pupeliuk - mano kadrai pats tikriausias b/w. tikresnis gali būti tik kai akim žiūri į optinės spaudos kadrą. užuolaidos kadrai man irgi pilki. šviesesni, nei mano, bet pilko atspalvio. specialiai išėjau į koridorių, kur kabo 15 vnt optiškai darytų nuotraukų 30x40 formatu (kolega pradžiugino mus savo ekspozicijos dalimi, kur prieš naujus buvo eksponuojama galerijoje senamiestyje). nu irgi pilkos. kažin ar gali būti kitaip. žinoma, galima kelti kontrastą, stumdyti lygius ir kreivąsias ir gauti ten kur balta - balta, o kur juoda - juoda, bet tada kažin ar reikės antros rankos, kad atspalvius skaičiuoti..... gal kas turi skanus, kur situacija kitokia? parodykite. aišku, čia prisideda ir planšetinio skanerio supergalimybės, kurios per puse sumažina b/w negatyvo DD (dinaminį diapazoną, kuris juostoje ko gero yra apie 4, o planšetinio skanerio duok Dieve 2). spaudimas jpg nedadeda kokybės... o.k. pabandysiu nuskanuoti/apdirbti taip, kad balta būtų balta. pažiūrėsim, koks skirtumas.
Papildyta:dar ką norėjau pasakyti. ar pastebėjote kas, kad skanuojant kokių 8-10 metų senumo c-41 negatyvus kokybė kažkokia visai prasta? spalvos "nubėgusios" neaišku kuria kryptim ir šiaip.... žinau, kad c-41 nestabilus laiko atžvilgiu ir kad norint saugoti ilgai reikia ne stabilisuoti, o praplovinėti vandeniu. bet ar 10 metų tai tas krininis laikas, po kurio jau viskas? reik skubėti archyvus skanuoti....