Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(mantioras @ 2008 01 21, 18:41)
peppi> isorine blykste gali buti labai naudinga, jei ismoksi ja naudotis. Be abejo, galima verstis ir be jos - tiek is bedos, tiek is principo. Taciau yra salygos, kai blykste labai padeda, kad ir kaip tau ar man patiktu naturalus apsvietimas, na ir yra salygos, kai zmones saudydami bet kur ir bet kaip sugadina blyksciu 'ivaizdi'. Tiesa, nezinau kaip tu isivaizduoji blykstes naudojiam koncertuose. As pvz vakar fotkinau krepsinio varzybas, taikiau taikiau su blykste, bet paskui spjoviau ir naudojausi tik f2.0 galimybem. Apsviest tai ji apsviecia daug, bet viska labai netolygiai - turiu prisipazinti, kad dar nepavyko 'neisdeginti' pirmo plano ir bent pusetinai uzfiksuoti kas vykdavo fone be didelio 'isblurinimo'. Ka noret, sale tamsi, o zaidimas dinamiskas:/

Beje, dar. Zinoti pagrindines fotografijos 'taisykles' gerai, bet kazko naudojimas/nenaudojimas susiveda ir i zmogaus subjektyvius pomegius ar polinkius.  Pvz., pastebejau, kad cia daugelis uzsisvaigsta del 50-tuku. Ok, super daikciukai, bet jiems gera ivaizdi sukurti labai padeda ju maza kaina ir dar nuo juostos laiku atejes 'teisingo matymo kampo' sleifas. Ar ne? Kas be ko, ant skaitmenos jie patampa puikiais portretinukais gaudyti savo aukseliu nuotaikas, bet paskui islenda tokie atsidusejimai kaip 'ech, jau atsibodo zoom'inti kojomis...'. Bet negi dabar viesai prisipazinsi, kad visai smagu ir universalu kit'inuka patampyt?smile.gif 50mm (ar 80, a?) geras startas mokytis komponuoti [ir suprasti ka reiskia sviesus, astrus, kontrastingas objektyvas], bet siulau neuzsimirsti ir drasiai naudoti kitus variantus, ne tik sita, nes 'visi taip daro, ir profesionalai taip pataria'. Taip sakant, atsipalaiduokit ir bandykit pajausti malonuma su tuo, ka turit, bet butinai siekit to, ko jums _tikrai_ truksta:P

Olrait, laikykit kad cia mano subjektyvus papilstymai apie nieka.

Koncerta isivaizdavau toki, kuriame jau teko pabuvoti ir fotografuoti su mano tuo 50-tuku...ten yra ganetinai neaukstos lubos tad isivaizduociau, kad nuo ju blicui atsimusant turetu kazkas gautis...dukart teko fotografuoti Intro klube (jei ka tai ten alternatyvsciku bei undergroundo vieta, tad salygos fotografavimui priesais scena tiesiog neimanomos nes sutraiskytu tiek mane tiek fotoaparata) - viena syki stovejau sone, kita ant scenos bet taip pat sone...be zumo ne gyvenimas doh.gif
krepsinio varzybas arenoje kaip reiketu fotkinti sunku isivaizduoti, kiba kalant tiesiai g.gif
Na o f2 tai net labai neblogai, cia zuminis toks? Va man ir neramu is anksto kaip man su tuo f 2.8-4.5 reikes apsieiti ne dienos sviesoje...su fotiko blicu tai net kalbos nera, bandziau ji uzklijuoti biggrin.gif
Na o kalbant apie 50-tukus manau, kad teisingai padariau ji pasirinkdama vietoje kitinio...jau vien del to, kad lengviau isikirsti i visas tas technines subtilybes, zidinio nuotoli, f, islaikyma biggrin.gif be to nenorejau kitinio del prastu atsiliepimu apie ji na o senis pries perkant fotoaparata isnuomavo 50mm 1,2 pasibandymui - as ir issilydziau nes jau su muiline megau viska fotkinti aukstu iso ir be blykstes...tik kokybe dabar pasiziurejus tai doh.gif
Taip pat del to zuminimo kojomis tai tiek pripratau vaikscioti fotkinant, keisti atstuma, rakursa...nemanau, kad aptingsiu su zumu visa tai daryti, jis tiesiog man suteiks didesne galimybe varijuoti ax.gif

QUOTE(toro @ 2008 01 21, 18:46)
Namų darbų temos pamąstymai smile.gif

Tik va aš galvoju ar tai kas čia yra vis dar galima vadinti fotografija. Išsakykite savo nuomones. Ačiū

Jauciu silpnybe grafiskiems darbams, sitas mano manymu butent toks, atrodo kaip piesinys tushu bet matosi, kad tai nuotrauka.

QUOTE(californiagirl @ 2008 01 21, 18:53)
Na man tokios fotografijos ir paciai daaaauuuug labiau patinka ax.gif  Tik klientai manau visad nori(na dauguma), tu "tvarkingu" studijiniu, baltam fone, juodam fone, fotografiju biggrin.gif

Na tai tie, kurie nori tvarkingu nuotrauku priesais balta fona tiesiog neis pas tave mirksiukas.gif uztai manau, kad tu, kurie nenori studijiniu nuotrauku tikrai atsiras ir ne vienas mirksiukas.gif
Atsakyti
Labs, parsinešiau šian nuotraukų biggrin.gif

Prašom kritikuoti wink.gif

user posted image

user posted image

Buvau įdėjus sesės portretą, atsiklausiu jos vėliau normaliai, kiek galiu laikyt įdėjus, tada gal dar pakartosiu ir įdėsiu antrą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 21 sausio 2008 - 19:55
Califoniagirl, tik pirmyn. O del studiju-ne studiju mano nuomone tokia, kad klientas visada teisus (cia darbe budama dideliu tarptautiniu corporaciju relationship manager ismokau). Ne musu reikalas spresti, koks kieno skonis. Mano nuomone, reikia ismanyti abu variantus.

Del blykstes pritariu Mantui ir Wyshniai. Kazkada jos bijojau kaip velnias kryziaus, kol per kursu praktika reikejo lauke su ja fotografuoti. Rezultatai stulbinantys.

Wyshnia, o tu jau gal fotografuoji ne vien svo seimos albumui smile.gif ?

Apie objektyvus. Miunchene uzsidejau savo kitini 18-70. Ir buvau visai patenkinta. Zinoma, kokybe niekados fixui neprilygs, bet be jo nelabai isivaizduoju kelioniu.
Atsakyti
dar.. miegelis smile.gif

user posted image
Atsakyti
Pupeliuk, man labiausiai seses portretas. Peizazai kazkaip ne. O miegantis mazulis wub.gif . Tik fotografavimo kampas man nelabai patinka. Atrodo, jog vaikiukas virstu atgal. Atsiprasau, jeigu nusisneku. 4u.gif

Puriena, aciu uz spalvas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 21, 20:48)
Pupeliuk, man labiausiai seses portretas. Peizazai kazkaip ne. O miegantis mazulis wub.gif . Tik fotografavimo kampas man nelabai patinka. Atrodo, jog vaikiukas virstu atgal. Atsiprasau, jeigu nusisneku. 4u.gif

Puriena, aciu uz spalvas 4u.gif

Dėl mažulio tu teisi, ten toks lovos atlošas, gal duodą tą įspūdį, o ir vaikis atsilošęs, man pačiai taip pat atrodo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 01 21, 18:46)
Tik va aš galvoju ar tai kas čia yra vis dar galima vadinti fotografija. Išsakykite savo nuomones. Ačiū

man laaaaaaaaabai patinka. tiesiog toks stilius, mistika, nors ir nelabai fotografiška.

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 21, 19:44)
Apie objektyvus. Miunchene uzsidejau savo kitini 18-70. Ir buvau visai patenkinta. Zinoma, kokybe niekados fixui neprilygs, bet be jo nelabai isivaizduoju kelioniu.

būtent todėl kartu su savo naujuoju fotiku pasiėmiau kit'ą - kad turėčiau alternatyvą, kad ir kokie prasti apie jį atsiliepimai smile.gif

pupeliuk, kokios spalvos.. doh.gif
aš savo rytoj irgi parsinešiu juostelines.. bet bijau, kad nieko neparodysiu biggrin.gif

toro, man labai įdomu ir labai fotografija, tik kitokia smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 21 sausio 2008 - 20:02
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 21, 19:44)
Califoniagirl, tik pirmyn. O del studiju-ne studiju mano nuomone tokia, kad klientas visada teisus (cia darbe budama dideliu tarptautiniu corporaciju relationship manager ismokau). Ne musu reikalas spresti, koks kieno skonis. Mano nuomone, reikia ismanyti abu variantus.

Del blykstes pritariu Mantui ir Wyshniai. Kazkada jos bijojau kaip velnias kryziaus, kol per kursu praktika reikejo lauke su ja fotografuoti. Rezultatai stulbinantys.

Sutinku su tavim. Reikia ismanyti ir moketi visais atvejais fotografuoti. Vieta studijeliai reikia atrasti... ne namie ba sansu schmoll.gif o namie vietos lyg ir daug, bet nezinau kurioj vietoj itaisyti biggrin.gif Vienas laisvas miegamasis yra, bet paciam namo tolimiausiam kampe...nenoriu kad klientai per nama vaiksciotu schmoll.gif Galvoju apie priekini didziuli kambari, bet ir nenoriu kad atrodytu jis kaip studija...visgi vaikai laksto. Gal kas turit koki sulankstoma, patraukiam rema fonui uzdeti? Kokie atsiliepimai? Arba ant karnyzu kabinti fona g.gif bet ir noreciau kad nuskabintu lengvai, kaip sakiau nenoriu, kad namai kaip studija atrodytu biggrin.gif

Del blykses pritariu visiems kas jai pritaria biggrin.gif Buna situaciju kur be blykses niekaip. O ivaldzius ja ir labai naturalus rezultatai gaunas.

Pupeliuk, peizazai patinka, grazios spalvos. Maziukas wub.gif bet man kaip jau uzuolaida minejo, rakursas ne smile.gif

oooo, labai patinka toro nuotrauka thumbup.gif
Papildyta:
Zinokit "susirgau" fotkinimo is virsaus liga biggrin.gif Bet nieko- praeis, kaip ir visos ligos praeina lotuliukas.gif
Labai noriu Jusu nuomones...nezinau ka daryt su apatiniu kairiuosu kampu doh.gif Gal portreta kvadratu kadruoti? Bet ir erdves man reikia biggrin.gif

user posted image
ISO 400, f1.8, 1/500s
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 21 sausio 2008 - 20:40
californiagirl, labai puikus tavo portretukas iš viršaus smile.gif Tik jau nekarpyk jo, gal remą badyk pereinatį uždėti: tam šviesiam kampe tegul tamsus būna, o kitam atvirkščiai - šviesus.

Ačiū už komentarus, malonu, kad jums patinka, bet man pačiam tai daugiau grafikos darbas pagamintas iš dviejų nuotraukų mirksiukas.gif
Čia aš apie savo "nuotrauką"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toro: 21 sausio 2008 - 20:42
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 21, 19:37)
Labs, parsinešiau šian nuotraukų biggrin.gif
Prašom kritikuoti wink.gif

šiek tiek aštrumo, sharpo trūksta ir gaminčiau iškart panoramą tokiais atvejais. man, jei kalnuose, tai iškart per siaurai atrodo tokios nuotraukos.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 21, 20:18)
ISO 400, f1.8, 1/500s

baltas fonas labai maišosi su marškinėliais, reikėjo gal juodą daryti.
Atsakyti
californiagirl pirmiausia tavo portretukas įstrigo wub.gif wub.gif wub.gif

Pupeliuk spalvos kaip visuomet wub.gif wub.gif wub.gif .. gaila nepamačiau sesės smile.gif

toro visai įdomus darbelis mirksiukas.gif

o aš bandau vis su juodu fonu kankintis unsure.gif .. ketvirtadienį jau reik nešt rodyt.. laukiu kritikos unsure.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti