Sveikutes, ir as ikisiu savo trigrasi jei nesupyksit Tai va kai vasara mano senasis canoniukas prigere Baltijoj (ir as vepla uzuot isdziovinus, bandziau tikrint ar dar gyvas ) nusprendziau pirkt ka nors rimtesnio. Tai va irgi rinkausi tarp canon SX 100s, to jusu mineto panasonico ir visgi veidrodzio...Skaiciau labai daug, lyginau, vertinau, dvejojau. Vis delto nusipirkau pentax K100d super. Ka galiu pasakyt - veidrodis yra veidrodis Tiesa, sunkus- cia jau rimtas minusas, na ir nefilmuoja ( ko retkarciais labai noretusi momentiniam maloniam vaizdeliui iamzint). Bet vaizdo kokybe vistik zymiai geresne uz muiliniu.
O del anu dvieju, tai lyg ir canono foto grazesnes, tiesa, lumix turi ar ne 18x optini priartinima, o canon tik 10x.
Na ir dar del bateriju - visi jas giria, bet man kaip isbandziusiai ir jas, ir akuma, visgi pastarasis prilipo labiau - nusiperki antra, ir vargo sau nematai - pasikrauna greit, sveria maziau, o ir pakeist paprasciau nei tas 4 pvz baterijas atiderint kur pliusas, kur minusas. Vienintelis negincijamas pirvalumas, kad visiems saltiniams issikrovus, galima bet kur nusipirkt, bet negi jau taip daznai tenka tiek fotkint, kad du pakrautus akumus numarint...Tai tiek is mano kuklios patirties
QUOTE(valkata @ 2009 01 03, 23:06)
Dabar galima nusipirkti baterijų, kurios pakrautos išsilaiko metus ir daugiau.
Tai - tiesa, pvz Canon akumuliatorius laiko kelis mėnesius (metus nenaudoti nebandžiau), o AA akumuliatoriai - gerokai trumpiau.
QUOTE(willow @ 2009 01 03, 15:04)
Dekui, Vedam. kaip malonu, kad atsiranda kas patvirtina abejones ar speliones As is tiesu jau labiau linkstu prie Panasonic'o (dekui uz pradeta "juoda darba" Mantiorui ).
Liko bateriju klausimas. Ar is tiesu tokie brangus firminiai Li jonu akumai (cia Panasoncuose), juk kaip suprantu atsargai visgi reikia tureti nors viena. Ir ar jos stovedamos nenaudojamos neissikrauna?
Liko bateriju klausimas. Ar is tiesu tokie brangus firminiai Li jonu akumai (cia Panasoncuose), juk kaip suprantu atsargai visgi reikia tureti nors viena. Ir ar jos stovedamos nenaudojamos neissikrauna?
Is savo canon /Panasonic patirties (irgi pirmas skaitmeninis buvo a75) buciau labiau uz Canon... ir del bateriju - ypac!!!! Panasonic akumai laiko puse velnio, bet sukti galva del atsarginio... o va Canon turek atsarginius pirstelius geresnius ir dvejus metus būsi ramus, kad akumikams išsikrovus neprapulsi...
Noriu patikslinti, jog klausiau ar nenaudojami nuseda Li jonu akumai Kad NiMH nuseda, savo kailiu patyriau, pati naudoju iki siol ir galiu sakyt, kad vargo daug. Nors patogu tuo, kad bet kur ju pilna ir bet kur gali isigyti jei kas. Taciau minusas didziulis, kad ju talpa mazeja laikui begant (skaiciau jog galim atstatyt, jei turi tinkama krovikli), be to skaiciau kad yra ikrautos parduodamos, ir kokybiskos, bet pirmiau su fotiku reikia apsisprest), o mano minetame Canone - net 4 vienetai, kas tikrai prideda svorio.
Be to, Vedam, pagal parametrus pauksciukus visdelto geriau man rodos turetu fotkinti Canonas (gal as neteisingai suprantu ka nors )...
Bet siaip ar taip apsisprendimas aiskeja ir kuo toliau tuo labiau linkstu prie Panasonico. O kadangi ruosiuos pirkti fotofabrike, tai klausimas butu toks: jei rodo, kad jis yra tik Kauno salonuose, tai cia reiktu suprast, jog Vilniuj uzsisakyt negalima? ar as klystu?
Be to, Vedam, pagal parametrus pauksciukus visdelto geriau man rodos turetu fotkinti Canonas (gal as neteisingai suprantu ka nors )...
Bet siaip ar taip apsisprendimas aiskeja ir kuo toliau tuo labiau linkstu prie Panasonico. O kadangi ruosiuos pirkti fotofabrike, tai klausimas butu toks: jei rodo, kad jis yra tik Kauno salonuose, tai cia reiktu suprast, jog Vilniuj uzsisakyt negalima? ar as klystu?
QUOTE(willow @ 2009 01 04, 21:05)
Noriu patikslinti, jog klausiau ar nenaudojami nuseda Li jonu akumai Kad NiMH nuseda, savo kailiu patyriau, pati naudoju iki siol ir galiu sakyt, kad vargo daug. Nors patogu tuo, kad bet kur ju pilna ir bet kur gali isigyti jei kas. Taciau minusas didziulis, kad ju talpa mazeja laikui begant (skaiciau jog galim atstatyt, jei turi tinkama krovikli), be to skaiciau kad yra ikrautos parduodamos, ir kokybiskos, bet pirmiau su fotiku reikia apsisprest), o mano minetame Canone - net 4 vienetai, kas tikrai prideda svorio.
Su Canon Li jonų akumuliatoriais problemų neturėjau niekada.
Tiesa, kad pagal parametrus paukščiukams labiau tinka Canon, bet skirtumas nežymus, jis neatperka kitų minusų, kuriuos šiuo atveju turi Powershot. Liūdna tai sakyti, nes myliu ir gerbiu Canon
Dėl fotofabriko prekių atsiėmimo vietos - nežinau, geriausia būtų kontaktuoti su jais tiesiogiai.
Kreipiuosi ir aš į Jus pagalbos.
Taip jau nutiko, kad per naujus MB pradegino su fejerverkais fotiką Būtumėm pirkę vaizdo kamerą, bet teks pasilikt ties fotoaparatu Ieškau gero, kad nebūtų su visokiais pribombasais, kurio kaina būtų -/+1000Lt Iš Jūsų išvardintų kaina ir kokybe sudomino Nikon Coolpix P80 gal dar kokių variantų galite pasiūlyti?
Taip jau nutiko, kad per naujus MB pradegino su fejerverkais fotiką Būtumėm pirkę vaizdo kamerą, bet teks pasilikt ties fotoaparatu Ieškau gero, kad nebūtų su visokiais pribombasais, kurio kaina būtų -/+1000Lt Iš Jūsų išvardintų kaina ir kokybe sudomino Nikon Coolpix P80 gal dar kokių variantų galite pasiūlyti?
Turiu Panasonic lumix DMC FX01. Iš esmės, man, kaip mėgėjai, jis patinka. Tik labai domina fokusavimas tik vieno didesnio objekto, kad kiti liktų susisilieję, turbūt, suprantat, apie ką aš (gaunas tik macro režimu, t.y. žmonių pagrindiniam plane negaliu fotkint). Su manuoju to padaryti neišeina, tai kokią muilinkę (na, iki 1200lt) rekomenduotumėt su šia funkcija? Ir ar išvis, tokią funkciją turi tik brangieji fotikai?
QUOTE(solo @ 2009 01 04, 21:45)
Turiu Panasonic lumix DMC FX01. Iš esmės, man, kaip mėgėjai, jis patinka. Tik labai domina fokusavimas tik vieno didesnio objekto, kad kiti liktų susisilieję, turbūt, suprantat, apie ką aš (gaunas tik macro režimu, t.y. žmonių pagrindiniam plane negaliu fotkint). Su manuoju to padaryti neišeina, tai kokią muilinkę (na, iki 1200lt) rekomenduotumėt su šia funkcija? Ir ar išvis, tokią funkciją turi tik brangieji fotikai?
Jums reikia kameros, kuri turėtų teleobjektyvą ir diafragmos prioriteto (Av) režimą. Mes čia kaip tik tokius variantus aptarinėjom, Lumix FZ28 puikiai su tuo susidoroja, kaina iki 1200. Nustatykit ilgą židinio nuotolį (pvz 200 mm) ir iki galo atidarykit diafragmą (2.8 ar 3.5). Pirmas planas bus ryškus, o fonas - išplaukęs.
QUOTE(solo @ 2009 01 04, 20:45)
"Funkcija" apie kurią rašote yra ryškumo gylis (angliškai depth of field). Jūs norite siauros ryškumo zonos, tada ir gaunasi, kad pagrindinis objektas ryškus, o fonas susiliejęs.
Ryškumo zona priklauso nuo židinio nuotolio, diafragmos bei atstumo iki objekto. Ryškumo zona yra tuo mažesnė kuo didesnis židinio nuotolis, labiau atverta diafragma ir kuo arčiau yra daiktas (dėl to makrofotografijoje jums ir gaudavosi tai, ko norite). Na, dar yra toks ketvirtas parametras "circle of confusion", bet ten jau tikrai sudėtingi dalykai prasideda
Taigi, su muilinėmis siaurą ryškumo zoną išgauti yra labai sunku, o dažnai net ir neįmanoma dėl labai mažo jų objektyvų židinio nuotolio. Pvz. jūsų turimo Panasonic DMC-FX01 maksimalus židinio nuotolis yra tik 16,8mm.
"Brangūs" fotoaparatai taip padaro todėl, kad juose naudojamų objektyvų nuotoliai yra žymiai didesni, nei muilinėse.
QUOTE(Vedam @ 2009 01 04, 21:31)
Jums reikia kameros, kuri turėtų teleobjektyvą ir diafragmos prioriteto (Av) režimą. Mes čia kaip tik tokius variantus aptarinėjom, Lumix FZ28 puikiai su tuo susidoroja, kaina iki 1200. Nustatykit ilgą židinio nuotolį (pvz 200 mm) ir iki galo atidarykit diafragmą (2.8 ar 3.5). Pirmas planas bus ryškus, o fonas - išplaukęs.
Pamiršote pasakyti vieną dalyką: fotografuojant žmogų su "200mm" reikės atsitraukti labai toli. Kažkur 5 metrus tam, kad gautųsi portretas "galva+pečiai". Ir bent jau 10 metrų tam, kad sutilptų visas žmogus...