Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(zuvialia @ 2008 01 23, 06:03)
ir dar pagalvojau,kad galetume turet viena susitikimo vieta,kurioje karts nuo karto organizuotume susitikimus,tarkim y menesi pora ar viena karta.Turbut tai nebutu lengva,bet ytariu,kad ydomu.Susitikimai galetu but netgi su temom.tarkim"naktinis Vilnius' [ce sneka ta,kuri realiai susitikimu tik pavydetu],ar Uzupis musu akimis.Zodziu.pasvaigau,ko noreciau.Kita susitikima galetume issirinke savo geriausius kadrus aptart.Butu nerealu,bet turbut nelabai ymanoma..
Man ideja liuks ax.gif tik kai fotografuosit naktini Vilniu, neprisijungsiu tongue.gif Dar kiek apribuoja laika ir galimybe judeti (pvz kalnuose lotuliukas.gif ) vaikas blush2.gif bet bandyciau derintis ax.gif

Wyshnia jei butu mano nuotraukos, as likciau patenkinta rezultatu 4u.gif Trukumu nematau ax.gif
Pupeliuk serijoje geriau ziurisi 4u.gif Atskira emocija man nesiziuri, bet tik matyt del to kad ten ne mano vaikas 4u.gif
Californijai nieko nerasysiu tongue.gif visi jau konstatavo fakta tongue.gif biggrin.gif
Sansara man patiko 4u.gif as su savo kitiniu negaliu gauti tokio fono unsure.gif Nors...... blogam sokejuj ..... lotuliukas.gif As apie save lotuliukas.gif
Gaziulka man pagautas momentas patiko, tik kokybe unsure.gif nea 4u.gif Ta prasme, fokusas ne vietoje. Butu geriau jei uz lango nieko nematyciau, o ten turbut balkonas trukdo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 23 sausio 2008 - 11:37
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 11:30)
ačiū už atvirumą.. unsure.gif

oj, neįsižeiskit tik blush2.gif
čia tik mano nuomonė 4u.gif kuri yra subjektyvi, kaip ir aš blush2.gif

P.S. yra daug pliusų kalbančių juostos naudai, yra keli skaitmenos... aš noriu pasakyt, kad esu prie tų žmonių, kuriuos žavi kokybė, nesvarbu kame nufotografuota... nuklydusio fokuso nepaslėps man žodis "tai juosta", tarsi jau atleistina blush2.gif o mėgstu nepasiduot visoms įmanomoms madoms iš principo, nes jos greit praeina tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 23 sausio 2008 - 11:41
QUOTE(Sansara @ 2008 01 23, 10:46)
šaunuoliai.  4u.gif
o aš niekaip nesusigyvenu su 50tuku.  doh.gif iš 10 foto gaunasi 1 ryški

jei bandai minimalią diafragmą ir iš arti, tai tikėtinas rezultatas. canono 50/1.8 galima pradėti minimum nuo 2 o geriau ir dar paspausti. o ryškumo zona 1-1,5 metro atstume skaičiuojama milimetrais.
o gal priežastis front/back fokusas? imi laikraštį, kitą popierių su smulkiu tekstu, brauki horizontalų prūkšnį per teksto vidurį tarp dviejų eilučių ir iš atstumo 0,5 m fotografuoji tektą 45 laipsniu kampu ( > kur apatinis bukšnys yra lapas, o viršutinis - optinė ašis). fotografuoji atvira diafragma taikydamasi į brūkšnį. žiūri kas gavosi. jei brūkšnys ryškus o nuo jo į viršų ir į apačią ryškumas mažėja - viskas ok. jei skaitai eilutes po brūkšniu ar virš jo, t.y. ryškumo zona pasislinkusi - ne o.k. be to skaičiau, kad toks neigiamas efektas gali atsirasti ir nuo apšvietimo sąlygų. pvz. dienos šviesoje viskas o.k., o dienos šviesos lempų šviesoje arba kaitinimo lempų šviesoje ne o.k.

nemuškit jei parašiau visiems žinomą tiesą, bet čia taip viskas sparčiai pildosi, kad vienas pamokslas nuo kito atitolsta per 1-2 temas. be to repetitio est mater studiorum.....
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 11:30)
ačiū už atvirumą.. unsure.gif

ir aš akmenį gavau smile.gif smile.gif smile.gif .. guodžiuos tuo, kad mano juostinukas kainavo tikrai nedidelius pinigus smile.gif .. o ir turint omeny kad pvz Nikon'ų juostinukų nebegamina, nusipirkau ..
Andriushka labai geras pamokymas, daugiau tokių smile.gif .. tikrinsiu savo Sigmas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 23 sausio 2008 - 11:54
QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 11:44)
jei bandai minimalią diafragmą ir iš arti, tai tikėtinas rezultatas. canono 50/1.8 galima pradėti minimum nuo 2 o geriau ir dar paspausti. o ryškumo zona 1-1,5 metro atstume skaičiuojama milimetrais.
o gal priežastis front/back fokusas? imi laikraštį, kitą popierių su smulkiu tekstu, brauki horizontalų prūkšnį per teksto vidurį tarp dviejų eilučių ir iš atstumo 0,5 m fotografuoji tektą 45 laipsniu kampu ( > kur apatinis bukšnys yra lapas, o viršutinis - optinė ašis). fotografuoji atvira diafragma taikydamasi į brūkšnį. žiūri kas gavosi. jei brūkšnys ryškus o nuo jo į viršų ir į apačią ryškumas mažėja - viskas ok. jei skaitai eilutes po brūkšniu ar virš jo, t.y. ryškumo zona pasislinkusi - ne o.k. be to skaičiau, kad toks neigiamas efektas gali atsirasti ir nuo apšvietimo sąlygų. pvz. dienos šviesoje viskas o.k., o dienos šviesos lempų šviesoje arba kaitinimo lempų šviesoje ne o.k.

vat kaip nustaty back focusą, dar tikrai nebuvo mūsų temoj 4u.gif
aš tiesiog jį turiu vos kelios dienos ir sunku pereiti nuo minimalios diafragmos 5, kaip būdavo ant kit'o esant 50 mm atstumui, prie mažesnės. anksčiau keli mm tikrai neturėjo reikšmės dabar turi. be to, dauguma foto peršviestos doh.gif neįpratus prie tokio šviesumo. čia tik įgudimo reikalas, po to jei kas klius, reiks galvot apie back ar front fokusų 4u.gif
šiaip į blogą reiktų gal įmest patarimą, kaip nustatyt fokuso fizinius paklydimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2008 01 23, 06:03)
pasakok,kiek isleidai ir uz ka...nes as vis dar ieskau geros vietos.Tiesa,galiu parekomenduot,ka man rekomendavo vienas lietuvis Dubline.

Viena nuotrauka 20x25cm kainuoja 7e verysad.gif Tas servisas yra tikrai geras, žinau jo savininką, esu su juo kalbėjus apie kokybę kitur ir pas jį, ale kaina (lietuvoj už 20x30 - 6lt) verysad.gif Nuotraukas daro ant Fuji popieriaus, bet gero. Tas servisas prie namų mano Dublin 7. O kur tau rekomendavo?

QUOTE(ajas @ 2008 01 23, 11:11)
Mano senesnis - Epson Stylus Photo R800, bet irgi patinka  smile.gif  O foto popierių aš perku irgi epsono (matinį, pusiau matinį, blizgų - pagal poreikius  mirksiukas.gif ).

O kas nors girdėjot apie Ilford popierių? Man rodė ant jo padarytas nuotraukas, tai wow blink.gif o pats popierius toks storas vos ne kaip kartonas. Kaina jo lt apie 70lt g.gif

O tie Epsonai su atskirom spalvų "dežutėm" ar ne?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 01 23, 11:44)

nemuškit jei parašiau visiems žinomą tiesą, bet čia taip viskas sparčiai pildosi, kad vienas pamokslas nuo kito atitolsta per 1-2 temas. be to repetitio est mater studiorum.....

ne tik nemušim, bet ir paglostysim. Tu dažniau pasidalink savo žiniomis.. 4u.gif bent jau man tikrai naudinga..smile.gif

QUOTE(Getter @ 2008 01 23, 12:12)
O kas nors girdėjot apie Ilford popierių? Man rodė ant jo padarytas nuotraukas, tai wow  o pats popierius toks storas vos ne kaip kartonas. Kaina jo lt apie 70lt 

aš tik girdėjau, kad žodis Ilford asocijuojasi su žodžiais "Labai geras" biggrin.gif
todėl reikėtų sulaukti, kol pasisakys tie, kas tikrai išmano visus tuos spausdinimus ir tuo domėjosi..
Atsakyti
Ačiū už komentarus 4u.gif Sansara - tikrai net negalvoju maskuoti fokuso nuklydimą į žodelį - čia gi juosta! Jei matot nuklydusį fokusą - taip ir sakot, ir viskas, nuotrauka į šiukšlių dėžę cool.gif man labai svarbu kokybė, taigi man nesvarbu - juosta/skaitmena, bet kokybė turi būti max 4u.gif to siekiu ir prašom komentuoti kritiškai, jei ką matot blogo, kritikuokit pačią nuotrauką, net nerašysiu dabar kuom ji bus padaryta tongue.gif

California wub.gif gražumėlis 4u.gif nuostabūs kadrai 4u.gif ir tu teisi dėl juostos - čia Portra, užprašiau draugės, gali jai pavyks iš angliško ebay nupirkti man pigiau tos juostos, bus smagiau, ne taip širdį skaudės, kad vienas kadras 10 Lt kainuoja be spausdinimo unsure.gif bet kažkaip negaila man tų pinigų blush2.gif va parodžiau sesei portretą, tai sako, va nors vieną gražų portretą turės, labai malonu tada smile.gif ir norisi toliau dirbti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 23 sausio 2008 - 12:53
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 23, 12:50)
Ačiū už komentarus 4u.gif Sansara - tikrai net negalvoju maskuoti fokuso nuklydimą į žodelį - čia gi juosta! Jei matot nuklydusį fokusą - taip ir sakot, ir viskas, nuotrauka į šiukšlių dėžę cool.gif man labai svarbu kokybė, taigi man nesvarbu - juosta/skaitmena, bet kokybė turi būti max 4u.gif to siekiu ir prašom komentuoti kritiškai, jei ką matot blogo, kritikuokit pačią nuotrauką, net nerašysiu dabar kuom ji bus padaryta  tongue.gif

California wub.gif gražumėlis 4u.gif nuostabūs kadrai 4u.gif ir tu teisi dėl juostos - čia Portra, užprašiau draugės, gali jai pavyks iš angliško ebay nupirkti man pigiau tos juostos, bus smagiau, ne taip širdį skaudės, kad vienas kadras 10 Lt kainuoja be spausdinimo unsure.gif bet kažkaip negaila man tų pinigų blush2.gif va parodžiau sesei portretą, tai sako, va nors vieną gražų portretą turės, labai malonu tada smile.gif ir norisi toliau dirbti 4u.gif

o aš, o aš tai tiesiog norėjau Jums pasidžiaugti savo pirmu juostos bandymu. gi ne akla, pati mačiau, kad su kokybe, idėja ir viskuo kitu bėdos.. įdėdama tai parašiau.
bet nuliūdino poros etikečių priklijavimas: 1. vaikotės mados. 2. jei juosta, tai tipo kažkas (kai kas) tikisi atlaidumo.
na kodėl būtinai atlaidumo dėl nefokuso ir kokybės trūkumo? kodėl ne tiesiog tikisi kartu pasidžiaugti? na kodėl mados? kodėl ne "man tiesiog tai patiko"?

jeigu pastebėjote, šiaip nesu jautri kritikai. atvirkščiai, ją priimu ir stengiuosi mokytis, bet šį kartą atvirai sakau - reaguoju jautriai. ne PMS, deja, kitu atveju galima būtų jam nurašyti.. doh.gif

tiesiog liūdna pasidarė dėl etikečių užklijavimo.. bet tai tikriausiai mano, o ne kieno nors kito problema..

mane prašom ir toliau kritikuoti, už tai esu ir būsiu dėkinga. tačiau kaip ir Pupeliukas, nors ir kitokiais motyvais, daugiau, manau, nerašysiu, kad naudota juosta.

vakar kaip tik su Opa eidamos iš kūdriečių susitikimo kalbėjom.. sakiau, kad čia arba kūdron dedu tik tas fotografijas, kurios man pačiai tikrai mielos.
Atsakyti
sayonara, tai kaip vakar sekesi galeroj? smile.gif gal desiree ten matei?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 23, 06:32)
...kad kai kurie gimsta sugebėdami fotografuoti ir iš nevilties nusirautumėm paskutinius plaukus ir eitumėm kotletų kepti.. doh.gif

lotuliukas.gif
kaip vakar mytas mirksiukas.gif
as visgi paskutiniu momentu aptingau...svarsciau gal varyt su fotiku bet anas nusedes buvo po intensyviu naujo objektyvo bei pultelio testavimu doh.gif be to noretusi objektyva ismeginti naktiniame fotografavime o tam jau reikia statyva tystis...butu nieko jei ne suplysusi kuprine biggrin.gif
o siaip sau varyti i centra vakarejant nesiryzau... ax.gif
ech greiciau tos dienos pailgetu...

As tai esu visom keturiom uz varyma i myta su tikslu pafotografuoti, pasivaikscioti...gal ir vesoka dar truputi bet man entuziazmo ant to kanto netruksta... ax.gif
Bet as kartais bunu apribota, kaip pvz. treciadieniai, sekmadieniai biggrin.gif
Mane zavi tas ejimas fotografuoti su kompanija dar ir tuo, kad drasiau ax.gif pvz vakar sutemus kazkaip nejauku butu buve su visa technika varyti vienai tamsiais skersgatviais ax.gif tampu paranojiska biggrin.gif
Atsakyti
Andriuska 4u.gif o ka daryti jei dienos sviesoje fokusas front/back klaidzioja? g.gif
Atsakyti