Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 01 20, 18:16)
Kazkodel pagalvojau, kad tau laikas savo studijele kurtis ir fotografuoti pagal uzsakymus.

Nedristu dar.....nepasitikiu savo jegom blush2.gif

Ir vel daugybe pripliurpem nors nuotrauku nedaug.
Patiko vvvvv serija, nors erdves tikrai daugiau noreciau ir j/b variantas gerai veikia smile.gif

Taip pat mindozo serija gera kudroj mirksiukas.gif Ir valandos autoportretukas super, man ir pavadinimas ten labai atitinka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 21 sausio 2008 - 17:54
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 21, 17:46)
zinok ismokus naudoti blicas ne tik koncertuose praversti gali - tose paciose vestuvese ar krikstynose sauleta vasaros diena  4u.gif
o del tu zoominiu sviesu ir ju kainu - geros kokybes nuotraukoms reikia geros optikos, o is kur tu jai piniga paimsi, jei fotografija tik hobis...

you never know... smile.gif
Atsakyti
Labas. Ir vėl daug prirašėt, sunku spėt su jumis. Iš atsiliepimų panašu į tai, kad gerą meet'a apturėjot, džiaugiuosi už jus smile.gif

vvvvv, patiko pimoji lėlė, nespalvota jos versija, sukelia jausmą, antroji kažkaip per drąstiškai man.

Mindoozas, puikiai padirbėjai, labai patiko serija, o darbo kiek įdėta kai pagalvoji
tai iš vis pagarba kyla nejučiom thumbup.gif

peppi, patiko jaunoji, atsižvelgiant sąlygas viskas labai liuks, gražiai pagautas momentas, užfiksuota jaunosios emocija, tik tas rankas kažkieno pratričiau. O va namukas nevertas dėmesio (mano subjektyvia nuomone).
Tai sakai gausi jau šiandien sigmutę, bus labai įdomu tavo įspūdžius išgirsti ir nuotraukas juo darytas pamatyti mirksiukas.gif Beje, kiek kainavo distancinis (pas tave juk canon 400D) gal ir man pamąstyt reiks g.gif

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 21, 17:53)
Nedristu dar.....nepasitikiu savo jegom blush2.gif

Turetum pasitiketi 4u.gif Ir as vis gi buciau ne uz mini studijele, o uz , kaip pas mus vadina ''on location'' fotografavima - kliento namuose, parke - tu saunuole ant ''kadru pagavimo'' 4u.gif wub.gif

peppi, sutinku, o bet taciau pradzia sunki doh.gif netgi pradziai reikia daugiau nei vieno objektyvo smile.gif
Atsakyti
peppi> isorine blykste gali buti labai naudinga, jei ismoksi ja naudotis. Be abejo, galima verstis ir be jos - tiek is bedos, tiek is principo. Taciau yra salygos, kai blykste labai padeda, kad ir kaip tau ar man patiktu naturalus apsvietimas, na ir yra salygos, kai zmones saudydami bet kur ir bet kaip sugadina blyksciu 'ivaizdi'. Tiesa, nezinau kaip tu isivaizduoji blykstes naudojiam koncertuose. As pvz vakar fotkinau krepsinio varzybas, taikiau taikiau su blykste, bet paskui spjoviau ir naudojausi tik f2.0 galimybem. Apsviest tai ji apsviecia daug, bet viska labai netolygiai - turiu prisipazinti, kad dar nepavyko 'neisdeginti' pirmo plano ir bent pusetinai uzfiksuoti kas vykdavo fone be didelio 'isblurinimo'. Ka noret, sale tamsi, o zaidimas dinamiskas:/

Beje, dar. Zinoti pagrindines fotografijos 'taisykles' gerai, bet kazko naudojimas/nenaudojimas susiveda ir i zmogaus subjektyvius pomegius ar polinkius. Pvz., pastebejau, kad cia daugelis uzsisvaigsta del 50-tuku. Ok, super daikciukai, bet jiems gera ivaizdi sukurti labai padeda ju maza kaina ir dar nuo juostos laiku atejes 'teisingo matymo kampo' sleifas. Ar ne? Kas be ko, ant skaitmenos jie patampa puikiais portretinukais gaudyti savo aukseliu nuotaikas, bet paskui islenda tokie atsidusejimai kaip 'ech, jau atsibodo zoom'inti kojomis...'. Bet negi dabar viesai prisipazinsi, kad visai smagu ir universalu kit'inuka patampyt?smile.gif 50mm (ar 80, a?) geras startas mokytis komponuoti [ir suprasti ka reiskia sviesus, astrus, kontrastingas objektyvas], bet siulau neuzsimirsti ir drasiai naudoti kitus variantus, ne tik sita, nes 'visi taip daro, ir profesionalai taip pataria'. Taip sakant, atsipalaiduokit ir bandykit pajausti malonuma su tuo, ka turit, bet butinai siekit to, ko jums _tikrai_ truksta:P

Olrait, laikykit kad cia mano subjektyvus papilstymai apie nieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantioras: 21 sausio 2008 - 18:45
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 21, 14:00)
Taigi laukiu kol Canon pristatys naujaji 5d, gal ir pavyks ka sukombinuoti 

tai kad jis jau senai pristatytas g.gif ar cia dar kazkoks apie kuri nieko nezinau g.gif ?
QUOTE(peppi @ 2008 01 21, 17:38)
na gerai o kiek maziausiai f gali buti zuminiam...ir kokia tada kaina jo buna doh.gif

maniskis 2.8,bet buvo lb brangus biggrin.gif
QUOTE(wyshnia @ 2008 01 21, 18:15)
Ir as vis gi buciau ne uz mini studijele, o uz , kaip pas mus vadina ''on location'' fotografavima -  kliento namuose, parke

pradzia yra mirksiukas.gif saunuole tu
na ka perziurejau grazias susitikimo nuotraukas,tai man kaip ir visiem labai patiko fotografai vaikuciai thumbup.gif super grazi sayonaros sypsena(nzn ko tokia kukli esi mirksiukas.gif )Bite maja,Inc tokios kokios ir autoportretuose-zavios,dar pastebejau tongue.gif bitele,pas tave lb grazios rankos,tiesiog sutvertos laikyt fotoaparata ax.gif o jus tik tryse buvot isskyrus vaikina g.gif jau pamirsau unsure.gif ir labai malonu buvo pamatyt vyriska veida 4u.gif oi Opa prisiminiau,labai susimasciusia biggrin.gif smagu kad susibegat,atrandat laiko... rolleyes.gif
na ka dabar giriu nuotraukas kurios uzstrigo,
Mindoozas,gerai padirbejes 4u.gif sveikinimai su pasiekimais Kudrojoje 4u.gif
vvvvv,man leles j/b variantas patiko,jauciasi viskas ka norejai parodyt unsure.gif
Uzuolaida abi foto tobulos 4u.gif
Puriena,Kaunas man ne biggrin.gif bet va tas piesinys su berniuku,tai netgi labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Namų darbų temos pamąstymai smile.gif

user posted image

Tik va aš galvoju ar tai kas čia yra vis dar galima vadinti fotografija. Išsakykite savo nuomones. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 01 21, 18:13)
peppi, patiko jaunoji, atsižvelgiant sąlygas viskas labai liuks, gražiai pagautas momentas, užfiksuota jaunosios emocija, tik tas rankas kažkieno pratričiau. O va namukas nevertas dėmesio (mano subjektyvia nuomone).
Tai sakai gausi jau šiandien sigmutę, bus labai įdomu tavo įspūdžius išgirsti ir nuotraukas juo darytas pamatyti  mirksiukas.gif Beje, kiek kainavo distancinis (pas tave juk canon 400D) gal ir man pamąstyt reiks  g.gif

Jaunoji dekingai gavosi (zinoma neskaitant jos apkapojimo) - sviesa per stoglangi krito jai is nugaros, apsisviete veliumas "kiaurai" ir nuotrauka igavo gyli...bet tik tiek tame kadre gerio smile.gif visi kiti siaip sau...
Jau gausiu biggrin.gif jau kaip norisi greiciau vaiki i darzeli sugrazinti ir brisiu tada i tuos kemsynus, kuriu prie namu kiek tik sirdis geidzia ax.gif
Distancinio kaina 65 litai, pas mane 400D smile.gif manau, kad pravers...

Turetum pasitiketi 4u.gif Ir as vis gi buciau ne uz mini studijele, o uz , kaip pas mus vadina ''on location'' fotografavima -  kliento namuose, parke - tu saunuole ant ''kadru pagavimo'' 4u.gif  wub.gif

as taip pat megciau toki fotografijos stiliu smile.gif
na o del pasitikejimo savimi tai galima labai paprastai pradeti...jei nesigauna - pinigu neimi ax.gif
Atsakyti
Turetum pasitiketi 4u.gif Ir as vis gi buciau ne uz mini studijele, o uz , kaip pas mus vadina ''on location'' fotografavima -  kliento namuose, parke

Na man tokios fotografijos ir paciai daaaauuuug labiau patinka ax.gif Tik klientai manau visad nori(na dauguma), tu "tvarkingu" studijiniu, baltam fone, juodam fone, fotografiju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2008 01 21, 19:45)
tai kad jis jau senai pristatytas g.gif ar cia dar kazkoks apie kuri nieko nezinau g.gif ?

Canon isleidzia nauja 5d modeli, ji pristats sausio 24d lygtais.

Labai grazios uzuolaidos nuotraukos. Tokios idomios, su kabliuku, ir savo paslaptim - ilgai ziurejau kad cia vyksta, kol supratau kas ir kaip... Nenuostabu kad su fantazija man ne kas biggrin.gif

Tiesa, dar pamirsau pagirti bite_maja avatara. Nu labai grazu, as ir tokio noreciau. Dabar teks buti be avatoro kol manes kas taip nenufotkins tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 21, 18:53)
Na man tokios fotografijos ir paciai daaaauuuug labiau patinka ax.gif  Tik klientai manau visad nori(na dauguma), tu "tvarkingu" studijiniu, baltam fone, juodam fone, fotografiju biggrin.gif

biggrin.gif tas tiesa, nori biggrin.gif tada siulau mini studijele, o taip pat klientui pasiulyti alternatyva - fotosesija jo namuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 21, 19:06)
Tiesa, dar pamirsau pagirti bite_maja avatara. Nu labai grazu, as ir tokio noreciau. Dabar teks buti be avatoro kol manes kas taip nenufotkins tongue.gif

atvažiuok į meet'ą, nufotkinsim iš keturių pusių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti