Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 5

QUOTE(Cinside @ 2008 02 26, 22:23)
Jei pirksi su kitiniu objektyvu, tai tik pentax, nes jis tikrai kokybiškas (yra galybė review), o jei kokį nikon'ą, tai į tuos 2200 sutilpsi aišku, bet kitinis tai nelabai koks bus  unsure.gif 
Be to, dabar pentax'as k100d net 2000 nesiekia. Tai jei galimybės leidžia, imk K10d  smile.gif

***** suchimycinai cia mane su tuo pentax K10d. kazkaip niekad jo neziuredavau, net nezinau kodel... blush2.gif siaip truputi jau per mano finansu ribas lipa, bet visada galima pataupyti biggrin.gif paziurejau cia palyginimus ir viska, bet gal gali pasakyt kuo tavo akimis ziurint jis geresnis uz pentax K100d?

o del kitu firmu, tai va butent glavojau apie nikona ir canona, bet tai sakai tada dar reiktu investuoti i objektyvus ane? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GūGa: 26 vasario 2008 - 22:35
QUOTE(GūGa @ 2008 02 26, 22:32)
***** suchimycinai cia mane su tuo pentax K10d. kazkaip niekad jo neziuredavau, net nezinau kodel...  blush2.gif  siaip truputi jau per mano finansu ribas lipa, bet visada galima pataupyti  biggrin.gif  paziurejau cia palyginimus ir viska, bet gal gali pasakyt kuo tavo akimis ziurint jis geresnis uz pentax K100d?

Taigi pasiskaityk review smile.gif
Visi veidrodžiai kuo mažiau skaičių, tuo geresni. K10 pikselių daugiau berods, optika gal kita, nežinau, nesidomėjau.
yra toks LABAI geras http://www.dpreview....ews/pentaxk10d/
Tai ten rasi tikrai labai daug info. Ir palygint galima, ir šiaip ten detalios analizės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 02 26, 22:36)
Taigi pasiskaityk review  smile.gif
Visi veidrodžiai kuo mažiau skaičių, tuo geresni. K10 pikselių daugiau berods, optika gal kita, nežinau, nesidomėjau.
yra toks LABAI geras http://www.dpreview....ews/pentaxk10d/
Tai ten rasi tikrai labai daug info. Ir palygint galima, ir šiaip ten detalios analizės  smile.gif

tai as ten ir ziuriu smile.gif tiesiog man idomu kiek is tu parametru tikrai yra svarbus? tarkim megapikseliai - nei as darysiu tapeto dydzio nuotraukas nei ka, tai man tai nelabai zaidzia kazka daug blush2.gif
Atsakyti
Tai aišku, kad jei neketini, nelabai verta. Na, K10 turitą dulkių nusivalymą savaiminį, bet.. Skaityti čia
Sunku patarti, kai pati neturiu daug patirties ir tik vieną veidroduko patirtį (kol kas mažą).
Aš rinkausi nebrangų, tačiau kokybišką, kad galėčiau mokytis ir daryti geras foto. Esu savo pirkiniu patenkinta 100proc. Gal, jei būčiau kitą nusipirkusi, irgi taip pat sakyčiau laugh.gif Bet pripratau, tai man tinka ir patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 02 26, 22:57)
Tai aišku, kad jei neketini, nelabai verta. Na, K10 turitą dulkių nusivalymą savaiminį, bet.. Skaityti čia
Sunku patarti, kai pati neturiu daug patirties ir tik vieną veidroduko patirtį (kol kas mažą).
Aš rinkausi nebrangų, tačiau kokybišką, kad galėčiau mokytis ir daryti geras foto. Esu savo pirkiniu patenkinta 100proc. Gal, jei būčiau kitą nusipirkusi, irgi taip pat sakyčiau laugh.gif Bet pripratau, tai man tinka ir patinka  smile.gif

vava as ta pati is naudojanciu pentax zmoniu girdejau lotuliukas.gif velniava. kodel issirinkti buna taip sunku? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GūGa @ 2008 02 26, 22:32)
***** suchimycinai cia mane su tuo pentax K10d. kazkaip niekad jo neziuredavau, net nezinau kodel...  blush2.gif  siaip truputi jau per mano finansu ribas lipa, bet visada galima pataupyti  biggrin.gif  paziurejau cia palyginimus ir viska, bet gal gali pasakyt kuo tavo akimis ziurint jis geresnis uz pentax K100d?

o del kitu firmu, tai va butent glavojau apie nikona ir canona, bet tai sakai tada dar reiktu investuoti i objektyvus ane?  g.gif

Kokia tavo patirtis fotografuojant? K10D skirtas tiems, kurie žino fotografijos pradmenis ir moka sąmoningai manipuliuoti tokiais dalykais kaip diafragma, išlaikymas bei jautrumas. Arba tiems, kas nusiteikę rimtai kibti fotografijai į atlapus ir visa tai išsiaiškinti. K10D neturi visų tų sporto, portreto, peizažo ir t.t. režimų. Ten tik Av, Tv, Sv, TAv, M wink.gif Jei aisku ką tos santrumpos reiškia ir žinai kaip jomis naudotis — pirmyn, K10D yra žymiai galingesnis įrankis nei K100D. Jei esi fotografijos visiška pradinukė tai ir K100D bus per akis.
Bet jei jau nusprendei pirkti Pentax, tai žinok, kad K100D ir K10D jau nebegaminami, juos pakeitė K200D ir K20D. Tai, kas parduodama yra likučiai, kuriuos stengiamasi parduoti kuo greičiau. Tad paskubėk ir nebijok akiplėšiškai derėtis -- pardavėjai turėtų leisti net ir nuo akcijinių kainų, nes nauji fotoaparatai turi pasirodyti artimiausiomis savaitėmis (o gal net ir dienomis).
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2008 02 27, 11:03)
Kokia tavo patirtis fotografuojant? K10D skirtas tiems, kurie žino fotografijos pradmenis ir moka sąmoningai manipuliuoti tokiais dalykais kaip diafragma, išlaikymas bei jautrumas. Arba tiems, kas nusiteikę rimtai kibti fotografijai į atlapus ir visa tai išsiaiškinti. K10D neturi visų tų sporto, portreto, peizažo ir t.t. režimų. Ten tik Av, Tv, Sv, TAv, M wink.gif Jei aisku ką tos santrumpos reiškia ir žinai kaip jomis naudotis — pirmyn, K10D yra žymiai galingesnis įrankis nei K100D. Jei esi fotografijos visiška pradinukė tai ir K100D bus per akis.
Bet jei jau nusprendei pirkti Pentax, tai žinok, kad K100D ir K10D jau nebegaminami, juos pakeitė K200D ir K20D. Tai, kas parduodama yra likučiai, kuriuos stengiamasi parduoti kuo greičiau. Tad paskubėk ir nebijok akiplėšiškai derėtis -- pardavėjai turėtų leisti net ir nuo akcijinių kainų, nes nauji fotoaparatai turi pasirodyti artimiausiomis savaitėmis (o gal net ir dienomis).

blink.gif oho. na as esu pasiryzusi kibti i visus tuos fotografijos dalykus, na truputi jau zinau ka reiskia tie parasymai biggrin.gif idomu kokios kainos mazdaug tu nauju pentaxu bus g.gif nes jei pvz K200D lietuvoj tilptu i 2000lt (drisciau abejoti) tai gal tada labiau vertetu palaukti naujesnio modelio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GūGa: 27 vasario 2008 - 22:06
QUOTE(GūGa @ 2008 02 27, 21:56)
blink.gif  oho. na as esu pasiryzusi kibti i visus tuos fotografijos dalykus, na truputi jau zinau ka reiskia tie parasymai  biggrin.gif  idomu kokios kainos mazdaug tu nauju pentaxu bus  g.gif nes jei pvz K200D lietuvoj tilptu i 2000lt (drisciau abejoti) tai gal tada labiau vertetu palaukti naujesnio modelio?

Vien bodis K20d apie 1000 eurų smile.gif Tai K200d bus pigesnis aišku, bet tikrai brangus.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 02 28, 00:02)
Vien bodis K20d apie 1000 eurų  smile.gif Tai K200d bus pigesnis aišku, bet tikrai brangus.

jooo K20 radau kad apie 4000lt gali kainuot lotuliukas.gif K200d internete kaina apie 800$. ne tiek jau daug ir brangiau nei K100d manyciau g.gif
Atsakyti
$800 pas mus virs €800. K200D pas mus kainuos panašiai kiek dabar kainuoja K10D. Arba net daugiau.
Atsakyti
Labai greitai galima uzsifantazuoti iki naujesnio/geresnio/brangesnio, bet manau mokytis K100D Super yra per akis. IMHO protingiau darysi jei ta paemusi ir apsisprendusi likti su Pentax sistema pradesi rinkti teisingus objektyvus. Body galesi pasikeisti ir veliau (kad ir i K20D), o dirbdama su 'pradinuko' aparatu ismoksi apeiti jo trukumus. As pasirinkau toki kelia su ist DL [ir dar naudotu] ir visai nesigailiu. O jei visgi P sistema nepatiks - K100D nenuvertes taip stipriai kaip sviezutelis K20D.

Bet - bukim biedni, bet teisingi - tiek biudzetiniai Canon, tiek Nikon irgi yra geri daiktai, cia labiau biudzeto ir polinkiu klausimas. O auksciau aprasyto sistemos rinkimo kelias galiotu ir jiems - pradeti nuo pigaus body, suprasti ko nori, ir tada racionaliai 'auginti' savo sistema.
Atsakyti
Sveiki,
Siandien pagaliau atveze is Fotofabriko uzsakyta fotoaparata Fuji.Bet dziaugsma nustelbe pyktis - lietuviskos instrukcijos nera bash.gif Ar cia nepriklauso jai but,ar kaip cia..? g.gif
Atsakyti