Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(andriuska @ 2008 01 22, 10:06)
Vienas mane sudominęs klausimas liko ba atsakymo (arba netyčia praleidau)
Uzuolaida klausė: "Gal kas zinote, ar imanoma PSe pakeista ir uzsavinta faila vel atstatyti i originala?".

Tai vis tik - ar įmanoma? logiškai mąstant jei užseivinai tuo pačiu pavadinimu ir uždarei nuotrauką - tai jau nieks nebepadės..... šioj vietoj padeda kelių kortelių turėjimas, ilgai netrinamos nuotraukos kortelėse ir blogiausiu atveju - programa, atstatanti ištrintus failus. kas žino kitą būdą - pasidalinkit..... manau ir manysiu, kad šopo negalima (neįmanoma) išmanyti visu 100 proc. netgi 20 proc. jo galimybių žinojimas yra daugiau, negu gerai.

Paprastai norint veliau tureti galimybe koreguoti "zaliaji" faila, koreguota jo versija reiketu saugoti salia - kitu pavadinimu. Jpeg'o issaugoto ant virsaus niekas nebeatstatys mirksiukas.gif Dar yra galimybe issaugoti kaip .psd faila bet cia as dar per zalia, kad galeciau pasakyti ar veliau ji atidarius failo keitimo istorija bus atkurta ar ne...kada nors reikes pasidometi. Na o fotografuojant i RAW exportuoji faila kaip jpeg'a o raw'as lieka nepakites tad archyvuojant kadrus galima isirasyti raw'us salia jpeg'u - vdrug kada susisvies kitaip ta pati faila pateikti smile.gif
Na o dirbant su Lightroom, kol kadro nepasalini is galerijos tol gali girzti kiek nori kartu atgal ir viska keisti...

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 01 22, 12:30)
***** sergam visa šeimynėlė, tai niekur išeit neina. Ne namai - LAZARETAS 100 %.

Zinau ta jausma...uzuojauta 4u.gif

Pupeliuk, vis sugrizdavau prie tavo paskutiniu gamtos nuotrauku...negalejau iskart komentuoti nes jos tiesiog ziauriai kitokios...mes galbut perdem priprate prie tu astriu, kokybisku iki begalybes peizazu ir tokie kadrai kaip tavieji pirmaji ispudi sudaro "kazkas cia ne taip"...ale kuo ilgiau ziuriu, tuo labiau patinka smile.gif labai teisingai pasakyta, kad sitie kadrai labai "tapybiski" 4u.gif

Westa...nu nezinau, man tavo portretukai juodame fone niekaip...o cia tau kazkokie namu darbai? Butinai turi buti zmogus juodame fone?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 22 sausio 2008 - 15:27
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 16:10)

DI, irgi spalvos nieko, bet man to el. lemputės geltonumo nesinori ax.gif na dėl kadro kokybės tai pati supranti 4u.gif juosta ne šventa karvė, kai kokybė ir visa kita dzin, tai tiesiog kitas fotografavimo būdas. Pas mane jei kompozicija, siužetas neįdomu/negerai, tai ir nuotrauka keliauja į šiukšlių dėžę, nesvarbu, kad spalvos nerealios smile.gif

Pupeliuk, tai kad su tuo fotiku nelabai ka pareguliuosi, ten nera ka reguliuoti smile.gif tai kaip gaunasi taip gaunasi. Nors gal as klystu.... O su kompu nieko neruguliavau, tiesiog norejau parodyti kas gaunasi, arba tiksliau kiek dar daug nesigauna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DI: 22 sausio 2008 - 15:19
Maciau, kad namu darbu tema "savjone",o tiktu pvz tokia nuotrauka?

"Svajoju pajusti laisve"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 01 22, 16:19)
Maciau, kad namu darbu tema "savjone",o tiktu pvz tokia nuotrauka?

"Svajoju pajusti laisve"

user posted image

manau, daugiau nei tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 01 22, 15:17)

Westa...nu nezinau, man tavo portretukai juodame fone niekaip...o cia tau kazkokie namu darbai? Butinai turi buti zmogus juodame fone?

aha.... unsure.gif tokia užduotis .. visai ne prie širdies man tokia fotosesija.. turbūt ir nesigauna unsure.gif
Atsakyti
Peppi, net ir popieriuje tie peizažai kitoki, horizontalusis tiesiog prašosi būti spaudžiamas dideliu formatu (tik tiesint reikia sad.gif ) dangus, antras planas atrodo kaip išlietas, kaip sakai-tapybiškas.. aišku toli iki tobulybės, bet man asmeniškai šie kadrai labai patinka..

DI, tai suprantu, bet man asmeniškai patinka kokybiški kadrai 4u.gif nesvarbu kaip atlikti...
Atsakyti
O kada baigiasi namu darbai? siandien ar kita antradieni? blush2.gif
Gal as kam nors atsiusciau ir jus idetumet i namu darbus?
o jei bus kokiu komentaru,jau kai pasibaigs laikas,man atsiustumet nukopijave? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 01 22, 15:23)
aha.... unsure.gif tokia užduotis .. visai ne prie širdies man tokia fotosesija.. turbūt ir nesigauna  unsure.gif

nu tai kai meiles neidedi tai matai kas gaunasi biggrin.gif gerai dar, kad vaikis vyresnis tai gali paprasyti, kad papozuotu smile.gif
nenusimink, juk ne visi namu darbai turi gautis 10-tukui smile.gif kai kada tiesiog tema buna nevykusi ir netinkama tau asmeniskai...
as manau, kad universaliu fotografu nera...o jei ir galima butu kazkuri tokiu pavadinti tai jis turetu buti ganetinai vidutiniokas...vistiek zmogui labiau limpa kazkuri sritis ir jei spausi is saves per prievarta kazka kito, ko pats nenori bet tipo "reikia" shuds gausis smile.gif
Cia i tema apie Californiagirl studija mirksiukas.gif nedaryk to, kas ne prie sirdies mirksiukas.gif juk yra sitiek dalyku, kurie prie sirdies bet neturi jiems laiko nes darai kazka ka "reikia" daryti smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 15:27)
Peppi, net ir popieriuje tie peizažai kitoki, horizontalusis tiesiog prašosi būti spaudžiamas dideliu formatu (tik tiesint reikia sad.gif ) dangus, antras planas atrodo kaip išlietas, kaip sakai-tapybiškas.. aišku toli iki tobulybės, bet man asmeniškai šie kadrai labai patinka..

DI, tai suprantu, bet man asmeniškai patinka kokybiški kadrai 4u.gif nesvarbu kaip atlikti...

tikiu, kad ant popieriaus dar geriau atrodo smile.gif

Di, atsiprasau bet man toje nuotraukoje spalvos niekuo ne ypatingos...pats kadras turi nuotaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 01 22, 15:32)
O kada baigiasi namu darbai? siandien ar kita antradieni?  blush2.gif
Gal as kam nors atsiusciau ir jus idetumet i namu darbus?
o jei bus kokiu komentaru,jau kai pasibaigs laikas,man atsiustumet nukopijave? blush2.gif

kitą.
įdėti - be problemų smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Na juostininkai 4u.gif Parodysiu ir savo juostinius bandymus. Skanuota pati nuotrauka. Zmones "Documentoje":

Iejimas:

user posted image

user posted image

Menas:

user posted image

user posted image

user posted image

Jausmai ir aptarimai:

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 22, 16:27)

man irgi patinka geri kadrai:)
i si keldama juk ir rasiau kad tik noriu parodyti kas gavosi, nei spalvos ypatingos, nei pats kadras, tiesiog matosi kad kadras ne skaitmeninis. Tik tiek ir norejau. O beje sios vis tiek eis i seimos albuma tongue.gif

QUOTE(peppi @ 2008 01 22, 16:34)

Di, atsiprasau bet man toje nuotraukoje spalvos niekuo ne ypatingos...pats kadras turi nuotaika smile.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 01 22, 15:37)
kitą.
įdėti - be problemų smile.gif 4u.gif

Ar galetum man i AZ atsiusti savo el.pasta? jei tu gali aisku,as tau atsiusciau,tu idetum blush2.gif
Atsakyti