Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

Ne, Westa, tikrai negausi biggrin.gif klausimas ar KLP gali būt g.gif Vilniuj tik Procentre ir Fototechnikoj būna, Kaune nžn..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 21:52)
Laputaite ir mano nuotraukose kokybės trūksta? unsure.gif hmmm... reikia kažką daryt.. ryškumas tai nėr toks kaip iš skaitmenos, nes skenuoju ant matinio popieriaus atspausdintą nuotrauką, bet kokybės tai siekiu geros blush2.gif na reikia dar stipriai mokytis blush2.gif Ačiū už komentarą 4u.gif

Oi, Pupeliuk, nepriimk taip asmeniskai 4u.gif doh.gif Cia as labiau sau pasidejau minusa kad juosta ne man doh.gif Nes matau kaip visi aikcioja ir liaupsina, o as neiziuriu kazko TOKIO unsure.gif Turbut kita karta reikes tiesiog prilaikyti liezuvi uz dantu blush2.gif

Beje, isidemejau tavo seses portreta kai dejai ankcsiau. Dabar kai idejai salia kita seses portreta labai panasiam rakurse - net sutrikau ar tai tas pats zmogus, nes antrojoje nuotraukoje sese pasirode grazesne gerokai wub.gif Ir lieknesne ir jaunesne biggrin.gif Nu bet cia toks subjektyvus pastebejimas cool.gif
Atsakyti
Oi, ne Laputaite, sakyk visą kritiką 4u.gif jei nematai kažko tokio, tai taip ir sakyk, man tikrai nereikia liaupsių, jų girdžiu iš aplinkinių, kurie nieko nenusimano fotografijoje, man reikia kritikos.. kad galėčiau tobulėti..

ir įdomiai tu čia pastebėjai apie sesės portretus unsure.gif man jie tokie panašūs.. pačiai sesei antrasis irgi gal labiau patinka, o man pirmasis unsure.gif matai, kai man artimas žmogus, tai kitaip vertinu nuotraukas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 sausio 2008 - 21:38
Pupeliuk, savo pastebejimu tikrai nepavadinciau konstruktyvia kritika, todel neimk taip i galva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 21:26)
Ne, Westa, tikrai negausi biggrin.gif klausimas ar KLP gali būt g.gif Vilniuj tik Procentre ir Fototechnikoj būna, Kaune nžn..

blink.gif blink.gif blink.gif oba.. kaimas gi pas mus doh.gif .. o kiek kainuoja Portra? gal verta iš kur parsisiųst g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 22, 22:51)
blink.gif  blink.gif  blink.gif oba.. kaimas gi pas mus  doh.gif .. o kiek kainuoja Portra? gal verta iš kur parsisiųst  g.gif

Ji brangi, virš 20 lt. Brangus malonumas šiaip wink.gif turint galvoje, kad iš visos juostos koki 2-3 geri kadrai būna wink.gif perversk dar praeitą temą, kur Avytess rašė apie Fuji (per paiešką pabandyk), dar iš jos idėjų kokių gausi 4u.gif

Oi, Laputaite 4u.gif aš į galvą imu tik tiek, kad iš visos kritikos mokausi 4u.gif ir skaudžiai tikrai nereaguoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 sausio 2008 - 21:58
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 21:55)
Ji brangi, virš 20 lt. Brangus malonumas šiaip wink.gif turint galvoje, kad iš visos juostos koki 2-3 geri kadrai būna wink.gif perversk dar praeitą temą, kur Avytess rašė apie Fuji (per paiešką pabandyk), dar iš jos idėjų kokių gausi 4u.gif

jaučiu tuoj mano Kalėdų senis per kaminą su visom dovanom atgal išvarys doh.gif doh.gif

reik pasižiūrinėt Ebay.. mačiau, kad tokių yra pirkt g.gif
Atsakyti
Nieko nespeju skaityt, tai as cia trumpai.
Pagaliau isbandziau savo nauja fotika, ir turiu klausima - kodel cia negerai:
user posted image
Man nuotraukos kazodel melsvos gavosi... o kolegos dar melynesnes, nors jis fotografuot kaip ir moka...
Guodzia tik viena: is 300+ nuotrauku - pora pusetinu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 22 sausio 2008 - 22:03
QUOTE(westa @ 2008 01 22, 22:18)
Zveris man spalviškai ir ryškumo atžvilgiu labai neblogos foto.. pirmoji foto- galėjai į kitą pusę Danės paeit.. kad laivas visas matytųsi  mirksiukas.gif .. nu bet sveikatėlė matyt neleido  smile.gif kadangi sėdžiu uždaryta namie tai man šitos foto  - atgaiva  biggrin.gif .. bet subjektyvi aš  smile.gif

Panašiai ir buvo. Privažiavau su mašina prie pat Merdiano. Kažkaip tuo momentu ir saulė pasirodė, tai kad puol;iau pyškint smile.gif Nebuvo kada i kitą pusę bėgt. O čia dar viena:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 01 22, 21:06)
sayonara, gražiai išėjo inc dukrelė  biggrin.gif o dar sakei, kad nieko neišeis  mirksiukas.gif
P.S. beje kada nuotraukų sulauksiu iš tavęs ax.gif pamiršai tikriausiai  ax.gif

oi, pamiršau blush2.gif parašyk į až emailą, atsiųsiu ryt iš darbo..

laputaite, nenoriu teisintis, bet rašau, kas man svarbu tose juostinėse mano pačios nuotraukose. visų pirma, tai mano pirmas bandymas, tai - sentimentai. antra, spalvos gražesnės negu skaitmenoje. trečia, man tai - tikroji, gyvoji fotografija, kad ir su savo trūkumais, ji turi savo žavesio jau vien tuo, kad esi priverstas taupyti kadrus, negali kaip su skaitmena pleškinti, turi bent minimaliai apgalvoti kadrą, kompoziciją, apšvietimą, kažkaip viskas kitaip.. kad kokybės trūksta tia nenuostabu, bent jau man atveju, nes aš apskritai neseniai fotografuoju, o juostinį į rankas paėmiau pirmą kartą ir, jei sąžiningai, galvojau, kad išvis gausiu kokią nors košę makaliošę, kaip būdavo su muilinėm ankstyvoj paauglystėj..
Tu kada nors bandei į juostą fotografuoti? jei nebandei, pabandyk, gal tada suprasi, ko čia krykštauju.. o gal ir ne. kiekvienam savo.. skaitmenos šiuolaikiniame pasaulyje tikriausiai atsisakyti jau neįmanoma, o ir neverta, bet juosta.. nemoku papasakot.. kažkas nauja man (nors iš tikro - sena), įdomiau, kitaip, keisčiau, sunkiau.. sakau, net crop'inti ranka nekilo.. nemoku paaiškinti.. tai tiesiog žavinga. o dėl kokybės tai iš karto įspėjau, tad ačiū visoms, kas tai išgirdo ir nepuolė bartis biggrin.gif aš ir su skaitmena kokybės neturiu, ką jau apie juostą kalbėt..
Papildyta:
QUOTE(de Nada @ 2008 01 22, 22:03)
Nieko nespeju skaityt, tai as cia trumpai.
Pagaliau isbandziau savo nauja fotika, ir turiu klausima - kodel cia negerai:
user posted image
Man nuotraukos kazodel melsvos gavosi... o kolegos dar melynesnes, nors jis fotografuot kaip ir moka...
Guodzia tik viena: is 300+ nuotrauku - pora pusetinu...

man tai viskas visai normaliai.. tik rakurso gal kitokio būčiau paieškojus, kad pagrindinis objektas nebūtų centre, būtinai tiesiai ir pan... 4u.gif
Atsakyti
nu vat, pagaliau prisėdau ir atskanavau keliais būdais. kuris geriausias jūsų akimis?

user posted image

vat taip atrodo negatyvas originalus ir invertuotas (čia jei vis dar kam atrodo, kad skaitmeninę nuotrauką bandau desaturuoti). negatyvą laikau prieš monitorių, kuriame tuščias wordinis dokumentas.

user posted image

na ir mano kuklus archyvas nuo vasaros pradžios. viršuje kalbate apie tai, kad malonumas brangus. tas tiesa. ypač jei bandyti daryti skaidres. bet b/w mane tenkina, nes tai man kaip meditacija. vat savaitgalį buvome su šeima Druskininkuose. 12 kadrų. su malonumu darytų ir ryškintų. o kas būtų, jei vežčiau skaitmeną? krūva failų ir valandos prie kompo.
user posted image
Atsakyti
niu plepiukai... vel priraset biggrin.gif
teks kazkaip perskaityt siandien ir suvestuine pasidaryt biggrin.gif biggrin.gif

andriuska, man tas pirmas variantas atrodo geriausias.. jauciasi kontrastas...
"arcsoft kaip negatyvas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 22 sausio 2008 - 22:18