaikscioti...gal ir vesoka dar truputi bet man entuziazmo ant to kanto netruksta...
Bet as kartais bunu apribota, kaip pvz. treciadieniai, sekmadieniai
Mane zavi tas ejimas fotografuoti su kompanija dar ir tuo, kad drasiau pvz vakar sutemus kazkaip nejauku butu buve su visa technika varyti vienai tamsiais skersgatviais tampu paranojiska
meet'as normaliai, mes labai neilgai buvom. šiaip kadangi jie susitinka kas savaitę, tai akivaizdu, kad grybukai su fotikais ten nelabai būtų tikę..
o dėl grupinių fotografavimų - aš labai už. šiaip kartais, ypač šiuo sezonu (t.y. ne sezonu ), galima būtų susitikinėti net ne fotkinimui, o tiesiog paplepėti, jei kas ką nauja turi - pasirodyti, pasikalbėti, aptarti, tiesiog padraugauti.. kartą per mėnesį ar du.. aš tai sociali būtybė, man tinka
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 13:20)
o dėl grupinių fotografavimų - aš labai už. šiaip kartais, ypač šiuo sezonu (t.y. ne sezonu ), galima būtų susitikinėti net ne fotkinimui, o tiesiog paplepėti, jei kas ką nauja turi - pasirodyti, pasikalbėti, aptarti, tiesiog padraugauti.. kartą per mėnesį ar du.. aš tai sociali būtybė, man tinka
siaip as asociali tuo reikalu bet del savo labo uzsimaskuociau Va mano darbai,seimos albumui, noreciau isgirsti kaip spalvos ir kokybe Rodau labiau del BW, bandziau rankiniu budu nustatyti. Ar normaliai isejo, ar kazkas ne taip? Grieztos kritikos nebijau Su PS nieko nedariau, tik 1 nuotrauka pasarpinau.
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 13:34)
o as kaip tik bevelyciau fotografuoti o ne plepeti plepeti galima po valandeles pafotografavus ir nusalus uzpakalius - juos atsildant kokiuose Baltuose drambliuose
tai vasarą, pavasarį, rudenį viskas ok. bet DABAR gi ššššššššššššššalta
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 14:10)
As buvau su drauge isejusi i miesta velyva vakara, tamsiai jau. Bet problema ta, kad as megeja paklaidzioti, ir tarkim, gal as noresiu eiti ten, o ne kitur, o drauge pvz nori eiti dar kazkur kitur. Labai tenka taikytis. Ir kazkas lieka nuskriaustas... O dar plius salta. Pvz mano drauge susalo zymiai greiciau nei as ir teko vaziuoti namo.
o isivaizduokit visa chebra su fotikais??
Man kazkaip netelpa i galva, kaip ten viskas vyktu.
Ir is vis, jei buciau drasesnis kiskis, ir kisenejtureciau koki elektrosoka, tai eiciau viena, nes taip geriausia vis gi.
sayonara, jus saunuoles kad isdrysot ten nulysti As tai bijau dar
QUOTE(DI @ 2008 01 23, 13:42)
As buvau su drauge isejusi i miesta velyva vakara, tamsiai jau. Bet problema ta, kad as megeja paklaidzioti, ir tarkim, gal as noresiu eiti ten, o ne kitur, o drauge pvz nori eiti dar kazkur kitur. Labai tenka taikytis. Ir kazkas lieka nuskriaustas... O dar plius salta. Pvz mano drauge susalo zymiai greiciau nei as ir teko vaziuoti namo.
Ir is vis, jei buciau drasesnis kiskis, ir kisenejtureciau koki elektrosoka, tai eiciau viena, nes taip geriausia vis gi.
nu mes su peppi du kartus naktim vaikštinėjom, nu normaliai, nesimušėm, nesitampėm
ką ten šaunuolės.. normaliai ten viskas, plepi į bendrą chorą ir viskas.. apie šeškus naujo sužinojom, nes vienas vaikinas daug apie tai žino
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 13:36)
tai vasarą, pavasarį, rudenį viskas ok. bet DABAR gi ššššššššššššššalta
Paplepeti ir cia galima, ir taip puse dienos pratupime forumuose o dar kelias valandas plepalams iseikvoti man tiesa sakant gaila kai tuo paciu metu gali bent minimaliai kazka pafotografuoti, pasitarti...
O temperatura siuo metu ne tokia jau ir baisi
QUOTE(DI @ 2008 01 23, 13:42)
Nematau problemos...kiekvienas gali pasiulyti ka jis noretu fotografuoti - panorama, senamiesti, tiltus ir pan.
Sprendziant is dabartinio neentuziazmo tu fotografuojanciu tikrai nebus tuntas tad susitarti galima is anksto, man asmeniskai tinka viskas - svarbu veiksmas, as galiu prisitaikyti
Na o nuo salcio gelbeja gera apranga ir stiprus arbe karsti gerimai
Bet as neikalbineju...neturiu tikslo ikalbeti tu kurie nenori na o su norinciais mielai organizuociau toki prasibegima
ilfordo popierius įtariu tai "tikras" - skirtas optinei spaudai (plačiau temoje senoji fotografija apie jį)
jau kad "juostinė savaitė" tai pasidalinsiu, kodėl aš pradėjau juostiniu fotografuoti. tai buvo prieš metus ir dar tokios "mados" nebuvo. paprasčiausiai atostogaujant Turkijoje nusprogo mano 300 d. buvo labai apmaudu, kai turi blicą, porą objektyvų ir iš jų jokios naudos, nes nėr body. vat tada ir pradėjau ieškoti. t.y. kryptingai kaip backup'ą. radau, nusipirkau, pabandžiau. gal pirmieji rezultatai ir nebuvo "maloniai nustebinę". atidėjau juostinį į šalį, kol nepasitaikė proga papigiai nusipirkti tikrą b/w juostą - ilfordo pan f iso 50. vat tada ir prasidėjo... po to atsirado vidutinis formatas. čia įtakos kiek turėjo ir kultas, kitoniškumas, bet ir rezultatas irgi. kol nepamačiau, negalėjau suprasti kas tas "oras" nuotraukose. nežianu, ar gerai supratau, ar pamatysite šiose suspaustose nuotraukose kaip perteikiama erdvė. su skaitmeniniu mat taip nei karto neišėjo. nekalbu apie pikselinį ryškumą ar dar kažkokius technologinius kriterijus, matuojamus MTF grafikais. nu vat yra kažkas. kam beparodau, visi iš karto išskiria, kur juosta, kur skaitmena (na nevisus kadrus be išimties, bet vat tokius - taip):
ryškumo gylio fotošopu nemakliavojau. jei nuotrauka ir apdirbta kiek (kreivosios, gal kiek unšarpo) tai per visą plotą. veidus paslėpiau, nes nedrinau su nuotraukoje esaniais draugais. bet ir ne veiduose esmė....
pietaujant atėjo tokia mintis: palyginkim fotografija su maistu. macdonalds ir kiti pusfabrikačiai juk skanu (na pripažinkime). ten yra skonio ir kvapo gerintojo, dar kažkokių medžiagų..... nebdrangu ir greita. rezultatas - sotus. bet kažkodėl visiems mieliau namuose ruoštas maistas. ir ypač - pačių ruoštas. nes tai procesas nuo produktų pirkimo, patiekalo recepto sumanymas, ruošimas ir galiausiai skanavimas. jei ir prisvilo kas ar persūdyta - juk vis vien skanu. o svarbiausia malonumas nuo gaminimo proceso....
vat tai ir juosta man. skaitai, galvoji, nusiperki, fotografuoji, ryškini, skanuoji kol gauni rezultatą. ir viso to proceso metu galvoji apie rezultatą. džiaugiesi, kad moki tai daryti...
oi. na ir prirašiau.... kas ten visus su juostinais sapnavo? jei tarp jų buvo toks aršiausias su "dviakiu" aparatu - tai buvau aš
p.s. stengsiuosi juostinės temos nebeliesti, nebet atsakydamas į klausimus. norėjau tik pasakyti kodėl aš savo malonumui fotografuoju juosta.
Papildyta:
ot š..... suspaustose nuotraukose puse kaifo nebėr... nebeaišku dabar apie ką gi iča kalbėjau
jau kad "juostinė savaitė" tai pasidalinsiu, kodėl aš pradėjau juostiniu fotografuoti. tai buvo prieš metus ir dar tokios "mados" nebuvo. paprasčiausiai atostogaujant Turkijoje nusprogo mano 300 d. buvo labai apmaudu, kai turi blicą, porą objektyvų ir iš jų jokios naudos, nes nėr body. vat tada ir pradėjau ieškoti. t.y. kryptingai kaip backup'ą. radau, nusipirkau, pabandžiau. gal pirmieji rezultatai ir nebuvo "maloniai nustebinę". atidėjau juostinį į šalį, kol nepasitaikė proga papigiai nusipirkti tikrą b/w juostą - ilfordo pan f iso 50. vat tada ir prasidėjo... po to atsirado vidutinis formatas. čia įtakos kiek turėjo ir kultas, kitoniškumas, bet ir rezultatas irgi. kol nepamačiau, negalėjau suprasti kas tas "oras" nuotraukose. nežianu, ar gerai supratau, ar pamatysite šiose suspaustose nuotraukose kaip perteikiama erdvė. su skaitmeniniu mat taip nei karto neišėjo. nekalbu apie pikselinį ryškumą ar dar kažkokius technologinius kriterijus, matuojamus MTF grafikais. nu vat yra kažkas. kam beparodau, visi iš karto išskiria, kur juosta, kur skaitmena (na nevisus kadrus be išimties, bet vat tokius - taip):
ryškumo gylio fotošopu nemakliavojau. jei nuotrauka ir apdirbta kiek (kreivosios, gal kiek unšarpo) tai per visą plotą. veidus paslėpiau, nes nedrinau su nuotraukoje esaniais draugais. bet ir ne veiduose esmė....
pietaujant atėjo tokia mintis: palyginkim fotografija su maistu. macdonalds ir kiti pusfabrikačiai juk skanu (na pripažinkime). ten yra skonio ir kvapo gerintojo, dar kažkokių medžiagų..... nebdrangu ir greita. rezultatas - sotus. bet kažkodėl visiems mieliau namuose ruoštas maistas. ir ypač - pačių ruoštas. nes tai procesas nuo produktų pirkimo, patiekalo recepto sumanymas, ruošimas ir galiausiai skanavimas. jei ir prisvilo kas ar persūdyta - juk vis vien skanu. o svarbiausia malonumas nuo gaminimo proceso....
vat tai ir juosta man. skaitai, galvoji, nusiperki, fotografuoji, ryškini, skanuoji kol gauni rezultatą. ir viso to proceso metu galvoji apie rezultatą. džiaugiesi, kad moki tai daryti...
oi. na ir prirašiau.... kas ten visus su juostinais sapnavo? jei tarp jų buvo toks aršiausias su "dviakiu" aparatu - tai buvau aš
p.s. stengsiuosi juostinės temos nebeliesti, nebet atsakydamas į klausimus. norėjau tik pasakyti kodėl aš savo malonumui fotografuoju juosta.
Papildyta:
ot š..... suspaustose nuotraukose puse kaifo nebėr... nebeaišku dabar apie ką gi iča kalbėjau
QUOTE(peppi @ 2008 01 23, 15:02)
Bet as neikalbineju...neturiu tikslo ikalbeti tu kurie nenori na o su norinciais mielai organizuociau toki prasibegima
as labai noriu, labai labai labai O kai neviena, taizinau kad ir vyras isleis. Tik va ideju nelabai turiu kur ir ka noreciau fotografuoti. Todel ir sakau, kad man patinka vaikscioti. O prisitaikyt galiu ir as. Tik jei ne per daug
tik va kaip cia stipresnio isgerti, jei poto namo dar parvairuoti reikes....
o peppi su sayonara jau ir susitikusios buvot??? ot slapukes, o kurnuotraukos fotobandymu???
p.s. Vis pamirstu, Elina kazkur prapuolusi Ar ji kur keliauja dabar?
QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 14:11)
ilfordo popierius įtariu tai "tikras" - skirtas optinei spaudai (plačiau temoje senoji fotografija apie jį)
norėjau tik pasakyti kodėl aš savo malonumui fotografuoju juosta.
norėjau tik pasakyti kodėl aš savo malonumui fotografuoju juosta.
labai neblogai paaiškinai apie tai, kodėl fotografuoji juosta..
nors pati apie tai dar nieko negaliu pasakyti, bet panašiai pasijutau pamačiusi tas spalvas prieš porą dienų.. tiesiog pajutau, kad man tai patiko.. viso proceso gal niekada ir nepajausiu (nelabai įsivaizduoju bent jau kol kas savęs pačios ryškinančios ir darančios viską po ryškinimo), bet pati pastanga labiau apgalvoti kadrą ir spalvinis rezultatas.. man tiko.. dar nebandžiau juodai baltos juostos, bet kažkodėl manau, kad patiks..
QUOTE(DI @ 2008 01 23, 14:12)
as labai noriu, labai labai labai O kai neviena, tai zinau kad ir vyras isleis. Tik va ideju nelabai turiu kur ir ka noreciau fotografuoti. Todel ir sakau, kad man patinka vaikscioti. O prisitaikyt galiu ir as. Tik jei ne per daug
o peppi su sayonara jau ir susitikusios buvot??? ot slapukes, o kurnuotraukos fotobandymu???
tai kad mes su peppi iš anksčiau pažįstamos, bet ne fotografija mus suvedė
naktį fotkinom pirmą kartą per LUX'ą, abi rodėm rezultatus, o antrą kartą - sausio 13-osios renginį - peppi rodė, o aš ne, nes štatyvo neturėjau, nėra nė vieno normalaus kadro
tai eisim kada fotkint visos..
žiemą tai Jūs ir dviese galit, o kai šilčiau, tai ir aš prisijungčiau. aš mimoza šalčio klausimu..